Delen

- facebook

- twitter

Forum Waarom gekozen voor een kruising..??

De kruisingen club > forum > Waarom gekozen voor een kruising..??

honden foto van Kitty  & Danny •*¨*•.¸¸ Sadira, Ilisha, Dizzy, Heavy, Faith, Feenix, Kai, Balto, Simba & Nina ¸¸.•*¨*•

honden page profiel Kitty  & Danny •*¨*•.¸¸ Sadira, Ilisha, Dizzy, Heavy, Faith, Feenix, Kai, Balto, Simba & Nina ¸¸.•*¨*• Kitty & Danny •*¨*•.¸¸ Sadira, Ilisha, Dizzy, Heavy, Faith, Feenix, Kai, Balto, Simba & Nina ¸¸.•*¨*• 3 doggies

ik heb eigenlijk niet echt gekozen voor een kruising, mijn moeder kende iemand die een nest had liggen en ik was eigenlijk ook niet op zoek, was gepland van de 1 op de andere dag.
e zo ben ik dus bij sadira terecht gekomen, en ik heb er geen 1 moment spijt van gehad :-)

26 december 2010 om 18:39

Je kunt een reactie plaatsen
honden foto van janny & remco & boris de hond

honden page profiel janny & remco & boris de hondjanny & remco & boris de hond 3 doggies

ik zag boris op de site van de dierenbescherming met achtergrond info en wist dat het een kruising was tussen een amerikaanse buldog en een mechelse herder na mijn ontmoeting met boris was ik binnen 1 minuut verliefd en nu 5 maanden verder vind ik hem nog liever .
dus ik heb niet bewust gekozen voor een kruising maar meer voor het karakter en de achtergrond in fo

26 december 2010 om 21:01

honden foto van Amigo en K.C.

honden page profiel Amigo en K.C.Amigo en K.C. 3 doggies

Ik wilde sowieso een kruising bordercollie ,omdat ik dol ben op dit ras alleen woonde ik op dat moment nog in een appartement en was ik bang dat de hond zijn energie niet goed zou kwijt kunnen. Toen zag ik dat de kruising met een keeshond beschikbaar was dus ben der heen gegaan en was meteen verkocht!

26 december 2010 om 23:47

honden foto van hans mast

honden page profiel hans masthans mast 3 doggies

al mijn sledehonden waar ik nu de wedstrijden mee loop zijn kruisingen,dit soort hond met de naam alaskan-hound zijn kruisingen uit jachthond, pointer en een beetje husky,de honden zien er uit als jachthonden,staan hoog op de benen en zijn kort behaard en hebben een groot uithoudings vermogen, deze honden zijn op snelheid gefokt,en worden veel gebruikt in de lange sprint wedstrijden,deze honden zijn tegenover elkaar zeer verdraag zaam,echte vecht partijen komen zelde of nooit voor,het is op dit moment een van de snelste sledehonden soort die er is,in de omgang met de mens is hij zeer verdraagzaam en zeer werk willig,door zijn mindere vacht is deze hond niet in staat s nachts buiten te blijven,het zijn geweldige eters,en hebben goede verzorging nodig

27 december 2010 om 11:23

honden foto van Dolfine

honden page profiel DolfineDolfine 3 doggies

Wij waren ook al een tijdje op zoek, wou graag een Boomer, maar helaas kwam ik eerst terecht bij een broodfokker, gelukkig mijn verstand gebruikt, niet gekocht, later via MP een leuk nestje bij een familie die erg betrokken waren bij hun honden, gaan kijken, maar wist van af het moment dat ik de foto's zag dat het deze zou worden. Er waren er 5, 4 waren prachtig wit/bruin, Phoebe was bijna wit, een bruine vlek aan de zijkant, minst mooi gekleurd, maar zo lief!!! Wij hadden de laatste keus, maar ik weet, ook het liefste hondje gekregen! Dolfine

05 september 2011 om 16:18

honden foto van Tanja

honden page profiel TanjaTanja 3 doggies

Ik was helemaal verliefd op de honden van me broer, dat waren een rottweiler en een bull mastiff, toen ik eindelijk genoeg geld gespaard had ging ik rond kijken maar ik kon niet echt een keuze maken wel van de 2 rassen ik wilde, ondertussen was ik ook helemaal wild van de bordeaux doggen, dus de keuze werd nog moeilijker, uiteindelijk na een mislukte reservering voor een bull mastiff "liep"ik tegen Shiroi aan. Hij is zo super lief en zo super mooi dat ik helemaal gevallen ben voor deze kruising. Nadat we onze bordeaux dog die we een paar jaar later kochten moesten laten inslapen op 4 jarige leeftijd wilde ik weer een hond (een vriendinnetje voor Shiroi), ik ben weer op zoek gegaan naar dezelfde kruising en deze hebben we uiteindelijk gevonden, Luna hebben we particulier gekocht, we zijn voordat ze hert nestje mocht verlaten gaan kijken, we kregen de ouders te zien en de alle pups natuurlijk ook, we vielen als een blok voor luna ze was niet alleen mooi maar ook de eerste pup die op onze kinderen afrende, tja dat was natuurlijk een teken.

Dit jaar ha ik de kinderen een pupje beloofd, dit zou een klein hondje worden, aangezien rashonden voor mij op dit moment niet te betalen waren ben ik op zoek gegaan naar een kruising en zo vonden we snuffie, het nestje waar snuffie bij hoorde was niet gepland maar de pups werden super goed verzorgd, mams en paps werden geshowd, en alles zag er super netjes uit, en zo is snufke in ons leven gekomen.

De kruisingen die Shiroi en Luna zijn, die zijn gewoon super, de hebben van beide rassen de beste kenmerken overgenomen, het zijn super lieve gezinshonden en daarnaast mega goede waakhonden, wat wil je als single mommy nog meer?????

01 oktober 2011 om 00:02

honden foto van Dizzy

honden page profiel DizzyDizzy 3 doggies

Wij hebben voor deze kruising gekozen omdat wij vroeger een Bordeaux Dog hebben gehad,die jammergenoeg maar 5 jaar is geworden (in laten slapen door een hersentumor),en later een Labrador,die na 2 jaar weg moest,door dat onze dochter zwaar allergisch was voor hondenhaar(huidschilfers.)Toen onze dochter na 5 jaar opnieuw getest is op allergieen,bleek ze over een aantal allergieen heengegroeid te zijn,waaronder ook die voor honden.Dus leek het ons wel wat om voor een kruising te gaan tussen de 2 zeer plezierige rassen.En we hebben er geen spijt van.Dizzy heeft het waakse/beschermende van een Bordeaux,maar het entousiaste,aktieve,en vooral het zwemgedrag van een Labrador.Zeer lieve hond(vooral voor kinderen).Aan de riem zeer beschermend,maar los een allemansvriend(in).

02 oktober 2011 om 13:58

honden foto van Wendy

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

ik wilde een hondje maar mijn man nooit en na jaren eindelijk mocht ik een hondje.
Maar geen grote dus ik zoeken en kwam Joy tegen als pup op internet.
Het ging mij niet om de kruizing hij was gewoon lief op de foto en in het echt helemaal.
We hebben hem alleen in Epe moeten halen dus niet dicht bij de deur.

Mijn maakt het niet uit kruizing of niet als hij of zij maar lief is toch.

12 oktober 2011 om 09:07

honden foto van Maarten - Diva & Boefje

honden page profiel Maarten - Diva & BoefjeMaarten - Diva & Boefje 3 doggies

Ik bedacht me net nog een reden waarom ik denk ik een voorkeur voor een kruising heb: ik hou niet van racisme...

Niet in de veroordelende zin, maar ook niet (zoals tussen stamboom rassen-fokkers en eigenaren wel gebeurt) het ophemelen van hun eigen rassen e/o fok-lijnen...

Sommige discussies (ook hier) over de rassen en -generatie-lijnen zou je eens moeten lezen alsof het over mensen gaat.... dan zie je soms opeens hoe "eng" sommige zgn honden-liefhebbers kunnen denken.... iek.. not my cup of tea hoor....

27 oktober 2011 om 02:33

honden foto van Thyra & Red

honden page profiel Thyra & RedThyra & Red 3 doggies

Ik mocht van mijn moeder een hond.
We zijn samen op internet gaan kijken, en waren op zoek naar een grote hond. Maar Red zou van verdriet en angst sterven, en was erg ongelukkig. Hij at niet, dronk niet, speelde niet, en was 2 keer ziek geweest.
Vandaar hebben we Red gekocht (:

29 oktober 2011 om 18:53

honden foto van ik en renske

honden page profiel ik en renskeik en renske 3 doggies

een vriendin van mijn moeder kreeg een oeps nestje. ik zeurde al zeven jaar om een hond. hoera. nu is renske hier sinds 15-07-2011.

09 november 2011 om 18:39

honden foto van Chantal » Jessy «

honden page profiel Chantal » Jessy «Chantal » Jessy « 3 doggies

Na het inslapen van mijn vorige hondje (teckel x yorkseterrier) wou ik gewoon een grote hond, vriend wou het liefst een labrador of golden retriever.

Toen kwamen we Jessy tegen, kruising labrador. Ze zat 12u per dag alleen en werd totaal maar 30 minuten per dag uitgelaten :'(

Zelfde avond woonde ze al bij ons O-)

14 november 2011 om 00:39

honden foto van Hanna

honden page profiel HannaHanna 3 doggies

Mijn eerste kruising is ruim 18 jaar geworden.
Vanaf drie maanden bij mij gekomen, via marktplaats, omdat hij niet samen met de andere hond kon, of andersom.

Na het overlijden en twee jaar verstreken, kwam Pongo, kruising Wetterhound/Stabijhound op mijn pad...zeg maar letterlijk de riem in mijn handen gedrukt. Hij is acht jaar geworden, had een fatale vorm van kanker.

Tijdens het verblijf van Pongo, heb ik Astor een niet ras echte labrador in huis gehaald. Hij moest weg, omdat de mensen onder bewindsvoering stonden.
Hij is ruim dertien jaar geworden en door een hersenbloeding overleden.
Op marktplaats kwam ik Shiva tegen, zij is een kruising Greyhound/Schotse Collie.
Shiva kwam uit Spanje en door haar ben ik me gaan verdiepen in het leed van de Buitenlandse Honden.
Ben daar tot op heden bij betrokken.

Nu heb ik inmiddels vijf buitenlandse kuisingen.
Ik heb ook ervaring met de Nederlandse dierenbescherming..door middel van bv. asielwerk/dierenambulance.
Ook het lot van de Nederlandse dieren/honden trek ik me aan, ben daardoor ook actief binnen Nederland.
Grenzen zijn dingen van en door mensen gemaakt.

Kruizing...stamboomhonden, ach het is me het even. Als men maar goed is voor zijn dier/hond, en ze er samen plezier in hebben.
Zolang het maar geen stimulatie van 'broodfokkers' is.
Heb nog nooit spijt van mijn 'kruisingen' gehad.

Een heel verhaal. O-)

15 november 2011 om 15:49

honden foto van Loes & Kaya

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya

Bedankt voor jullie reactie's :-D

18 november 2011 om 18:30

honden foto van Mirjam

honden page profiel MirjamMirjam 3 doggies

Ik ben van mening dat kruisingen sterker zijn en ik vind ze vaak veel leuker als rashonden. Maar ik moet er wel bijzeggen dat ik soms ook kruisingen zie waarbij ik zo m'n bedenkingen heb.

30 november 2011 om 11:12

honden foto van 3 draken

honden page profiel 3 draken 3 draken 3 doggies

ik heb voor alle 2 niet specifiek voor deze kruising ze kwamen gewoon op me pad hahah.

nikeey komt uit asiel en sammy komt bij mensen thuis die een nest hadden

02 december 2011 om 21:06

honden foto van Melissa, Dempsey, Taiko, Minos & *Nina*

honden page profiel Melissa, Dempsey, Taiko, Minos & *Nina*Melissa, Dempsey, Taiko, Minos & *Nina* 3 doggies

Ik kijk niet naar het ras of de kruising.
Ik kijk naar hun innerlijke.
En toevallig heb ik nu 2 kruisingen.

02 december 2011 om 21:10

honden foto van Margreth

honden page profiel MargrethMargreth 3 doggies

We waren niet echt op zoek naar een kruising, wilden een grote hond, en een maatje voor onze franse bull.
Al een tijdje kijkend op marktplaats kwamen we "Mason" tegen, kruising bordeaux dog (moeder) en rottweiler (vader).
We waren verkocht...en hij is nu sinds een aantal weken bij ons. Het is een super lieverd...en de 2 kunnen het goed vinden samen. Ook de katten zijn geen probleem. We zijn heel blij met ons nieuwe gezinslid..:-)

06 december 2011 om 16:27

honden foto van AlphaOmega

honden page profiel AlphaOmegaAlphaOmega 3 doggies


Ik heb niet persé gekozen voor een kruising. Het was liefde op het eerste gezicht. Ik was meteen verkocht.

07 januari 2012 om 06:10

honden foto van -

honden page profiel -- 3 doggies

ik hou wel van honden die niemand anders heeft! en ze zijn gezonder en bijzonderder ;-)

07 januari 2012 om 17:58

honden foto van -

honden page profiel -- 3 doggies

ik hou wel van honden die niemand anders heeft! en ze zijn gezonder en bijzonderder ;-)

07 januari 2012 om 17:59

honden foto van -

honden page profiel -- 3 doggies

ik hou wel van honden die niemand anders heeft! en ze zijn gezonder en bijzonderder ;-)

07 januari 2012 om 17:59

honden foto van -

honden page profiel -- 3 doggies

ik hou wel van honden die niemand anders heeft! en ze zijn gezonder en bijzonderder ;-)

07 januari 2012 om 18:00

honden foto van -

honden page profiel -- 3 doggies

ik hou wel van honden die niemand anders heeft! en ze zijn gezonder en bijzonderder ;-)

07 januari 2012 om 18:00

honden foto van Kirra

honden page profiel KirraKirra 3 doggiesvoor mij maakt het niet uit of ik een rashond heb of niet ik ben heel blij met haar

12 januari 2012 om 18:13

honden foto van Louis en Joy

honden page profiel Louis en JoyLouis en Joy 3 doggies

liefde op de eerste natte neus... ook wij zagen haar op marktplaats staan en waren direct verkocht... ze mocht al weg dus zijn we zo snel mogelijk gaan kijken. hebben haar gelijk mee mogen nemen. tot op de dag van vandaag doet ze haar naam eer aan. ze brengt veel Joy in ons leven :-) :-D

12 januari 2012 om 18:20

honden foto van bella

honden page profiel bellabella 3 doggies

Hallo,


Wij hadden twee boxers waar van de oudste vorig jaar plotseling op 10 jarige leeftijd is overleden!!!
10 jaar vonden wij nog te jong hij was altijd nog zo speels en lekker gek zoals een boxer kan zijn.

We hebben van div. mensen gehoord niet rashonden vaak sterker zijn dus........ nu hebben we Luna ons teefje van 4 maanden.
Kruising boxer/labrador (toch nog een beetje gekheid van een boxer)

Ze is zoooooo leuk en grappig!!
Vooral met onze boxer Eros.
Lekker maf stel, altijd feest in de tent bij ons.

Bella, Eros en Luna
:-D

22 januari 2012 om 12:12

honden foto van Femke en Spike

honden page profiel Femke en SpikeFemke en Spike 3 doggies

In eerste instantie waren we op zoek naar een rottweiler.
Mijn moeder had er 2 gehad en ja,dan ben je verkocht ;-)
We hebben wel bewust gekozen voor een hond uit het asiel,helaas vielen de rottweilers die toendertijd in de asiels zaten onder de catogorie 'heftig'.
En toen zag mijn zus Spike op de site,wat'n komisch hondje!
Dus wij gaan kijken...
Helemaal verliefd natuurlijk!
Waar we ons wel in vergist hebben is dat wij teveel gefocust waren op het rottweiler gedeelte.
Spike heeft misschien 5% rottweiler eigenschappen,de rest is echt ontzettend teckel!
Wel even een verschil zeg!
Maar dankzij Spike ben ik de teckel ontzettend gaan waarderen! :-)

19 februari 2012 om 11:31

honden foto van Jannie

honden page profiel Jannie Jannie 3 doggies

Niet specifiek gekozen voor een kruising. In dec 2011 is m'n 16 jaar oude Husky overleden en vond het eigenlijk best lekker om even geen hond in huis te hebben, tot ik op de site van www.dutchyadoptions.com las hoeveel honden er een huis/baasje zoeken. Omdat veel puppies makkelijker een huis vinden dan grotere & wat oudere honden, heb ik daarvoor gekozen.
In juni komt "onze" Hesh (een mannelijke Mix) naar nederland.

Als hij hier een tijdje is en wij wat aan elkaar gewend zijn, wil ik zo'n DNA testje laten uitvoeren, om te kijken wat z'n voorouders waren. Dit om hem wat ras-gebondener te kunnen opvoeden.

Wat denken jullie dat hij is ?

;-)

28 maart 2012 om 01:28

honden foto van Jannie

honden page profiel Jannie Jannie 3 doggies

02 december 2012 om 12:37

Je kunt een reactie plaatsen

Ga naar Pagina 1 2 3

Home | Registreren |