HondenPage baasje Vera

Wat schreven de vrienden van Vera op het forum

honden page profiel LizLiz schreef in Gebrekkige socialisatie
" Ja, ik denk niet dat je een fokker kunt veroordelen vanwege slechte socialisatie helaas. Zo zal de wet niet in elkaar steken, wat eigelijk misschien ook maar goed is want ik heb toch liever niet dat de regering gaat bepalen hoe ik mijn hond moet opvoeden. " Hilde & Twinko Dat is een lastige inderdaad want wat is een goede socialisatie? Een kennel wil niet zeggen dat de pups niet gesocialiseerd worden en een in het huis gehouden nest garandeert geen goed gesocialiseerde pup. Soms zie ik foto's en verhalen van die zogenaamde huiskamer nestjes voorbij komen waar ik echt van gruw.   Ook vind ik de tendens om van alles maar de fokker de schuld te geven een zeer gevaarlijke. Naast dat er zaken in het nest kunnen gebeuren waar de fokker weinig invloed op heeft, is het vermogen om in de eigen spiegel te kijken bij veel pupkopers nagenoeg afwezig. Een verkeerde opvoeding van de pup door de pupkoper wordt dan meteen in de schoenen van de fokker te schuiven is wel een heel gemakkelijke 'way-out'. Of men begint over stresshormonen bij de moederhond, verkeerde voeding door de fokker gegeven.. Terwijl het hele relaas duidelijk aangeeft dat de pupkoper geen enkele idee heeft van de noden van het ras dat hij/zij heeft aangeschaft en rasgebonden eigenschappen/gedrag aanziet voor probleemgedrag en dat juist versterkt door een verkeerde aanpak.
honden page profiel LizLiz schreef in Frustraties in de herfst
" Inderdaad, aan die beschrijving zijn in de loop der jaren heel wat aanpassingen en verfaaiingen toegepast. Waardoor de huidige hond niet meer op de hond van 100 jaar geleden lijkt. Op enkele rassen na dan zijn de meesten behoorlijk vervormd. Maar waar is dan de grens. Ik wil niet weten hoe sommige rassen er over de komende 100 jaar er uit gaan zien. Je hebt altijd mensen die de huidige ras standaard geweldig vinden en geen beperkingen zien en die er alles aan doen om hem zo te behouden. Dit is geen gek verschijnsel bij sommige rassen of look a like. " White Shadow Ik vraag me af of die rasbeschrijvingen wel zijn aangepast. Ik denk eerder dat het gewoon het doorfokken in extremen van die oorspronkelijke rasbeschrijving is. Neem de DH. 'Een aflopende rug' staat er dan. En dan gaat men steeds extremere aflopende ruggen fokken om prijzen te winnen, net zo lang tot de hond niet meer normaal kan lopen. Aan de rasbeschrijving is dan niets veranderd.   De showlijn van de BC bestaat nog niet zo lang en toch kan je ze er nu al zo uitpikken omdat ze er anders zijn gaan uitzien dan de werklijnen.
honden page profiel LizLiz schreef in Frustraties in de herfst
" Dierenleed vinden ze minder belangrijk dan het geld dat ze er aan verdienen. Veel regels hier maar naleven nee...daar hebben ze weinig zin in. Zo mag er niet met misvormde honden gefokt worden......eum ik zie niet anders. Of waar is de grens dan van misvorming volgens hun???  Ik weet het niet hoor....nee geld dat staat op nummer 1. " White Shadow Dat is een goede: 'Waar is de grens'? Het begint met een leuk ras en dan gaan ze dat ras 'beschrijven'. Vervolgens gaan ze wedstrijden houden welke hond het beste aan die 'beschrijving' voldoet. Dus als er staat 'een korte neus' dan wint de hond met de kortste neus. En dan gaat men fokken op die korte neus die dan steeds korter wordt; zo kort dat de hond niet normaal meer adem kan halen. Binnen 10 generaties lijkt de hond dan niet meer op de hond waar ooit die 'beschrijving' op gemaakt is want er is geen 'grens' in de showwereld.
honden page profiel LizLiz schreef in ik ben gewoon mooi
" Ik zeg ook niet dat de hond natuurlijk is. Niks wat de mens verder mee aan de gang is gegaan is verre van nog natuurlijk te noemen. Ik zeg alleen dat alles maar een naampje is wat de mens er op plakt Net als dat mensen graag alles en iedereen in hokjes plaatst.  Ik kan me verder niet druk maken om een naampje in dit soort discussies.  Lekker laten doen zou ik zeggen.   TS een prachtige "hond" heb je. En zo mag ik het gelukkig wel noemen van iedereen hier denk ik. Want een hond dat is ze zeker.   " White Shadow Het is geen 'naampje' en ook geen hokje.   In het verleden werden rassen gefokt als gereedschap voor zeer specifieke taken. Die onderverdeling vinden we nog steeds terug in de verschillende rassen. De jachthond, de speurhond, de waterhond, de redder onder verschillende omstandigheden, de sledehond, de veedrijvers, de hoeders, de bewakers en de vechthonden (en ik vergeet er vast nog een paar). Later is uiterlijk helaas een grote rol gaan spelen met akelige misvormingen en gezondheidsproblemen tot gevolg.   De hond werd dus gefokt op een taak, generatie na generatie. Het ras kreeg daardoor de gewenste capaciteiten, bouw, karakter en gedrag. Maar ook de daardoor ontstane behoeftes, noden en 'gebruiksaanwijzingen'. Niet altijd positief dus en deze rassen passen ook niet iedereen.   En speciaal voor @Marie-Rose; Een rashond is niet beter dan een niet-rashond, gewoon anders zoals rassen onderling ook anders zijn. Alleen wanneer je een hond wilt voor een specifieke taak is een rashond die gefokt is voor die taak, beter maar tegenwoordig vindt men vooral het uiterlijk van groot belang. En geheel persoonlijk zie ik dan veel liever een vuilnisbakkie met een unieke genensamenstelling dan die showrassen waarbij dat fokken op dat uiterlijk de individuele hond gezondheidsklachten geeft. 1000 x liever een Raya dan een te lange/scheve rug, te korte/kromme pootjes, te kleine schedel, geëxplodeerde vacht, te ruime huid of welke misvormingen dan ook. Eigenlijk doe je Raya gewoon te kort als je een 'ras' in haar probeert te zien; Raya is Raya.
honden page profiel LizLiz schreef in ik ben gewoon mooi
" Nou ik heb dat nog nooit meegemaakt, ik had ook een kruising en dan vraagt men ook wel eens, wat is het voor kruising, maar die rare situaties die jullie blijkbaar meemaken over dat mensen dan direct perse een ras erin willen zien en dan vervolgens dat ras kopen en zich kenner noemen, dat heb ik nog nooit gezien of gehoord. Bizar. " kimberley Zo jammer dat verdraaien; er staat toch echt: "In de meest extreme gevallen. .."   Ik weet weer waarom ik nog maar zelden reageer hier.
honden page profiel LizLiz schreef in ik ben gewoon mooi
" Amen. Sommige mensen beschikken blijkbaar niet over het redeneringsvermogen om dit in te zien. Of ze kunnen niet nauwkeurig lezen.. " Kekhor Nu is het trouwens weer: " Raya is ruim 6 maand komt uit bulgarije ,ze stamt hoogstwaarschijnlijk af van een herder-achtige  " Raya 'Hoogstwaarschijnlijk' en 'stamt af van'... Op basis van wat gokken op het internet..   Als het 'ras' zo belangrijk voor iemand is, waarom dan niet een rashond kopen? Het voordeel van een rashond is dat je (als je je er tenminste in verdiept hebt) redelijk weet wat je in huis haalt. Een rashond is vele generaties lang gefokt op bepaalde kenmerken waardoor je vrij zeker weet dat dat pupje ook zo zal uitgroeien. Zodra je dat gaat kruisen wordt het Russische roulette omdat je niet weet welke eigenschappen de pup zal overnemen van welk ouderdier. Een 'buitenlandertje' heeft vaak vele rassen of zelfs geen rassen in zich; het gokken heeft dus letterlijk geen enkele waarde omdat je er geen enkele conclusie uit kunt trekken.
honden page profiel LizLiz schreef in ik ben gewoon mooi
"   Geweldig! Ondanks dat TS duidelijk heeft aangegeven gewoon voor de leuk te willen horen wat mensen in Raya zien en haar verder lekker te accepteren voor wat ze is, probeer je maar alles uit de kast te halen om ervan te maken dat zij Raya als kruising van exclusieve rassen zou zien. Zodat jij vervolgens als kruisridder ten strijde kan trekken om dit juist weer te ontkrachten. Heerlijk, dank je wel. Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. Even terug naar de realiteit. Ik ben blij dat het zo goed gaat met Raya en dat TS blij met haar is. Ik vind het zeker een mooie hond en als ik ook maar eens een gokje mag wagen zou ik zeker zeggen een herderachtige. " Heidi, Bobby & Kimmi † Mmm.. Lees mijn ervaring nog eens.   Doorgaans begint het met 'voor het leuk' raden welke rassen erin lijken te zitten Vervolgens wordt de gok 'een feit' (note: TS had op haar profiel staan dat het een BC mix was) Dan gaat men karakter en gedragskenmerken proberen te herleiden naar dat 'feit' (vaak zonder voldoende kennis), wat wij deze TS ook hebben zien doen (het 'drijfgedrag') Om dan de opvoeding en omgang met de betreffende hond te gaan baseren op dat 'feit', wat juist volkomen verkeerd kan uitpakken Om in extreme gevallen dan het echte ras te gaan aanschaffen 'omdat men al zoveel ervaring met het ras heeft' om een doodongelukkige hond en baas te krijgen omdat zelfs een kruising niet hetzelfde is als het echte ras en de aanpak van het (vermoedde) mixje of kruising bij het echte origineel dus totaal niet werkt. En maar eigenwijs doorgaan op de verkeerde weg.   Het 'voor het leuk' raden welke rassen erin lijken te zitten is dus niet zo onschuldig als het lijkt omdat de neiging om dat door te trekken wel erg groot is.  
honden page profiel LizLiz schreef in ik ben gewoon mooi
" als ik zou naar jou mooi hondje kijk nee idd dan zie ik het ook niet meer ,het was mijn eerste gevoel en daar zat ik dus naast " Raya Ik heb er twee... En ze verschillen qua uiterlijk enorm met elkaar.
honden page profiel LizLiz schreef in ik ben gewoon mooi
"   Ik noem het liever realistisch.   Niets mis met het vergelijken van hondenrassen en het ‘voor de leuk’ zoeken naar overeenkomsten, maar dat is niet wat je met de topictitel en openingspost overbrengt (“welk mixje zal ik zijn”; waarbij je er dus al vanuit gaat dat ze een kruising/mix is in plaats van een bastaard). Maak je geen illusies, is wat ik over probeer te brengen.    Dat ‘Oostblok’ nou ook onder negatief geschaard wordt ga ik maar niet op in, al moet ik me daarvoor wel inhouden.  " Ushanka Ze heeft de tekst op haar profiel al weggehaald want daar stond dacht ik: "Border Collie mix"
honden page profiel LizLiz schreef in ik ben gewoon mooi
" Er is niets mis met een bastaard, daar kun je net zo goed trots op zijn als op een rashond of een (herleidbare) kruising. Uit de topictitel maak ik op dat TS denkt dat elke bastaard terug te traceren zou zijn naar of zou afstammen van rashonden. Wat natuurlijk absoluut niet zo is, terwijl deze gedachtegang wel populair blijkt te zijn bij adoptanten van buitenlandse rescues. Bij dezen dus een poging door die bubbel te prikken. " Ushanka Ik krijg vaak het idee dat mensen er vooral een hondenras in zoeken dat hen aantrekt; die ze mooi en leuk vinden. De Border Collie is (helaas) erg populair, en het lijkt alsof bijna alle geadopteerde buitenlandertjes plots ergens in hun voorouders toch écht een Border Collie moeten hebben zitten. En dat terwijl de BC in die landen niet overmatig voorkomt.   Het doet me denken aan een ervaring van zo ongeveer een jaar geleden. Ik liep met Elsa door het bos. Een vrouw sloot (ongevraagd) bij ons aan met twee honden. Ze praatte honderduit en er was geen woord tussen te krijgen. En ja, inderdaad ging het weer eens over welke rassen er in haar buitenlandse adoptie honden zouden zitten. Over één ding was ze absoluut zeker; Er zat voornamelijk Border Collie bloed in. Want kijk eens naar het uiterlijk! Daar zat toch echt wel een overeenkomst in! En vervolgens stapte ze over op het karakter en gedrag. Om haar gelijk te bewijzen ging ze het gedrag van haar honden vergelijken met dat van Elsa. "Kijk! Dát gedrag is typisch voor een BC, de jouwe doet dat dus bv niet." En zo ratelde ze maar door terwijl ze met ons mee liep. Ik kreeg er geen woord tussen dus ik knikte en humde maar wat bij de vele vergelijkingen tussen haar "Borders" en mijn "niet-Border". Ze wist er 'echt' alles van en hield ook hele toespraken over hoe je met een BC (en dus niet Elsa) om moest gaan.   Zo tegen het einde van het lange pad viel ze opeens stil en vroeg; "Welke rassen zitten er eigenlijk in jouw hond?" Ik, droog: "Nou, 100% Border Collie werklijn mét stamboom."
honden page profiel LizLiz schreef in ik ben gewoon mooi
Ik zie er geen Border Collie in.
honden page profiel LizLiz schreef in Frustraties in de herfst
Net terug van wandelen. Komen we een klein hondje tegen aan een flexlijn. Ik heb Momo los en Elsa ook aan een flexlijn. Elsa loopt te grommen en maakt zich druk dus ik sla een ander pad in. Komt ze achter ons aan. Ik laat mijn honden liggen naast het pad en houdt ze strak onder appel. Als de vrouw vlakbij ons is vraag ik haar vriendelijk om haar hondje ook kort te houden. "ja hoor" zegt ze en langzaam vist ze de lijn naar binnen. Dan loopt ze verder tot ze ons bijna passeert en maakt dan een paar stappen in onze richting zodat haar hondje aan Elsa kan snuffelen... Momo springt op en wurmt zich er tussen. Vrouw gaat lachen en vindt het blijkbaar grappig.. Weer zo eentje die geen weet heeft van lichaamstaal en niet begrijpt wat er gebeurt en dat haar hondje op die manier een risico loopt om eens flink op de plek te worden gezet. Achterlijk schepsel.   Ik ben maar snel de andere kant opgelopen met een bits commando naar mijn honden om ook die kant op te gaan en dat mormel te negeren.
honden page profiel LizLiz schreef in Australische Kelpie
" Het speuren mag hot zijn, maar voor erbij zie ik daar niets slechts in. Je kunt ook meerdere sporten doen, toch..? " Jolanda Waarom zou je het doen als het niet bij je hond past en je die tijd ook kunt besteden aan iets waar je hond wel zijn behoeftes in kwijt kan? Omdat jij het leuk vindt? Regel 1 bij het zoeken van een passend ras is toch dat jij je aanpast aan de behoeftes van de hond en niet andersom.
honden page profiel LizLiz schreef in Australische Kelpie
Links de beste vriendin van mijn Elsa. Wandelt, los minimaal 3 uur per dag + een uur fietsen. Doet minimaal 3 maal per week daarnaast aan schapendrijven. Houdt niet van vreemden; reageert afstandelijk. Aanhankelijk naar familieleden. Speelt weinig met andere honden dan Elsa en bij Elsa alleen omdat ze die erg goed kent en Elsa nogal aandringt. Is erg bang voor vuurwerk.   Je zegt dat je een hond wilt toevoegen aan je gezin. Hoe oud zijn je kinderen? Werk je ook? Heb je wel tijd voor zo'n intensieve hond? Als het antwoord "nee" is, zou je misschien eerder aan een Border Collie moeten denken. Veel van wat je noemt herken ik daar ook in maar die zijn wat makkelijker met rustdagen en hebben minder beweging nodig. Formaat komt aardig overeen (Elsa geheel rechts is een grote BC werklijn). Je hebt ze ook als korthaar. Behalve het speuren zijn de sporten die je noemde wel geschikt voor Border Collies al gaat er natuurlijk niets boven schapendrijven. Border Collies zijn minder zelfstandig dan Kelpies en vinden het opvolgen van commando's vaak erg leuk. Ook met een BC moet je minimaal 2 maal per week (liefst vaker) sporten.
honden page profiel LizLiz schreef in Australische Kelpie
Kelpies zijn geweldig maar niet voor iedereen weggelegd. Persoonlijk ken ik geen ras van dichtbij dat zoveel beweging nodig heeft; je moet echt denken aan minimaal 4 uur per dag stevig lopen (dus niet wandelen aan de riem). Daarnaast hebben ze veel mentale uitdaging nodig in de vorm van een actieve sport zoals schapendrijven. Speuren en doggydance zijn geen sporten waarbij ik aan een Kelpie denk. Ze zijn zeer zelfstandig en nemen eigen beslissingen vanuit eigen inzicht; dat gaat niet in een sport waarbij gehoorzaamheid en het blind opvolgen van commando's noodzakelijk zijn. Sporten waarbij echt samenwerken met ieder een evenredige inbreng zijn meer geschikt voor Kelpies. Het hebben van een Kelpie is ook een levensstijl.   Speuren is tegenwoordig 'hot' maar voldoet gewoon niet aan de behoefte van sommige rassen. Ze kunnen het wel en lijken het soms ook wel leuk te vinden maar ze komen er wel mee tekort. Ik begrijp het ook niet helemaal; je gaat toch ook geen pakwerk doen met een chihuahua? Waarom dan wel speuren met een Kelpie of Border Collie? Honden die sterk gericht zijn op zicht en gehoor? Die actie, beweging, snelheid, wendingen, eye en reactie nodig hebben? Frisbee is de enige in je rijtje waarvan ik denk "ja...".
honden page profiel LizLiz schreef in Hoeveel doen jullie per dag met de hond?
Je hond geeft aan wat zijn behoefte is door gedrag. Wanneer je hond zich verveeld of juist teveel doet dan merk je dat aan hoe de hond zich gedraagt. Hoeveel beweging, aandacht en 'spel' een hond nodig heeft is heel verschillend, zelfs binnen een ras. Voor mij is het duidelijk te lezen aan hoe rustig mijn honden thuis zijn en hoe gehoorzaam ze zijn buiten. Lopen ze te klieren dan is de balans niet goed. Die balans zit hem in rust/beweging/mentale uitdaging. Rasspecifiek is vooral die laatste; de hond zal het meeste halen uit de activiteiten die het dichtste bij hun oorspronkelijke fokdoel liggen. Bij gedragsproblemen zou je niet het probleem moeten aanpakken maar die balans moeten zoeken. Een onrustige, drukke, angstige hond heeft vaak meer aan passende activiteit dan aan verplichte rust omdat die problemen bijna altijd te wijten zijn aan een teveel aan rust.   Als jouw hond tevreden lijkt dan doe je het blijkbaar voor die specifieke hond prima.
honden page profiel LizLiz schreef in Vooroordelen
" Ik heb Mellow nu twee maandjes en ze is super lief voor alles en iedereen, mensen zijn soms gewoon verbaast dat ze lief is, maar schrikken wel in eerste instantie (valt mij op). Mellow is een vrij forse teef, ze is een American Bully XL ze kan met paarden, honden, katten volgens mij doet ze zelfs een hamster niks maar goed het valt mij dus op dat mensen voor ons weg lopen en Mellow vind het zo leuk om even te snuffelen of te spelen met andere honden. Wat vinden jullie? " Mandy Je hebt haar pas twee maandjes...   Weet je ook hoe ze reageert op honden met afwijkend gedrag? Op het typische drijvend speelgedrag van een Border Collie? Op een blij ei dat er alles aan doet om een andere, minder geïnteresseerde hond, uit te dagen tot spel en rennen? Op een uberbitch die zeer assertief laat weten niet gediend te zijn van een aanraking bovenop haar lijf (rijden, opspringen, poot/kop op een andere hond leggen)? Op een hond die in spel ook als een pup de tanden zachtjes gebruikt? Op een hond die angstig is en de benen neemt als jouw hond iets te enthousiast aan komt rennen?   Het gaat niet alleen om het gedrag van jouw hond alleen, het gaat om de interactie tussen de honden. Omdat mijn honden zo kunnen reageren ben ik altijd wel voorzichtig met andere honden; hun gedrag kan agressie opwekken. En tja, sorry... als het tot vechten komt en jouw hond haalt uit dan is het maar de vraag of mijn hond dat overleeft. Hoe lief ook, de bijtkracht en bijtstijl van jouw ras is behoorlijk fataal. Dan maakt het niet uit dat mijn hond dat in haar assertiviteit of drijfgedrag of blij stuiterend ei-gedrag of door het wegrennen in paniek die aanval heeft 'uitgelokt'.
honden page profiel LizLiz schreef in In bed plassen
" Hi allemaal! Mijn hondje Nandi (8 maand) is eindelijk thuis vanuit ZA. Geniet enorm van haar! Ze heeft eigenlijk altijd op mijn bed geslapen en dat wilde ik natuurlijk ook nu ze hier is. Helaas zit ik met een probleem. Nannes heeft de nare gewoonte om er ‘s avonds als ik ga slapen eens goed voor te zitten en een plas achter te laten op bed. Ze “graaft” en duwt het met haar snuit richting/op mij. Heb er ook een filmpje van. Ze komt dan net van het uitlaten en plast buiten ook gewoon.    Ik baal er enorm van, had al gelezen dat het claimgedrag kon zijn maar ik vroeg me af hoe ik dit kan afleren of waar het vandaan komt / is het negatief? Stress van de reis nog misschien ? (Ze is iets minder dan een weekje hier) natuurlijk is het een oplossing om haar beneden te laten slapen maar alle honden slapen boven bij ons en ik vind het fijn haar bij me te hebben. Ze heeft het ook nooit eerder gedaan, misschien een keer toen ze nog heel jong was en ik haar net had maar daarna nooit weer.    Als iemand tips heeft om dit beter te maken hoor ik het graag.. of in iedergeval inzicht waar het vandaan komt! " Sanne Misschien is het afbakenen omdat er meerdere honden in je bed slapen? Of was dat in ZA ook zo?
honden page profiel LizLiz schreef in Wat doe je als je hond je leven overheerst?
" Ik denk dat we het gewoon eens zijn.. " yooop Dat denk ik ook. Ik vind het wel vervelend als Momo wordt afgeschilderd als een levensgevaarlijke hond 'want sneppen is gewoon bijten'. Dat is het dus heel duidelijk niet. Ik weet wat zij kan doen met een bot, een bal of een flostouw... er zit echt ongelooflijk veel kracht in die kaken. Maar dat gebruikt ze dus bij het sneppen heel duidelijk NIET.
honden page profiel LizLiz schreef in Wat doe je als je hond je leven overheerst?
" Ik bedoel bij oppervlakkige wondjes dan is de lederhuis beschadigt, bij hechtingen de onderhuis, maar misschien bedoel jij dat ook wel. Als ik met Sam speel en zijn hoektand raakt mijn arm, dan heb ik wel een kras op mijn arm met een beetje bloed, dat krijgt een korstje en niks aan de hand, dat noem ik een oppervlakkige beet, als de onderhuis geraakt word dan is het echt een beet, doorbijten bedoel ik dan. " yooop Op de diepste puntjes zie je dan inderdaad wat roze rood. Een kras is wat anders dan een bijtende beweging. Ik denk dat het verschil echt zit in enige kracht zetten of totaal geen kracht maar alleen de tanden 'laten voelen'. Om bij de onderhuid te komen is echt wel een beetje kracht nodig. Druk maar eens met de punt van een potlood op je arm.. dan bloed je ook maar niet zomaar en zó scherp zijn de tanden van een volwassenhond ook weer niet.
honden page profiel LizLiz schreef in puppy aankopen bij hobbyfokker
" 90% van alle hondenfokkers - dus ook de stamboomfokkers is een hobbyfokker.   Onder een hobbyfokker wordt verstaan; 15 - 20 pups per jaar.   PDFhttps://ndg.nl › wp-content › uploads › B... " Loesje Dat bedoel ik dus. En ook bij fokkers die meer pups hebben per jaar (beroepsfokkers) zitten hele verantwoorde die alles testen (meer dan verplicht van de rasvereniging) en echt leven voor hun ras.
honden page profiel LizLiz schreef in Jas voor na het trainen.
" Hoii   Het koude weer komt er aan waar Maybe en ik weer vol op van genieten (de rust in de bossen en op straat heerlijk ^^)   Zoals jullie wel weten werken we lekker met schaapjes met train sessies van ongeveer 15 minuten per keer. Een training bestaat uit 2x lopen en een best wel lange tussen periode van ongeveer een uurtje. Na training blijven we ook nog altijd even plakken. Nu wilde ik een jasje voor de periodes tussen de sessies zodat haar spieren niet te snel afkoelen.   Wat is jullie ervaring hier in en wat raden jullie aan voor jasje? " Angelique & Kleine Maybe <3 Ik herken het probleem en ik denk dat het bij mij vooral ook speelt omdat door de lange en hete zomer, Elsa echt nog geen enkele wintervacht heeft aangemaakt. Ook haar zag ik inderdaad eens rillen toen we stonden te wachten voor de training (niet tussendoor trouwens). Ik heb haar toen in de schapentrailer kunnen zetten.   Ik heb er over nagedacht, informatie ingewonnen en gewikt en gewogen. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de optie van een vetbed met waterdichte onderlaag en een stoffen reisbench. Omdat het na die ene keer niet meer zo koud is geweest heb ik de reisbench nog niet nodig gehad, het vetbed gebruik ik wel tussen de trainingen door. Daar ligt ze dan op zodat de kou van de grond niet in haar lijf optrekt. Het was even trainen om haar er op te houden, dat wel.   Het vetbed zorgt dus dat de kou van de grond niet optrekt en de reisbench houdt de wind buiten en isoleert een ietsje pietsje. Ik ben geen voorstander van jassen, badjassen en truien omdat de hond dan niet aangeprikkeld wordt om een natuurlijke wintervacht aan te maken. Daarnaast zijn er veel die de vacht ook beschadigen en kan bij een vochtige vacht de boel gaan broeien onder het kledingstuk.   Het is even slepen maar goed te doen, bij deze zit dat vetbed er al bij. Ik heb een net passende maat, het is alleen voor bij de trainingen tenslotte en hoe groter hoe kouder. Een kleine vervoert ook makkelijker:
honden page profiel LizLiz schreef in Wat doe je als je hond je leven overheerst?
" Bedoel je niet onderhuid, want de lederhuid word heel snel beschadigt...? " yooop Nee, ik bedoel echt de lederhuid. Opperhuid, lederhuid, onderhuid. Momo snept, of althans, heeft in het verleden gesnept en dat is dus echt extreem oppervlakkig. Het is dan ook niets meer dan haar ultieme waarschuwing, haar laatste optie. Daarvoor heeft ze al een heel scala van waarschuwingstekens gegeven.
honden page profiel LizLiz schreef in Wat doe je als je hond je leven overheerst?
"   Ben het ook helemaal met je eens. Vind dat er veel te makkelijk gesproken wordt over inslapen. We kennen de hond helemaal niet.   Het uitgebreidere berichtje had hij het over bijten en meteen weer los laten sneppen in mijn ogen... Kan net zo goed iemand van bloeden.   Ik vind wat hij beschrijft veel op het gedrag van mijn hond lijken is ook een echte angsthaas. Maakt het dan uit of het een border of een staff x is? Nee toch. Ik geloof dat er echt nog wel hoop is voor deze hond. " Angelique & Kleine Maybe <3 Bij echt sneppen vloeit geen bloed omdat de tanden niet door de lederhuid heengaan. TS heeft het over hechtingen... dat is dus echt wel wat meer dan 'sneppen'.   Ik heb een hond die snept, of in het ieder geval in het verleden een aantal keren gesnept heeft. De DA had ze zelfs in een fractie van een seconde een aantal malen te pakken tijdens een traumatische behandeling. Ja, je kon zien waar haar tandjes in zijn arm gezet waren.. op enkele plekjes zag je het roze rode van de lederhuid op de diepste plekjes als speldenprikjes zo klein. Maar geen druppel bloed.
honden page profiel LizLiz schreef in Wat doe je als je hond je leven overheerst?
" Ik kan overigens van mezelf zeggen dat  'ik' de hond zou laten inslapen  bij soortgelijke incidenten.  Ik weet namelijk dat 'ik' álles doe om te voorkomen dat de hond het nodig vind om te bijten.  Aangezien ik veel van mijn dieren hou en ze niet kwijt wilt.  Ik reageer dus vanuit mijn emotie en ervaring , doen we dat niet allemaal?  " Sadi en baasje Ja, dat doen we zeker. Maar 'we' reageren heel vaak ook zonder (kennis en) ervaring en dan kan ons 'advies' behoorlijk de plank misslaan. Ik zie dit erg veel terug bij 'dierenliefhebbers' en 'natuurliefhebbers'. Hoe meer betrokken ze zich opstellen in discussies, hoe verder zij vaak van de natuur en die dieren afstaan. De kennis en ervaring reikt dan niet verder dan Disney films en schilderijen, soms aangevuld met googlen op de gewenste informatie. Daar krijg je dan toestanden van als met de OVP en de herintroductie van de wolf. Volkomen van het pad af, onrealistisch vanuit valse emotie.
honden page profiel LizLiz schreef in puppy aankopen bij hobbyfokker
" Ik ken heel erg veel hobbyfokkers en ben zelf ook hele dagen met honden bezig. Maar alle verantwoorde hobbyfokkers die ik ken laten de ouderdieren testen. Mensen die niet laten testen zijn over het algemeen alleen uit op winst.   " Pluutje Ja, een verantwoorde hobbyfokker of beroepsfokker test de ouderdieren; dat zit al in het woordje 'verantwoord'..   Mensen die niet laten testen zijn de fokkers uit het buitenland die hun pups doorverkopen aan Nederlandse en Belgische broodfokkers maar net zo goed de zogenaamde gelegenheidsnestjes en 'oeps'nestjes die vaak veel minder 'oeps' zijn dan verteld wordt. Hoe vaak lezen we hier wel niet over teefeigenaren die een reu zoeken voor hun 'door de dierenarts goedgekeurde' teef? Maar een nestje is zo 'leuk' en 'schattig'. Geen winstbejag maar domme naïviteit. Net als al die pupkopers opzoek naar een pup met de tekst: "Een stamboom hechten wij geen waarde aan..." Ja, een poes laat je gewoon naar buiten als die krols is en dan komt dat nestje vanzelf. Bij honden moet je toch echt even beter nadenken.
honden page profiel LizLiz schreef in Wat doe je als je hond je leven overheerst?
" Nee op dit forum lees ik vaak dat de hond zijn belangen boven die van mensen wordt geplaatst.   >knip<   Een hond die een gevaar vormt voor mensen wordt hier ingeslapen zonder pardon.   S&F heeft niks te maken met hooivorken en fakkels ook al zou het hele forum een andere mening toegedaan zijn,die is en blijft mijn mening. " Monique Dat dus inderdaad. Ik ben juist zeer verbaasd als men zo'n post leest, 3 maal een mens gebeten, eenmaal een hond te grazen genomen, meerdere keren een GT bij geweest.. en men nog niet op het idee lijkt te komen dat die hond een gevaar vormt voor zijn omgeving.   Het zal jouw kind zijn die gegrepen wordt door een hond uit de wijk die al 3 maal een mens gebeten heeft waar medische behandeling voor nodig was. Vreemd genoeg zijn er maar heel erg weinig die dáár aan lijken te denken. Nee, de hond.. die is 'zielig'..
honden page profiel LizLiz schreef in Wat doe je als je hond je leven overheerst?
" Oja, want de Bordercollie kan gelukkig geen grote schade aanrichten als ie wilt  Daar zijn kids immuun voor.    Zoveel mensen zoveel meningen maar vind niemand het nou schrikken dat iedereen roept inslapen zonder de hond te hebben gezien op basis van een verhaal op internet? Echt zo’n hooivorken en fakkels forum is dit geworden. Schijterds, een hond snapt een keertje.... Moet mee aan de gang gegaan zonder meer maar gelijk dood? Zou wat zijn als we dat ook bij mensen deden iedere keer als hun grenzen werden gepusht en ze beheersing verloren. Dan typte niemand van jullie hier nog een berichtje. " S&F. Een Border Collie die niet goed is in de kop kan ook extreem veel schade aanrichten; zeker bij kinderen. Een Border Collie die goed is in de kop snept maar bijt niet door. Als er eentje van mij zou doorbijten dan is het ook gelijk over en uit voor de hond om die reden.   Daarom nam ik ook de Chihuahua als voorbeeld. Die richt nauwelijks schade aan, hoe geflipt ook, je kan die makkelijker handelen en ook makkelijker begrenzen (bv optillen als er mensen aankomen). Met een Chihuahua zou ik dus verder doormodderen dan met een ras dat lastiger in te perken is.
honden page profiel LizLiz schreef in puppy aankopen bij hobbyfokker
" Een hobbyfokker fokt met geteste honden en kan gezondheidstesten van de ouderdieren voorleggen. Dit is gewoon een brodfokker.  " Renate Nou nee. De meeste gelegenheidsnestjes zijn juist ongetest. Juist de meeste geteste pups vindt je bij fokkers die aangesloten zijn bij de rasvereniging. 
honden page profiel LizLiz schreef in Wat doe je als je hond je leven overheerst?
" De hond heeft afgezonderd van het feit dat ze soms lang alleen zit een mooi leven. Dagelijks krijgt ze 3u wandeling om het alleen zitten te compenseren en ik ben er nog nooit 1 maal boos op geweest, daar geloof ik niet in. Dus ze is wel steeds omringd door liefde, maar dit gaat ten koste van het welzijn van mijn leven. Ik weet dat ik weldra een keuze moet maken, vandaar dat ik deze topic gemaakt heb.  " Dimitri Het gaat ook ten kostte van de veiligheid van je omgeving. Ik denk dat je dat bovenaan moet hebben staan. Zeker de veiligheid van je kind.
 

Vrienden van Vera

honden foto van Lizhonden foto van nadine honden foto van Nadine

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^