HondenPage baasje DIVA & † BALOU

Wat schreven de vrienden van DIVA & † BALOU op het forum

honden page profiel S&F.S&F. schreef in stiekem ben ik wel klaar met de alternatieve geneeswijze
Een positieve ervaring met homeopathie kan prima, mits je wel met beide benen op de grond blijft staan. En dat is waarom er hier wat werd gezegd. Er is een verschil tussen zeggen ‘ik heb een positieve ervaring met dit of dat’  of volhouden dat een fictieve behandeling uiteindelijk echt wat gaat worden. Het is niets, het was niets, het wordt niets.    Er zou niet eens een discussie over mogen ontstaan. Een discussie heb je over je politieke voorkeur niet over of een hond die lijd (ja ernstige jeuk is lijden in mijn ogen) zn oogsnot nog steeds bij ontgiften hoort of whatever.   Het is niet een nies of een kaal plekje of desnoods een oude hond die is uitbehandeld... Dan maakt t toch ook niets meer uit. En dan maakt dat ik denk moet eigenlijk weer heel hard uitloggen want mishandeling komt in vele vormen. Aan de ene kant wordt het hier compleet geband (gelukkig) en aan de andere kant hard aangemoedigd. Best gevaarlijk.          
honden page profiel S&F.S&F. schreef in stiekem ben ik wel klaar met de alternatieve geneeswijze
Nergens zeg ik ook dat je alle vormen in het alternatieve moet vermijden. Wel de mensen die het enorm creatief aanpakken. Ik heb zelf ook een homeopaat, twee zien immers meer dan één. Beste man vertelt me gelukkig geen sprookjes zoals je allergieën verdwijnen.     Overigens is het probleem niet het niet begrijpen (stond er bij, keek er naar en werd heel kwaad) maar de irritatie die bepaalde vormen ontkenning oproepen. Ik heb hetzelfde probleem met gelovigen. Mijn buurvrouw krijgt bijvoorbeeld beltegoed van de heer. Dat vertelt ze met droge ogen. Daar kan iedereen hier vast smakelijk om lachen maar o wee wanneer je zegt dat allergieën diagnostiseren op basis van gevoel (sorry, meer is t niet) niet mogelijk is. Dan snap je het niet.    Wat mij betreft is het ook oké zo. Er staan genoeg tegen reacties en waarschuwingen nu hier. Mensen moeten het verder zelf maar weten.
honden page profiel S&F.S&F. schreef in stiekem ben ik wel klaar met de alternatieve geneeswijze
Nee de uitslag klopt niet. Als de uitslag zou kloppen en jouw hond zou daadwerkelijk een omgevingsallergie hebben dan zou je nu of verhuisd moeten zijn of nog steeds aan de medicatie zitten.    Hoe goed je darmen ook functioneren, een allergie verdwijnt niet. En daar ligt dus het gevaar waar voor gewaarschuwd wordt. Neem t aan van iemand met gruwelijke hooikoorts en meerdere voedselallergieen (gediagnostiseerd in het ziekenhuis als kind) ik kan doen wat ik wil.. Het blijft.    Kortom. Geen juiste diagnose. Wat ook niet kan, er is met een stokje overheen gegaan. En dat is dus het hele punt hier. Met mijn hond is het namelijk ook weer goed gekomen, zonder stokje. Die had enorme hotspots en van die stinkende smettende voetjes enzo. Heel zielig. Had een voedselallergie. Alles geëlimineerd, lichaam was weer in balans en reageerde dus ook niet meer op de omgeving. Had geen omgevingsallergie. Ik ken meerdere honden die het wel hebben nou... Breekt je hart. En dan zou ik zo’n stok ver bij iemand willen duwen waar de zon niet schijnt want mensen zijn klauwen met geld kwijt en die honden maar lijden. Walgelijk. Eenmaal aan de reguliere medicatie knappen ze voor je ogen op. 
honden page profiel S&F.S&F. schreef in stiekem ben ik wel klaar met de alternatieve geneeswijze
Zo aan je verhaal te lezen heeft de toverstok het verschil ook niet gemaakt maar je eigen gezonde verstand en je goede zorgen voor je hond.    Allergieën worden simpel gezegd veroorzaakt door een hyperactief imuunsysteem. De “soldaten” vallen indringers aan die geen kwaad doen. Wanneer het lichaam nergens op te reageren heeft blijft alles aardig braaf in zn mandje liggen. Bij mensen is het ook nog zo dat je histaminerijke voeding kunt vermijden. Honden krijgen dat als het goed is al niet. Mijne krijgt tenminste geen rood wijntje bij het eten. Lichaam in balans en voila, geen last. 
honden page profiel S&F.S&F. schreef in stiekem ben ik wel klaar met de alternatieve geneeswijze
Geweldig topic dit. Log na honderd jaar weer eens in en bingo    Aan de topic starter heb ik maar één vraag: Waar zit je verstand?  Om maar gelijk met de deur in huis te vallen.   In paardenland is het ook heel hip. Diagnoses stellen aan de hand van wichelroeden. En dan is de conclusie toevallig altijd schimmels in de darmen en je raad het nooit!! Daar zitten er gelukkig maar enorm veel van in je darmen. Hoort zo. Ja dames, zo heet het toverstokje waar t net over ging en die de TS zelf benoemde als “antenne”. Even aan toe gevoegd dat t niet uit maakt hoe je zoiets noemt. Al breek je een tak af van een boom (doe alleen geen eik dat veroorzaakt vandaag de dag nog meer jeuk) het blijft onzin.   Voor de helft van t geld wil ik je hond ook behandelen. Dan zeg ik stop met gif over m heen te gooien op de muziek van Duncan Laurance. Voor het effect alleen.   Wel of niet alternatief terzijde. Dat hier überhaupt nog een discussie over kan ontstaan.
honden page profiel S&F.S&F. schreef in Benieuwd
Wat Hannah zegt dus...   Ik kom medicijnen halen voor mijn hond want die is ouderwets gezegd versleten. Heel dr leven gek gedaan en de hele dag door haar lichaam zwaar belast dus nu ze een senior is begint het lichaam te roesten. Haar koppie nog niet, daarom wil ik haar zo goed mogelijk houden. Pijnvrij en soepel. Dat kan.   Vroeger was ze inderdaad gewoon oud geweest en “af” en had ze er uiteindelijk aan toe moeten geven en dood gegaan. Nu stop ik t proces en ondersteun ik het lichaam door middel van medicatie. Mooi toch?
honden page profiel S&F.S&F. schreef in Wat kost jullie hond per maand?
De gemiddelde levensduur van een gezonde hond is 13 jaar, wat betekent dat de gemiddelde hond over zijn hele leven ongeveer €22,750. " Monique Als ik haar bonnetje vind denk je dat ik nog niet goed geld terug krijg?    Nee zonder gein ik zou haar nooit inruilen maar denk inderdaad dat je hier wel op komt. Behoorlijk wat.  
honden page profiel S&F.S&F. schreef in Wat kost jullie hond per maand?
" Ik heb je antwoord niet gezien maar vind het beetje jammer dat sommige mensen juist kosten weglaten ook voor toekomstige honden bezitters geeft het geen realistisch beeld over wat een hond daadwerkelijk kost. ook als het even tegenzit dat geeft dit topic juist meerwaarde..   en juist die kosten worden door aantal weggelaten " Roos,Jeff † en Waldo † Haha dat is een beetje struisvogel politiek he   Zelf vind ik bijvoorbeeld DA kosten niet mee tellen (vond mijn bankrekening dat ook maar). Niet alleen omdat niet iedere hond hetzelfde krijgt maar ook omdat niet iedere baas hetzelfde doet. Sommige mensen laten hun hond inslapen om de diagnose hersentumor zonder enige scan of foto. Ik sta met wat uiteindelijk spondylose is al 1300 achter alleen aan foto’s, echo’s & puncties. Is alles direct maar uitgesloten verder.   Ze wordt oud dus vacht nog dunner sommige mensen kopen dan een windjack a 15 euro. Ik koop 4 soorten truien, jasjes en zelfs onesies. Kan ik t lekker afstemmen op het weer. 150 euro.   Het is ook wel een beetje hoe gek je t zelf maakt. Denk achteraf dat ik zelf beter onder de scan had gekund was goedkoper
honden page profiel S&F.S&F. schreef in Wat kost jullie hond per maand?
Pfoe wil ik dit weten nu is de vraag    Voer: Zo’n 80 euro Medicijnen: 60 euro  Supplementen: 15 euro Shampoo; 18 euro   173 per maand “vaste lasten”.   Dierenarts kosten en verder onderhoud laat ik zo. Net als snacks, is de ene maand meer dan de ander. Denk dat er anders nog zo’n 50 per maand bij komt. (Weer even een speciaal orthopedisch kussen van 130 euro en zo tikt het altijd gauw aan).
honden page profiel S&F.S&F. schreef in Voeding en tekorten
" Oeh ik de schildklier wereld vloek je nu, afvallen door een snelle schildklier op te wekken, er zitten daar ook heel veel bijwerkingen aan, zenuwachtig gevoel, hartkloppingen, te snelle hartslag, angst, de stofwisseling gaat te snel dus voedingstoffen worden lastiger opgenomen, lijkt me geen goed advies bij een te dikke hond, een te dikke hond moet gewoon meer beweging en langzaam afvallen door iets minder eten te geven. Ik heb zelf een schildklier probleem, en als je schildklier te hoog is, dus hyperactief, man man wat voel je je dan naar, net zoals bij een trage schildklier. " yooop Het was sarcastisch bedoelt daarom waarschuw ik zo voor de gevaren. Maar dat komt niet echt over door een scherm, snap ik ook
honden page profiel S&F.S&F. schreef in Voeding en tekorten
Om er overigens bij te zetten dat je een vrij gevarieerd menu hebt. Het lichaam kan een hoop zelf reguleren, bouwt voorraden op van verschillende dingen oa Jodium in de schildklier...    Op een gegeven moment ben je meer kwaad dan goed aan het doen door het lichaam zo uit balans te halen met overdaden. Gelukkig verlaat het meeste het lichaam weer via de urine dus wat je eigenlijk aan het doen bent is hele dure urine aan t kweken. Helaas niet helemaal zo bij Jodium al is t wel handig als je hond een paar kilo kwijt moet. Een hyperactieve schildklier regelt dat wel.
honden page profiel S&F.S&F. schreef in Voeding en tekorten
" Dus jij raadt wel bloedonderzoek aan? Een da vertelde mij dat er pas tekorten te zien zijn in het bloed als het al veel te ver is, wat lichtelijke tekorten kunnen er zijn, maar worden dan vaak niet in het bloed aangetoond waardoor je het nog niet zeker weet.   Ik ben nu inderdaad van plan om jodium in de vorm van zeewier bij te geven.  " Pascale&Kahlúa Ja natuurlijk je gaat niet zomaar aankloten met een schildklier. Echt ik zei het net al maar Google is je beste vriend. Laatst is er al een heel drama geweest over T4. Veroorzaakt zo uit mijn hoofd al een te snel werkende schildklier bij een teveel aan dit hormoon. Wat in je KVV zit (vaak, Tamro kwam t slechtst uit te test)   https://www.voerwijzer.com/schildklierhormonen-in-rauwe-vleesvoeding/   Ga jij hier nog lekker jodiumrijk eten bovenop gooien zonder überhaupt te weten wat haar schildklier nu doet... Lijkt me niet verstandig.    
honden page profiel S&F.S&F. schreef in Voeding en tekorten
" Ik ben er eigenlijk helemaal niet onzeker over. Naar mijn gevoel krijgt mijn hond een prima dieet. De vraag begon bij me op te spelen na verschillende discussies op Facebook over tekorten. Ik ben me er toen in gaan verdiepen en vandaar dit topic    " Pascale&Kahlúa Sorry dat had ik zo opgevat omdat ik dacht te lezen dat je al aanpassingen wilde maken met jodiumrijk eten.   Overigens heb ik voor die bloedonderzoeken altijd 80 betaald, schildklier moet je er bij vragen.
honden page profiel S&F.S&F. schreef in Wat vinden jullie de beste gezinshond?
En zo ken ik veel jack russels,hysterische druktemakers ben eerder verbaasd als ik een lieve jack zie want daar lopen er niet zoveel van rond.   Zo een hysterische blaffer daar zou ik gek van worden,ik vind die ruwharige jacks ook leuk eruitzien maar liever geen hond dan een jack. Monique Keer twee...   Als ik iets gevaarlijke hondjes vind bij kinderen... Ben zelf als kind zijnde ook weet ik hoe vaak door ze aangevallen. Een vriendin van mij heeft serieus 1 leuke dus ik dacht oké misschien toch opvoeding. Nou ze hebben er eentje bij die sla ik t liefst gelijk dood en die noemen ze ook geweldig. Vreselijke hond ook, vliegt je zo aan. Heeft haar al in haar gezicht gebeten. Hij zit mij heel zenuwachtig aan te staren vanaf de andere kant van de bank altijd, denk dat hij het weet    Als antwoord op de vraag is het dus iedere Molosser en goed gefokte Stafford. De gezinshonden. Ja, als ze bijten, maar die kans is zo klein. Loop liever iedere dag dwars door een roedel Rottweilers dan 1 dag door hetzelfde aantal JR’s want dan weet ik zeker dat alle pezen in mijn enkels aan gort zijn.
honden page profiel S&F.S&F. schreef in Voeding en tekorten
Gewoon prikken.   Sorry maar teveel aan bepaalde zaken kunnen ook prima schade doen en om dat nu te doen alleen maar omdat je even een onzeker moment hebt lijkt me nogal zonde.   Bij ons is er nooit iets afwijkends geweest.    Ps: Natriumseleniet en Kaliumjodide zijn zouten waarvan de eerste zeer giftig is. Etiketten lezen is niet zo moeilijk google is je beste vriend tegenwoordig. Zo kan iedereen al jaren weten wat hij/zij eet/voert mits je de moeite neemt.
honden page profiel S&F.S&F. schreef in Wel of geen verzekering?
" Weggegooid geld lees ik hier, vind ik niet...als er medische zorgen zijn kan de hond geholpen worden, zijn er geen kosten dan betaal ik de premie zonder dat ik denk, dat is weggegooid geld, ook ik ben verzekerd voor veel dingen, brandverzekering, nimmer brand gehad, allrisk voor de auto, nimmer aanspraak gemaakt en zokan ik nog wel door gaan....ook de zorg, ik maak amper aanspraak op zorg....maar ben toch verzekerd voor eventueel....een verzekering kan je nemen zonder modules, dan is de premie niet hoog....de medische kosten waar je niet voor verzekerd ben kan je dan zelf sparen, maar de grote dingen dat gaat toch bijna niet, of je moet een  riant salaris hebben om dat even te betalen als er iets groots is... " Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin Het is anders. Ik betaal net geen 60 in de maand autoverzekering. Verplicht natuurlijk maar ook dat als ik hem in een Tesla prop die nog steeds vergoed kan worden. Of nog erger, dat er iemand blijvende schade oploopt die ik door die verzekering kan betalen. Dat gaat niet om duizend euro dierenarts zoiets, om tonnen direct.   Net als onze eigen zorg waar ik hoop nooit veel gebruik van te hoeven maken. 153 euro in de maand maar als je toch ook ergens heen moet... Dan is het weer niet die duizend euro. Anders zette ik die 153 wel weg dat tikt lekker aan.    Net als dat het niet zonde is om je gespaarde geld uit te geven aan je hond. Ook een beetje een gek iets. Je gespaarde geld is je verzekering.    Iedereen moet doen waar hij/zij zich goed bij voelt maar eigenlijk hoeft er iets bijgehaald te worden omdat het allemaal niet te vergelijken is. Huisdieren kosten geld, wel of niet verzekerd in beide gevallen is het zo. 
honden page profiel S&F.S&F. schreef in Wel of geen verzekering?
Artrose kun je sowieso eigenlijk bijna nooit iets aan doen behalve een nieuw gewricht en voor zover ik weet zijn alleen heupen een optie. Medicatie zal in je vergoedingen overzicht staan maar ga er vanuit van niet of deels.   Het is gevoelsmatig denk ik ook. Hoe zeker voel jij je zonder vangnet? En misschien ook wel wat ben je in staat om te doen? Baan kwijt staat niet gelijk aan geen geld of nooit geen baan meer. Er is altijd werk. Met een beperking wordt zoiets alweer veel lastiger dan is een verzekering dus een must. Zo kun je nog wel even doorgaan. Als je voor jezelf denkt het niet te redden dan altijd doen lijkt mij.
honden page profiel S&F.S&F. schreef in Wel of geen verzekering?
" Ja hoor word vergoed, bij de ene verzekering 80& de ander  75 en ook 50%, met Faro hebben we juist daar de grote kosten aan gehad, maar het was nodig, ook de medicatie liep op, gelukkig werd dat vergoed, alleen de consulten waren al 36 euro, en als je hond wat heeft dan is het heel fijn dat je een verzekering hebt, juist om operaties foto's scans die altijd duur zijn maar soms wel nodig zijn. Maar ja als je geld zat hebt dan zou ik het ook niet doen, Orha vergoed wel supplementen tot een bepaald bedrag, Petplan wel acupuntuur en fysio. Ik ken mensen die een potje hadden, maar voor zulke hoge kosten stonden dat ze met hun handen in hun haar zitten, en wees eerlijk, je leest het hier toch ook vaak, mensen die zelfs liever hier advies vragen dan even naar de dierenarts gaan, dan denk ik, ach, hadden ze maar een verzekering genomen, want een potje is vaak niet genoeg als er echt wat aan de hand is, en als je een beetje krap zit word er ook uit het hondenpotje geld gehaald, lees ik ook vaak hier. Natuurlijk moet iedereen het zelf weten, maar als je niet rijk bent dan is een verzekering een enorme rust in je hoofd, ook al betaal je een jaar of 2 voor niets. " yooop Mijn DA zei van niet, hoort bij aandoening aan de gewrichten.    Scans, röntgenfoto’s, echo’s noem het op voor organen enzo natuurlijk wel. Nu heb ik dit verder niet meer uitgezocht. In de tijd dat ik haar net kreeg wel, 7 jaar geleden, en toen werden aandoeningen aan de gewrichten nog helemaal niet vergoed bij stamboomloze, grote honden.    En ja... Wat is dan de rest waarvoor je verzekerd moet zijn? Geen sterilisatie, geen gewrichten nou... Overigens ben ik geen rijke stinkerd maar ik kan t gewoon wel, sparen. Moet ook zeggen zelfde als Monique zou ik nooit voor extreme kosten komen te staan. Chemo’s, nieuwe heupen noem het op daar begin ik zelf niet aan. Heb ik niet de hond voor ook.
honden page profiel S&F.S&F. schreef in Wel of geen verzekering?
Gelukkig niet. Mijn hond zou dan ongeveer 50 euro per maand kosten (nu nog meer) en had amper wat terug gehad. In de jaren. Over ze is nu 8 over 7 jaar verdeeld was het ongeveer:   Sterelisatie 350, niet vergoed. Kanker 180, wel vergoed. Heupen röntgenfoto’s 185, niet vergoed. Spoedconsult spijker uit voet 150, wel vergoed. Blaasontsteking 60, wel vergoed. Spondylose echo’s röntgenfoto’s etc 1000, niet vergoed. Medicatie iedere maand ongeveer 80, niet vergoed.   Even grof geschat met die medicatie er bij scheelt het me zo’n zesduizend euro. Ik had maar voor 330 vergoed gekregen. Ik ben vrij simpel kun je of wil je een hond niet betalen dan moet je er geen een nemen. Ik heb mijn hond en heb alles voor haar over, ze kost me nu ze senior is zo’n 250 euro per maand aan medicatie, supplementen en voer. Na haar heb ik daar geen zin meer in dus is het klaar. Verzekeringen maken daarin toch 95% van de tijd niets uit in de kosten.  
honden page profiel S&F.S&F. schreef in artrose wat nu?
Overigens om er aan toe te voegen heb ik dus ook een hond met spondylose/artrose. Een bejaarde dame dan, zij was eigenlijk ook opgegeven. Zij raakt namelijk langzaam aan verlamt. Nou die doet dingen nog steeds die menig jonge hond niet kan.   Nu weet ik ook dat dit een kwestie van een beetje extra geluk is. Slijtage hoeft ook niet perse pijn te doen. Het ligt er helemaal aan waar en hoe. Zo zijn er honden met minimale artrose die al amper meer kunnen lopen en honden met een volledig geruïneerde rug die nog alles kunnen. Zelfde bij mensen.    Er is weinig aan te doen behalve inderdaad te zorgen dat er absoluut niet teveel gewicht op zit, ze een aardige spiermassa hebben en ze te ondersteunen met medicatie/supplementen. Voor ons betekent dat veel wandelen, zwemmen en that’s it. Ze mag alleen nog zelf spelen niet meer tuggen, springpole, aan de fiets etc. Niets waarbij ze eventueel signalen gaat negeren om het zo te zeggen. Niet meer te hoog in dr drive laten schieten. Vrij lastig, mijn hond is alleen op de kalender 8. Niet fysiek of in haar hoofd. Maar het gaat zo wel. Ik hoef verder niet zoveel aan te passen want ze springt nog met gemak 2m hoog.    Qua supplementen is het in de morgen d3 en omega 3 plus Propalin. In de avond alleen Carprodil. En dat is dat. Eigenlijk veel te lage dosis maar zo gaat het goed en kan ze alles.    Ik hoop voor jullie dat er ook een weg is waardoor ze nog een tijd pijnvrij en vrolijk mee kan. Je wilt er gewoon nog niet aan denken kan ik me voorstellen.
honden page profiel S&F.S&F. schreef in artrose wat nu?
" Ik quote even deze flapdrol C. Lameijn:        "Hoe kunnen ze in godsnaam zo onze huisdieren beter maken als je van de belangrijkste brandstof vitamine en mineralen geen verstand van hebt, dat kan toch niet, deze zaken horen zeker thuis in de studie ! Maar dat wil de farmaceutische industrie helemaal niet want die leven van zieke huisdieren. Vraag ik mij wel af waarom dan röntgen foto’s en meerdere DA bezoeken als je het toch niet kunt oplossen. Als een hond mank loopt wat maakt het dan uit wat het is of het nu artrose, of spondylose of gescheurde kruisbanden is, met vitamine D3 los je al deze problemen op, daar hebben we de dure röntgen foto’s niet voor nodig."     Hij weet het leuk te brengen en het klinkt allemaal hartstikke anti-farmaceutische industrie dus we glijden weer van onze stoel hier. Hij komt nergens met bewijs, komt nergens met officiële onderzoeken.  Alleen een hoop blabla "geef dit en alle klachten zullen verdwijnen". "Het maakt niet uit of het nu spondylose is of niet, geef D3 en het is over".  Doe toch normaal en deel bronnen waar een onderzoek achter zit, in plaats van deze figuur die ondertussen ook dik zit te verdienen aan al die pillen gevuld met lucht.     Overigens heeft een dierenarts wél onderwerpen als vitaminen en mineralen gehad in de opleiding, en het maakt voor de behandeling zeker wél uit of de hond spondylose heeft of een gescheurde kruisband. Deze kwalen zijn niet te vergelijken en niet op dezelfde manier te behandelen.    De beste man beweert dat er door de grote farmaceutische bedrijven niet verdiend wordt aan vitaminen en mineralen. Ondertussen doet hij dit wel, én verdient hij 275 euro (excl. 21% btw) aan bedrijven die reclame willen maken op zijn website.      Deze man is een grap en zo dient de informatie die hij geeft ook behandeld te worden.  " Hannah & Bink† en Beertje Misschien maar ik heb dit ook gedaan onder het mom van baad het niet schaad het niet mijn hond gaat toch dood. Ja sorry zo is het nu eenmaal met zo’n rug en verlamming. Iedere keer wanneer ik er mee stop (d3 mag niet te lang achter elkaar gegeven worden) gaat ze achteruit. Laat ze ontlasting weer lopen, hoort bij haar verlammingsverschijnselen, valt een van haar achterpoten uit. Zodra ik weer begin gaat dat weg.   Nou ik ben hier tien jaar lid lijk me al die jaren niet bepaald de zweverigste persoon hier. Mijn hond krijgt een spuitje zodra ze echt verlamd raakt of teveel pijn heeft. Staat op een minimale dosis pijnstilling, is nog steeds een kilometervreter. Wilt ook nog steeds andere honden voor lunch (zodra ze voelt dat ze kracht verliest haalt ze al die streken niet uit).    Misschien eentje voor het land der fabeltjes maar t is geen fabeltje dat wij al een jaar extra hebben daar door. Daarom slecht of niet stop ik er nu gewoon niet meer mee. 
honden page profiel S&F.S&F. schreef in Jeuk plekjes, huid irritaties, wat kan dit zijn?
"   ja, ik kwam ook  een dr. Leo Gallen tegen die zich in allergieen verdiept heeft, interessant om zijn visie te horen, ik denk dat ik ga proberen zijn boek over allergieen te kopen   https://www.youtube.com/watch?v=eNL0nDIDBKU " Dobry Heel interessant, ga dit thuis even verder kijken.    En Soraya ja ze is altijd bang dat ik me verveel volgens mij 
honden page profiel S&F.S&F. schreef in Jeuk plekjes, huid irritaties, wat kan dit zijn?
" Ze krijgt nu toch ook een tijd al weer medicatie... het kan ook dat dit 'ophoopt' in haar lever, vervuild, haar wat verstoord en daarom die uitbraak een kans krijgt, de weerstand wat is afgezwakt. Misschien is het iets voor de klassieke homeopaat(als je dat wat vindt) en/of weer even raadt aan Cees vragen, want ik hoor hem ook over Mariadistel, dat dit de lever weer zuivert, waardoor je hond ook weer zelf dingen op kan lossen. " soraya Nee dat was ook mijn eerste gedachte maar dat was het niet. Ook zit ze, omdat supplementen werkten, op een minimale dosis van de medicatie nu.    Het waren echt de katten, het is namelijk alweer weg. Maar dat was precies wat ik bedoelde. Het blijft een beetje gokken.
honden page profiel S&F.S&F. schreef in Jeuk plekjes, huid irritaties, wat kan dit zijn?
" ja vis is natuurlijk op zich een perfect voer, alleen in hoeverre kan je tegenwoordig nog zeker zijn dat vis vrij is van chemicalieen.  (en dan zou het theoretisch misschien ook nog kunnen dat de ene hond er wel en de andere er niet op reageert) Erg gecompliceerd allemaal waar je allemaal rekening mee moet houden en wat mogelijk meespeelt. " Dobry Nou echt he... Soms word je er moe van  Denk je het eindelijk onder controle te hebben, komt het volgende weer.    Maar dat is echt zo. Ik zou het liefst haar veel meer plantaardig eten geven, net als mezelf. Maarja, daar kan ze ook niet zo heel goed tegen. Het ene wel, het andere weer niet.    Heel veel sterkte verder TS.
honden page profiel S&F.S&F. schreef in Jeuk plekjes, huid irritaties, wat kan dit zijn?
Het is bijna meer wat kan het niet zijn. Soms ook een combinatie van factoren dat maakt dat je uiteindelijk nog het systeem overbelast.    Ik heb mijn hond uiteindelijk juist weer op volledig vis gezet een aantal jaar en dat hielp enorm. Toen langzaam aan vlees er bij (geen rund of kip) en bleef het goed gaan. Uiteindelijk een maand geleden toch weer een uitbraak (na jaren). Enige wat anders was was dat ze vaak in de mand van de katten lag. Conclusie, mijn hond is dus blijkbaar allergisch voor de huidschilfers van de katten.    En zo is het uiteindelijk bijna onmogelijk om te weten wat voor omgevingsallergie het is. Enige dat je kan doen is poetsen, poetsen, poetsen. Ik was alles twee keer per week heet, stofzuig en dweil iedere dag alles, was mijn hond nu weer twee keer per week (met pyoderm shampoo). Haar klachten zijn alweer weg maar blijf dat nog even doen.    Eigenlijk totaal niet de aanpak die mensen je aanraden maar het enige dat hier werkt.    En zo zie je dus maar... Het is uitproberen. Zou in ieder geval haar pootjes na het uitlaten afnemen met een vochtige doek zodat ze niet eventueel dingen van buiten weer mee naar binnen neemt. Mocht ze allergisch zijn voor een bepaald soort pollen heb je dat namelijk snel.
honden page profiel S&F.S&F. schreef in Wat voeren jullie?
Faya krijgt Taste of the Wild pacific stream in de ochtend en KVV van Haaksbarf of Shaweca in de avond.    In de zomer wil dat nog wel meer veranderen in de grote stukken vlees maar in de winter begin ik daar niet meer aan. (Luie baas ben ik geworden).   Verder zit daar nog een hele brats aan supplementen en medicatie doorgeroerd want mevrouw wordt een dagje ouder, gelukkig. Plus overgebleven groente van de dag er voor mits ze die kan verdragen.    En dan nog de gekookte eieren hier en daar, de ontdooide frikandellen... Op de dagen dat ze veel medicatie heeft roer ik er nog een half blik in van Wolf of Wilderness of Rocco sensitive. Al met al is dit een goed topic want ik zie weer die heeft t zo slecht niet 
honden page profiel S&F.S&F. schreef in Mijn "hond" is bang voor jouw hond/ras.
Mijn hond is gewoon een asshole.  " Tamara, Aiden & Abby     Mijne dus ook. En omdat ze dus gevochten heeft met Rottweilers (niet mijn schuld) is ze daar nog duizend keer zo scherp op. Ik zie haar zegmaar nog net niet haar mouwtjes opstropen van oké bring it on zodra ze er eentje ziet. En dat schijnt dan altijd aan mij te liggen Ben gek van Rotties maarja, snap wel waarom zij wat minder 
honden page profiel S&F.S&F. schreef in Wat doe je als je hond je leven overheerst?
Dimitri, dit is het laatste wat ik ga reageren in je topic want ik vind het met de minuut vervelender worden voor jou zo.    Ik vind ook niet dat jij je schuldig hoeft te voelen over de impulsaankopen en beslissingen van een ander. Als tegenhanger kan ik je namelijk ook een hele lijst geven met mensen die een Stafford, Bull of aanverwante kruising in huis hebben genomen en er heel blij mee zijn. Succesvolle adopties.    Mocht je willen dan wil ik even bij die eigenaren allemaal foto’s plukken en schrijven wat die honden op hun kerfstok hebben hoor haha. Maar ik denk dat je het ook zo wel gelooft.    Kijk ik vind zelf persoonlijk dat je het niet kan maken na zoveel jaar niet gewoon een veilige kennel te bouwen zodat ze haar laatste jaren bij jou kan slijten. Net als dat ik persoonlijk vind dat mensen die hun hond geen uitdaging geven, niet bereid zijn mee te trainen etc hun hond naar t asiel brengen dat ook niet kunnen maken. Maar ik vind gewoon ook niet dat de hond ten koste van jouw “nalatigheid” dood moet.    Wat je ook doet, het zal jouw beslissing blijven. Weet in ieder geval dat er zeeen van opties zijn. 
honden page profiel S&F.S&F. schreef in Wat doe je als je hond je leven overheerst?
Begrijpend lezen is ook een kunst en weer wat je niet hebt gezien met je eigen ogen of gehoord met je eigen oren moet je niet zo hard over oordelen.    Mijn hond krijgt helemaal geen klappen haha. Bijt ze een kind of doet ze een poging ja sorry dan wel. Maar goed. Dat is dus nooit. Ik train alleen anders en dat is niet gelijk met zwaar geweld hoor. Kijk maar eens naar mijn foto’s. Daarbij zeg ik helaas naja helaas t is een goud dier.    Ondermaats volk ook hiero ik ben weer weg
honden page profiel S&F.S&F. schreef in Wat doe je als je hond je leven overheerst?
"   Om dan vervolgens weer met het groepje te kunnen brullen dat alle staffords en aanverwante dood moeten. Als je denkt dat er een betere oplossing is, bied hem aan, neem de hond over en laat mij maar eens zien dat ik er naast zit! (Niet aan jou gericht Luz) " Mick Alsof de mensen die in dit topic reageren dat inslapen misschien wel te ver is altijd de mensen zijn die zeggen dat Staffies en aanverwanten dood moeten    Van mij zou ze zo mogen komen, helaas heb ik al zo’n hond. Naja, helaas... Goud dier. Maarja, twee ervan en je kan deze beter dan wel laten inslapen. Iets humaner.    Niemand heeft gevraagd wat de GT heeft geadviseerd in deze. Blijkbaar niet inslapen. Dimitri het is overigens niet dat ik je geen tips wil geven maar ik zou anders met dit soort situaties omgaan en dat is iets wat ik dus niet mag zeggen op dit forum, dan vlieg ik er af. Wat opzich wel grappig is want ik mag wel zeggen dat je dr moet omleggen. Maar oké.    Als jij denkt dat deze situatie uitzichtloos is herplaats haar dan met hulp van de GT is mijn enige advies dus verder. 
 

Vrienden van DIVA & † BALOU

honden foto van Maudhonden foto van De Mecheltjes clanhonden foto van judithhonden foto van marianne4uhonden foto van Yvonne en cyrahonden foto van Angelaa & Laikahonden foto van louisehonden foto van -Iris & Tommy-honden foto van fortunahonden foto van Lotte & Lizzy ~honden foto van Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco honden foto van Missyhonden foto van kees van den broekhonden foto van nicole & rocky , Bickel en maxhonden foto van Arko & Baasje Amaliahonden foto van Pitbullhonden foto van Bianca & Tarahonden foto van huskywomanhonden foto van Nusha Shar-Peihonden foto van S&F.honden foto van annemie chonden foto van Nikita & Dames honden foto van Paulinehonden foto van larissa en djanohonden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvinhonden foto van Dominique & Mackenzie honden foto van Love is a four-legged wordhonden foto van Mayrahonden foto van Loes & Rorihonden foto van sinsy en Dexhonden foto van Vito & Beba

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^