HondenPage baasje ilovedogs?

Wat schreven de vrienden van ilovedogs? op het forum

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes schreef in Hondenbrokken
Voor elk budget is gewoon goed voer beschikbaar, voel je vooral niet gedwongen om “het beste” te willen voeren, het moet voor je portemonnee ook te doen blijven.  Ik heb jaren geleden Smolke gevoerd en sinds kort geef ik het weer aan een deel van mijn roedel. Aangezien alles zo duur is tegenwoordig, moeten we wat concessies doen :) En ze doen het er prima op hoor   In een ver verleden heb ik ook één zak carocroc geprobeerd, maar dat vonden ze hier gewoon niet lekker. Hopelijk kan je hier wat mee! 
honden page profiel 3 muisjes3 muisjes schreef in Teken petitie tegen extreme stijging dierenartskosten
Ik vind de prijzen van mijn dorpsdierenarts ook niet meer leuk. Ik was er laatst voor de jaarlijkse entingen, ik was €184 kwijt. Voor 3 honden komt dat neer op ruim €61 per enting. Belachelijk want ik weet dat de inkoopprijs van die dingen echt geen drol is. Volgende keer rij ik mooi even naar de stad, bij de ranzijndierenarts scheelt me het gewoon bijna de helft. 
honden page profiel 3 muisjes3 muisjes schreef in 8 weken pup in huis - wordt het echt beter?
20 uur in de bench vind ik echt te veel voor een hond van 6 maanden, en ik kan ook heel goed begrijpen dat elke hond die maar 4 uur buiten de bench mag dan helemaal uit zijn plaat gaat.    Je pup is op dit moment vergelijkbaar met een klein kind, dat wil ontdekken, spelen, gek doen en eropuit gaan. Je hebt bewust gekozen om een hond van deze leeftijd in huis te nemen, dan is dit ook iets wat je aan je hond moet kunnen bieden. Op deze manier is het voor jou niet leuk, maar voor de hond zelf kan dit ook geen plezier zijn. Zo schiet zijn jeugd aan hem voorbij, en dat is ook niet eerlijk. Neem even de tijd om goed na te denken of dit de juiste keuze is geweest voor jullie beiden. In sommige gevallen is het scheiden van wegen beter.    Op termijn zal het vast en zeker beter worden, het is een jonge hond en je zal zien dat straks over een half jaar of een jaar er wat meer rust in komt. Dit is echter ook wel afhankelijk van de hond zelf. Bij aanschaf van een rashond kan je een goede inschatting maken over het energieniveau dat de hond zal hebben zodra hij volwassen is. Aangezien je bij een zwerfhond niks weet qua afkomst, kan je ook niks zeggen over wat het energieniveau gaat doen. Voor hetzelfde geld heb je een border collie x mechelaar o.i.d. in huis. Dan kan ik je leuk gaan vertellen dat het een bankhang hond wordt, maar dan ben ik keihard aan het liegen.    Als ik je hoor over hoe druk de hond nu is, maar ook hoe intelligent de hond is, is de kans in ieder geval groot dat je echt aan het werk zal moeten gaan met deze hond en genoeg uitdaging moet bieden. Denk daarbij niet alleen aan voldoende wandelingen maar biedt ook meerdere keren per dag hersenspelletjes aan.    Voor nu zou ik in ieder geval proberen te beginnen met het afbouwen van het gebruik van de bench. Een hond van deze leeftijd zou, zolang jullie thuis en wakker zijn voor toezicht, buiten de bench moeten kunnen zijn. En ja, dat vergt inderdaad energie. 
honden page profiel 3 muisjes3 muisjes schreef in 52 weeks of... Jamie op hondenshow
Ohhh een collie  Ik volg graag mee! Knap ventje 
honden page profiel 3 muisjes3 muisjes schreef in 52 weeks of Onyx
Ik volg 
honden page profiel 3 muisjes3 muisjes schreef in Advies over situatie
Ik ben juist 100% voorstander van kruisingen. Persoonlijk ben ik die mega hoge inteeltpercentages in rashonden ontzettend zat, dat is gewoon wachten op problemen die gaan komen.  Super dat papa is getest, en dat de ouders van mama ook zijn getest. Ik zou even navragen welke testen precies zijn gedaan en of je de resultaten ook in mag zien. 
honden page profiel 3 muisjes3 muisjes schreef in Verantwoorde Goldendoodle fokkers?
Als ik kijk naar de prijs van een rasechte golden retriever en van een poedel kom je wel rond de 2k ja. 3k vind ik inderdaad over de top. Mocht ik niet een verantwoorde fokker vinden, dan wordt het hem niet. Daar ben ik heel duidelijk in. Maar ik geloof wel dat als je even het principe achter je laat van wel of niet kruisen van rassen, als je de ouderdieren goed laat testen en je verantwoord met de dieren omgaat zoals een erkende fokker van erkende rassen ook zou doen, er geen probleem zou moeten zijn toch?  Mae Ik denk dat je dan bedrogen uit gaat komen. De doodles die ik voorbij zie komen, zonder geteste ouders, gaan al voor €2500. Gooi daar dan medische testen bij en je hebt de hoofdprijs te pakken. Als prijs een rol speelt zou ik toch een ander (minder populair) ras overwegen. 
honden page profiel 3 muisjes3 muisjes schreef in Verantwoorde Goldendoodle fokkers?
Om maar even concreet in te gaan op je vraag.  Zelf heb ik geen mini goldendoodle en ik ken ook helemaal niemand met een mini goldendoodle. Ik kan je dan ook niet zo een fokker aanwijzen.  Wel kan ik je vertellen dat er voor de labradoodle in Nederland meerdere rasverenigingen/clubs zijn. Normaliter is dat de plek waar je een betrouwbare fokker vind. Hier worden regels opgesteld waar fokkers zich aan moeten houden (medische testen, maximaal aantal nesten, etc). Voor de mini goldendoodle bestaat deze niet, wat betekend dat fokkers geen boekje met regels hebben om zich aan te houden. Het vinden van een betrouwbare fokker wordt dat een naald in een hooiberg verhaal, want de meeste doodles op marktplaats zijn gewoon 2 honden die zonder enige medische keuring op elkaar zijn gegooid.  Hou marktplaats in de gaten, gebruik je goed verstand. Kijk welke erfelijke afwijkingen bij beide rassen voorkomen en vraag of de ouderdieren daarop getest zijn. Breid je zoekgebied eventueel uit naar onze buren ; https://www.deine-tierwelt.de/kleinanzeigen/tiermarkt-c5320/q-goldendoodle+mini/   En op Facebook zijn er ook groepen te vinden als verantwoord kruisen e.d.  Succes met de zoektocht! 
honden page profiel 3 muisjes3 muisjes schreef in Calcium blaasstenen bij Chewy
Mijn hond heeft ook calciumoxalaat blaasgruis. Gaf haar altijd Royal Canin, maar na een 10.000e prijsverhoging van hun heb ik toevallig net van de week deze brok besteld omdat het bakken met geld zou schelen… welliswaar met vis én kalkoen, geen idee of Chewy dat mag.  https://zooplus.page.link/aE8i 
honden page profiel 3 muisjes3 muisjes schreef in Opgelet . . . je hond is al bezig
Ben je nou nog niet weg?  Ga toch genieten van je pensioen man.
honden page profiel 3 muisjes3 muisjes schreef in wat eet de hond vandaag?
" Lekker belangrijk " dutcheye Zeg jij, met je geleuter?     
honden page profiel 3 muisjes3 muisjes schreef in The road to... Dialga 1 jaar oud en zijn avonturen in 2024!
Ahhh een barzoi  Wat super gaaf, ik volg graag mee met je verhalen, dikke kans dat er hier later ook een zoi komt     Ben ook heel benieuwd hoe je een windhond gaat vinden, na je ervaring met herders en cockers  Wereld van verschil denk ik! 
honden page profiel 3 muisjes3 muisjes schreef in Heupdysplasie voer
Leg deze vragen neer bij degene die er verstand van heeft; je dierenarts.  Op het internet vindt je zoveel mensen met zoveel meningen… Dan krijgt dat bos van jou alleen nog maar meer bomen straks. 
honden page profiel 3 muisjes3 muisjes schreef in KVV voor Shiba Inu
Ik zou als eerste eens kijken of je een dierenwinkel of tuincentrum in de buurt hebt die KVV verkoopt  of misschien een welkoop etc.  Online zijn er natuurlijk meer dan genoeg aanbieders te vinden, maar waar je vroeger nog wel gratis verzending kon krijgen als je maar genoeg bestelde, is het nu niet zo leuk meer met de verzendkosten die er bij komen….  Zijn er nog wel een paar die het doen hoor, maar dan moet je behoorlijk veel in 1x bestellen en voor een kleine shiba heb je natuurlijk niet zo veel nodig 
honden page profiel 3 muisjes3 muisjes schreef in Voer Eend & Fazant
" Zegmaar voeronline is t 3,50 ongeveer. En op Andere was t bijna 5 euro voor een blik…. Normaal ben ik toch 90 euro kwijt voor 3 weekjes maar die 1 euro nog met wat maakt groot verschil…. Carnilove is denk ik een van de duurdere merken. Maar dat doet er niet toe. " Suze oh dan past die van zooplus prima binnen jouw budget  
honden page profiel 3 muisjes3 muisjes schreef in Voer Eend & Fazant
" Kleine update:   Ik zie dus dat op voeronline het vlees beschikbaar is. Daar zit zalmolie bij. Ik zoek iets 100% eend. Daarbij heb ik van iedereen merken/ sites bekeken. Alleen of t is brok of diepvries. We hebben geen grote diepvries…. Dus…. Dat word lastig! Iemand miss een merk/ online shop met goede blikvoer? 100% eend?  " Suze Je geeft in de openingspost aan dat het blikvoer van Carnilove nog wel beschikbaar is, maar alleen op de duurdere websites. Wellicht handig om dan even aan te geven wat je budget precies is.  Onderstaande is met alleen eend, geen idee of de prijs goed is voor je;    https://zooplus.page.link/AHg9 en mijn eigen honden zijn fan van;  https://www.smolke.nl/hondenvoeding/vers-gestoomd-eend Is op heel veel plekken te krijgen, vaak in de aanbieding ook bij welkoop, pets place etc.  Zalmolie is overigens geen trigger voor een eventuele allergie. Een allergie is altijd voor eiwitten, niet vetten. Ik zou dat dus niet meteen van tafel vegen.
honden page profiel 3 muisjes3 muisjes schreef in wat eet de hond vandaag?
Nou inderdaad, dat toetje ziet er uit als iets wat ik zelf wil eten 
honden page profiel 3 muisjes3 muisjes schreef in Gasprijs
" Ik merk hier niet echt dat ze het koud hebben, maar toen ik de verwarming gewoon aan had staan betaalde ik 30 euro per dag! Dat is ruim 900 euro per maand in de winter,dat kan ik helaas echt niet betalen. Hopelijk daalt de gasprijs snel ik betaal nu 2.97 per kuub gas " christel bumper en milo   Nou dan gelukkig maar dat je niks aan ze merkt, dan zullen ze er niet veel last van hebben! Als je ze ziet bibberen dan zou het te koud zijn, maar zolang dat niet het geval is zou ik me ook geen zorgen maken hoor  
honden page profiel 3 muisjes3 muisjes schreef in Gasprijs
Tja, hoe doen we dat… Hier niet eigenlijk. Ik heb het even geprobeerd met de kachel op 16 hoor als we van huis waren en s’ nachts, maar ik heb windhonden, waarvan eentje met een afwijking in de aanleg van de vacht. Hierdoor is haar hele borst en buik kaal. Ik zag haar op de koude dagen met enige regelmaat bibberen als ze in haar mand lag. Te koud dus. Als ze gaan bibberen weet je dat ze het koud hebben. Nu de kachel toch maar weer terug naar een constante 19 graden, en ach, in februari verwachten wij weer een baby in huis, dus dan zal die zelfs weer naar 21 terug moeten…. Gelukkig kunnen we het nog wel leien. 
honden page profiel 3 muisjes3 muisjes schreef in Hoe band opbouwen?
Het belangrijkste om een band op te bouwen is tijd  Geef het gewoon tijd. Een band krijg je bijna nooit direct, en ook niet over nacht. Jullie hebben de hond ook pas sinds maandag, nog héél kort. Ga lekker samen leuke dingen doen, en kijk over een paar weken weer hoe je er dan in staat.
honden page profiel 3 muisjes3 muisjes schreef in Teefje past op openbare weg... Buurvrouw kwaad...
Ja, het is inderdaad wel een beetje aso om je hond haar volledige blaas te laten legen op de stoep. Niet iets waar ik blij van zou worden als mijn buren het hier ook zouden doen 
honden page profiel 3 muisjes3 muisjes schreef in wat eet de hond vandaag?
Jeetje wat een werk! Maar goed dat je nu voor 2 maanden klaar bent 
honden page profiel 3 muisjes3 muisjes schreef in Pup terug naar fokker
" En zo is het ook, het is in mijn nabije omgeving. Wat is daar mis mee misschien? " Renate Joh dat mens zit vol leugens joh. Hier liep ze nog glashard te beweren dat het niet om haar zelf ging. Die verzint alles ter plekke hoor.
honden page profiel 3 muisjes3 muisjes schreef in Pup terug naar fokker
Gadverdamme.   Ook ik heb het verhaal van Gemma opgezocht op haar Facebook, en Gemma wat heb ik met je te doen, echt waar. Dit lijkt me als fokker verschrikkelijk om mee te maken. Renate, wat ben jij een ranzig persoon. En dan maak je ook nog een bullshitpost van een zogenaamd adviseur, laat me niet lachen zeg. Je bent niet goed in je hoofd, en zou je willen adviseren in therapie te gaan.  En om geen honden meer in huis te halen. Na de zoveelste die je weer na een paar dagen de deur uit knikkert mag het toch duidelijk zijn dat je niet geschikt bent voor een hond.
honden page profiel 3 muisjes3 muisjes schreef in Waar is de Clumber?
" Ik was aan het rondneuzen naar clumber spaniel fokkers, en het viel mij op dat alle websites die van fokkers waren zijn neergehaald, of jarenlang innactief zijn. Veel fokkers van voorheen de clumber zijn ook geswitched naar een ander ras. Heb ik wat gemist met betrekking tot dit ras?? Ook niet veel nieuws op de rasvereniging... jammer want ik zou echt meer over dit ras willen weten. " Ronica Kennel Wymeswold lijkt nu een nestje pups te hebben. Inderdaad niet erg actief in het bijhouden van de website, maar als je hun opzoekt op facebook dan plaatsen ze wel een boel. Ik zou dan even contact zoeken met die fokker.
honden page profiel 3 muisjes3 muisjes schreef in Waar is de Clumber?
" Het worden helaas ook een beetje karikaturen, dus misschien zijn de fokkers tot inkeer gekomen en zien ze in dat al die inteelt tot niets behalve ellende leidt... Dan moet je helaas wel iemand hebben die durft te gaan outcrossen en tegen ''de regels'' ingaan. " Dagmar Welke ellende komt er bij dit ras voor dan? Ik dacht dat ze best gezond waren.
honden page profiel 3 muisjes3 muisjes schreef in Puppy 8 maanden alleen thuis laten
" Als het goed gaat, zou ik mezelf geen verwijten maken. Het merendeel van de mensen moet nu eenmaal werken Indien mogelijk, zou ik wel opbouwen naar het uit de ren kunnen laten, zodat ze vrij kan bewegen doorheen de dag. " Dagmar Sluit ik me ook bij aan. Het gaat ook maar om 2 dagen in de week, en dan gaat hij tussen de middag ook nog uit, dat vind ik echt reuze meevallen. Vind dat jullie het prima geregeld hebben voor jullie hondje.  Als hij straks los in huis zou kunnen, dat zou al helemaal top zijn. 
honden page profiel 3 muisjes3 muisjes schreef in Nog een help me kiezen item
Heidewachtel en een werklijn springer spaniel zou ik persoonlijk wegstrepen indien je niet echt aan het werk wil met de hond. Deze zijn toch wel erg veeleisend qua tijd en aandacht, en jachtinstinct kan inderdaad bij sommigen voor wat lastige situaties zorgen.  Welsh springer en showlijn engelse springer zijn in mijn optiek veel geschikter als actieve huishond. Eveneens de labradoodle en cockapoo. Van de cockapoo zijn wel regelmatig nesten uit geteste ouders, maar het is inderdaad wel oppassen geblazen met dit nieuwe ras, goed navraag doen over de gezondheidstesten dus.  Wheaten terrier en clumber spaniel werklijn ben ik beiden niet bekend mee, helaas.   Zelf heb ik 3 silken windsprites, een uitzonderlijk makkelijke hond om in huis te nemen als je het mij vraagt, echt gemaakt om je gezelschap te houden. Verder zie ik een markiesje ook wel passen bij je bericht, net een slag kleiner dan de rassen die je zelf op noemt, maar enorm leuke honden. 
honden page profiel 3 muisjes3 muisjes schreef in Pup achterlaten om op vakantie te gaan
Ja hoor, als je ouders het goed vinden om op de pup te passen, dan kan je er prima voor gaan. Dat je een hondje in huis neemt betekend niet dat je nooit meer op vakantie kan, mijn 3-tal is ook een paar keer per jaar bij mijn ouders en dat gaat super    Je geeft aan dat je de fokker goed kent, ik neem aan dat het dan een vriend/vriendin van je is die een nestje heeft? Dan geloof ik best dat het géén broodfok is, maar mijn vermoeden zegt wel pretnestje.  Lees je in dat geval goed in op de erfelijke afwijkingen die bij beide rassen kunnen voorkomen (pomeriaan en chihuahua). Het zijn er nog al wat. Leg de vraag neer of de ouderdieren zijn getest op deze erfelijke afwijkingen, en zo nee, is het aan jou de overweging of je dat risico wil lopen. Erfelijke afwijkingen bij de ouderdieren zie je niet aan de buitenkant, hier moeten echt bepaalde testen voor worden afgenomen. Veel fokkers schromen om dit te doen, vanwege de kosten. Let wel; een hondje uit ongeteste ouders, kan een duur grapje worden, én kan je door een flinke emotionele rollercoaster halen als het hondje op jonge leeftijd al ernstig ziek blijkt. Denk dus goed na alvorens je een keuze maakt.   
honden page profiel 3 muisjes3 muisjes schreef in Hond angstig na mogelijke confrontatie met wolf
De kans dat je hier anderen mee gaat vinden met ervaring is nihil, gezien het om een héél specifieke situatie gaat.  Ik snap persoonlijk niet waarom je momenteel schroomt om je hond verder te laten onderzoeken. Het is al een maand lang, dat is mijn inziens al veel te lang geweest. Dat advies van de veearts om te wachten, had ik zelf allang de prullenbak in geworpen. Ik blijf verder maar weg uit dit topic, ik heb er een bloedhekel aan als mensen hun dieren maar laten kwakkelen…. 
 

Vrienden van ilovedogs?

honden foto van Doortje & Tibbehonden foto van 3 muisjeshonden foto van Danny en laika

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^