Delen

- facebook

- twitter

Forum Waarom gekozen voor een kruising..??

De kruisingen club > forum > Waarom gekozen voor een kruising..??

honden foto van Petra en haar 3 hondjes

honden page profiel Petra en haar 3 hondjesPetra en haar 3 hondjes 3 doggies

Ik was gewoon verliefd op Fluf.

Ik ging voor een naakthondje kijken. Toen zag ik Fluf zitten en was op slag verliefd. Die mevrouw vertelde eerlijk dat zij geen naakthond was maar een x Chihuahua/naakthond. Het boeide me niet ik wilde Fluf. Ze had een nestje naakthonden en een nestje kruizing chihuahua/naakthond ik ging definitief voor Fluf.

18 mei 2012 om 15:41

Je kunt een reactie plaatsen
honden foto van Angela

honden page profiel AngelaAngela 3 doggies

Dyma kwam uit een oeps nestje. Haar vader was met 7 maanden al geslachtsrijp en een week later zou hij gecastreerd worden..
Onze vorige hond was een paar weken eerder overleden en we waren meteen verkocht.
Na 2 jaar wilden we er graag een maatje bij voor Dyma, dit zou een asielhondje worden. Zo hebben we Bowie gekregen.

31 mei 2012 om 12:43

honden foto van hans mast

honden page profiel hans masthans mast 3 doggies

hallo allemaal

ik vind het voordeel van een kruising,dat als je daar aan begint,dat wel over wogen moet doen??wat voor ras of soort honden ga je bij elkaar zetten,om toch de hond te krijgen die je uit eindelijk wil hebben,en waar moet de hond voor gaan dienen,zo als ik zelf probeer iedere keer als ik een nestje sledehonden wil hebben,met de kennis die ik nu heb,mijn honden steeds beter en sneller te krijgen,ik zeg niet dat het mij ten alle tijden zal gaan lukken,maar ik doe mijn best er voor om de hond er zo optiemaal mogelijk er uit laten zien,en dat er alles op en aan zit wat een goede
sledehond nodig heeft,zo als vroeger hadden bijna alle sledehonden een enorme vacht en terecht want toen waren de winters ook een stuk kouder,als op de dag van vandaag,dus dat houd in dat ik nu honden gebruik met een veel kortere vacht als vroeger,dat is beter voor de hond,want die kan nu veel beter zijn warmte kwijt als voor heen ,en zo heb je veel meer dingen waar door je een hond beter kan maken,door een goede andere hond te gaan gebruiken van een ander ras of soort,ik heb het geluk gehad,dat alle honden die ik gefokt heb door de jaren heen,altijd goede honden zijn geweest,voor zowel voor mij zelf,als de honden die ik door de jaren heen verkocht heb,maar ik ben er nog lang niet,ik leer ieder jaar nog wat bij,en dat moet ook want iedere hond is weer anders

14 juni 2012 om 00:35

honden foto van Desiree

honden page profiel DesireeDesiree 3 doggies

Freggel (border collie X appenzeller) is gekocht door mijn vriend bij "Klein America" een dierenwinkeltje net over de belgische grens, hij woonde toen nog samen met zijn vorige vriendin. Dus toen Bas en ik een relatie kregen, kreeg hij mijn dochter erbij, en wij kregen zijn Freggel erbij.

Freggeltje kon ik al van pup af aan, Bas en ik waren al 9 jaar beste vrienden voor we een relatie kregen. Kan me nog zijn telefoontje herinneren; Dees! Ik heb een bolletje wol gekocht!! Ik riep AHHHH je hebt een pup! wat voor ene, en hoe heet ie? Waarop hij antwoordde, ik noem hem Freggel! Schitterend hoe kwam ie erop, tuurlijk de Freggel-grot :-D dat kwartje viel gelijk!

Ze hebben er een hele moeilijke pup aan gehad, slopen, poepen bijna 3 jaar lang, zenuwenpees 1ste klas! Maar al met al naar mensen toe een lief dier! Super slim/uitgekookt ;-)
Ik kan hem soms wel achter het behang plakken met zijn streken, maar rij onderhand boetes om er mee naar de dierenarts te scheuren als er wat met 'm is :-)
daarnaast is ie mijn sportmaatje geworden, hij gaat mee als ik ga rennen/hardlopen ...energie voor 10 die knakworst :-D

14 juni 2012 om 01:36

honden foto van Molly

honden page profiel MollyMolly 3 doggies

Toen ik deze pup zag, wist ik gewoon dat die bij ons hoorde! En voila...

19 juni 2012 om 22:36

honden foto van Zoë

honden page profiel ZoëZoë 3 doggies

Het zit zo, de meningen waren verdeeld. De een wou een grote hond, ik een kleine. Uiteindelijk heb ik toegegeven, en een Golden retriever aan bod gebracht. Maar nee, die was te groot. ;-) De een wou een Friese stabij! Maar dat wou ik niet. Dus zijn we gaan kijken. We vonden de perfecte kruising! Een kruising golden retriever friese stabij. Hadden we haar een half jaar, wouden we toch zeker weten of ze dat wel echt was. Want haar poten leken voor geen meter op die van een Golden retriever, of Friese stabij. DNA test laten doen... Bleek het een Golden retriever-Vizla- Engelse Welsh springen spaniël te zijn. Nouja, het is een lieverd, dus wij zijn ontzettend blij!!!! O-) :-D

09 augustus 2012 om 21:07

honden foto van janine

honden page profiel janinejanine 3 doggies

Wij wilden dus echt geen pup.
Dat leek ons echt veel te veel werk. Bovendien werken we beide dus dat zou niet gaan.
En toen op dierenasiels.com vielen we als een blok voor Bachera.
Volgens het asiel was ze een Dogo Argentino.. jaajaa...
en toen we op zoek gingen naar hond nr. 2 toen wilde we er nog wel een zoals BAchera bij.. En dat werd Keyser. Een "echte"Dogo met papieren en alles..
Alleen kwamen we er viavia achter dat de fokker van Keyser ook nog wat duitse doggen rond had lopen... 3x raden wat er dan wel gebeurde..

Volgende keer zou ik ook geen pup nemen. Er zijn zoveel hele mooie en leuke 2de handsjes die ook een liefdevol thuis nodig hebben..
En voor de gezondheid maakt het niet uit denk ik. Er zijn net zoveel rashonden met (erfelijke) ziektes als kruisingen met (erfelijke) ziektes..

17 oktober 2012 om 17:47

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo †

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo †Roos,Jeff † en Waldo † 3 doggies

Wilde ook geen pup...
Ben gezwicht voor 2 middelbare spaanse asiel honden....beide mixjes.
Karakter ,maat en  leeftijd en kleur gaven de doorslag.

Zwart zijn en 50 graden is geen grapje...daarnaast zien spanjaarden zwart als demonisch
Geen dag spijt van mijn addergebroed...

Ik denk ook dat mixjes relatief sterker zijn ivm bredere genetische pool

17 oktober 2012 om 18:21

honden foto van rob

honden page profiel robrob 3 doggies

waarom voor 1 ras betalen als je voor minder meerder hondjes kan krijgen hahaha.

had hier voor een bullmastief uit asiel en wou die wel weer alleen was zo'n pup behoorlijk duur.en kwam ik tijdens mijn zoektocht Radja tegen. toen even karakter eigenschappen bordeauxdog opzoeken en dit past ook prima dus alleen maar voordeel.

groetjes rob.

ps ben op zoek naar broertjes of zusjes van Radja.Nestje was in utrecht.

17 oktober 2012 om 20:13

honden foto van Nelleke

honden page profiel NellekeNelleke 3 doggies

ik was niet speciaal op zoek naar een kruising. Ik was aan het zoeken op marktplaats toen ik deze hond tegenkwam, pas 4 maanden oud en toen al daar geplaatst. Ik was eigenlijk meteen verliefd maar heb toch nog even gewacht met reageren. Een paar weken later stond hij er nog steeds op en heb ik gebeld voor een afspraak. Gevraagd waarom hij weg moest en het antwoord was dat hij teveel trok aan de riem, vrouwtje kon dat niet handelen (...) Voorwaarde voor mij was dat hij met kinderen kon omgaan en dat was gelukkig het geval, hij zat in een gezin met kinderen. Hij (baasje) was er kapot van, hij had de hond gekocht als verjaardagscadeautje maar zijn vrouw vond het niks, had last van haar rug zei ze.
Dus 200,- en 3 uur reizen later was ik in het bezit van dit prachtige exemplaar!

18 oktober 2012 om 10:08

honden foto van Anne

honden page profiel AnneAnne 3 doggies

Omdat ik een Jack russel wilde en mijn vriendin een Teckel!

22 oktober 2012 om 11:28

honden foto van Heavenly en de honden Marvey en Ginny

honden page profiel Heavenly en de honden Marvey en GinnyHeavenly en de honden Marvey en Ginny 3 doggies

nou wij hebben niet echt gekozen maar het is denk ik eerder op ons pad terecht gekomen. onze border collie is overleden op 21 november 2011 en op die datum hebben we onze kruising opgehaald aan het einde van de dag want wie kan er nou een dag zonder hond nou ik niet. dus we gingen zoeken op MP die dag toen onze BC overleden is. en toen zagen we onze kleine marvey Shar-pei X Amstaff. en in januari kwam ginger Border-collie X Amstaff erbij O-)

03 februari 2013 om 16:40

honden page profiel gerda goudvisgerda goudvis 3 doggies

ik was op internet aan het rond kijken voor een grote hond, die bij onze woon situatie/levensstijl paste
maar toen zag ik Bo als pup op mp, en was op slag verliefd! is wel een kruising... maar heb er absoluut geen spijt van. (berner sennen X husky)

en we wilden graag een 2e hond er bij... maar m'n vriend wou geen grote, daarom is het Jackie geworden... (boerenfox  X dwergkees)

07 februari 2013 om 20:52

honden foto van Nymeria

honden page profiel NymeriaNymeria 3 doggies

We waren op zoek naar een hond en we gingen naar een asiel in
friesland daar troffen we Olly aan. en het klikte meteen. ze is een kruising tussen een kooiker x friese stabij. :-)

19 maart 2013 om 17:27

honden foto van Iris, Lynn & Sam

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker 3 doggies

Ik was 6 toen we Kelly kregen als pup. Mijn ouders hadden een advertentie in de krant zien staan over een nestje pups. De ouders waren een Parson Russel en een Border Collie. Ze kenden de rassen wel, maar hadden zich nooit ergens in verdiept, behalve in honden opvoeden. Mijn ouders waren dus eigenlijk totaal niet goed voorbereid. Gelukkig is alles helemaal goedgekomen met Kelly: ze is ontzettend gehoorzaam en lief, ook al kun je merken dat ze niet goed gesocialiseerd is met bepaalde dingen, zoals de stofzuiger.

Gelukkig zijn mijn ouders nu wel op de hoogte van alle rassen en de gezondheidsprobelemen die bij sommige rassen voorkomen ;-)

06 april 2013 om 14:43

honden foto van Heavenly en de honden Marvey en Ginny

honden page profiel Heavenly en de honden Marvey en GinnyHeavenly en de honden Marvey en Ginny 3 doggies

omdat onze BC was overleden dachten wij we nemen een nieuwe hond(en)we gingen kijken op maktplaats en daar zagen we marvey hij was dus een kruising natuurlijk meteen verliefd we namen hem hij is een shar/pei X amerikaanse stafford hij is een super dier en we zijn ook blij dat hij daar weg was hij leefden in een schuur en vies dat het daar was. later kregen we ginger want wij wouden een 2de hond erbij in januari 2012 kwam ginger die hebben we ook van MP af wij kwamer er kijken en zij het enige in het nestje dat heel erg vermagerd was ze kreeg volwassen voer ;-) en ze leefde ook nog is in een heel vies huis dus we dachten mee nemen gelukkig was ze al oud genieg om daar weg te kunnen dus zo ben ik aan mijn kruising gekomen Ginger is een amerikaanse stafford X border collie (of labrador)

09 april 2013 om 11:24

honden foto van Amanda & Chewie

honden page profiel Amanda & ChewieAmanda & Chewie

De buurman zorgde voor een paar straathonden waarvan het teefje al zwanger was toen hij haar voor het eerst zag.
M'n ex en ik waren op zoek naar een hond dus de keuze werd wel heel makkelijk.
Ik heb Chewie gekozen, omdat hij 1 van de bijdehandste was en hij mij vanaf het begin het meeste aandacht gaf.
Ik moet toegeven dat een halve Akita niet de beste beginnershond is, maar we hebben veel van elkaar geleerd. ;-)

Mijn volgende hond wordt ook weer een kruising of ongelukje. Dan heb je tenminste een unieke hond die niet kapotgefokt is.

24 juli 2013 om 15:36

honden foto van mieke

honden page profiel miekemieke

Mijn eerste kruising is Ollie. Wat voor kruising hij is: ik heb geen flauw idee. Misschien iets van een micron frisee, een poedeltje, een malteser???Ik had plaats voor een hond na het overlijden van mijn oudste border terriër en zag hem op baasje - gezocht. Ik heb helemaal niks met witte schoothondjes, maar Ollies verhaal en foto bleven hangen. Als ondervoede pup langs de weg gevonden met een manke poot vol oude breuken, opgekalefaterd, poot geamputeerd en desondanks vól levenslust; dat hondje wou ik héél graag hebben! En ik heb er nog geen moment spijt van gehad! Ondanks de gebrekkige socialisatie is het een heerlijk hondje. Later is er nog een tweede kruising bijgekomen; Kobus, kruising keeshond middenslag met onbekend. Ook hij komt uit het asiel. Ik was op zoek naar een niet te grote hond die met Ollie zou kunnen matchen en vond de rasomschrijving van de keeshond erg leuk! Nou zitten er natuurlijk weinig échte kezen in het asiel, maar Kobus sprak me erg aan! Rot om te zien hoe beschadigd hij is door zijn eerste baasjes, maar geweldig om te zien hoe hij stap voor stap verbetert. Dat hij geen volle keeshond is deert mij niks. Hij heeft wel veel van het karakter. Grappig is dat hij veel lichter, sneller en wendbaarder is, en dat is alleen maar leuker, vind ik!

28 juli 2013 om 09:03

honden foto van mieke

honden page profiel miekemieke

Micron frisee is BICHON frisee. ( stomme telefoon)

28 juli 2013 om 09:07

honden foto van Ester

honden page profiel EsterEster

Ik ben bewust op zoek gegaan naar een klein blijvend, kortharig kruising!

10 september 2013 om 23:15

honden foto van moos

honden page profiel moosmoos

Wij kozen voor een labradoodle, te duur. Gelukkig vonden we een nest op mp. Moeder een fb1, vader een koningspoedel. We hebben nog steeds contact, irl en via facebook.
Een labradoodle omdat mijn zoon allergisch is.

Mooi om te lezen dat iedereen, zijn of haar redenen heeft ;-)

10 september 2013 om 23:34

honden foto van Ester

honden page profiel EsterEster

Mijn vorige kruising is 14 jaar geworden, het was een Jack Russel/Fox Terriër! Vorige was rashonden maar nooit oud gewordt, daarom een kruising. Ik ben niks tegen een ras hond, maar wil zelf niet een, en ik ben heel blij met mij lief klein ondeugend kruising :-)

11 september 2013 om 14:49

honden foto van Saskia & Pepper/ Boomer R.I.P

honden page profiel Saskia & Pepper/ Boomer R.I.PSaskia & Pepper/ Boomer R.I.P

Boomer (blond) heb ik als 2 jarige belhamel uit het asiel gehaald. Ik haal de zogenaamde "kneusjes" uit het asiel. Boomer was nauwelijks gesocialiseerd en uitte dat door overal te plassen en overal tegen te blaffen. Dat hebben we met liefde en geduld en training allemaal in goede banen weten te leiden. Inmiddels is hij een wat rustiger opaatje van 17 jaar.
Pepper kwam toevallig op mijn pad. Zij komt bij een vriendin vandaan. Ik kende haar dus al. Maar door omstandigheden kon ze daar niet blijven (was voor mijn vriendin heel moeilijk). Nu is Pepper 2 jaar bij mij en het gaat heel goed. En mijn vriendin ziet haar ook nog steeds en zij is blij dat het goed met Pepper gaat.

16 juli 2015 om 16:35

honden foto van Maaike

honden page profiel MaaikeMaaike

@Loes & Kaya

Wat een leuke naam: Kaya!

Mijn reactie:
Ik heb deels bewust gekozen voor een kruising. Ik wilde eerste een rashond (witte herder of een rottweiler) omdat wij altijd rashonden hebben gehad. Maar toen wees iemand mij op asiel honden en buitenlandse asielhonden. Toen ik research ging doen werd ik stapel verliefd op mijn eerste hond Layka en zij was een kruising. Sinds dien ben ik weg van kruisingen, puur omdat ze uniek zijn. En daarnaast minder kans hebben op erfelijke ziektes of afwijkingen. Ze zijn over het algemeen sterker en dat heeft zich tot nu toe bewezen. Layka heeft last van artrose maar voor de rest nooit iets gehad. En nu heb ik 4 honden, allemaal kruising.

Liefs,

Maaike
Ginmalayka.com - Blog over het redden van dieren en meer.. !

03 november 2015 om 20:03

honden page profiel rosinarosina

Ha Loes,

Wij hebben nooit rashondjes gehad. Omdat de eerste twee bij hun baasjes weg moesten en daartussen hebben we wel een pup gehad maar uit een particulier nest, Nu hebben we in anderhalf jaar tijd Gouma, Gypsy en Lisa bij ons in huis genomen. Zij waren buitenlandse straathondjes. je kunt nu wel raden waarom het geen rashondjes zijn. Tussendoor zijn we nog gastgezin geweest voor andere honden. En je kunt er van verzekerd zijn dat we dolblij zijn met onze drie wereldhonden.

Jij veel plezier met Kaya,

31 december 2015 om 13:46

Je kunt een reactie plaatsen

Ga naar Pagina 1 2 3

Home | Registreren |