HondenPage baasje Esmé, Bibi, Scooter en Bartje†

Wat schreven de vrienden van Esmé, Bibi, Scooter en Bartje† op het forum

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in 240 pagina’s Twinko (en vriendjes)
Die tramfoto was trouwens onderdeel van reclame voor onze fotostudio. Er stond een code naast en als je die scande kreeg je een filmpje te zien waarin de studio-honden je een rondleiding geven:   https://vimeo.com/75390257    
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in 240 pagina’s Twinko (en vriendjes)
" Oooh, die met die knuffel. En met zijn strikje. En die zonsondergang aan zee. Met die grote gele bal. En die reclame op de tram. Op die rots op vakantie ook mooi! Watervalletje! Wat een mooie foto's! " Wilma en Dobby Hihi leuk hè, allemaal herinneringen  Dankjewel 
honden page profiel esther esther schreef in Unieke handgemaakte beloningstasjes
" Hi Esther! Wat leuk, dat kunnen de jongens vast waarderen ! Ik stuur je even een priveberichtje  " Gillian En beantwoord.. Mooie spulletjes heb je!
honden page profiel esther esther schreef in Unieke handgemaakte beloningstasjes
Ik heb ze niet echt nodig, maar wil er toch graag twee... die met die rose roosjes, en de rose met witte sterretjes asjeblieft... ( Geen idee of mijn jongens dat rose zullen waarderen, maar dat zien we wel... In het ergste geval haal ik er gewoon een zusje voor ze bij..)  
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Verschillende vragen pup (9weken oude Corgi)
Wat een lekker pupje zeg!    Het zal lastig zijn om daar streng tegen te doen, dat eigenwijze koppie 
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Zelfde plek lopen, saai?
" Oh, maar jullie trekken er toch vaak met de rugzak op uit? Vindt ie dat dan niet leuk? Te stressy? " Alaska's Finest! Als we ergens wandelen waar het rustig is dan ontspand hij gelukkig snel. Maar vreemde parkjes of losloopgebieden waar veel geurtjes van andere honden hangen daar doe ik hem geen plezier mee. Dan is hij constant op z’n hoede. Vandaar dat we graag echt de natuur in trekken. Hier in de nabije omgeving loopt hij dus liever z’n bekende rondjes. 
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Zelfde plek lopen, saai?
Als ik tijd heb laat ik Twinko zelf kiezen. Soms wordt het dan een rondje door de wijk. Maar hij heeft me ook wel eens mee de bus in genomen naar het strand! Echter wilde hij daar enkel snuffelen op de boulevard (naar eten) en toen weer terug naar de bushalte  Over het algemeen is hij tevreden met z’n standaard rondje en zorgt een vreemde omgeving voor onrust. 
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Glucosamine opties
De flexadin is hier een succes. Ze gaan er in als snoep, wat begrijpelijk is aangezien ze stinken als een bunzing! Voorlopig kunnen we dus vooruit met dit zakje. Dank nogmaals voor alle suggesties. Wanneer ik eens tijd heb ga ik me er nog wat meer in verdiepen. Alleen die tijd.. pff ik kom altijd te kort 
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Slapeloze nachten
Zoals gezegd is geborgenheid de eerste paar dagen het belangrijkste. Je pupje moet het vertrouwen krijgen dat jij er voor hem bent. Wees niet te bang dat je ‘de verkeerde dingen aanleert’. Een hond leert zijn hele leven dus alles hoeft niet in 1x goed. Geef je pupje de aandacht die hij nu nodig heeft. Straks komt de fase waarin hij wat zelfverzekerder gaat worden en dan kun je gaan oefenen met alleen laten.    Zelf heb ik ook naast de bench geslapen en ‘s morgens lekker m’n hondje bij me genomen in bed. Als hij ‘s nachts piepte haalde ik hem er uit, liet hem buiten, en dan terug de bench in met mijn hand erbij. Ik heb zelfs wel een paar keer met m’n hoofd in de bench gelegen tot hij sliep XD De gebroken nachten waren wel zwaar maar ik paste m’n dag er op aan. Als de pup sliep overdag ging ik ook een uurtje liggen. Huishouden even op een laag pitje. En verder betrok ik m’n pupje bij de dingen die ik overdag deed. Was opvouwen? Dan mocht hij een sok vasthouden. Eten koken? Hij mocht de ingrediënten besnuffelen. Simpele dingetjes waarvan hij moe werd terwijl ik toch wat werk gedaan kreeg. 
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in 240 pagina’s Twinko (en vriendjes)
" Leuk hoor! Voor iedereen die nu een boek wil maken en wat geduld heeft, deze webwinkel heeft 1 keer per jaar een aanbieding waarbij je niks extra hoeft te betalen voor extra pagina's. Je betaalt dan alleen voor het basis boek van 20 pagina's of zo. De prijs is dan iets van 24 euro. Deze aanbieding komt altijd rond januari februari. " Dobber! Ja dat was nu dus ook. Misschien hebben ze rond corona tijd een keer extra gedaan ofzo? Het scheelde me nu totaal 100,- 
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Toffe Locaties?
De vennen en bossen bij Oisterwijk vind ik zelf altijd erg mooi.  Posbank is mooi als de heide in bloei staat.   
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in 240 pagina’s Twinko (en vriendjes)
" .. ik krijg gelijk zin om op vakantie te gaan ook " Dobry Haha ja had ik ook na het maken van te boekje 
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in PB berichten weg halen
Het is mij eigelijk nooit opgevallen dat PBs blijven staan. Ik zal het eens met de andere modjes bespreken want kan me voorstellen dat er behoefte is aan een ‘opruim’ mogelijkheid. 
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Saarloos wolfhonden West-Vlaanderen?
Welkom Frederiek,   Na zoveel jaren met een hond kan ik me goed voorstellen dat het nu eenzaam voelt zonder. Zeker als je weet dat je ouders geen nieuwe hond meer zullen nemen. Op dit forum heb ik veel mensen met honden leren kennen, maar ook door mee te gaan met georganiseerde honden wandelingen, en door met mensen te praten op het honden veld. Toen ik ooit op vakantie was zonder mijn hondje heb ik een willekeurig baasje gevraagd of ik haar hondje mocht aaien omdat ik de mijne mistte    
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Zindelijkheid newfoundlander
Iedere hond heeft wel iets waar ze wat meer moeite mee hebben om te leren. Soms is dat alleen thuis blijven. Soms is het loslopen. Soms is dat omgang met kinderen. Soms is het zindelijkheid. Dat heeft echt niet enkel met opvoeding te maken. Als baasje moet je gewoon consequent blijven en dan valt het kwartje vanzelf.  
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Help! Onze puppy braakt veel!
Wanneer braakt ze precies? Eet ze gewoon? Drinkt ze genoeg? Hoe is de ontlasting? Is ze even energiek als anders?
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Zindelijkheid newfoundlander
" Eigenlijk moet alleen Willemijn reageren, want er wordt gevraagd wanneer ‘jullie’ newfoundlander zindelijk was . " Janine Diep van binnen is de mijne ook newfoundlander 
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Hond mee op scooter
Bedoel je zoiets als die mandjes met van dat draad er over? https://www.zooplus.nl/shop/honden/benches/hondenfietsmand/573050    Of misschien kun je een manier bedenken om een kleine reisbench achterop vast te maken. Ik weet niet hoe groot je hond is?
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Zindelijkheid newfoundlander
Alsjeblieft Suzanne, laat het rusten. Jullie hebben allebei je zegje gedaan. Als TS graag meer wil weten over jullie beide theorieën kan die altijd PB’en. Het wordt een beetje vermoeiend dezelfde discussie keer op keer te moeten door scrollen. 
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Zindelijkheid newfoundlander
" Het ligt er ook een beetje aan wanneer de pup komt, in de zomer of de winter vind ik.   Diesel kwam in de zomer, dus de hele dag stond de deur open en liep hij vanaf het begin af aan altijd naar buiten om te plassen. S'nachts was hij gelijk al zindelijk, 8 weken oud.    Tussendoor ging ook wel steeds met hem buiten de de tuin om te plassen, dus dat in de tuin doen was ook vanzelf overgegaan, ik meen met 3 maanden.   Ik heb er verder ook geen aandacht aan besteed als hij bij het wandelen een plasje deed, heb er geen ding van gemaakt. " Diesel Eens! Twinko kwam hier in januari. Koud buiten. Sneeuw. Gure wind. Mooi dat meneer het verschrikkelijk vond om naar buiten te moeten voor een plasje. Liever binnen in de warmte gaan, baasje ruimt wel op 
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Zindelijkheid newfoundlander
Mijn hondje heeft er zeker een half jaar over gedaan voor hij geen ongelukjes meer had. Meestal ging het goed maar heel af en toe deed hij toch nog een plasje in huis. Pas na een half jaar is het vloerkleed dus terug de woonkamer in gekomen.     Veel succes met zindelijkheid en hou vol    @ Hannah en Suz: de discussie die jullie nu voeren heb ik denk ik al zo’n 10x met jullie voorbij zien komen de afgelopen tijd. Zullen we het gewoon eens zijn dat jullie het niet eens zijn hier over? 
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Angstig na roesje
Wat een nare ervaring zeg.  Mijn kleine hondje is ook een paar keer onder narcose gegaan en heeft roesjes gekregen. De ene keer knapte hij daar sneller van op dan de andere. Pijn kan soms voor vreemd gedrag zorgen. Als ze denken dat de pijn door een (onzichtbaar) derde persoon wordt veroorzaakt bijv. Dan krijg je angst en paniek.   Heb je nog contact gehad met de dierenarts hier over?  Hopelijk gaat het snel beter. En idd wat Loesje zegt, misschien mag je een kalmerend middel geven.
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in 240 pagina’s Twinko (en vriendjes)
Deel twee staat inmiddels ook online. De actie van albelli waarbij je 100 pagina’s extra kreeg werd verlengd dus ik heb gelijk deel twee gemaakt.  Zie linkje in eerste post. 
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Pup terug naar fokker
Oh heel fijn om te lezen  Hopelijk alles goed met de pup. Maar wat een trieste situatie zeg, die man heeft dus echt losse handjes begrijp ik uit de melding. Heftig hoor 
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Hoe weer geniet en van wandelingen?
@ Alaska: Eens hoor. Accepteren dat niet alles geweldig hoeft te zijn en dat je soms mindere dagen hebt is belangrijk. Ik doelde op het schuldgevoel dat mensen zichzelf (laten) aanpraten als het ze dus even niet lukt. Dingen als ‘je moet beter je best doen dan lukt het wel’ zijn op sommige momenten hetzelfde als tegen een diabeet zeggen dat ze beter hun best moeten doen om insuline aan te maken. Soms heb je gewoon een slechte dag en mag je al tevreden zijn als de dingen die je moest doen gelukt zijn. Dat je er op dat moment geen plezier aan beleefd is geen gebrek aan inzet of interesse.   
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Vachtverzorging bij verschillende rassen
Borstelen etc is hier niet nodig. Enkel nagels knippen, en dat blijft een drama. Twinko is natuurlijk heel klein en lijkt spontaan vloeibaar te worden wanneer je zijn pootje vast wil houden. Je hebt dan totaal geen grip op hem, de etterbak  Maar met veel geduld en regelmatig één of twee nageltjes per keer gaat het nu ietsje beter. Vroeger deed de trimster het maar die deed het niet netjes vond ik.
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Hond schoonmaken
" Ah dat is een goed idee! Thanks.    Het is een Golden Retriever (te groot voor de wasbak dus). Maar hij loopt altijd graag met iets in zijn bek, waar Goldens ook voor gemaakt zijn . Ik ga deze tip in de praktijk brengen!   Hij pakt trouwens graag handdoeken enz af. Ook als ik iets aan het afdrogen ben, pakt hij de handdoek af. Of als ik het keukendeurtje open, pakt hij zo snel mogelijk een handdoek/vaatdoek uit de kast    Laat was mijn vriend de pannen aan het afwassen en had de theedoek onder zijn arm. De hond pakt het zo onder zijn arm vandaan.. mijn vriend dacht dat ik het was en hem wilde helpen met afdrogen haha " Danielle Hahaha, wat een heerlijke boef!! Zulke karaktertrekjes zijn geweldig leuk en soms geweldig irritant, maar het maakt ze geweldig uniek  Ik begrijp best dat je soms moe wordt van de hond-afdroog-worstel-wedstrijd en op zoek gaat naar alternatieven. Maar elke methode kost even wat tijd om allebei gewend aan te raken. Kies dus een methode en blijf volhouden. Over een paar weken lach je hier om. Laat je vriend het dus zeker een keer filmen!! Kunnen jullie later zeggen: "Weet je nog..." 
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Hond schoonmaken
Hond kort vastzetten zodat die niet weg kan lopen. Speeltje in z’n bek stoppen of zoiets. Niet direct van boven benaderen. Zodra hij de handdoek wil pakken om te spelen geef je het speeltje in z’n bek weer. Of zoals eerder gezegd, geef een tweede handdoek.  Blijf vooral rustig, kordaat en consequent. Maak er geen strijd van. Je hond ziet het als een spelletje zeg je, maar dat happen en sleuren met de handdoek kan best een uiting van spanning zijn. Niet dat ‘ie bang is, maar vindt het misschien toch wat spannend. Weet zich even geen raad met de situatie. Blijf dus rustig en hou vol. Soms is het een kwestie van de langste adem hebben. Neem de eerste paar keer dus ruim de tijd. 
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Pup terug naar fokker
Hoe sneller je de pup terug hebt des te sneller kun je een beter huisje zoeken voor hem en des te minder traumatisch voor de pup. Ik snap niet zo goed waarom je twijfelt.. Zeker als je aangeeft de prijs laag te houden omdat je fokt voor karakter etc en niet om het geld dan snap ik de twijfel al helemaal niet. Pupje terug, geld terug, huisje vinden voor pup, bedrag van nieuwe baasjes vragen. 
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Hoe weer geniet en van wandelingen?
Fijn dat de tips je opweg helpen.  En vergeet vooral ook niet te streng te zijn voor jezelf. Op sommige dagen lukken dingen gewoon niet zo goed omdat je niet lekker in je vel zit. Daar kun je niet 1, 2, 3 iets aan veranderen. Dat kost tijd.  Maar als je dan ook nog boos wordt op jezelf of teleurgesteld  dan wordt je zware gevoel alleen maar erger.  Wij als nuchtere Hollanders hebben geleerd: ‘Gewoon jezelf een schop onder je kont geven!’ En als dat niet lukt voelen we ons schuldig waardoor er nóg minder lukt. Het is heel lastig dat denkpatroon te doorbreken. 
 

Vrienden van Esmé, Bibi, Scooter en Bartje†

honden foto van Doggyhonden foto van Nikahonden foto van Chico & Goahonden foto van Kimhonden foto van B met D&A†honden foto van Samira & *Daya* † R.I.P Shakirahonden foto van meert nancyhonden foto van Brenda & Buddy & Bobby & Onyxhonden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvinhonden foto van sandrahonden foto van Sylvia Groothonden foto van Daisey & Zoëyhonden foto van tessahonden foto van evelienhonden foto van Shar, Hummer & Harleyhonden foto van Connie met Godzilla en Bohonden foto van esther honden foto van Ringo*honden foto van Michellehonden foto van C.honden foto van Carine en haar meisjeshonden foto van Just The Max   honden foto van Jessie en Eli honden foto van 3 draken honden foto van  Sabine en Mini Max honden foto van Madammekehonden foto van Fabienne & Vickyhonden foto van sinsy en Dexhonden foto van Donna en Basjehonden foto van Jolanda &Yentl &Luna R.i.p Shakira honden foto van Hilde & Twinkohonden foto van mariellehonden foto van Irishonden foto van Suus Q.honden foto van Elke en haar bende!honden foto van Chico & Lady, honden foto van Chloë met Luna & Fiekehonden foto van Patricia's roedel :-)honden foto van Christiena S.honden foto van Stefaniehonden foto van Anneke en de chi'shonden foto van Toby <3honden foto van LouisPearlhonden foto van Jackey & Brunohonden foto van riannehonden foto van Tamarahonden foto van Luluhonden foto van Vanitahonden foto van Twinkle & Pebbleshonden foto van Eefjehonden foto van Bedjehonden foto van Stefaniehonden foto van viktoria CHIWAWAhonden foto van bentehonden foto van Denise & Happyhonden foto van Antje en de beestenbende honden foto van geen

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^