Delen

- facebook

- twitter

Forum Fokken of niet???

dé club voor alle Fokkers! > forum > Fokken of niet???

honden foto van Angela en Michel

honden page profiel Angela en MichelAngela en Michel

Pff... ik weet het niet meer hoor. Soms word ik er gewoon moedeloos van... Gaat alles dan fout dit jaar???

Zoals jullie weten hebben we dit jaar met heel veel moeite Aiko kunnen fokken. Nu... hij is dus een paar weken bij zijn nieuwe eigenaren. Dit is zijn lijstje tot nu toe: - Tweede balletje is niet ingedaald. - Hij heeft een klein navelbreukje (niet geconstateerd door onze DA op 6 weken trouwens). - Hij heeft sinds dag 1 daar diarree waar hij niet vanaf komt.

Naar mijn idee is dat dus nogal wat en had ik dit helemaal niet verwacht. Jullie snappen natuurlijk wel dat dit allemaal financieel een hele flinke klap is voor ons. Ik snap ook wel dat niet ieder nestje zo is, maar ik vraag me wel degelijk af of we nog wel verder moeten gaan met fokken???

Graag jullie mening dus ;-)...

15 december 2010 om 13:59

Dit onderwerp staat op slot. Je kunt niet reageren


honden foto van cia v.d. heijden

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker 3 doggiesTja vervelende dingen natuurlijk maar van dat balletje zou ik me even nog niet druk maken want dat kan altijd nog zakken.

Voor de rest is het jullie eigen gevoel wat fokken betreft. Dat kan niemand voor jullie invullen denk ik.

Niemand kan hier voorspellingen in doen.
Fokken is altijd gokken!

15 december 2010 om 14:06

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

honden page profiel Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & BloomWichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloomgoedgekeurde fokker 3 doggies

Inderdaad ik sluit me aan bij Cia...
Met Irza wilden jullie toch geen nestje meer nemen dus sowieso mocht er een van die dingen erfelijk zijn is het dus toch al niet meer mogelijk dat zij dit door zal geven aan andere pupjes. Maar goed ik begrijp jullie twijfels over Pippa natuurlijk. Zeker omdat er ook al zo een voorgeschiedenis was voor dit 'nestje' (pupje eigenlijk).

Ik denk dat de vraag die je aan jezelf moet stellen is... Vond je het ondanks alles wel leuk? Heb je ondanks alle tegenslagen wel genoten van jullie tijd met Aiko en zou je dat weer willen meemaken? Want dat is immers ook erg belangrijk.

Fokken is altijd gokken en je weet dus ook niet of het de volgende keer weer zo zal gaan of misschien helemaal goed. Dat is dus de sprong die je moet wagen als je dat wil. Maar ik denk dat de vraag vooral naar jezelf toe is... Wil je dat, wil je de kans lopen weer teleurgesteld te worden maar ook de kans lopen weer te kunnen genieten van een nestje en het opvoeden hiervan?

15 december 2010 om 14:32

honden foto van Angela en Michel

honden page profiel Angela en MichelAngela en Michel

Tja, Irza kan zoiezo niet meer (en ik denk ook niet dat ik het haar nog een keer had aangedaan). Ze is uiteindelijk wel een supermama geworden hoor ;-) !

Pippa die moet zoiezo nog getest worden, maar aangezien alles dit jaar fout gaat, gaan we haar dus niet testen. Zij is wel degene geweest die Irza heeft in laten zien, dat Aiko toch echt schoongemaakt moest worden (ondanks onze zorg haha).

Ik zie dus ook nu aan Pippa dat ze regelmatig rondloopt met een piepbeertje. Het gedrag van beiden is super veranderd. Irza is begonnen aan haar tweede jeugd (eindelijk zijn alle hormonen weg) :-D . En Pippa is juist volwassen geworden (wat ze nog steeds niet was haha) :-D .

Aiko heeft natuurlijk ook superveel lachmomenten bij ons losgemaakt. Daar ligt het echt niet aan. Maar soms vraag ik me gewoon af... Gaat bij ons dan alles verkeerd? Snap je?

16 december 2010 om 08:04

honden foto van cia v.d. heijden

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker 3 doggiesNatuurlijk snap ik jullie. Zeker als dit gebeurd bij het eerste nestje wat je niemand gunt.


Dit wil niet zeggen dat een volgend nestje probleemloos verloopt maar je hebt nu wel een hele rugzak ervaring erbij gekregen.

Alles rustig laten bezinken en zoals ik je post lees is het voor Pippa ook een ervaring geweest.

Groetjes Cia

16 december 2010 om 09:55

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

honden page profiel Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjeWaka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjegoedgekeurde fokker 3 doggies

je moet er inderdaad goed overna denken, zeker als je eerste nestje zoveel problemen had, kan het nogal beladen zijn. als het goed gaat, is het echt geweldig! maar zoals je gemerkt hebt kan het inderdaad ook fout gaan.........

ik zou inderdaad eerst even rust nemen, en dan na een tijdje ook pippa laten testen en kijken wat daar uit komt. en dan kan je altijd nog kijken......
want pippa heeft nog wel een paar jaartjes dat ze gedekt kan worden toch?

de beslissing hoeft nu nog niet genomen te worden

16 december 2010 om 22:04

honden foto van Angela en Michel

honden page profiel Angela en MichelAngela en Michel

Nee, precies. Pippa is nu 2,5 pas. Ze is dus ook net pas volwassen geworden na Aiko haha. Eerst idd maar een kijken wat de uitslagen gaan doen, misschien hoeven we dan niet eens na te denken (wat ik niet verwacht) ;-) .

17 december 2010 om 10:53

honden foto van maartje

honden page profiel maartjemaartjegoedgekeurde fokker 3 doggies

gelukkig kan het ook allemaal wel goed gaan hoor! ik heb nu in 2 1/2 jaar tijd 4 nestjes gehad...waarbij 1 pupje na de eerste dag gestorven is..voor de rest (7, 12, 8 en 9 pups) gezond..2 x een navelbreukje gehad, waarschijnlijk door het korte afbijten van de navelstreng, bij haar 2e nestje hebben wij dit zelf gedaan en had niet 1 pup een navelbreukje en bij 1 reutje van mijn laatste nestje is ook 1 balletje nog niet ingedaald..(is nu 11 weken oud).. ik besef mij terdege dat ik tot nu toe geluk heb gehad dat het zo goed is gegaan, lees natuurlijk wel andere verhalen wat er allemaal mis kan gaan..volgende week mijn 5e nestje..spannend weer..alles staat weer klaar ze is nu 56 dagen drachtig....

27 december 2010 om 17:51

Dit onderwerp staat op slot. Je kunt niet reageren


Home | Registreren |