Delen

- facebook

- twitter

Forum adhd??

Golden retrievers > forum > adhd??

Anoniem (Gast)

wij gaan veel met de hond naar het bos en lopen dan regelmatig in een roedel van 5 of 6 honden door het bos te struinen, heel leuk en gezellig. Erzit een maar aan, er zit een Labrador bij die volgens mij adhd heeft en komt ALTIJD bij onze hond spelen en ravotten, totdat van de week ze tegen mjn mans knie stuiterde waar hij nu veel last van heeft. Ze hebben al tegen de man gezegd (zeg er eens wat van), roep de hond tot orde of ga naar een cursus. waar hij heel lauwtjes op reageert. Ook een van de dames diemeeloppt is al ondersteboven gegaan door het spelen van die hond. WAT MOETEN WE HIER NU AAN DOEN??????? Mijn man probeerd al op een wat later tijdstip te gaan. Hoor graag van iemand iets. Mijn e-mail adress is [email protected]

28 november 2010 om 12:14

Dit onderwerp staat op slot. Je kunt niet reageren


honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Hmmm, dan had mijn Labje vroeger ook last van ADHD...Labs kunnen nu éénmaal erg ontstuimig zijn en gaan dan als eens stormram te werk. Ze bedoelen het helemaal niet kwaad, maar geraken zo speels en opgewonden dat ze vergeten te stoppen. Ook ik heb vroeger een paar keer gehad dat mijn lieverd tegen me aan botste. Het zijn zulke lieve en sociale honden, alleen wat bruut soms. De hond is ook niet in fout, ook hij mag spelen. Het baasje moet gewoon opletten dat hij niemand omver springt. Ik hield Yoshi altijd goed in het oog.

29 november 2010 om 11:57

honden foto van Golden Girls

honden page profiel Golden Girls Golden Girls

Tara kan er ook iets van...
afgelopen juni werd ik geopereerd aan mijn schouder en ben omvergelopen begin augustus door Tara, die aan het spelen was met een andere hond. We weten nu dat ze vaak dolle minuten hebben en we dan beter kunnen kijken waar ze heen rennen, dan verder lopen, want anders worden we misschien weer onvergelopen. De meeste honden willen ook erg graag om en rond hun baasjes spelen.

01 december 2010 om 20:19

honden foto van Marleen K.

honden page profiel Marleen K.Marleen K.

Retrievers zijn altijd heel onstuimig, zeker als ze jong zijn.Ben het met bovenstaande reacties eens.
Onze Layla (nu 8 jaar) was echt een ADHD-hond. Dat houdt in: niet te corrigeren! Ook Niet onder de indruk van positieve conditionering. Het enige advies was: geduld, engelengeduld!!
Het heeft ruim 5 jaar geduurd voor ze rustiger werd en we merkten dat alles wat we haar hebben (proberen) te leren er ook inzat! Een wonder!!
Nu komt het oude ADHD-gedrag nog naar boven als we met de auto weggaan: dan stuitert ze door de achterbak, piept, blaft etc.
Maar voor de rest: superhond.
Enne... kleine tip: als die man zijn hond niet onder controle kan/wil houden: gewoon ingrijpen en proberen die hond af te leiden met een klein koekje.Meestal helpt dat om ze even in toom te houden.

10 februari 2011 om 08:39

Dit onderwerp staat op slot. Je kunt niet reageren


Home | Registreren |