HondenPage baasje Jules

Wat schreven de vrienden van Jules op het forum

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Slechte fokker met stamboom
Er wordt nu best veel voorlichting gegeven hoe je een goede fokker vindt, dat “moet” dan een hond met een stamboom zijn. En dan zou je als koper toch kunnen verwachten dat er nog een soort van rekening wordt gehouden met gezondheid. Er zijn gewoon fokkers die het niet nauw nemen met de welzijn van hun honden. Waarom mag dat niet gezegd worden?  Iglo Zeker mag dat gezegd worden. Waar je je hond ook vandaan haalt -of dat nu bij een rashondfokker, een pretnestfokker, een herplaatser, een asiel, een stichting is- een portie kritisch nadenken kan nooit kwaad.    'Stamboom' staat niet meteen gelijk aan 'goed'. De stamboom geeft je de mogelijkheid om zelf de afkomst te bekijken. Het is dus maar een begin. Gezondheid (lichamelijk én mentaal) gaat een (hele) stap verder.  Maar het heeft geen zin om van alle fokkers of rasverenigingen op 1 hoop te gooien. Het is heel divers. Zo herken ik bijvoorbeeld al die verhalen van nijd en haat en jaloezie niet. De fokkers die ik ken, gaan heel kameraadschappelijk met elkaar om, er is veel transparantie en communicatie. Dus het is lang niet overal en altijd kommer en kwel.  Vergeet niet dat er honderden rassen zijn. Het is niet omdat je zelf slechte ervaringen hebt gehad, dat het er overal zo aantoe gaat. Er zijn ook heel wat goeie, gedreven en zorgvuldige fokkers. Dat mag ook wel es gezegd worden. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Slechte fokker met stamboom
Daar gaat mijn topic dus om. Fokkers die wel volgens de regels fokken, waar er alsnog (naar mijn mening!) geen sprake is van verantwoord fokken.  Iglo Over welke regels heb je het dan?   Want elke rasvereniging heeft andere regels qua fokbeleid. Wat de ene vereniging toelaat, is bij de andere verboden...  
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Slechte fokker met stamboom
Ik ging gewoon naar een fokker en die liet mij gezondheidsuitslagen zien. Leuke ouderhonden. Ik dacht dat het goed zat.  Iglo Ik denk dat het bij heel wat fokkers dan ook echt wel goed zit, hoor. Het zal ervan afhangen welk ras je kiest. Hoe populairder een ras, hoe meer mensen op de kar van het fokken springen en hoe meer je moet uitkijken, denk ik zo. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Slechte fokker met stamboom
Maar de “gewone” mens kan dus niet weten of iemand een goede fokker is. Iglo Een kandidaat koper moet zeker z'n huiswerk doen. Er is ook heel veel verschil tussen de verschillende rassen, hoe het er aan toe gaat. Er zijn heel transparante rasverenigingen, met duidelijk fokreglement, strenge voorwaarden en goed onderbouwd beleid. En er zijn andere rasverenigingen waar het een zootje is, en het er weinig ethisch aan toe gaat.    M.i. is het altijd belangrijk om als kandidaat koper zelf goed na te denken over wat je belangrijk vindt (qua fokbeleid) en een fokker aan je eigen criteria af te wegen.   
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Eigenzinnige partner
" Dat is ook een manier, bij Nero werkt negeren juist wel. Hij blaft namelijk om aandacht, en door er op te reageren heeft hij succes met het blaffen.  " Danielle Maar als jouw aanpak werkt, waarom zegt je vriend dan dat het niet werkt? Hij ziet dan toch zelf het resultaat? Of begrijp ik het nu niet..?
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in op zoek naar malamute x husky pup
jammergenoeg ben ik steeds te laat voor zo een pretnestje...olivier Kwestie van geduld hebben: na enkele maanden verschijnen die pups vanzelf weer op tweedehands.be of in het asiel... 
honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteam schreef in op zoek naar malamute x husky pup
FOKKEN Hondenpage is voorstander van verantwoord fokken.   Onder verantwoord fokken verstaan wij o.a. juiste leeftijd ouderdieren, uit laten voeren van testen op erfelijke afwijkingen, goede leefomgeving voor moeder en pups, en een juiste verzorging en begeleiding van de pups in het nest. Meer informatie omtrent het verantwoord fokbeleid van HP, de gestelde eisen en de verschillende HP keurmerken lees je in onderstaande link http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_492-Richtlijnen-voor-fokkers-op-de-hondenpage.php/
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Eigenzinnige partner
Ik kan me voorstellen dat het erg frustrerend kan zijn om niet op 1 lijn te zitten qua opvoeding. Maar tegelijk ben ik ook van mening dat er niet 1 juiste methode of waarheid is. Ik bedoel: het is niet omdat de hondenschool een bepaalde manier van training aanleert dat dat de enige juiste is. Dus misschien dat zelf ook een beetje loslaten, en allebei met een open mind in gesprek gaan?   Het hoeft namelijk niet zo zwart/wit te zijn tussen 'altijd negeren' of 'altijd stem verheffen', daar zit nog een hele middenweg tussen. Op zich is er niks mis met kordaat zijn of een ferme grens stellen, want dat kan ook op een duidelijke en vriendelijke manier, zonder de boeman te spelen. Persoonlijk zie ik niks in een hondenschool die alleen maar in functie van belonen en negeren denkt, dat vind ik erg kortzichtig en dat zal voor heel wat honden in praktijk niet werken. Maar dat wil niet zeggen dat het enige alternatief dan meteen de andere richting uitslaat en je zou moeten straffen en roepen. Kijken dus naar wat voor jullie hond werkt.    Misschien dat je vriend wel openstaat voor zo'n meer 'op maat'-aanpak die jullie onderling afspreken ipv 1 bepaalde theorie te moeten volgen?
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Pup blaft continu tijdens spelen met andere honden
Je zou het kunnen filmen, en dan later de beelden wat nauwkeuriger en objectiever bekijken. Misschien vallen je dan dingen op die je ter plaatse niet hebt gezien, kan je ook beter de lichaamstaal van de andere honden bekijken, hoe zij ermee omgaan.  Het kan ook een mengeling zijn van enthousiasme, spanning, uitdaging,... Ik denk dat het nuttig is om eerst goed te weten waar het precies om draait, dan kan je gerichter bekijken hoe je het zelf kan of wil aanpakken/sturen/begeleiden.
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Neemt een hond je karakter over?
Ik heb wel het idee dat als mijn honden bij iemand anders zouden wonen, ze zich heel anders ontwikkeld zouden hebben. Ik denk dat de border collies het niet goed hadden getrokken bij een druk baasje. Ik zie ook veel borders om mij heen die druk en nerveus zijn. Dan vraag ik me af of ze ook zo nerveus zouden zijn als ze bij mij woonden (meer rust, kalmte). Ik vraag me af in hoeverre de emotionele gesteldheid van de baas invloed heeft op de hond. En dan training buiten beschouwing gelaten.  Iglo Dat lijkt me niet meer dan normaal, toch? 1 hond, maar opgroeiend in een andere omgeving, bij andere mensen, met andere gewoonten, verwachtingen, opvoeding... het zal nooit dezelfde hond zijn. Je ziet dat vaak bij veelplaatsers: in meerdere gezinnen gewoond, steeds problemen, en dan plots een goeie match bij iemand en hup: een heel andere hond!   Mijn eerste hond was er zo eentje: door de vorige eigenaar geslagen omdat ie onhandelbaar zou zijn, maar bij ons een superlieve, aanhankelijke hond.    Karaktertrekken zijn een basis, maar hoe die zich in het dagelijkse uiten, dat kan wel erg verschillen. Bijvoorbeeld een volhardende hond: in een positieve situatie kan zich dat uiten in gedrevenheid, passie, uithoudingsvermogen, maar in een andere situatie wordt dit: kliergedrag, drammen, op de zenuwen werken...  Leefomgeving heeft zeker een invloed, volgens mij gaat niemand vanaf zijn geboorte met een vaststaande persoonlijkheid door het leven.
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in op zoek naar malamute x husky pup
" Ik denk meer dat het uit Amerika overwaait. Veel van die designerrassen hebben Engelse namen.  " Britt & Maui Ja, snel een ronkende naam erop plakken. Zo komen ze dan aan de Alusky (Alaskan Malamute x Siberian Husky) of de Goberian (Golden Retriever x Siberian Husky) of de Pitsky (Pitbull x Husky).  
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Neemt een hond je karakter over?
Ik denk dat, als je een hond kiest op basis van hoe goed ie bij je past, er sowieso al overeenkomsten in karaktertrekken zijn. En als je vervolgens jarenlang samenwoont, je elkaar onvermijdelijk verder beïnvloedt.  Is mooi 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in op zoek naar malamute x husky pup
En ken ook fokkers van kruisingen die echt wel weten wat ze doen inclusief testen. De wereld is gewoon niet zo zwart wit.  Klara Zeker. Al zit ik nu wel m'n hoofd te breken over wat de meerwaarde is van deze specifieke kruising. Er zijn veel gelijkenissen tussen de twee rassen en dan zijn er enkele specifieke verschillen, die met de invulling van hun werk en functionele aard te maken hebben. Dus als je niet van het ene houdt, lijkt me dat je dan gewoon voor het andere kiest. Dus wat zou de reden kunnen zijn om te kruisen, wat wenst een verantwoorde fokker daarmee te bereiken? Ik kan eigenlijk niks bedenken...   Ik denk dat je in praktijk bij Malamute x Husky in veel gevallen toch terecht komt bij de 'wat leuk!'-fok, en er weinig gekeken wordt naar de afkomst van de voorouders (lees: veel oeps- en broodfok). En dan is een waarschuwing toch altijd op zijn plaats, want bij deze rassen is het best wel nuttig om goed te weten welke karakters er in de ouderdieren zitten. Het is oppassen bij malamutes die niet van ethische fokkers komen, agressie bijvoorbeeld kan echt een ernstig probleem zijn.  
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Honden reactief naar zwart masker?
Nu vraag ik me alleen af of er ook iets veranderd als Maui bijvoorbeeld voorop loopt i.p.v. achteraan?  " Britt & Maui Bij een volgende vergelijkbare situatie op jullie gezamelijke wandeling: probeer het eens uit.  Het kan de hele dynamiek veranderen, ja. Dat zij eerst kennismaakt en de vreemde hond inschat, en daarna de ruimte aan Pampus laat. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Honden reactief naar zwart masker?
" Ik denk dat je hiermee de spijker op z’n kop slaat. Maui loopt al vanaf 8 weken oud met mij op de hondenschool mee tussen de pups. Al een half jaar lang leren we haar gecontroleerd om tijdens de puppyspeelmomenten op te komen voor de schuwere pups of de pups die “gepest” worden door andere pups. Dit doet ze echt fantastisch en hebben we haar bijna niet hoeven te leren. Alsof ze een “geboren moeder” is. Ik zie vaak ook, als we incidenteel een keer in een losloopgebied lopen, dat Maui dan tussen twee honden in gaat staan als eentje aangeeft het spel niet zo leuk meer te vinden. Dit vond ik eigenlijk altijd een prachtige eigenschap van haar maar wellicht is dat juist “gevaarlijk”.  Britt & Maui Dat is op zich een zéér mooie eigenschap, maar het is wel iets waar je mee moet opletten naar onbekende honden toe. Want zij kunnen dit ook als te controlerend, intimiderend, bazig beschouwen. Dat hangt dan weer van hun eigen persoonlijke ervaringen en karakter af. Er zullen situaties zijn waarin honden gebaat zijn met een Big Mama die de boel komt regelen of sussen, maar er zullen andere honden zijn die dit niet pikken. Zeker als Maui volwassen wordt, is het opletten dat ze haar rol niet te ver gaat drijven en te veel gaat willen bepalen voor andere honden. (waarmee ik niet zeg dat ze dit zal doen, gewoon dat je zelf de evolutie in de gaten houdt)  
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Honden reactief naar zwart masker?
Dus als ik het goed begrepen heb, vielen beide vreemde honden uit naar Maui nadat ze eerst Pampus waren gepasseerd/hadden ontmoet? Het kan ook te maken hebben met de dynamiek tussen Pampus en Maui. Is Maui een teef die graag controleert, beschermt, of overzicht houdt? Het feit dat Pampus als eerste met de vreemde honden te maken kreeg, kan voor Maui een reden geweest zijn om de situatie te willen overzien (zeg maar the big sister rol op zich nemen), wat de vreemde honden dan misschien weer anders hebben geïnterpreteerd...    Het is jammer dat we sommige situaties gewoon niet opnieuw kunnen overdoen en uitproberen, he, anders had je bijvoorbeeld eens kunnen zien wat er gebeurde als Maui als eerste langs de vreemde honden liep, hoe dat zou gaan.    Maar er kunnen zoveel dingen spelen: de rol van de baasjes vd vreemde honden, wat die honden vooraf al hebben gedaan of ervaren hebben, de dynamiek van 2 honden tegen 1, enz, enz. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Honden reactief naar zwart masker?
" Van de andere honden bedoel je?  " Kiki met Harley D. & Pampus Ja. De honden die uitvielen naar Maui, of zij iets in hun emotie/lichaamstaal hadden dat gemeenschappelijk was. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Honden reactief naar zwart masker?
Het was gisteren inderdaad erg opvallend. Terwijl maui echt de rust zelfe was op die momenten. De uitvallende honden zagen pampus niet eens staan en richtte hun pijlen meteen op maui (echt zo knap want zij reageerde niet eens terug)   Kiki met Harley D. & Pampus Gewoon uit nieuwsgierigheid: zagen jullie zelf een gemeenschappelijke factor in die uitvallende honden? Bijvoorbeeld: geagiteerd, hyper,...
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in op zoek naar malamute x husky pup
Ik heb je vorige topic op HP even gelezen. Mag ik vragen waarom je nu voor malamute wil gaan in de kruising met een husky? Een malamute is een totaal andere hond dan een stafford of een pitbull, ben je bekend met zijn aard, oorsprong, karakter en behoeften? 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Grommen
" Hij was heel speels en druk net na het uitlaten, toen we binnen waren heeft hij ook heel druk rond gerend en was hij druk aan het spelen. " mille Dan liep z'n emmertje op dat ogenblik waarschijnlijk een beetje over en was het optillen er teveel aan. Wat je kan doen op zo'n moment is eerst de hond kalmeren. Zodat zijn opwindingsniveau (is dat een woord? ) zakt. En pas dan roep je hem bij je en til je hem op. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Grommen
Net liep ik bijvoorbeeld over de galerij en bleef hij vervelend doen door in mijn voeten te bijten en ik kwam geen stap verder dus ik wou hem oppakken. Toen begon hij te grommen. Ook in meer situatie’s. Wat is het beste om te doen in deze situatie en om dit gedrag af te leren? " mille Je hond zat hoog in de opwinding: vervelend doen, voeten bijten,... het oppakken is dan een extra stap die er voor hem teveel aan is, dus hij gromt om dat aan je mee te delen. Wat je kan doen: zorg eerst voor kalmte. Bekijk de situatie en probeer te achterhalen wat er speelt. Happen, bijten, klieren: het kan verschillende oorzaken hebben, van verveling tot frustratie, van ongeduld tot onzekerheid. Dus kijk eerst vanuit welke emotie je hond baldadig wordt, zodat je van daaruit kan vertrekken.   
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Labrador adopteren
Ik merk dat ik heel krampachtig alles perfect wil doen en daar zenuwachtig van word haha.   Guusje Ja, dat is heel begrijpelijk, maar vaak geeft dit 'perfect willen doen' net heel veel spanningen en druk, waardoor het stressniveau van hond en mens alleen maar stijgt terwijl dat nergens voor nodig is. Loslaten dus, en voor ogen houden waar het écht om draait. Dat zijn geen schema's of structuren, maar vertrouwen tussen mens en hond. De houvast voor de hond in zijn nieuwe thuis komt dus niet vanuit een planning, maar van de emotionele band die hij met jou opbouwt. Hij zal met de tijd leren dat hij altijd op jou kan rekenen, jij zal de standvastige factor in zijn leven worden, niet een of andere vaste planning waar je hem in wil wringen.   Dus geef jezelf en de hond tijd, ademruimte. Leg niet te veel druk, ontspan. Zo kan de hond zich aan jou spiegelen en hoeft niemand krampachtig en gespannen te worden.  Veel plezier samen en geniet van jullie reis!  
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Honden reactief naar zwart masker?
Ik denk dat het voor ons als mens niet altijd zo duidelijk is wat er speelt. Er is veel wat we niet (kunnen) waarnemen. Geur, energie, uitstraling... Honden gaan uitvallen naar wat hen persoonlijk niet bevalt, dat kunnen dus zeer verschillende dingen zijn.
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Willow is 1 jaar
Is die kleine al 1 jaar? Oh, wat gaat dat snel!   Gelukkige verjaardag, mooie meid!
honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteam schreef in Niets doorhebben bij agressief gedrag
Dit topic gaat op slot aangezien alles wel gezegd is en de reacties ook al lang niet meer on topic zijn.    We willen hierbij nogmaals wijzen op de manier van omgaan met elkaar.   OMGANG OP HET FORUMHP stimuleert het respectvol reageren naar elkaar. Neem daarom ook gezamenlijk de verantwoording om de site leuk, leerzaam en gezellig te houden.In je emotie kun je soms iets te fel overkomen, een verkeerde aanname doen of te scherp oordelen. Dit kun je voorkomen door de tijd te nemen om je mening goed te forumleren en eerst je bericht nog eens goed door te lezen voordat je op de reageerknop drukt. Stel eerst eens een vraag voordat je meteen je oordeel geeft.Afbranden draagt niet bij aan een goed gesprek en jaagt mensen weg. Dat laatste willen we graag voorkomen omdat het doel is om zoveel mogelijk honden en baasjes te helpen.Wij zetten waar nodig een moderatormelding in om mensen hieraan te herinneren, maar stimuleren ook dat leden elkaar hier netjes op wijzen.Samen maken we de sfeer en de kwaliteit van het forum!     Zie ook het topic wat wij al een keer eerder aangemaakt hebben:   https://www.hondenpage.com/hondenforum/222691/de-sfeer-op-het-forum.php
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Ouders in de sport = ook een sport pup?
Ik denk dat het altijd een goed idee is om eerst al voor ogen te hebben welke sport je wenst te beoefenen en welke vaardigheden daarvoor nodig zijn. Al naargelang de kenmerken van verschillende sporten kunnen de nodige vaardigheden/karaktertrekken namelijk sterk uiteenlopen.   Sport en werk kunnen ook 2 verschillende zaken zijn. Soms zijn zelfs tegengestelde vaardigheden en kwaliteiten gewenst en kan een sublieme sporthond een barslechte werkhond zijn en omgekeerd.  Het hangt dus wel een beetje af van welke richting je wenst uit te gaan, wat een specifieke sport precies vereist. 
honden page profiel Lisa; Bobbie & BentleyLisa; Bobbie & Bentley schreef in Nieuw hondje!
Hoi allen,  Lilly heeft nu 2x in huis geplast, afgelopen zaterdag en nu net. Terwijl ik echt vaak met haar naar buiten ga net zoals een echte pup. Na het spelen, na het eten, na het slapen noem maar op.  nu is het zo dat wij tapijt hebben in huis, hoe kan ik dit het beste reinigen? Ze heeft die 2x op dezelfde plek geplast  . Ik heb het nu met Azijn schoon gemaakt.  tips zijn welkom! 
honden page profiel MickMick schreef in Ouders in de sport = ook een sport pup?
" Volgens mij worden ze daar inderdaad nog wel gebruikt (maar niet zo heel veel meer en overwegend langharen), de Schotse fok is alleen aardig verpest door verschillende Britse kennels en de algemene gezondheid vind ik daar ook niet geweldig, inteelt percentages van 10% of meer zijn daar bijvoorbeeld niet ongewoon terwijl je prima combinaties kunt maken met minder dan 1%. Ook op het MDR1 gen word niet goed gelet en er worden nog steeds combinaties gemaakt met positief geteste ouderdieren. " Arran & Aedon   Enorm veel echte werkhonden hebben een hoog inteelt percentage. In mijn beleving hoeft dat geen enkel probleem te zijn, zolang men echt fokt op werk/prestatie. Vers bloed geeft veelal te veel terugslag. Maar dan kom je niet bij de gemiddelde fokker terecht, maar bij de echte pro's, als je wil dat het verantwoord is gedaan. Ik heb geen idee of het bij collies anders is, als in de staffords, maar puur uitsluiten op inteelt percentage is wat mij betreft iets te kort door de bocht. Hoewel je natuur geen geweldige werkhond nodig heb voor een beetje sporten. Toevallig ken ik een collie fokster in schotland (collega internationaal bedrijf waar ik werk) en die doen heel vaak, vader op kleindochter. Haar man doet iets met wedstrijden schapen nog wattes. Kan ff vragen of ik haar info mag delen met je?  
honden page profiel Lisa; Bobbie & BentleyLisa; Bobbie & Bentley schreef in Nieuw hondje!
" Het verharen kan ook door de overplaatsing komen, het is vaak heel stressvol. Maar even lekker laten wassen kan nooit kwaad. Ik vind haar er erg mooi uit zien. " Kees Dankjewel!  Ik heb haar sinds afgelopen donderdag, en mijn moeder is allergisch vandaar morgen even langs de trimsalon! Alle 3 de hondjes gaan lekker 
honden page profiel Lisa; Bobbie & BentleyLisa; Bobbie & Bentley schreef in Nieuw hondje!
" Wat een schatje! Geniet er samen van, maar dat zal vast wel lukken. (: " Twisko Zeker weten!
 

Vrienden van Jules

honden foto van het Moderatorteamhonden foto van Patricia & de Musketiershonden foto van hans masthonden foto van Maks met Fenna & Yunahonden foto van chrishonden foto van meert nancyhonden foto van Barbara, Vos, Quin en Boohonden foto van Inge en Jessy & Bintihonden foto van esther honden foto van Alaska's Finest!honden foto van luthonden foto van Love is a four-legged wordhonden foto van Weylynhonden foto van -honden foto van wolfwomanhonden foto van Sleddog team Akiak Tikaanihonden foto van ~honden foto van Anny en Lancehonden foto van Suzehonden foto van Franzi (OMK)honden foto van Emmentaljuustohonden foto van Atlas en Phoebehonden foto van Kimhonden foto van Mickhonden foto van Tobyhonden foto van Juliahonden foto van Lisanne baasje van Bram en Renzohonden foto van Lisa; Bobbie & Bentleyhonden foto van Munjahonden foto van Wakkere huskyhonden foto van M-Jhonden foto van frannie dik

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^