Delen

- facebook

- twitter

Forum Help, wat is een goed kvv week menu voor een opgroeiende newfoundlander pup ?

Vers vlees voeren > forum > Help, wat is een goed kvv week menu voor een opgroeiende newfoundlander pup ?

honden page profiel anitaanita

Hallo,

ik ben nieuw hier dus misschien is dit al een keer besproken op dit forum maar ik weet even niet hoe en wat.

Wij hebben sinds kort een newfoundlander pup. Echt een super beest. Ik wil hem graag op kvv hebben. Momenteel wil meneer niks meer van zn brokken weten en eet ook amper tot niks.
Ik ben bij de dierenarts geweest en die kan niks vinden.
Nu heb ik ( om toch voedinmgs stoffen in hem te krijgen ) wat blikken dog lovers gold gehaald en dat vind meneer erg lekker.. pfff hij eet weer wat hahaha.
Iemand vertelde mij dat hij dan misschien beter gaat eten door hem op kvv te zetten. Ik dacht dat dat niet kon omdat hij te jong is. Hij is 4 maanden oud.
Waar ik woon kan je heel makkelijk aan kvv komen dus dat ik het probleem niet. Carnibest, Haaksbarf , Carnivoer etc geen probleem. Mij was ook vertelt dat carnibest dan het beste was voor een pup.

Mijn vraag is dus:

Wat is een goed week menu van kvv voor een opgroeiende newfounlander pup?

Alvast bedankt met vriendelijke groet !!!
anita

09 juli 2012 om 21:02

Je kunt een reactie plaatsen
honden foto van Carine en haar meisjes

honden page profiel Carine en haar meisjesCarine en haar meisjes 2 doggies

er is geen verschil in samenstelling van kvv voor pup of voor volwassenen. Alleen is de puppy versie fijner gemalen.

maar voor een newfoundje zal dat niets uitmaken.

Dus geldt voor alle kvv zoveel mogelijk merken en smaken afwisselen. Er zijn er die het bij 1 merk houden, maar vele wisselen af.
goedkope en duurdere merken, paard, kip, rund, lam ...
alle smaken

een pup mag 6 tot 10 % kvv van zijn lichaamsgewicht hebben. Dus begin met 6 en dan op het oog voeren. Komt hij na een paar dagen niet bij, meer geven

09 juli 2012 om 21:52

honden foto van Eefje • Yuna

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna 3 doggies

In blikvoer zitten weinig voedingsstoffen en bestaat bijna alleen maar uit vocht en veel onnodige toevoegingen als smaakstoffen en conserveringsmiddelen.

Vers vlees is bestemd voor honden van alle leeftijden, ook voor pups die nog bij de moeder zijn en op vers vlees worden afgespeend. Sommige merken hebben een speciale puppyvariant hiervoor, deze is echter bedoelt voor puppy's zonder tanden. Zodra honden (puppy)tanden hebben, is elke KVV geschikt.

Ik vind Carnibest niet het beste merk, omdat er graan in zit (rijst) en geen openheid over de percentages spiervlees, orgaan en bot, wat erg belangrijk is zodat je weet wat je precies voert.

Ik vind Haaksbarf en Carnivoer beter dan Carnibest. Hiervan kan je zoveel mogelijk diersoorten van nemen om de pup er aan te laten wennen en te bekijken wat hij allemaal lust. Hoe meer afwisseling van merken, smaken en diersoorten, hoe beter, lekkerder en leuker voor de hond. Alle diersoorten bevatten een eigen mix van voedingsstoffen en aminozuren. Door meerdere diersoorten te voeren voorkom je tekorten van bepaalde stoffen (bij KVV zonder toegevoegde premix).

Een menu hoef je niet samen te stellen. De KVV maaltijden zijn compleet, je hoeft dus niks toe te voegen. Bij bepaalde merken dien je wel met diersoorten af te wisselen. Dan voer je 4 diersoorten binnen 3 weken. Het voordeel aan KVV is dat het makkelijk is, doordat je het niet zelf hoeft samen te stellen.

15 juli 2012 om 14:31

honden foto van Esmé, Bibi, Scooter en Bartje†

honden page profiel Esmé, Bibi, Scooter en Bartje†Esmé, Bibi, Scooter en Bartje† 2 doggies

Kijk eens op voerwijzer.com daar kan je veel informatie vinden over welke kvv te geven.
Je heb ook biologisch kvv zoals Darf.
En bij de ene kvv moet je afwisselen tussen het vlees en bij de andere zitten alle soorten vlees al toegevoegd en hoef je niet meer af te wisselen.

15 juli 2012 om 18:05

honden page profiel anitaanita

hoi,

soory voor de late reactie, maar ben echt wezen speuren en lezen op internet over kvv. Wat is daar een hoop over te vinden.
Mijn kleine man zit nu een week 100 procent op kvv. Nog wel op de carnibest, maar ga af wisselen van smaak en merk. Haaks barf staat als eerste op het menu haha !!
HIj heeft nog nooit zo lekker gegeten. Hij staat nu zelfs naast me als ik het klaar maak. En hij heeft veel meer energie !. We zagen binnen 2 dagen al verschil. Vooral met zijn ontlasting... zooooo dat was stukken minder !!!! Echt super.
Ik ga zeker even kijken op voerwijzer.com
Alvast bedankt voor de tips.
Ik ga hier zeker mee door en ben helemaal om !!!

Met vriendelijke groet,
anita

19 juli 2012 om 21:24

Je kunt een reactie plaatsen
Home | Registreren |