Delen

- facebook

- twitter

Forum Pup en voeding - FIDES?

Labradoodle > forum > Pup en voeding - FIDES?

honden foto van Lique & Noor

honden page profiel Lique & NoorLique & Noor

Onze pup heeft van nest-uit fides brokjes gekregen en af en toe pedigree. Heeft iemand ervaring met fides? Bij de (4 stuks) diervoeders bij ons was het niet te krijgen, daarom prince gekocht. Mijn plan is om (de meegekregen) fides te mixen met pedigree en daarna de pedigree (omdat deze zout is) af te bouwen en mixen met prince. Iemand ervaring of goede tips? Ben niet zo van vers vlees, pens ed, wil het graag bij (betaalbare) droogvoer houden. (Noor heeft-vind ik- best veel ontlasting voor de hoeveelheid die ze eet)

15 oktober 2012 om 17:20

Je kunt een reactie plaatsen
honden foto van marianna

honden page profiel marianna marianna 1 doggies

Bennie heeft ook prince hij heeft geen problemen met het voer van vers voer kreeg hij ontzettende buikkrampen en spuitpoep toen zijn we met rpyal canin begonnen maar daar hed hij ontzettende honger op en nu heeft hij prince voer voor actievehonden met zalm olie en dat gaat prima normale ontlasting en niet extreem veel en prince is ook nog betaalbaar dat is mooi meegenomen succes met je zoektcht naar het juiste voer wij zijn er een tijdje mee bezig geweest

15 oktober 2012 om 18:12

honden foto van Pipa

honden page profiel PipaPipa 1 doggies

Wij geven vers (kvv). Weinig ontlasting (2 keer per dag een beetje) en hard. Dus ik kan je niets aanraden van brokken...
Hoewel je even kan kijken op voerwijzer.com.

15 oktober 2012 om 19:58

honden foto van Gerda en Labradoodle Bowie

honden page profiel Gerda en Labradoodle BowieGerda en Labradoodle Bowie 1 doggies

Bowie heeft uit het nest Royal canin meegekregen en ik heb dit snel afgebouwd doordat hier heel veel granen in zit, veel mensen denken dit is een goed merk dus dan is het goed voor de hond maar dit is echt niet waar.
Ik heb heel veel gegoogle wat is nu goed KVV(vers vlees) of goeie brokken zonder toevoegingen zoals granen.
Hier zijn de menigen erg over verdeeld, dus ik ga niet zeggen je moet dit of je moet dat.
Ga op je gevoel af maar mocht je brokken geven geef dan goeie waar het vlees persentage hoog is en weinig granen, hier zijn op internet genoeg voedingswijzers te vinden en het ligt ook aan je budget.

Bowie krijgt overdag brokken en savond vers vlees.
Ik heb gekozen voor DOG LOVERS GOLD en vers voor CARNIBEST.
Dog Lover Gold is niet eens de allerbeste maar een goeie betaalbare brok ik heb tegenwoordig de graan vrije variant deze is nieuw.
Deze kost voor 13 kilo 52 euro, zoal orijen is 1 van de beste maar dan betaal je 82 euro.

Bowie doet het erg goed op DOG LOVERS GOLD en CARNIBEST hij heeft 2 a 3 x daags goeie ontlasting en niet veel.
Hoe minder ze poepen hoe beter want dan neemt het lichaam veel voedingsstoffen op en zoals graan is alleen maar wat het lichaam niet nodig heeft dus extra uit poept.
Veel succes met je keuze en veel geluk met je hond!

15 oktober 2012 om 21:13

honden foto van Gerda en Labradoodle Bowie

honden page profiel Gerda en Labradoodle BowieGerda en Labradoodle Bowie

Och ik zie net de foto van je hond o wat lijkt hij op onze Bowie, Bowie is nu bijna 8 maanden, is jullie pup ook een standaard Labradoodle. Bowie is echt groot hij is nu 64 cm schofthoogte en bijna 31 kg.

15 oktober 2012 om 21:18

honden foto van Lique & Noor

honden page profiel Lique & NoorLique & Noor

Nou, als het goed is wordt ze medium.... maar ik heb ook zo mijn twijfels. Moeder heeft een schoft van 43 en vader zou maar ong 2 cm groter zijn, ja ja :-)
Ik weet niet wat Noor weegt, zal morgen eens wegen en meten en dan kan ik eens wat gaan vergelijken misschien (ze is nu 11 weken en 2 dagen). Ze ligt nu heerlijk te pitten, ze heeft vanavond nl puppiecursus les 1 gehad: vonden we allebei erg leuk!

15 oktober 2012 om 21:28

honden foto van Gerda en Labradoodle Bowie

honden page profiel Gerda en Labradoodle BowieGerda en Labradoodle Bowie

het zijn geweldige honden vind je niet, ZO lief en leergierig ;-) , ze hebben een niet te strenge aanpak nodig dit werkt averechts, negeren is de beste methode als ze iets doen wat niet mag.
Woon je toevallig omgeving Rotterdam?

15 oktober 2012 om 21:32

honden foto van Lique & Noor

honden page profiel Lique & NoorLique & Noor

We wonen in Soest, lekker bosrijk en dus genoeg mogelijkheden om te flinke wandelingen te maken als Noor wat ouder is. Ken nog niet echt mensen van hier uit de buurt met een Doodle, zou wel leuk zijn!

16 oktober 2012 om 08:42

honden foto van Angel, Google & Gadget

honden page profiel Angel, Google & GadgetAngel, Google & Gadget 1 doggies

Heb nog nooit van Fides gehoord, maar ben ook niet erg thuis in brokken. Ook wij voeren KVV namelijk.
Als we al eens brokken voeren, dan die van Arden grange. Ontlasting is meer bij brokken, das logisch, maar bij de arden grange valt het nog mee. wel stuk zachter dan bij vlees.
Nee, ik ga toch echt heel bewust voor het gemak van vlees hoor! Vind brokken maar een gedoe eerlijk gezegd!

16 oktober 2012 om 14:17

honden foto van Lique & Noor

honden page profiel Lique & NoorLique & Noor

Hoi Angel, Hoezo vind je brokken een gedoe? Dat idee heb ik bij (vers) vlees (iegh). Ben wel obv een tip op voedingwijzer.com gaan kijken, las ook dat je maar 1 (of 2x) pd kvv hoeft te geven dat lijkt me zo weinig... 1xpd. Maar het lijkt me ook wel voordelen hebben hoor, (als je een goede complete kiest) beter voor de hond, huid, ontlasting enz. En uiteindelijk ook niet duurder dan brokken, dat verbaast me. Toch maar eens proberen over een tijdje.

16 oktober 2012 om 16:34

honden foto van Pipa

honden page profiel PipaPipa

Een pup moet je wel 3 keer per dag kvv geven, hoor!

16 oktober 2012 om 21:33

honden foto van Angel, Google & Gadget

honden page profiel Angel, Google & GadgetAngel, Google & Gadget 2 doggies

Bij een volwassen hond kan je minder vaak voeren idd, maar dan moet je bijvoorbeeld weer wel rekening houden met rust na het eten omdat ze anders een maagtorsie kunnen krijgen.
Wij doen dat niet omdat Google een zwakke maag heeft, hij krijgt echt last van gal spugen als er te lang tussen maaltijden zit, dus wij voeren gewoon 3 keer per dag. Soms in 2 keer als we laat zijn in het weekend ofzo.

Ik vind brokken een gedoe omdat je af moet wegen hoeveel je moet geven, omdat je per soort precies uit moet vogelen hoe ze het erop doen. Google komt bijvoorbeeld van de aanbevolen portie brokken die hij van zijn fokker meekreeg heel veel aan. En van de arden grange moet hij net iets meer hebben. Ik voer dan ook op de tast, ribben voelen :-)

Ik voer kvv van energique, heeeeeeel makkelijk! Lapjes vlees zijn in een soort hamburgertjes geperst en per stuk ingevroren, dus ook geen gedoe met afwegen of kilo rollen ontdooien en vleessappen in je koelkast. elk lapje is 100 gram,klaar. Elk 4 lapjes per dag (met puppyvoer meer!) en ik hoef er niet over na te denken.

Ik zweer erbij, al zijn de echte kvv voerders er niet zo blij mee ;-) Mijn honden doen het er perfect op! en daar gaat het om :-)

Van andere merken krijgt Google diarree, Gadget niet, die kan alles eten O-)

16 oktober 2012 om 22:32

honden foto van Pipa

honden page profiel PipaPipa 1 doggies

Ik heb ook een tijdje energique gegeven. Is idd helemaal niet vies en ruikt ook vrijwel niet (in ieder geval minder dan brokken ;-)
Geef nu een ander kvv omdat ik energique niet zo goed vind voor een opgroeiende pup. Maar misschien ga ik het wel afwisselen als hij volwassen is.

17 oktober 2012 om 11:37

honden foto van Angel, Google & Gadget

honden page profiel Angel, Google & GadgetAngel, Google & Gadget 1 doggies

ben benieuwd wat er voor een opgroeiende pup niet goed aan is, maar voor een volwassen hond wel? ;-)

17 oktober 2012 om 11:41

honden foto van Lique & Noor

honden page profiel Lique & NoorLique & Noor

@Angel: waarom zijn echte kvv voerders er niet zo blij mee?
@pipa: ik ben ook wel benieuwd waarom je energique minder geschikt vindt voor puppies

17 oktober 2012 om 14:05

honden foto van Angel, Google & Gadget

honden page profiel Angel, Google & GadgetAngel, Google & Gadget 1 doggies

Ze zeggen dat het eruit ziet als karton. Vind ik wel meevallen. Er zijn idd geen kleurstoffen aan toegevoegd en het is heel fijn gemalen, daardoor heeft het een wat grijzere kleur dan het reguliere grof gemalen kvv vlees. En ze vinden het over het algemeen ook slecht dat er graan aan is toegevoegd. Dat klopt, er zit maximaal 3% graan in. Nou dat verwaarloos ik hoor, dat krijgen ze ook binnen als ze een hondenkoekje of trainertje krijgen ;-)

Mijn pups vonden het puppyvlees heerljk. Google had er na 6-7 maanden alleen wel zijn maag van vol... heeft een gevoelige maag/darmen. En die wilde het niet meer. Toen zijn we over gegaan op de volwassen variant en daar doet ie het perfect op. Ik denk dat ie het wat te vettig vond, de pupvariant.

Gadget is nu anderhalf en zou nog steeds wel de puppyvariant willen hoor ;-) Die lust alles en vind alles lekker :-)

17 oktober 2012 om 14:10

honden foto van Pipa

honden page profiel PipaPipa 1 doggies

Geef nu geen energique meer, vanwege de granen die erin zitten en verder is het niet bekend hoeveel procent vlees-bod-organen erin zit. Verder vind ik het ook belangrijk om smaken af te wisselen zodat onze hond gewend is aan meerdere smaken (bijvoorbeeld handig op vakantie).
Boris vond het overigens wel lekker maar bij de kvv's die ik nu geef blijft hij langer zijn bak uitlikken (waar ik de conclusie uittrek dat hij ervan gesmuld heeft ;-) )
Ik geef Tinlo en Darf nu voor hetzelfde geld (of goedkoper).

17 oktober 2012 om 14:47

honden foto van Angel, Google & Gadget

honden page profiel Angel, Google & GadgetAngel, Google & Gadget 1 doggies

Voor het graan ga ik het niet laten, zoals ik eerder al uitlegde.
;'-)
ik vind vooral het gebruiksgemak wel heel erg aantrekkelijk ervan. En als mijn zwakke maag/darm patientje het er goed op doet, dan kan er voor mij niks beters meer zijn hoor :-D

Je moet het toch per hond bekijken, wat voor de een goed is hoeft voor de ander niet ok te zijn. van carnibest en carnivoer kreeg hij verschrikkelijke last van zijn darmen. en een scheten latende hond met dunne poep hoef ik niet als ik kvv voer. ;-)

17 oktober 2012 om 14:53

honden foto van Pipa

honden page profiel PipaPipa 1 doggies

Inderdaad, gewoon lekker doen waar je honden het goed op doen en waar je jezelf ook prettig bij voelt.
KVV wat ik geef, ziet er idd wat vleziger uit en is wat lastiger om klaar te maken dan energique. Je moet het nog uit de worst verpakking halen of stuk afsnijden van plak. Ik maak s avonds alles klaar in bakjes voor de volgende dag zodat ik dat niet s morgens met m'n nuchtere maag hoef te doen... Hoef het dan nog alleen in de voerbak te kieperen. ;-)

17 oktober 2012 om 15:11

honden foto van Christel&Doedy :-)

honden page profiel Christel&Doedy :-)Christel&Doedy :-) 1 doggies

Hoi, ik voer mijn doodle pup Doedy ook doglovers gold brokken en vlees van doglovers gold..... bevalt heel goed.......
Lique&Noor wij wonen in Amersfoort..... dichtbij jullie! Leuk!
Groetjes

17 oktober 2012 om 15:40

honden foto van Lique & Noor

honden page profiel Lique & NoorLique & Noor

Allemaal bedankt voor jullie reacties! Ga zeker wel kvv voeren, energique lijkt me wel wat ('schoon') maar zal tzt eens kijken. Eerst maar de Fides en Prince opmaken en nog even Prince doorvoeren. Te snel en vaak wisselen doet een hond ook geen goed en geeft je ook niet echt een goed beeld.

17 oktober 2012 om 17:00

honden foto van fam verhulst

honden page profiel fam verhulstfam verhulst 1 doggies

onze honden eten Farmfood, zowel KVV en af toe brokken van FarmFood (als ik vergeten ben om het uit de vriezer te halen ;-) De brokken van FarmFood is gedroogd vlees, er zit wel een hele kleine hoeveelheid rijst bij, dacht ik, maar is echt weinig. Het kvv is verpakt in 400gr. Dus krijgen ze 's ochtends een half pakje en 's avonds. Ontlasting is goed, weinig en stevig

18 oktober 2012 om 19:29

honden foto van Angel, Google & Gadget

honden page profiel Angel, Google & GadgetAngel, Google & Gadget 1 doggies

farmfood is 21% vlees volgens mij, dus de rest is mais en rijst en dergelijke

18 oktober 2012 om 19:36

honden foto van fam verhulst

honden page profiel fam verhulstfam verhulst 1 doggies

Farm Food Fresh ‘Pens en Hart compleet' Glutenvrij
2x400gr, 9x110gr en 1,25kg

Samenstelling: Runderpens, Runderhart, Rundvlees, Runderlever, Schapenvet, Rijst*, Olien (Zonnebloemolie & lijnzaadolie (koudgeperst)), Vitaminen, Mineralen, Sporenelementen
* Om bij pups de zetmeelverterings-capaciteit op gang te brengen wordt een kleine hoeveelheid rijst toegevoegd.

18 oktober 2012 om 19:42

honden foto van Angel, Google & Gadget

honden page profiel Angel, Google & GadgetAngel, Google & Gadget 1 doggies

de brokken had je het toch over? Mijn gegevens komen van een brokkenvergelijkingssite die de percentages hebben uitgezocht.

Zette het er alleen maar neer omdat als je denkt dat die brokken bijna puur vlees zijn dat je je vergist.
Verderm als ze het lekker vinden en het er goed op doen, maakt het niet uit toch?

18 oktober 2012 om 22:47

honden foto van Yvonne

honden page profiel YvonneYvonne 1 doggies

onze pup eet nu orijen maar als de zag leeg is gaat ze over op Kjen. Onze andere hond staat op glutenvrij en dan is het wel zo makkelijk en Kjen kan je makkelijk samen doen met vers vlees. Wij geven smuldier compleet erbij en af en toe stukken pens of kippenekken.
Kjen is ook heel betaalbaar en het is koud geperst brok.

19 oktober 2012 om 12:23

honden foto van Lique & Noor

honden page profiel Lique & NoorLique & Noor

Even een update: Noor is nu sinds een week over op energique en krijgt af en toe nog brokken, ze doet het er erg goed op. De brokken houden we er in omdat we af en toe vergeten op tijd het vlees uit de vriezer te halen en het is wel makkelijk als je weggaat. Ze vindt het kvv duidelijk veel lekkerder en zit, letterlijk, veel beter in haar vel. Haar vacht is mooier, ze groeit goed en lijkt veel energieker. Als ik al jullie reacties lees begrijp ik dat iedereen, ondanks en dankzij alle tips, zijn eigen weg hierin zoekt: dat is goed en je moet zeker doen wat goed bij je hond en jou past. Wij zijn met onze 'oplossing' heel blij.

26 oktober 2012 om 09:03

honden foto van Angel, Google & Gadget

honden page profiel Angel, Google & GadgetAngel, Google & Gadget 3 doggies

Nog zo'n leuk, goed bericht:-)

Wat wij wel eens doen als het vlees nog niet ontdooid is, is een rvs bak in een gootsteen heet water leggen en daar de lapjes in leggen. dan ontdooit het vrij snel. Maar ook wij hebben brokken achter de hand hoor ;-)

Onze vorige koelkast was niet erg betrouwbaar... die vroor het eten juist in.... jep, de KOELkast vroor...

Nu hebben we al een tijdje geen problemen. heeeeel blij met mijn nieuwe amerikaan :-)

26 oktober 2012 om 09:53

Je kunt een reactie plaatsen
Home | Registreren |