HondenPage baasje Wichita en haar roedel - Abby, Eevee, Elphaba, Glacee & Grant

Wat schreven de vrienden van Wichita en haar roedel - Abby, Eevee, Elphaba, Glacee & Grant op het forum

honden page profiel May May schreef in Mila 16-01-2008/ 26-06-2020
veel sterkte!
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Zonnebril voor honden
Ik ken 4 mensen die Rex specs voor hun honden hebben, in NL. Zij zijn er echt heel positief over. Al laten zij ze denk ik meer voor de 'leuk' dragen dan dat het nodig is. Al heeft 1 veel last van het zonlicht en geregeld ontstoken oogjes. Honden vinden ze fijn zitten en laten ze ook goed zitten. 
honden page profiel Tinaa.Tinaa. schreef in Weet er iemand wat er mis is met Darko?
" op zich natuurlijk fijn dat alle testen normaal zijn   wat zou nu de volgende stap zijn, had de dierenarts nog een voorstel? " Dobry Hij krijgt nu sinds 4 juli Apoquel bij. Dit is medicatie om de reactie op allergieën te verminderen. Dit omdat dat een allergie eigenlijk het enige is dat echt aangetoond is. Dit nu voor 2 weken en dan gaan we zien wat het geeft... als dit geen verschil maakt dan wil ze hem een maand op een brok van haar maar dat zie ik niet echt zitten. Darko reageert volgens mijn ervaring het beste op vlees. Ik begrijp de DA wel natuurlijk dat ze dit wil proberen maar ja we zullen zien.  Dus eigenlijk zijn we nu gewoon wat aan het proberen. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Ruziënde honden
" Oow serieus, dus dan is het geen naakthond meer, is dat zo gefokt, of komt dat gewoon voor? " yooop Het komt gewoon voor, zo heb je ook coated xolo's. Gewoon toegestaan, ook op shows, en mag mee gefokt worden. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Niets doorhebben bij agressief gedrag
" Van wat ik weet is het liggen van een hond meer een “teken van vrede”. Al mijn honden hebben dit tot nu toe gedaan toen ze jong waren. Op de puppycursus werd verteld dat het gelijk staat aan het zwaaien met een witte vlag. De hond wil contact maken maar is nog onzeker, dus gaat hij liggen om aan te tonen dat hij goede bedoelingen heeft. Het is conflictvermijdend bedoeld. Het tegenovergestelde hiervan is een hond die met een hoge staart, haren overeind en zonder het verlies van oogcontact komen aanlopen. Die maken zich juist groot.   ik ervaar een hond die gaat liggen dus juist als beleefd. Het is respectvol naar de oudere hond toe. Gek dat de kijk hierop zo kan verschillen.  Hierbij wil ik wel een kleine kanttekening maken. Sommige honden liggen op een afstandje al en komen dan opeens aangesprint om jouw hond omver te beuken (welbekend bij de labradors). Dit is gewoon spanning en inderdaad irritant. Ik zie dit vooral bij de honden hier die gewoon erg weinig beweging krijgen. Maar bij jonge honden vind ik dit er heel anders uitzien. Mijn jonge hond blijft gewoon liggen en laat zich besnuffelen. Dan staat ze rustig op om zelf ook te snuffelen.  " Iglo Je hebt zeker niet het artikel van gabber gelezen? Nogmaals:   KLIK
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Tuigje?
" @Pascale, Kahlua & Willow en Britt & Maui: super! Dan bestel ik het en dan maar hopen dat ze dit wel graag draagt... Nu nog een kleur kiezen, haha. Ik twijfel nog tussen blauw en oranje " Storm Die oranje is echt zó gaaf! Ik wil m ook voor Willow kopen. Hij is wel echt heel fel, het blauwe valt minder op.    Overigens is dit tuig het enige tuig waar Kahlúa niet voor weg loopt. Ze vindt het heel fijn deze te dragen. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Niets doorhebben bij agressief gedrag
" Gewoon logisch denken. Doen ( normale) honden ook. " luz Frappant hoe jij altijd weer met een steek onder water moet komen als iemand het niet met je eens is. Zielig. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Tuigje?
" Komt het tuigje mooi ver van de oksels? Dat vind ik niet zo duidelijk te zien op foto's van de site zelf.  " Storm Ja. Ik heb het tuig ook. Hier is te zien hoe ver die bij de oksels vandaan zit. Dit vind ik namelijk ook erg belangrijk.   
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Niets doorhebben bij agressief gedrag
" Een echte hond-sociale hond heeft daarbij absoluut geen problemen. Een niet sociale hond zal altijd wel een excuus vinden om uit te vallen naar een andere hond.       " luz Dan verschillen we hierin van mening. Ik zie niet in waarom een hond die op de grond gaat liggen en op springt bij elke voorbij komende hond socialer is dan een hond die hier op reageert. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Niets doorhebben bij agressief gedrag
" Ik lees hier zelfs ergens: plat op de grond liggen is niet netjes. Euh??? Al ligt de andere hond met zijn 4 poten, kop en staart omhoog, dan nog heeft een andere hond geen enkel excuus om er bovenop te vliegen.   " luz Dat heeft een hond natuurlijk bijna nooit. Het mooiste zou zijn dat honden dit negeren. Maar het feit blijft dat dit een enorme trigger kan zijn voor honden. Of wij dit nou willen of niet 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Niets doorhebben bij agressief gedrag
" "De herder dook er direct bovenop terwijl mijn Golden nog rustig en afwachtend lag. Het gebeurde direct toen de herder erbij kwam. " en ik lees bovenstaande. Ik weet dat jullie het gedrag van de herder ook niet goedkeuren maar hij is wel degene die op een rustige afwachtende hond duikt. Of hij nou 100 meter of 2 meter aanloopruimte had; hij had ook niet kunnen aanvallen en afwachten wat de golden had gedaan.   Misschien praat iedereen wel in zijn eigen straatje hier, afhankelijk van welk ras je hebt of welk karakter je hond heeft maar het lijkt wel of je hond helemaal niks meer mag want 'in de hondentaal is dat heel brutaal!".  " Louise1972 Het punt is, wat TO als rustig en afwachtend ziet, zie ik helemaal niet zo. Opgewonden en nerveus komt er vaak ook nog bij. Een liggende hond die een lopende hond op zich af ziet komen, heeft spanning, en die spanning straalt hij uit.    Stom van het herder baasje om haar hond er bij te laten, absoluut. Maar de herder had imo geen 'keus' ze werden aan elkaar opgedrongen en hadden beide het idee iets met elkaar te moeten doen. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Niets doorhebben bij agressief gedrag
" Dat maakte ik op uit een van de reacties van TO maar ik maak hier meteen een vraag aan Danielle van: had de herder de tijd en ruimte om jouw hond te ontwijken of koos hij voor een vrij directe aanval?   Hoeveel vierkante meter was het hondentoilet? " Louise1972 Danielle zegt op pagina 1 dat het een honden toilet van een aantal vierkante meter was. Helemaal niet groot dus.. klein genoeg om verplicht te worden opgedrongen aan elkaar.. ontwijken in zo'n klein vierkant uitlaatplaatsje is vrijwel onmogelijk. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Niets doorhebben bij agressief gedrag
" Maar die herder liep in een rechte lijn op de liggende golden af; waar zijn zijn manieren gebleven? Of mag hij wel in een streep op een liggende, hoog in zijn energie-hond afstormen? Als de golden op hem was afgerend mag de herder van mij best reageren maar op een liggende hond afrennen is toch echt een no-go voor mij.    Mijn hond heeft best wat correcties als pup gehad; een snauwtje hier en daar, opgetrokken lip: helemaal prima. Ik was er zelfs blij mee want mijn hond moest leren respect te hebben. Maar een hond die op een liggende hond duikt is zelf gewoon niet respectvol. " Louise1972 Nee hoor, ik praat, zoals je kunt lezen, ook nergens het gedrag van de herder goed. Ook dit was niet netjes. Evenals dat liggend op de grond en kwispelen niet netjes is.    Ik zie geregeld liggende honden tijdens het wandelen, en de baasjes blijven en dan naar mijn grote frustratie rustig bij wachten en op het laatste moment springt de ligtende hond op. Een enorme trigger voor mijn honden, het is ook helemaal geen leuk gedrag van die liggende hond. En mijn 2 honden zijn niet de enige die hier fel op reageren. Ik loop regelmatig met 2 Friese Stabij's van de buren, en 1 tibetaante terrier, ook voor hen is dit een enorme trigger en vallen erg uit naar liggende honden. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Ruziënde honden
" Wat is een powder puff? " yooop Chinese naakthond met vacht 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Niets doorhebben bij agressief gedrag
" Ik had ook het idee dat deze herder dominant was. Het baasje oordeelde dat ze wel konden spelen omdat mijn hond juist onderdanig was. Ze was dan ook verbijsterd dat hij, volgens haar inzicht, toch zijn dominantie wilde laten zien terwijl dat niet nodig was. (de laatste zin vertelde zij mij letterlijk toen we allebei wegliepen) " Danielle Ik denk echt dat jij nog heel veel moet leren, en dat is niet erg, dat moet iedereen. Maar zoals gezegd werd is de dominantie theorie al lang geleden achterhaald. Daarbij zijn vreemde honden niet dominant over elkaar, dat gebeurt gewoon niet. Met honden in hetzelfde huishouden kan dit nog wel eens voorkomen. Ik lees ook steeds dat die herder jouw hond heeft aangevallen. Van wat ik op maak uit jouw tekst, denk ik eerder dat deze herder héél duidelijk was, ipv probeerde aan te vallen. Je dringt 2 vreemde honden aan elkaar op, en de herder had dus blijkbaar het idee dat hij iets met die, volgens jou, rustige afwachtende golden, volgens mij, hoog in spanning kwispelende golden, moest.    Ik vind het jammer om te lezen dat bepaalde antwoorden totaal niet in je straatje passen terwijl je er wel degelijk iets mee kan. De reacties van bijvoorbeeld Iglo, die jou volledig gelijk geeft en zegt dat het allemaal niet zo'n probleem is, ontvang je met open armen. In mijn ogen kom je over als iemand met een enorme plaat voor zijn kop, en dat is erg jammer. Er zijn namelijk hele goede en interessante tips gegeven.   En natuurlijk is het niet leuk om te horen dat jouw hond geen 'leuk' gedrag vertoont voor bepaalde honden. Hier kun je dan flink tegenin gaan en de schuld bij iemand anders zoeken, óf je gaat er mee aan de slag en zorgt er voor dat je golden ook honden op een rustige manier kan benaderen, hij honden de ruimte geeft die ruimte willen, honden negeert die geen kennis willen maken. Want op dit moment is dit niet het geval en is er volgens jou helemaal niks 'mis' met je golden, want hij heeft leuke speelmaatjes etc, maar dit zijn wel speelmaatjes met dezelfde energie, allemaal honden die alleen maar willen spelen en verder niet / nauwelijks op elkaars signalen letten. Hopelijk doe je er wat aan, en zo niet is het ook prima, maar dan is het wachten op een hond die het écht niet oké vindt van je golden (en terecht) en dan kan het heel wat anders aflopen dan die herder die een duidelijke correctie gaf. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Ruziënde honden
Lastige situatie. Gaat het om 2 teven die vechten?    Hier 3 teven in een huis. 2 herders en 1 dwergkeesje. Tussen de herders gaat het fantastisch, maar tussen mijn jongste herder en het keeshondje klikt het niet. Ze hebben een aantal keren met elkaar in de clinch gelegen. Gelukkig geen schade omdat wij er alle keren op tijd bij waren    En nu zitten ze apart. Tijdelijke situatie. We hebben nu een hek in het midden van de kamer als wij thuis zijn, en als wij weg gaan gaat het keesje naar boven. Wel wordt het geregeld afgewisseld van plek.    Samen wandelen gaat overigens heel goed, en hoewel ze tussendoor ook hele leuke speelmomentjes kunnen hebben met elkaar, en tegen elkaar aan slapen, willen wij het risico gewoon niet nemen, dus niet meer bij elkaar.    Misschien een oplossing voor die van jou? Geregeld afwisselen zodat niet alleen het kleine hondje steeds de bench in moet. Dit is inderdaad erg zielig.    Bij sppd en nvhg kun je gedragstherapeuten vinden. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Niets doorhebben bij agressief gedrag
" https://youtu.be/KHBe0jT6S3U Mooi voorbeeldje  " Britt & Maui Ik vind het ook helemaal geen leuk filmpje. Er is een tijd terug een flinke discussie hier op HP geweest over dit filmpje, met ook een hoop verschillende meningen haha. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Niets doorhebben bij agressief gedrag
" Een pup die goed door zijn moeder is ingeprent weet dondersgoed wat een opgetrokken lip betekent, daar hoeft tie zijn mams niet eens voor te zien, hij kan zelfs aan rimpels ruiken. Misschien geloof je het niet, maar het is echt zo. Hondentaal is breed, complex en diepgaand. En mams leert het ze allemaal. En een moederteef trekt echt haar lip weleens op tegen een pup als deze te ver gaat met wat dan ook. En als pup dat niet correct reageert, zet ze een tandje bij. Dus ik geloof er niet zo in dat je hond het niet kent of leest. Als dat echt zo is, heeft hij inprenting gemist en is hij in feite niet (zo) sociaalvaardig. Dat is natuurlijk niet te concluderen uit een geschreven verhaal, wat ook nog eens maar jouw interpretatie is van wat je hebt gezien. En wij eigenaars kijken altijd met een roze gekleurde bril naar onze hond, ik ook natuurlijk.   Wat ik merk bij Goldens tegenwoordig is dat ze hetzelfde gedrag gaan tonen als labradors, namelijk weinig zelfbeheersing en veel "ik ben leuk, ik ben belangrijk, jij moet mij ook leuk vinden"gedrag. Dat gedrag wordt door heel wat honden afgewezen. Als hij op mijn teef af zou stormen, haalt ze hem onderuit. Ze eist respect op, wenst fatsoenlijk benadert te worden en ze maakt zelf wel uit of ze wil spelen. En dan begrijpt jouw pup mijn teef heel goed, dat garandeer ik je. Alleen denk ik dat jij het ziet als dat mijn hond aanvalt. Het gaan liggen kan je niet zomaar als "speels" interpreteren, ik zie het meer als een teken van spanning, en bovendien voor de andere hond vervelend want die moet daar iets mee, zeker als deze nog niet erg stabiel is kan dat makkelijk escalieren. Ik laat mijn hond per definitie nooit naar (liggende honden) gaan, daar komt vaak niks leuks van. Mijn hond zelf gaat nooit liggen tenzij ze een hond ziet met hevige angst, dan gaat ze liggen maar dan straalt ze zoveel rust uit, dat de ander haar durft te benaderen (ze is nogal een dame met uitstraling) ze "levelt" dan zoals trainers dat noemen, ze maakt zich kleiner maar niet minder zelfbewust, ze kan zich dat permitteren.   Ik zou hem minder laten spelen, spelen wordt overschat, een jonge hond moet ook leren zich met zijn baas bezig te houden, andere honden te negeren, en leren wie en wat hij eigenlijk is. Dat hij niet onder de indruk is van de "aanval" van de herder ... dan is het geen echte aanval geweest. Sorry dat ik dat zo schrijf, maar (mits hij goed is ingeprent) kan hij echt wel menens van lawaai onderscheiden. Want als hij zo bezig blijft gaat hij wel een keer een hond tegenkomen die hem grondig uitlegt wat hij of zij ervan vindt. En hoewel de jonge hond daar niet zoveel van overhoud behalve een levensles, zijn de eigenaren meestal in een slaande ruzie beland.   Voor mij een reden om mijn (grote zwarte) hond zelden bij andere honden te laten die ik niet ken en ik de bazen niet ken. Op het moment dat zij als zeer sterke teef maar iets zegt, slaan bazen op tilt.    Maar die opgetrokken lip kent tie hoor, want geen pup die dat niet heeft geleerd (mits uit een correct nest met een goede teef)   " Chanel Heel goed beschreven! Ik heb precies zo'n teef, en laat haar ook alleen maar bij honden en mensen die ik ken, met een goede rustige kennismaking. Helaas denken vele dat ik een 'valse' hond heb, zelf zie ik dat helemaal niet zo. Wel een hond die héél duidelijk is in haar signalen en respect op eist. 
honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir schreef in Blaasstenen - Operatie of euthanasie?
Ik kan je geen echte persoonlijke ervaring geven want nog nooit is een van mijn eigen dieren hieraan geopereerd. Echter kan ik je wel andere soort ervaring met je delen, ik werk namelijk in een dierenkliniek als assistente. Een blaassteenoperatie is best een zware ingreep. De buik moet worden opengemaakt om bij de blaas te komen en daarna moet de blaas zelf worden geopend. De stenen worden verwijderd en daarna moet de blaas worden dichtgehecht en de buik zelf. Een buikoperatie is altijd iets waar ze van moeten herstellen en het openen en dichten van de blaas geeft pijn na de operatie. Een gezonde fitte hond zal hiervan met een week tot 2 weken echt wel van hersteld zijn maar een oude hond als jouw grote hond denk ik wel dat het misschien wat langer zou kunnen duren (hoeft natuurlijk niet!) Eigenlijk is dit moeilijk van te voren te voorspellen. Naast de operatie ingreep zelf is natuurlijk narcose altijd een risico, ondanks dat deze tegenwoordig helemaal goed worden aangepast op het dier. Al met al stof tot nadenken, dat snap ik. Ik zou je ook geen antwoord kunnen geven.. Ik heb het hierboven al voorbij zien komen maar waar ik ook aan denk is voor zolang Yuna nog bij jullie mag zijn is symptoombestrijding geen oplossing? Dus voornamelijk pijnstilling en misschien kuren antibiotica? Dit lost haar blaassteenprobleem niet op maar zou haar tijd die ze nog bij jullie mag zijn wel zo aangenaam mogelijk kunnen maken. Ik wens je in ieder geval heel veel sterkte en succes, met wat je ook gaat besluiten.
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Niets doorhebben bij agressief gedrag
" Dit is de eerste keer dat hij zoiets meemaakt. Hij had geen flauw benul. Moeten honden tegenwoordig iets in 1x oppikken en leren? Zelfs in een 'moeilijke/enthousiaste' leeftijd van 8 maanden? Want dat speelt natuurlijk ook voor een groot deel mee.  " Danielle Ik vind toch wel dat hij daar van moet leren ja. Mijn jongste is net 11 maanden, maar wist met 8 weken al precies hoe ze zich moest gedragen in het bijzijn van andere honden. Dit heeft haar moeder, haar broers en zussen, en later mijn hond, haar heel goed duidelijk gemaakt. Ik ben ook zelf meteen beginnen met een ruime bogen langs een hond af te lopen, nog nooit is Willow recht op een andefe hond afgelopen, ze wil wel spelen, maar weet wel dat ze eerst het respect moet krijgen. Dus netjes in een boogje er langs, wil de hond snuffelen, snuffelt te, willen ze spelen, speelt ze, en willen ze met rust gelaten worden kan ze deze honden negeren en loopt  er (een beetje teleurgesteld) voorbij. Als jij wil dat jouw hond dit ook leert, moet je hem aangelijnd houden bij het tegenkomen van andere honden, en hem alleen om laten gaan met honden die hem wat kunnen leren. Want spelen met elkaar is hartstikke leuk, maar als je 2 drukke blije honden hebt, leren ze vrij weinig van elkaar.    Er zijn zoveel tips gegeven, maar er wordt eigenlijk alleen maar het weerwoord op gegeven dat je golden wél sociaal is. Zelf weten wat je er mee doet natuurlijk. Als jij het geen probleem vindt hoe hij zich rondom andere honden gevraagd, en het risico ervan wil nemen, vooral doen. Maar deze tips worden niet voor niets gegeven. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Niets doorhebben bij agressief gedrag
" Die kleine losloopveldjes ga ik expres heen omdat daar vrijwel nooit iemand is en dan kan ik alleen met de hond oefenen met los lopen! En toch ervaart hij wel de prikkels van de omgeving, langslopende mensen, voorbijrijdende auto's etc. Dat is dus anders dan in de tuin waar hij de prikkels wel kent, vandaar dat ik dat een prima plek vindt om te oefenen. Heel af en toe komt er iemand langs en dan kijken we of ze samen kunnen óf ik ga gewoon verder zodat de ander op het veldje kan.  " Danielle Klopt. Ik ken het, ik ga ook wel eens naar zo'n veldje! Maar zorg dat er geen enkele vreemde hond binnen komt. Ze wachten maar, en anders ga ik weg :)    Bij mijn beide honden merk ik ook 'spanning' als ze het veldje op lopen. Ik denk ook omdat de oudste er vroeger een aantal keren een slechte ervaring heeft opgedaan met andere honden die zomaar het veld op kwamen rennen. Ik denk dat zo'n veldje beter is voor individueel gebruik. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Niets doorhebben bij agressief gedrag
" Zij liet de hond ook het veld op gaan met de bedoeling dat ze gingen spelen, maar de herder ging gelijk in de aanval Dat lijkt mij niet sociaal. Als mijn hond speelt en de andere hond ook, is hij gewoon sociaal hoor.  " Danielle Ook spel hoeft niet áltijd sociaal te zijn, of voor beide leuk te zijn :) mijn herders spelen ook met andere honden, beide op een eigen manier, maar we komen vaak honden tegen die het spel van mijn herders niet leuk vinden, dat zie je aan de signalen, er hangt spanning, en toch wordt er doorgespeeld omdat dit door de eigenaren vaak niet gezien wordt.    Zoals ik eerder zei, een sociale hond kan afstand houden en anticiperen op andere honden. Ik ben ook sociaal, maar als er vreemde mensen heel dicht bij mij in de buurt komen vraag ik ook om afstand. Gebeurt dit niet, dan komt er ruzie. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Niets doorhebben bij agressief gedrag
" Maar in deze situatie lag de golden afwachtend op de grond, en de herder dook er bovenop. Tuurlijk kan het zijn dat er allemaal verborgen signalen zijn gegeven. Maar de herder is degene die uiteindelijk uitvalt, en dat had de herdereigenaar moeten weten. Ik vind dit in deze situatie 100% de fout/verkeerde inschatting van het baasje van de herder. Danielle gaf van tevoren aan dat haar hond wil spelen. Alles is in overleg gegaan. Ik vind het totaal niet haar schuld. Zij kan niet van tevoren weten dat die herder niet wil spelen. Het zal toch niet zo moeten zijn dat zij in het vervolg alle honden moet gaan vermijden, omdat die honden haar hond misschien niet leuk vinden? Ze laat haar hond niet zomaar afstormen op een andere hond. Maar in overleg moet het toch kunnen. En soms gaat het alsnog verkeerd na overleg, en dan haal je ze gewoon weer uit elkaar, punt.  Ik vind in dit verhaal de herder niet sociaal (buitensporige reactie) en de golden gewoon jong en onbesuisd.        " Iglo Door het hek hadden ze al kennis gemaakt met elkaar..  wie weet wat zich er toen afspeelde? 'Waar er 2 vechten hebben er 2 schuld' meestal dan. Het is echt niet netjes om het alleen op 1 andere hond en baasje af te schuiven. Ik ben sowieso al niet van die kleine losloop veldjes, dat is vragen om problemen aangezien honden op deze manier verplicht bij elkaar in de buurt moeten komen.    Alle honden vermijden hoeft ook niet, dat wordt ook door niemand gezegd. Want er wel wordt gezegd is dat de golden beter af is door alleen met stabiele honden om te gaan die de hondentaal goed beheersen en hem duidelijk kunnen maken wat wel en niet ok is.    TO is van mening dat haar hond sociaal gedrag vertoont, omdat hij kwispelend naar elke hond toe wil. En liggen op de grond is voor veel honden een enorme triggen. Vooral als ze dan ook nog eens plots op springen.    Ik beweer ook nergens dat die herder sociaal bezig is geweest, maar iets moet hem/haar getriggert hebben. Zelden gebeurt zo iets 'uit het niets'       Nu viel het achteraf allemaal mee gelukkig, maar als je een verkeerde hond tegen komt kan het zomaar heel slecht aflopen. Dan sla je je zelf wel voor je kop dat je je hond niet even een tijd hebt aangelijnd ipv je kop in het zand steken. Hopelijk gaat TO eraan werken. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Niets doorhebben bij agressief gedrag
" Dankje! Dat is het ook, het andere baasje moet inschatten of haar hond wil spelen. Ik zeg wel altijd erbij dat mijn hond druk en erg speels is. Dan is het aan het andere baasje om in te schatten of dat een probleem is of niet. Meestal gaat het ook goed, dit was de eerste keer dat het mis ging. Ik was inderdaad eerst vooral bang dat hij enorm geschrokken was, en was ook blij toen hij in alle vrolijkheid vervolgens weer met mij mee liep alsof er niets gebeurd was.   " Danielle Niet helemaal mee eens.. het baasje kwam met jouw toestemming het veldje op. Dan mag zo'n baasje ook verwachten dat jouw hond sociaal is. Je kunt het niet alleen maar op de ander afschuiven. Wat hierboven al gezegd werd, er zijn waarschijnlijk tig signalen afgegeven die jullie beide niet hebben opgemerkt.    Je ziet waarschijnlijk zelf de ernst er niet zo van in, je hond is gewoon een blije enthousiasteling, maar het blij zijn hoeft niet te betekenen dat hij sociaal gedrag vertoont. Sociaal zijn naar andere honden betekend ook respect hebben, honden de ruimte bieden als ze hierom vragen. 
honden page profiel Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura schreef in Hond laat niet meer los ????
" Iedereen bedankt voor de tips. Dit is mijn derde hond. Nooit eerder heb ik problemen gehad. Dit is een uitdagend ras en dan heb ik er ook nog eens moeilijk type te pakken. Het vergelijken met m’n vorige honden ben ik mee gestopt. Ja hun aandacht had ik 100 % Daar kon ik uren mee wandelen lekker ontspannen door het bos. Zelfs wel eens complimenten gehad van vreemden dat mijn hond zo goed luisterende... ja die hadden een compleet andere gebruiksaanwijzing. Nooit geweten dat ik zoveel werk zou hebben aan een hond. En dat was eerlijke gezegd ook niet helemaal de bedoeling met dit hondje. Leuk en actief en sporten top. Niet meer ontspannen kunnen wandelen niet. Want daar neem je een hond voor.  geen idee hoe ik rustig moet wandelen met haar? De tip op training is juist om haar opdrachten te geven zodat haar aandacht een beetje bij mij blijft. Anders hangt ze constant in de riem (anti trek tuig) bemoeit zich met alles wat iedereen die voorbij komt en sta ik weer wortel te schieten tot dat ze weer aandacht heeft naast me komt en we weer door kunnen lopen. Dat is zonder grappen echt 100 keer op een rondje van een kwartier. En dan komt de stoom uit m’n oren zo ongeveer.  zoek spelletjes kan ze ook goed. Binnen en buiten (zolang er geen andere mensen en honden in de buurt zijn) maar dit vind ik ook een opdracht en niet ontspannen wandelen.  Deze hond kan gewoon niet ontspannen lijkt wel. Het is aan of het is uit. En uit kan ook alleen als ik haar uit zet. Opsluit in de bench. Verplichte rust. S’avonds als ik op de bank lig gaat ze soms uit zichzelf ff rustig liggen aan m’n voeten. Maar zodra onze poes op de bank komt is ze weer aan. Drammen, piepen, klieren.  Hoe zouden jullie dit aanpakken? Ik wil namelijk zelf niets liever dan lekker een rondje slenteren door een bos of een park zonder iets te moeten verzinnen voor m’n hond. Lijkt mee heerlijk als die gewoon rustig in de rondte snuffelt en normaal doet.  " Renske Dan heb je voor het moment echt de verkeerde hond. Parsons zijn echt geen slenter hondjes. Actie en zeker buiten is bij hun het moto.    Ben je al lid van de FB groep Parson Russell liefhebbers? Ik ben daar beheerdster van en daar heeft iedereen zo n beetje een Parson en ook in de leeftijd waarvan die van jouw is. Zeker weten dat ze je tips kunnen geven.    Probeer eventueel  binnen der al wat stoom te laten afblazen met bijv. Wat denkspelletjes of oefeningen. En consequent zijn in het gene wat jij wilt...wat ik al zei Parsons zijn gewoon mega slim...en als ze daar iets voor terug kunnen krijgen luisteren ze als de beste. Waar ze nu in zit is gewoon een lastige leeftijd     En ja Parsons zijn over het algemeen heel open naar andere mensen. Die van mij kan echt gewoon staan te kwispelen en gek doen naar iemand die ik totaal niet kent en hij doet alsot hij ze al jaren kent. Dat is lastig maar komt wel goed en nogmaals de leeftijd waar ze in zit is niet makkelijk.    Van welke fokker komt ze? 
honden page profiel Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s) schreef in Blaasstenen - Operatie of euthanasie?
Lang geleden dat ik hier wat gepost heb, maar ik hoop dat jullie met me mee willen denken en ervaringen willen delen. Onze Newfoundlander Yuna is inmiddels ruim 11 jaar oud. Een leeftijd waarvan we nooit verwacht hadden dat ze die zou halen, omdat ze al haar hele leven gezondheidsklachten heeft. We hebben haar op 2-jarige leeftijd als herplaatser gekregen en ze is in het verleden ernstig verwaarloosd, waardoor ze chronische ontstekingen aan haar oor heeft overgehouden. Daarnaast heeft ze al langere tijd last van korstvormingen op haar huid. Dingen die we met medicatie redelijk onder controle kunnen houden, maar waar ze wel last van heeft. Deze last uit zich in krabben, schuren, en sleetje rijden over de vloer. Ook is de laatste jaren haar achterhand een stuk zwakker geworden. Een ruime maand geleden plaste ze ineens in huis, terwijl ze altijd goed zindelijk was. Ze was heel onrustig, hijgde enorm en wilde niet meer gaan liggen. We zijn toen met spoed naar de dierenarts gereden, in eerste instantie omdat ik bang was voor een baarmoederontsteking. Daar aangekomen is een echo gemaakt en bleek ze last te hebben van blaasstenen. We hebben toen een medicatiekuur meegekregen en speciaal dieetvoer, om te kijken of dit zou aanslaan. De medicatie had snel effect, het voer wilde ze op een gegeven moment niet meer eten. Na afloop van de kuur kwamen helaas de klachten weer terug. De behandeling is toen herhaald, maar helaas met hetzelfde resultaat. Het is dus waarschijnlijk een variant die enkel met een operatie te verwijderen is. En nu komt natuurlijk de grote vraag... moeten we dit nog doen bij een hond van deze leeftijd en deze conditie? Het schijnt een vrij intensieve operatie te zijn, waarbij de hele buik opengesneden dient te worden en waar een wekenlange revalidatie aan vast hangt. En nu hoor ik jullie denken: "als je jezelf die vraag stelt, weet je het dan niet eigenlijk al?". En dat klopt, een paar dagen geleden had ik, samen met mijn vriend, de knoop al min of meer doorgehakt. Haar ogen straalden geen plezier meer uit, ze kon nauwelijks nog kleine stukjes mee wandelen. Maar gisteren zijn we naar het strand geweest en was ze helemaal in haar element, toen heeft ze zelfs meer dan een uur (!) zonder al te veel problemen mee gelopen. Buiten dat wij haar natuurlijk niet kwijt willen, ga je dan toch denken: "moet ik haar dat soort mooie momenten ook al ontnemen, voor iets wat in principe operabel is?" Ooit heeft iemand tegen me gezegd: "schrijf 3 dingen op die je hond echt leuk vindt om te doen, en als die dingen wegvallen, weet je dat het tijd is". Maar die dingen (wandelen in buitengebieden, snacken, trainen) zijn er allemaal nog. Aan de andere kant zijn er ook de andere gezondheidsklachten, die niet met een operatie weggehaald kunnen worden. Daarom mijn vraag aan jullie: zijn er leden die hun hond aan blaasstenen hebben laten opereren? Hoe heftig was de operatie? Hoe lang duurde de revalidatie? Is het, naar jullie mening, nog haalbaar bij een grote hond van 11 jaar oud? En voor degenen die geen persoonlijke ervaringen hebben met de operatie; wat zouden jullie beslissen in mijn situatie? Ik vind dit zo'n gruwelijk moeilijke keuze. Ik wil de beste keuze maken voor Yuna en daarin niet egoïstisch zijn, maar ik weet gewoon niet wat de beste keuze is. Ergens weet ik dat de risico's rondom een mogelijke operatie mogelijk niet opwegen tegen de tijd die ze, puur gekeken naar haar leeftijd, nog heeft. Maar aan de andere kant voelt dit niet als het goede moment om haar te laten gaan, omdat ze toch nog zoveel goede momenten heeft. We gaan sowieso deze week nog met haar naar de dierenarts om daar te overleggen, maar ik hoop dat jullie persoonlijke ervaringen de keuze iets makkelijker maken. Alvast bedankt!
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Niets doorhebben bij agressief gedrag
Ah lastig.. wij hadden een tijd terug zo'n soort situatie, met een anderhalf jarige Golden.    Mijn hond zat aan de riem en er komt een loslopende golden op ons af, hartstikke blij. Ik riep naar de eigenaar of ze hem aan wilde lijnen, antwoord: het is een losloop gebied, hij wil spelen en is sociaal.    Ik had mijn hond dus kort en die golden bleef maar uitdagen. Negeerde álle signalen die mijn hond, heel netjes, gaf (hoofd wegdraaien, grommen, wegkijken, omdraaien) en toen dat allemaal niet genoeg was viel ze ontzettend naar hem uit.    Vrouw boos, want wat doet een agressieve hond in een losloop gebied.   Toen ben ik heel kwaad geworden. Want ik vond mijn hond wél sociaal, en die van haar absoluut niet. In mijn ogen hoort zo'n hond die de hondentaal niet begrijpt ook helemaal niet los te lopen, ik vind die honden álles behalve sociaal. Dit begreep ze totaal niet.    En dit vind ik van jouw Golden ook. Ik zou hem dus gewoon aanlijnen bij het tegenkomen van loslopende honden, en ook vertellen dat honden niet met jouw hond in een losloop stukje mogen lopen. Dit kan namelijk echt verkeerd aflopen.    En help hem wat met het leren begrijpen, bij het passeren van andere honden, loop er altijd met een grote boog om heen, leer hem dat er niet altijd gespeeld moet worden en laat hem alleen bij stabiele honden die hem kunnen leren normaal om te gaan met andere honden. 
honden page profiel XtineXtine schreef in Pup springt op tegen iedereen
Niet je hond maar je bezoek opvoeden. 
honden page profiel Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura schreef in Hond laat niet meer los ????
Wat leuk een Parson :) ik heb er ook een en is inmiddeld mijn 2e. Ben verknocht aan het ras!    Dat los laten is een dingentje bij de meeste Parson. Maylo laat niet echt los op het commando los. En dat weggrissen doen hij nog steeds, ik kap dan vaak het spel gewoon af. Weggrissen? Dan speel ik niet meer met je en loop ik door. Maylo heeft me ook echt soms grijze haren bezorgd.    Nu heb ik met die leeftijd Maylo opdrachten laten doen om uberhäupt het speeltje te krijgen. Dus nadenken en beweging, Parsons zijn razend slim en leren snel. Maar ze gaan heel erg op in het spel en kunnen dus enorm neurotisch worden....dus ik speel alleen met en bal of wegwerpstick met doel om commando's te trainen.    Koppel gewoon leuke commando's en beloon haar alleen met het weggooien. Ik doe dat nog steeds met Maylo en die is inmiddel 7,5 jaar. Ik frisbee ook met hem en daar gebruik ik een ander commando voor 'los' namelijk 'Auss'.    Maar ja het zijn vervelende pubers ik kan het beamen. Maar geduld en consequent zijn en je hebt een hondje dadelijk voor het leven :D 
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Kalmerende signalen
Ja !
 

Vrienden van Wichita en haar roedel - Abby, Eevee, Elphaba, Glacee & Grant

honden foto van DISHAhonden foto van Xtinehonden foto van Liesbethhonden foto van Fabiolahonden foto van Machtel, Romeo en Luca +honden foto van Tisha Gioiahonden foto van Uma & Jokerhonden foto van Silvyhonden foto van profiel verwijderthonden foto van Laura & Sparkyhonden foto van Eef29honden foto van Biankahonden foto van Naomiihonden foto van Denise, Benji & Hogy.honden foto van Amber & Lootahhonden foto van Evi * Mayahonden foto van ~*~ Jessica & Diesel ~*~honden foto van wesley honden foto van Chonden foto van jaimehonden foto van Lotte & Lizzy ~honden foto van Juut & Brownie honden foto van  * ~ ... Sandra, Zyko, Lloyd & Yuna ... ~ *honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwinthonden foto van kirahonden foto van Lopes honden foto van Tim † Yoran Rixthonden foto van bets-bean&raiderhonden foto van Ilse ft Dazey, Fay & Mainey honden foto van babs en tibbie joshahonden foto van ׺°”˜`”°º× Jacq van Sil & Sterre ׺°”˜`”°º×honden foto van Philippehonden foto van Alie, Kaleo & Hajihonden foto van Japjeshonden foto van   Evelien & Midashonden foto van desireehonden foto van Chelsey & Miohonden foto van Margarita, Lisa en Lottehonden foto van Claire & Tess & Bonnyhonden foto van Charlotte en de Witjeshonden foto van Florahonden foto van Irishonden foto van Hanne baasje van Bonny honden foto van Moos! >>>Sorry niet zo vaak meer op HP!honden foto van Lizzie en Sterrehonden foto van johonden foto van jannyhonden foto van Joyce&Jayhonden foto van Marion van Dijkhonden foto van jennyhonden foto van Criz & de Shelties	honden foto van Puck & Fenrir honden foto van Angela en Michelhonden foto van Dohonden foto van Luna en Aykohonden foto van Michellehonden foto van • Renate • & Lunahhonden foto van Veerle & Chipkehonden foto van Thera, Kyra, Tess en Livhonden foto van Ronica & Festerhonden foto van brandyhonden foto van Noonhonden foto van MNMhonden foto van Sabrina & Dantehonden foto van Indrahonden foto van Chantal_*_Binkyhonden foto van isabell en mizka en zinohonden foto van Samantha & Aikohonden foto van Heleen, Brit & Codyhonden foto van Kirstenhonden foto van leony met Binkyhonden foto van Ayla & Yunahonden foto van muppethonden foto van mamaloes darius dilaylah en de pups! honden foto van Taschke & Spikehonden foto van Vera en de max !honden foto van chantalhonden foto van Caroline & Atlashonden foto van Rooshonden foto van Rooshonden foto van jeltjehonden foto van Josienhonden foto van Arlettehonden foto van peggyhonden foto van Sigrid & Sandy en Divahonden foto van Simone, Cody en Flynnhonden foto van Eefje • Yunahonden foto van Aafke & Chicahonden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)honden foto van C.Verbruggenhonden foto van nikitahonden foto van Senna en Snowyhonden foto van Lottehonden foto van Ilse & Livvyhonden foto van silke & woody honden foto van * tuGba & SantiaGo (L)*honden foto van Lindahonden foto van Celine & Yacko honden foto van u-will-b-in-my-hearthonden foto van linnekehonden foto van Teresia, Max en Daisyhonden foto van Jantina, Laila & Lunahonden foto van Samhonden foto van Natascha en bonohonden foto van Roos' & Max'honden foto van sofiexCesarxCanneloxSnowyhonden foto van Nynke en Codyhonden foto van ~**Saar, Dexx & Daya **~honden foto van Joni, Kenshi en Kodi.honden foto van Samantha, Syndi&Caseyhonden foto van Kim & Luandahonden foto van Rita Cosmo†, Duke†, Digger, Bayco, Nanu en Dokyohonden foto van ~*Sandy*Yoda & Yip*~honden foto van Laura, Shady, Tika, Merle en Jennahonden foto van Puck en Incahonden foto van Floor Arensmanhonden foto van Angelahonden foto van Watch Out *Shelties* Aroundhonden foto van Kimberly-Toskahonden foto van Tinaa.honden foto van Rosannehonden foto van Romy en Joephonden foto van DIESELhonden foto van Inge en Jessy & Bintihonden foto van Bernadet- Dhani-Shasta.honden foto van Daisey & Zoëyhonden foto van Wendyhonden foto van Cinderella - Dusty & Ziva honden foto van Kaylie & Milohonden foto van C.honden foto van China Cathonden foto van Carine en haar meisjeshonden foto van Safi Kengeehonden foto van Lampiehonden foto van Gwennhonden foto van Jana *FeLaNelKi*honden foto van pienhonden foto van Nordichonden foto van Beagles Floor (hartje), Laika, Belle en hun baasje Wilmahonden foto van Dominique & Mackenzie honden foto van Just The Max  honden foto van 3 draken honden foto van Lizzy (Boerenfox) honden foto van carmenhonden foto van -honden foto van Nathalie, Clooney * & Harleyhonden foto van Marian Schouwhonden foto van Sabine en Mini Max honden foto van Fabienne & Vickyhonden foto van Fiebe & *Chihuahua Luna* honden foto van lisazandershonden foto van ~honden foto van Jengohonden foto van Jelena en Zi.honden foto van Jacinthahonden foto van Christiena S.honden foto van Sophie & Beauhonden foto van Inge, baasje van Gina, Flynn en Wobbehonden foto van Miranda,Kaida en Piphonden foto van Rosanne & Ylainehonden foto van Anneke en de chi'shonden foto van Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura honden foto van Kelly & Bowiehonden foto van Roos & Dribbelhonden foto van daynahonden foto van Anneloes, Fleece addicthonden foto van LouisPearlhonden foto van Deidre en Bella honden foto van Cindyhonden foto van Dog doggy doghonden foto van Jackey & Brunohonden foto van naomi <3 chinese naakthondjeshonden foto van Diane, Luna en Jessiehonden foto van Monique Bhonden foto van Lyllionia honden foto van De bendehonden foto van Atlas en Phoebehonden foto van Luluhonden foto van Silla en Bo & Yunahhonden foto van -honden foto van Estherhonden foto van Charlotte en Donna :)honden foto van Candyhonden foto van Luckyhonden foto van Shelby - Kyara - Easyhonden foto van Ria Macho Jamiehonden foto van Ilse en Bramhonden foto van moniquehonden foto van * Coloring Dreams *honden foto van Loes, baasje van Rori & Raicohonden foto van Rellende Pubershonden foto van Dreamteamhonden foto van sharonahonden foto van Thamarahonden foto van Baasje van Spaiky†honden foto van Isabel - Luna en Simba (bellaroy)honden foto van Joyce Tara en Hope honden foto van Sterre en baasje Juliahonden foto van Mariahonden foto van S met L&B, † Bifihonden foto van Pascale, Kahlúa&Willowhonden foto van Saskia :)honden foto van priscillahonden foto van Nadine honden foto van Sylvia honden foto van cindyhonden foto van Amaya Mama Mia Amorehonden foto van rosinahonden foto van BSF Lovehonden foto van nadine honden foto van Cai de shih tzuhonden foto van May honden foto van Chantal & Binkyhonden foto van Larahonden foto van nadine honden foto van Jamie, Nia&Ffionhonden foto van Nadine honden foto van Nadinehonden foto van Nadine Lilly,Queenie R.I.P.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^