HondenPage baasje Shauni *Sky~Jinx~Sansa*

Wat schreven de vrienden van Shauni *Sky~Jinx~Sansa* op het forum

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Puppy labradoodle gromt
De ene grom is de andere niet. Een grom kan een dreiging zijn alvorens agressie in te zetten, maar ook een uiting van ontevredenheid vergelijkbaar met wat gemopper. Kijk dus eerst wat er bij jouw pup aan de hand is. Wat wil je hond zeggen met zijn grom. Welke lading heeft ie.   Sowieso is het een goed idee om te sturen, te anticiperen. Zoals eerder gezegd: kijk naar de redenen waarom ie gaat blaffen naar de kinderen. En vertrek van daaruit. Zo pak je de oorsprong aan, en kan je je hond aanleren wat je wenst terwijl je rekening houdt met zijn ruimte en ritme.   Zelf ben ik niet zo'n voorstander van ongewenst gedrag om te buigen met koekjes. Een gehaaide pup kan dan al snel opzettelijk wangedrag gaan inzetten om snoep van je te bekomen, hehehe, het zijn soms echte kleine snoodaards.  Persoonlijk vind ik inzetten op zelfbeheersing en geduld, leren omgaan met frustraties en begrenzingen veel belangrijker en daar heb je geen voedsel bij nodig, alleen een eigen stevige portie geduld, vriendelijkheid en kordaatheid.    Belangrijkste is dus: probeer te kijken naar de reden, en bedenk hoe je van daaruit op een opbouwende manier het gewenste gedrag kan aanleren ipv het eerst te laten gebeuren en het vervolgens te moeten corrigeren.  En dat gaat niet meteen perfect, hoor, dus gun jezelf de tijd. Het is voor iedereen wat zoeken en uitproberen.   
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Hond 1 jaar eet niet na ziekte
Mijn oudste malamute legt ook een sterke link tussen hoe ze zich voelt en wat ze eet. Bijvoorbeeld toen ze loops was en zich niet lekker voelde, wou ze haar voer niet meer, en zoals je schrijft: duidelijk in haar mimiek laten merken dat ze er echt niet van wilde weten.  Bij ons helpt het om zeer afwisselend te voeren. Ik kies steeds voor kwaliteitsvol voer, maar er zijn al tientallen merken en soorten de revue gepasseerd. En zowel brok als kvv als gekookt of gestoomd... afwisseling doet eten.    Je schrijft dat je hond 1 jaar is en al meermaals ziek was? Wat scheelt er? Steeds braken en diaree? Misschien heeft ie bepaalde voedselintoleranties?     
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Ik ben een gebroken man....
Het doet zo'n pijn, als we afscheid moeten nemen van onze lieve vrienden. Ik wens je veel sterkte, steun en warmte toe!   Schuldgevoelens zijn niet gek, nee. Een rouwperiode kan ontzettend zwaar en grillig verlopen, er gieren allerlei emoties door je heen. Het ene moment voel je je leeg en lamgeslagen, het andere moment lijk je te barsten en open te spatten van verdriet.   Probeer jezelf rust te gunnen, zodat je het verlies van je dierbare maatje een plaats kan geven.  Nogmaals veel sterkte gewenst.
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Terugval in gedrag, puberteit??
het eerste half jaar was een pittige tijd met haar, ze was extreem snel overprikkeld, wat zich uitte in extreem bijt en rijgedrag, uiteindelijk hebben we dat goed onder controle gekregen, en is het ruim een half jaar echt heel goed gegaan. we hebben langere tijd cursus met haar gedaan, daarna doorgegaan met detectie/speuren. Sinds een kleine maand is er opeens een enorme terugval in haar gedrag, ze blaft weer meer, rijd weer (voornamelijk op mij) en is het bijten in jas en broek tijdens het lopen volledig terugGaby   Het gebeurt wel vaker dat een jonge hond weer hervalt in het 'probleemgedrag' (als ik dat zo even mag noemen) dat ie als pup vertoonde. Omdat dat gedrag voor de hond een gekend kanaal is om zijn emoties of gemoedstoestand te uiten. Je dit kan managen en begeleiden, waardoor de pup leert ermee om te gaan. Maar op een bepaald moment inn zijnn verdere groei kan het weer de kop opsteken. Zoals: opspringen, happen, blaffen,...  De aanleiding is niet altijd zo duidelijk, het kan om veel dingen gaan. Naast het voor de hand liggende 'te druk' of 'te saai', kan het ook een vorm van aandacht vragen zijn (bekijk de invulling van de wandelingen, of je daar wat afwisseling in kan brengen qua interactie tussen jullie en vanuit de interesses vd hond), het kan ook een afreageren zijn van emoties op andere momenten vd dag: bijvoorbeeld ongeduld, verveling tijdens de dag, te weinig zelfbeschikking of keuzevrijheid, enz.   Het is niet altijd zo makkelijk om er de vinger op te leggen, waar het voor de hond precies om gaat. Hou voor ogen dat je hond groeit naar volwassenheid, daar komen andere behoeften en innteresses bij kijken dan toen ze nog pup was. Het is een beetje meegroeien, dus. Herbekijken en mee veranderen. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Gevalletje onweerstaanbare drang
" Heeeeeerlijk! Waar zitten jullie ongeveer? En met de buscamper of een huisje? " UkkePuck Uitstapje voor 1 dag, tussen Samree en de Baraque Fraiture. Morgen gaat het alweer dooien.  Jammer, maar we hopen op nog veel winterse dagen.   
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Gevalletje onweerstaanbare drang
Als het sneeuwt, wordt de familie Malamute overvallen door de onweerstaanbare drang die op te zoeken. Nee, we kunnen ons niet beheersen dan, wij moéten erheen!    Foto's nemen was niet zo'n bijster groot succes. Veel sneeuwbuien en een scherpe wind zorgden ervoor dat de lens meteen vol druppels hing.  Toch een kleine impressie van een heerlijke dag...     Jiepie! Net een sprookjestafereel   Opzij, dikke! Ga zelf opzij, vetzak!   Nog een eindje te gaan...   Hehe, wat is dit lekker!
honden page profiel KathKath schreef in Meet Alvaro
" Oooooh nee, wat lief!! Wat erg   Misschien kun je vragen waar de andere pup gaat wonen dat jullie contact houden?    Echt te zoet, het zijn net vosjes zeg  " Stabij Gijs Ja dat zou ik kunnen vragen. Inderdaad net vosjes hé. We zullen het maar bij 1 bruin vosje houden.   Heleen en Koert, dankjewel! 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Pup een jas aan of niet?
Het hondje is pas drie dagen bij je. Ze kan ook piepen van spanning. Wel of niet kleding aantrekken, hangt af van de situatie. Als de pup aan de stallen vrij kan rondrennen, zou ik geen kleding aantrekken. Koud weer is namelijk op zich niet slecht, integendeel: regelmatig blootstellen aan koude temperaturen versterkt het immuunsysteem. Je kan dan inzetten op een beschut plekje dat ze kan opzoeken als ze het nodig heeft. Maar als de pup urenlang stil moet blijven in de kou (ergens vastliggen of lang wachten in stilstand), is het natuurlijk een ander verhaal. Dan kan je haar voor die periode iets beschermend bieden.   Dus ik zou zeker niet eenzijdig gaan pamperen voor een erfhond, maar ruimer kijken, naar de hele situatie en de reden van het piepen. 
honden page profiel KathKath schreef in Meet Alvaro
Die kan je inderdaad moeilijk scheiden. Seg bedankt voor het dilemma hé. Denk wel dat alle hondjes besproken zijn. Misschien maar best.
honden page profiel KathKath schreef in Meet Alvaro
Pierke en Bulleke dankjewel en breng mij niet op gedachten hé. Dat is ook een heeele lieve!! die tricolor. Ze zouden zo mooi samen kunnen spelen hé.    Dankjewel Loesje en Nadia.
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Beginnershonden
Zelf vind ik het een onnozele uitdrukking: beginnershond. Want wat impliceert dat? Dat je wil opklimmen naar wat anders, maar je 'lager' moet beginnen dan wat je eigenlijk wenst?   Kies vooral een hond die bij jezelf en je leven past. Dat vind ik een veel belangrijkere boodschap.   
honden page profiel KathKath schreef in Meet Alvaro
" Een sinterklaascadeau!!  " Stabij Gijs en op mijn verjaardag  
honden page profiel KathKath schreef in Meet Alvaro
" wanneer mag je 'm ophalen? duurt hopelijk niet lang meer " Joop 5 december mogen we hem ophalen. Nog een dikke week groeien en spelen met zijn maatjes.  
honden page profiel KathKath schreef in Meet Alvaro
" Even smelten hoor wat een leukerd  " Sheltiebaasje Dankjewel! 
honden page profiel KathKath schreef in Meet Alvaro
" Hoe oud is hij nu? Hij is wel super cute, dat moet ik m nageven  " Joop Binnen enkele dagen is hij 7 weken. 
honden page profiel KathKath schreef in Meet Alvaro
" Och die lieverd! Ja ik bedoel Alvaro he  Dat gaat een hartenbreker worden, wat een heerlijke slungelpoten heeft hij al  " Stabij Gijs Hihi. Ja het is al een heel hondje.Hij is echt zalig!
honden page profiel KathKath schreef in Meet Alvaro
" waaaah Kath, wat een schatje " yooop Ja hij is zo lief! 
honden page profiel KathKath schreef in Meet Alvaro
 Dankjewel iedereen!      
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Puppy (14w) piept steeds vaker/wild bij beethouden
Dankjewel voor je reactie. Klopt! Misschien als we hem naar buiten doen in de tuin zelf laten lopen. Alleen in de stad of met nieuwe dingen? Hij heeft een hoog aaibaarheidsgehalte, dus willen ook niet dat mensen er direct op duiken. En hij loopt nog niet heel goed aan de lijn ? Ook piept hij op random momenten binnen als we er gewoon bij zijn? Kan dit door de angstfase komen? Het is ook niet perse om aandacht.   (dit is onze eerste pup, dus willen het graag goed doen. En niet dat hij straks ergens bang voor is) " marie   Als je wenst dat je hond niet bang wordt voor vanalles en nog wat, dan laat je 'm net zelf, op zijn eigen ritme, kennis maken met de wereld. En dus niet steeds vasthouden.  Wees zelf rustig en geduldig en standvastig. Zijn mensen te opdringerig naar je zin? Loop een andere kant op, neem afstand, of vraag het gewoon aan de persoon in kwestie om jullie wat meer ruimte te geven. Laat je hond met mondjesmaat kennis maken met zijn nieuwe leefwereld door hem tijd te geven alles in te schatten en te verwerken. Dus ja, in praktijk sta je dan wel es stil, hurk je even naast je hond neer, sta je rond je te kijken en te wachten.  Merk je dat ie onzeker is? Stel 'm met je stem gerust. Vaak helpt het om de dingen te benoemen: 'ja, dat is de bus, die maakt zoveel lawaai, da's okee.'  De hond spiegelt zich dan aan jouw houding, aan je zelfzekerheid en kalmte die je uitstraalt. Zo kan ie straks vol zelfvertrouwen de wereld tegemoet.   
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Puppy (14w) piept steeds vaker/wild bij beethouden
Het klinkt een beetje alsof je pup gefrustreerd wordt van al dat vasthouden. Waarom laat je 'm niet zelf lopen? Hij is toch oud genoeg?
honden page profiel KathKath schreef in Meet Alvaro
Ondertussen is Alvaro al 6 weken.Hij ziet er altijd zo braaf en onschuldig uit vind ik. Donderdag nog een keer puppy knuffelen.  
honden page profiel KathKath schreef in Tumor bij de milt
Vreselijk zeg.  Veel sterkte!
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Vechten
Bij de hondenuitlaat en de oppas komt dit trouwens niet voor.  Ukkie Kan je dit verduidelijken? Bedoel je dat de hondenuitlaat ervoor zorgt dat er nooit een andere reu in zijn buurt komt, of valt hij bij de uitlaat niet uit naar andere reuen en is dit alleen als jij bij hem bent? 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Dobber 14 jaar!
Gelukkige verjaardag, Dobber!   
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Twijfels en uitgeblust door puppy
maar ik vind het altijd raar wanneer je ergens voor kiest je de consequenties niet ziet... ik snap gewoon niet dat mensen niet snappen dat een babydier aandacht en veel tijd kost voor het een levenslange dierbare vriend word.  Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Lopen we allemaal niet es ergens tegenaan, wat we op voorhand heel anders ingeschat hadden? Zelfs met de beste voorbereidingen? Een verhuis, een renovatie, een hond in huis, een job, een reis,... Overmand door emoties, staan we niet altijd zo standvastig met beide voeten op de grond. Da's menselijk.  En nee, we snappen het niet altijd van elkaar, of herkennen onszelf er niet in. Dat hoeft ook niet.  Een beetje begrip hier en een bemoedigend woord daar. Effe een huilbui of een moment van zelfmedelijden of wanhoop. En dan weer de schouders rechten, diep adem halen en hup... daar ga je weer!    Dus ook met Pim en de pup komt het vast goed!     
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Twijfels en uitgeblust door puppy
maar gebrek aan realisme erger ik me aan...kom op drie weken en je ergert je aan je pup? Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † De ene ergert zich aan een berichtje op een forum en de andere aan zijn pup... en allebei willen ze dat even ventileren.  
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Twijfels en uitgeblust door puppy
Ik zie jullie als wereld vreemde mensen...Wat had je verwacht op je roze wolk? 3 weken nu dat je eigen wereld anders loopt en je klaagt al... Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Toch niet erg, als mensen op een forum hun onzekerheden even willen aftoetsen?  Ieder ervaart veranderingen in z'n leven op een andere manier. Stress, onrust, zorgen maken,... net als vreugde en plezier: fijn dat het gedeeld kan worden! 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Twijfels en uitgeblust door puppy
Ja, heel veel mensen hebben dit gevoel, je bent daar zeker niet alleen in. Er komen vaak berichten als het jouwe hier op het forum. X-aantal weken later komt er dan een update: mens en pup hebben elkaar beter leren kennen, vinden hun draai, kunnen gedrag beter plaatsen en het plezier en de vriendschap overstijgt de frustratie en de vermoeidheid.  Leg de lat niet te hoog, probeer wat meer mee te gaan met the flow, verwacht niet dat alles instant goed gaat... jullie komen er wel! 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Mieke is niet meer...
Het doet altijd zoveel pijn, afscheid te moeten nemen van onze lieve vrienden. Veel sterkte gewenst met dit grote verdriet. 
honden page profiel KathKath schreef in Tumor bij de milt
Hopelijk kunnen jullie nog een hele tijd van Bullie genieten.En je kan inderdaad maar je best doen.Hopelijk betert het nog met haar.
 

Vrienden van Shauni *Sky~Jinx~Sansa*

honden foto van Nathaliehonden foto van judithhonden foto van Chonden foto van Dominique en de bordershonden foto van Sanniehonden foto van Kathhonden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nalahonden foto van Miora,pebbles en quizhonden foto van linnekehonden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~honden foto van MAxime - Guusje, Demi & Tommie honden foto van meert nancyhonden foto van Sylvia Groothonden foto van Inge en Jessy & Bintihonden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/honden foto van Carine en haar meisjeshonden foto van Gwennhonden foto van Jana *FeLaNelKi*honden foto van Alaska's Finest!honden foto van Yasmine, Perdie & Orgahonden foto van Fiebe & *Chihuahua Luna* honden foto van michaela en barthonden foto van Hilde & Twinkohonden foto van liesbeth en de bende .. honden foto van Bipkehonden foto van Lindsayhonden foto van Anny en Lancehonden foto van Lauren, Joekie & Flynnhonden foto van jaelhonden foto van lindsayhonden foto van De jongens!honden foto van cinnekehonden foto van tamarahonden foto van Linda201honden foto van Shelby - Kyara - Easyhonden foto van Eefjehonden foto van AgiliChihonden foto van Team Black & Whitehonden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3honden foto van Josinahonden foto van Erikhonden foto van Marian honden foto van Rellende Pubershonden foto van Silvia, Blackie & Saffirahonden foto van Julie & Maksie!honden foto van dog en ladyhonden foto van Cassandra en Renzohonden foto van Lisa; Bobbie, Bentley & Lilly honden foto van Nymeriahonden foto van Georges Desmethonden foto van Baasje van Spaiky†honden foto van silkehonden foto van Sil & kayhonden foto van Ziva < 3honden foto van from Aest Elorielhonden foto van frannie dikhonden foto van Nadine honden foto van Nadine honden foto van nadine honden foto van May honden foto van Celine  *-Yacko & Nando-*honden foto van Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^