Delen

- facebook

- twitter

Forum Karaktertrekken van jullie Goldens ?

Golden retrievers > forum > Karaktertrekken van jullie Goldens ?

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Vertellen jullie eens wat over de karakters van jullie Goldens, zijn het ook zulke hanghonden ? Ik bedoel daarmee, zijn ze er ook zo voor te vinden om te komen flodderen en dan tegen je aan te leunen om zeker te zijn dat je wel weet dat ze er zijn :-D

Zou graag eens horen hoe jullie Goldens zijn, kan ik een beetje vergelijken :-D

25 november 2010 om 11:58

Dit onderwerp staat op slot. Je kunt niet reageren


honden foto van lisa en laycka

honden page profiel lisa en layckalisa en laycka 3 doggies

Mijne laycka is heel nerveus en hyperactief als ze me ziet. Men stiefpapa zegt dan ook dat laycka dat aanvoelt van mij omdat ik ook nerveusiteit uitstraal O-)
Koppig is ze niet.
Maar luisteren is soms ook niet altijd goed! O-)
Maarja, het is een hele lieve hond, en wilt HEEl VEEl aandacht O-)
Gelijk haar baasje O-)

25 november 2010 om 20:02

honden foto van Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco

honden page profiel Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco 3 doggies

Hallo allemaal

Sam is een beetje Golden, zijn oma was ong 1/4 Golden en je kan het nog steeds bij hem zien.
Zijn oren stroken niet met een Lab.


verder heeft hij wel het temperament van een Labrador een echte Bulldozer :-D haha

26 november 2010 om 21:02

honden foto van lisa en laycka

honden page profiel lisa en layckalisa en laycka 3 doggies

@ Sam en thomas : Hehe, De golden en labrodor lijken toch zo goed op elkaar O-)

@ Marie-rose en Tibootje:
Hoe zit jou goldens in mekaar? O-)

27 november 2010 om 13:30

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

Dit is mijn tweede Golden, en beide waren goed sociaal, al was de ene dominant naar honden en de andere meer onzeker.

Beide echter knuffelberen die ook uitgebreid op hun rug met hun pootjes in de lucht kunnen snurken. Binnen vrij rustig, maar buiten goed actief.

Alletwee jagers, vooral op katten, vogels en konijnen. Alletwee ook gek op zwemmen.

Verder hadden ze niet veel overeenkomsten.

27 november 2010 om 19:53

honden foto van Lydia & Bobbie

honden page profiel Lydia & BobbieLydia & Bobbie 3 doggies

Bobbie is binnenshuis rustig en aanhankelijk. Je mag hem altijd wakker maken voor een aai en aandacht. Hij blaft vrijwel nooit, alleen als hij echt heel hard van iets schrikt wat hij niet begrijpt.

Buiten, vooral in losloopgebieden, is Bobbie blij, enthousiast en speels. Hij houdt enorm veel van zwemmen en rent hard achter een bal of stok aan.

Meestal luistert Bobbie goed, maar als hij echt graag iets wil is hij eigenwijs en luistert vertraagd... (b.v. mee naar binnen komen, niet in een plas mogen duiken, iets van de grond willen eten, naar ene poes toe of achter een konijn aan..)

Qua gedrag naar andere mensen en honden is het een echte goedzak en een allemansvriend. Hij heeft geen greintje kwaad in zich. Hierdoor wordt hij helaas ook wel eens gebeten door een andere hond. Maar gelukkig is dat wel een uitzondering.

Verder kan Bobbie niet zo goed tegen medische ingrepen en medicijnen. Je moet altijd een beetje oppassen omdat hij heftig kan reageren. Verder is hij gelukkig goed gezond!

28 november 2010 om 17:49

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Zoals gevraagd, even wat duidelijker over Tibo :-D

Tibo is een enorme knuffelaar, heel rustig binnenshuis (behalve als hij merkt dat ik aanstalten maak om te gaan wandelen, dan is het springen en blaffen geblazen) en speels buitenshuis.

Wanneer ik triest ben, is hij de eerste om me te troosten, hij duwt zijn snuitje zo onder mijn arm en komt heel dicht tegen me aan liggen. Hij is heel sociaal naar mensen en andere dieren toe. Zelfs de katten waren geen probleem en in de dierenzaak is hij niet bij de konijntjes, Gerbils, cavia's etc weg te slaan. Hij gaat overal mee en ik heb nooit problemen met hem. Zwemmen kent hij niet en wanneer ik hem laat loslopen zal hij altijd mooi de plassen vermijden. Zijn vriendinnetje Hadja loopt er dan middenin en dan zie je Tibo echt kijken van "bah, hoe loop jij er nu bij :-D ". Meestal luistert hij heel goed, behalve als er andere honden in de buurt zijn, want die zijn dan veel interessanter dan het baasje :-D

Hij eet niets van de grond zoals mijn Labje vroeger. Wel zijn er sommige reutjes die agressief reageren tegen Tibo, hij zal nooit zelf beginnen, maar laat zich dan niet doen. Mijn Labje vroeger die wandelde dan weg, zo van ...ok, je moet me niet..ook goed, maar Tibo gaat in de verdediging en valt terug aan. Dus soms wel oppassen geblazen. Maar hij is superlief en kan er geen slecht woord van zeggen, buiten dat hij soms nog hard durft trekken aan de leiband, dat was ook zijn slechte punt in het asiel ! Toen ik hem net uit het asiel had, dacht ik "jeetje wat een stomme hond", maar dat is niet zo, hij is reuzeslim, alleen was zijn vorige vrouwtje duidelijk nooit echt met hem beziggeweest :'( Heeft hij nu wel ingehaald :-D

29 november 2010 om 11:53

honden foto van Sem en Nala <3

honden page profiel Sem en Nala <3Sem en Nala <3 3 doggies

Nala is vrij rustig in huis, maar héél speels buitenshuis.
Ze luisterd ook best goed, alleen zodra ze doorheeft dat je haar roept om weer terug naar binnen te gaan, komt ze langs je doorgerend en is ze niet meer bij je te krijgen.
Ze is het zonnetje in huis! :-D
Als ze uit wil, komt ze altijd met een schoen in haar mond aangelopen, heel grappig is dat :-D
ik zou echt niet meer zonder haar kunnen!

04 december 2010 om 19:45

honden foto van Lotte&Guus de Golden*

honden page profiel Lotte&Guus de Golden*Lotte&Guus de Golden*

heel druk

24 december 2010 om 10:09

honden foto van Irene Emma.

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma.

Vroeger had we 2 goldens die stonden te stuiteren als de riemen werden gepakt, Raïsa niet. Als de post kwam blafte de oudste, Raïsa niet. Plantenbakken leeg halen, Raïsa niet. Speeltjes slopen , zij niet.Een koppie op je been leggen, zij wel. Djoery de oudste werd doof, zij gaat naar de deur voor de post (blaft niet)Djoery ziet haar gaan,en hij begint te blaffen.
Zo kan ik nog wel even doorgaan . 3 honden zo verschillend maar ook ondeugend en verschrikkelijk lief.Raïsa is ZO makkelijk echt, ze is te lief voor woorden.
Toen Djoery overleed heeft hij voor ons en Raïsa nog een nachtje in de mand in de huiskamer gestaan, zodat zij en wij de tijd hadden om afscheid te nemen en wij hadden het gevoel dat zij het begreep. Het ging zo snel, een hersenbloeding. Djoery werd 15 jaar.

27 december 2010 om 21:45

honden foto van Brouwerd

honden page profiel BrouwerdBrouwerd

Voor zover ik het nu al kan zien als Pup is Nala erg knuffelig. Als ik zit te werken ligt ze het liefst op mijn voeten en ze kruipt het liefste tegen ons aan als we op de bank zitten (alleen het feit dat ze niet op de bank mag zit er nog niet helemaal in ;-))

Ze vind iedereen lief en aardig, en iedereen wordt met hetzelfde enthousiasme begroet (en besprongen en gehapt... maargeoed, nog geen 9 weken he :P)

Zodra je dr oppakt is ze helemaal rustig, en binnen kan ze zichzelf ook prima een goeie tijd vermaken met haar speeltjes. Maar op nieuwe plekken en als mijn vriend thuis komt gaat ze helemaal door het dolle heen haha

lekker nieuwschierig en alles moet onderzocht worden :-D

04 januari 2011 om 10:21

honden foto van •• Ellun en Evi  ••

honden page profiel •• Ellun en Evi  •••• Ellun en Evi ••

Onze Luca… een geval apart! Een heerlijke hond, wat ik eerlijk gezegd vooraf niet zou denken.
Het suffe huishondkarakter (zoals ik dat altijd dacht) heeft Luca helemaal niet! Ze is één brok energie en ze vindt het heerlijk om te rennen en te racen! En natuurlijk zwemmen! Dat zit er ook in!
Ze is niet echt aanhankelijk, eerder onafhankelijk, veel op zichzelf! Ze is niet zo knuffelig als Noa.. Dat is echt een prinses die het liefst op schoot zit/ligt! Luca niet, die vind een keer kriebelen wel fijn, maar verder ook niet echt. Ze vindt het ook heerlijk om lekker alleen in de tuin te zijn… Die vermaakt zichzelf wel een tijdje!
Luca is wel waaks… Of waaks..? Ja, als ze wat hoort of ziet, slaat ze wel aan! M.n. als het donker is, maar dat komt denk ik ook wel voort uit een stukje onzekerheid of bangigheid in het donker… Maar kwaad zit er absoluut niet in!
Wat eerder al is gezegd: het nerveus en hyperactief reageren als je thuis komt… ohwohwohw, alsof we heeeeeel erg lang weg zijn geweest! En dan weet ze van gekkigheid niet wat ze in d’r bek moet nemen! Meestal zijn het schoenen… Ze doet er verder niks mee, alleen het in haar bek hebben..
Qua gedrag is het verder een voorbeeldige hond, nooit slopen, tegen deuren opspringen of zomaar de trap oprennen… Luisteren daarentegen dat gaat soms nog wel eens wat minder, maar goed… Als dat alles is… Ik ben iig dik tevreden en superblij met m'n meissie!
Verder zou ik het zo niet weten wat ik nog meer over Luca zou moeten vertellen… Ze is denk ik verder niet te omschrijven… Je moet haar gewoon leren kennen
;-)

04 januari 2011 om 10:37

honden foto van Greta en Diaz

honden page profiel Greta en DiazGreta en Diaz

Diaz is over het algemeen rustig, alleen waaneer er visite komt, met name bekenden gaat ie helemaal los.
Buiten loopt ie netjes aan de riem. En gaat netjes zitten bij de stoeprand.
We zitten ook op cursus met Diaz en ook dat is een compleet feest(voor Diaz). Gelukkig doet ie de oefeningen tijdens de les goed, maar hij is ontzettend afgeleid door alle leuke hondjes.
Daarbij hebben we een theorie gedeelte en gaan de honden mee die ruimte in. Dan worden we geacht te luisteren en de honden stil te zijn. Nou, dat is nog geen enkele les gelukt. Diaz blaft aan een stuk door en uiteindelijk belandt hij in de bench. En zit ik als enigste cursist zonder hond. Hopelijk veranderd dat nog! Hij heeft een lief karakter en speelt graag met de kinderen, vooral trek-spelletjes. Is allemaal normaal als je 17 weken bent.

09 januari 2011 om 11:50

honden foto van Janneke

honden page profiel JannekeJanneke

Nou, om te beginnen;
Kiki houdt héél erg van water :-D In elk plasje dat ze ziet moet ze even rollen, maakt niet uit of het vriest of niet. Toevallig vandaag voor het eerst echt gezwommen!!!! :-D (wel maar een klein stukje)
Ze is niet erg knuffelig, behalve als ik haar ga borstelen. Dan komt ze op mijn schoot liggen. :-) Voor de rest wil ze wel graag bij ons zijn.
Ik vind dat ze niet erg makkelijk op te voeden is.. ookal zeggen ze dat van goldens. Maar het is natuurlijk ook onze eerste hond wat moeilijker is dan wanneer je al ervaring hebt.
Graven en snuffelen, gewéldig. Ze doet niets liever op een groot veld waar ze los kan rennen.
Binnenshuis is ze heel rustig (ze wordt steeds rustiger), buitenshuis wordt ze actiever. Al helemaal als er andere honden zijn. Dan gaat ze meteen op d'r rug liggen en d'r laten afsnuffelen door andere honden. Dus ze is nogal onderdanig.
Het apporteren krijgt ze ook steeds beter onder de knie (vooral als ze er een lekker stukje worst voor krijgt).
Het jachtinstinct heeft ze toch ook wel.. helaas voor ons konijn. Elke keer als Kiki ons konijn (Nijntje) ziet, dan sprint ze erachteraan! Ook vogels, daar wil ze zo snel mogelijk naartoe.. daardoor heeft ze ook leren zwemmen haha.
Vanmiddag gaan wandelen in 't bos wat verderop, en daar zaten lekkere eendjes in het water. ZOEF! Ineens lag ze d'rin.. dus wij natuurlijk roepen dat ze terug moest komen, omdat we niet wisten of ze kon zwemmen. Maar het lukte! Gelukkig kwam ze wel terug voordat ze een eendje te pakken had.
Uhmm.. wat kan ik nog vertellen. Buiten heeft ze niet echt aandacht voor ons en het volgen gaat niet zó super. Maar dat zal nog wel komen, want het is een superlieve golden! :-D :-D

30 januari 2011 om 17:23

honden foto van Annet & Sam

honden page profiel Annet & SamAnnet & Sam

Karakter van onze golden.. is het broertje van Diaz (hierboven).. en kan ook echt niet stil zitten als er een andere hond in de buurt is tijdens de training. Hij is dolenthousiast als er andere mensen in de buurt komen. Max is verder een goed luisterende hond die inmiddels nu een half jaar oud is. En.. inmiddels oost-indisch doof.. pubertijd denk ik :-D O'ja en hij is een ongelovelijk alles eter.. ruikt en besnuffeld alles en doet werkelijk alles voor een koekje O-)

14 maart 2011 om 12:29

honden foto van Jannick & Tess

honden page profiel Jannick & TessJannick & Tess

nou mijn Golden is Tess,
Tess is heel lief en een echte knuffelbeer
ze jaagt graag vogeltjes achterna en had ze 1 keer al eens bijna te pakken :-)

Speels is ze wel,maar apporteren doet ze spijitg genoeg niet .
als ikk haar borstel slaapt ze byna van ontspanning! :-)
en als je terug komt van ergens is ze zo blij dat ze met haar achterwerk schud!! O-) echt heerlijk om te zien ;-)

kortom echt een schatje!!

19 mei 2011 om 16:08

honden foto van Tessa

honden page profiel TessaTessa

Trubbels zijn gebruiksaanwijzing:

Lief Vooral voor kleine kinderen, maar die vinden hem meestal te groot. dominant op alle honden die een zwarte kleur hebben of denken groter te zijn dan hem. Trouw aan zijn baas. Waterrat Al is het -10 grade onder 0 als hij ff kan gaat ie zwemmen.
Eigenwijs vandaar de gebruiksaanwijzing ;-) Ondeugend als je ergens mee bezig bent dingen weghalen en er heel trots mee gaan doen. Apporteert alles (zelfs dooie ratten)

Zo kan ik nog uren doorgaan. Kortom een leuk beest, maar je moet er wel mee om kunnen gaan. Het is geen gemakkelijke golden (vandaar Trubbels ;-) ) Vooral als ie zijn dominate kant laat zien, willen mensen nog wel eens aan de kant gaan. Maar bijten........denk het niet.

27 mei 2011 om 17:44

Dit onderwerp staat op slot. Je kunt niet reageren


Home | Registreren |