HondenPage baasje Esmé, Bibi, Scooter en Bartje†

Wat schreven de vrienden van Esmé, Bibi, Scooter en Bartje† op het forum

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Pup met heftige gezondheidsproblemen – even van me af praten
Jeetje mina wat een gedoe. Ik kan me goed voorstellen dat het je hoog zit inmiddels. Wat de vakantie oppas betreft ken ik je gevoel. Twinko logeert soms ook bij iemand waarvan ik weet dat ze echt wel van Twinko houdt, maar haar manier van handelen is veel botter, kort door de bocht en ‘no nonsense’. Zelf heb ik er moeite mee maar Twinko blijkbaar niet. Hij had snel genoeg door dat de regels daar anders waren dan thuis, en ziet haar als oppas inmiddels gewoon graag. Honden zijn soms flexibeler dan je denkt, zeker als je er zelf niet bij bent. Ze schikken zich vaak snel naar de nieuwe situatie. Probeer dus toch te genieten van je vakantie straks want je hebt het echt verdiend!
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Franse bulldog kopen zonder stamboom wel geteste ouders
Dwalen we niet een beetje veel van het onderwerp af inmiddels? Of heeft TS nog baat bij deze hele discussie? Anders mss een eigen topic aanmaken?
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Franse bulldog kopen zonder stamboom wel geteste ouders
Ik zou die test papieren heel goed uitpluizen want zulke dingen worden vaak vervalst. Op de site van deze fokker vind je een duidelijke uitleg over gezondheid van de Franse Bulldog  http://www.hawbucks.nl/gezondheid/ Zij zijn in mijn ogen een van de weinige fokkers die serieus proberen dit verziekte ras te verbeteren. 
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Overstap van kvv naar ...?
Mijn chi (super kieskeurige eter) doet het goed op Ziwipeak en Eden. Eden heeft een variant met kleine brokjes, dat is fijn. Ook Ziwipeak eet hij heel graag. Zelf wissel ik deze merken dus af. KVV geef ik soms ook een tijdje. Dan altijd het merk Bandit. 
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Hp's grote Frustratie topic
Net tijdens het uitlaten op een landweggetje zag ik iemand die de honden uit de auto zette en vervolgens zelf langzaam over het pad bleef rijden terwijl de honden los door de weilanden (van een boer) rende. Hond uitlaten met de auto, dat had ik nog nooit gezien. Maar volgens vrienden van me deden die mensen dat vaker. En nee, die mensen mankeren niks aan hun voeten want ze wandelen wel gewoon door het dorp in de supermarkt enzo. 
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Andere honden likken aan geslachtsdeel van mijn hond
Hij heeft toevallig geen ontstoken voorhuid? Dat er soms een beetje geel spul aan z’n piemeltje hangt? Als mijn hondje dat heeft worden andere reuen ook altijd wild van hem. 
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Shiloh Shepherd pup
Een kennis van mij heeft er eentje. Super lieve hond. Waakt over haar roedel. Levendig. Prachtig om te zien.Ik heb ooit begrepen dan er in Nederland idd maar 2 goede fokkers zijn van dit ras. Er zijn ook weinig shiloh’s in Nederland. Waarschijnlijk zul je via Facebook wel een leuke groep kunnen vinden o.i.d. Er was altijd eens per jaar een shiloh wandeling. Geen idee of ze dat nog doen.    Hier een foto van Twinko en Raksha, allebei nog jong: En hier Twinko, Raksha en nog een paar andere boefjes:  
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Puppy rustig uitlaten in de buurt van grote honden
Gewoon even zwaaien en roepen ‘kom maar’. Klaar. Het is echt je eigen probleem dat je je laat opjagen. Het wachten op elkaar etc zijn gewoon beleefdheidsvormen. Dat heeft niets te maken met opjagen.Neem gewoon je tijd, geniet van je pupje, en maak je niet zo druk om wat andere mensen eventueel zouden kunnen gaan denken. Je bent niemand tot last. 
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Puppy rustig uitlaten in de buurt van grote honden
Als mensen gaan staan wachten (wat echt super netjes is trouwens, ik zou willen dat men dat hier deed) kun je dan niet gewoon roepen ‘Kom maar hoor, de mijne loopt niet zo snel’ of zoiets? Inderdaad je niet laten opjagen. Als je het echt vervelend vindt zou je ook de uitlaat tijd kunnen verschuiven. Uurtje eerder of later is het soms al een stuk minder druk. 
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in kunstheup voor Lucy
Super fijne update! Ik vind het zo leuk dat je ons op de hoogte blijft houden. Na zoveel gedoe gaat het nu steeds ietsje de goede kant op. En nu een vriendinnetje voor Lucy er bij. Super! Kunnen ze samen wandelen. Lucy om spieren op te bouwen en bunny km vertrouwen op te bouwen 
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Even verifiëren; pup eet niet uit zijn voerbak
Ik denk ook dat het te maken heeft met het gebrek aan concurrentie. Op de grond of uit de hand is een spelletje, maar betekend ook ‘snel opeten anders is het straks misschien weg’. Haal je de voerbak weg als ze de brokjes niet eet? Zo niet zou je dit kunnen proberen. Voer aanbieden, wil ze niet? Dan weghalen en later nog eens aanbieden, enz enz. Misschien helpt dat.   Hoe is het gewicht van je pup? Krijgt ze niet teveel? De aangegeven hoeveelheden op de zak zijn maar een richtlijn. De ene hond heeft minder nodig dan de ander. Dat zou het dus ook kunnen zijn.   En anders, tja, ik heb zelf ook een moeilijke eter. Na een zoektocht van jaren  nu eindelijk brokjes en kvv gevonden dat hij elke dag met smaak opeet.   Maar zolang je pupje goed op gewicht is zou ik me niet te snel zorgen gaan maken. Als ze écht honger hebben gaan ze vaak wel eten. Tenzij je een extreem klein ras hebt zoals een chihuahua. Die kunnen sneller een dip krijgen als ze niet genoeg eten dus moet je die wat beter in de gaten houden.     
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Ik wil dit even van me afschrijven.
Kortaf zijn, onbeschoft, een foutje maken.. dat vind ik allemaal dingen waar je inderdaad over kunt praten en waar niet direct een klacht bij hoeft. We zijn idd allemaal mensen. Maar het voorval met het snuitje, het werkelijk serieus onnodig pijn doen van een kwetsbaar dier, en doorgaan ondanks het janken en piepen en het protest van de eigenaar... Dat is in mijn ogen niet goed te praten. Als dat voor een dierenarts geen signalen zijn dat hij/zij even een stapje terug moet doen dan is er iets goed mis. Dan hebben ze bijv. zoveel stress dat ze niet helder meer reageren. Ik hoop dat die dierenarts snel een paar dagen vakantie opneemt, en in het vervolg eerder op de rem trapt voor zichzelf. 
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Ik wil dit even van me afschrijven.
Jeetje wat een rot situatie zeg. Ongelofelijk. Ik vind niet dat deze dierenarts zich er met een via via excuusje vanaf kan maken. Hij had op z’n minst zelf contact kunnen opnemen met je. Deden de assistentes niks aan zijn horkerige gedrag? Lief natuurlijk dat jij een glaasje water kreeg en dat ze Willow gerust stelde na afloop, maar dat maakt het gebeurde niet ongedaan. Waren zij ook geschrokken of had je de indruk dat ze dit wel vaker meemaakte?  Het zou fijn zijn als er ergens een aantekening gemaakt kan worden van dit alles. Ik bedoel, die dierenarts hoeft nu niet direct door het slijk gehaald te worden, maar als zoiets in de toekomst weer gebeurt zou het goed zijn als er een bewijs is dat dit niet de eerste keer is. Ik heb geen idee of er een organisatie is die zulke dingen bijhoudt.  Ik wens jullie allebei sterkte. Zoiets gaat je niet in de koude kleren zitten. Dikke knuffel!
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in In liefde heb ik losgelaten mijn bijzondere Bams.
Hoe gaat het met jullie? Lukt het een beetje om je dagen te vullen? 
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Tuigjes advies
" Ik heb hem laten aanmeten bij 4dox. Een aanrader! " Suzanne en Luca Ben ik laatst ook geweest. Eindelijk na 8 jaar een tuig dat goed past!
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Puppy bijt en gromt bij oppakken tijdens poepen
" Dat in je voeten en broeken bijten blijft hij de eerste tijd nog wel even doen. Een Corgi is daar ook van oudsher voor opgevoed: vee drijven door in de hielen te bijten. Je kunt m negeren, je kunt m duidelijk “nee” zeggen. Op een gegeven moment valt t kwartje wel. Je kunt ook de eerste tijd laarzen aantrekken binnen als het echt te gek wordt. Het gaat over een paar weken over.  " Hettie & Charlii Waarom je pup enkel in jou bijt? Hihi daar heb je je antwoord. Je pup ziet jou als ‘vee’ en je vriend niet! Hahahaha! Nee ik plaag hoor  Hettie heeft gelijk. Geef het wat tijd. Je pup is er net. Alles is nog nieuw. Zoveel indrukken. Laat je pupje lekker rustig wennen aan alles. Opvoeden komt over een paar dagen weg. Nu eerst elkaar leren kennen en vertrouwen krijgen. 
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Energie over?? Meer doen?
Maar...... De laatste weken op zulke dagen slaapt Willem snachts niet goed. Hij blaft en krabt aan de de deur (hij slaapt in de woonkamer) en is continue onrustig en heel gespitst op geluiden. Nu hadden wij de link gelegd dat hij dan dan misschien energie over heeft? Tessa Ik denk niet dat dit te maken heeft met energie over hebben. Het klinkt eerder als angst om alleen te zijn. Je schrijft dat hij moeite heeft gehad met het vuurwerk. Dit zou heel goed de oorzaak kunnen zijn van dit gedrag. Dat hij ergens van geschrokken is. Vandaar het gespitst zijn ook.  Een keer naar beneden gaan en foei zeggen neemt die angst niet weg. Ook negeren maakt die angst niet minder. Slaap eens een nachtje beneden of neem hem mee naar boven, en kijk dan hoe het gaat. Is hij dan wel stil? Dan kun je vanuit daar verder gaan denken over een oplossing.  edit: oh zie dat je dat gedaan hebt. Bleef hij dan druk als je me negeerde? Is ie druk in de avond? 
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Hp's grote Frustratie topic
Ja je zou zo’n man toch het liefst wat aan doen en de pup meenemen. Maarja, het zal weinig verschil maken. Zulke mensen gaan niet veranderen vrees ik. 
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Hp's grote Frustratie topic
Ik blijf wel denken aan dat pupje. Als die man enkel maar keek naar dat beestje kroop die al in één als een garnaal. Ik wil niet weten wat dat hondje allemaal al heeft moeten meemaken. Verschrikkelijk. 
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Hp's grote Frustratie topic
Even van me af schrijven hier. Ik sta nog te trillen van woede. Onderweg van werk naar huis fiets ik altijd over een industrieterrein. Rond half 6 is deze bijna verlaten. In ene zie ik in de verte een man lopen met een herder pup aan de riem. De pup loopt naast hem maar zodra deze de andere kant op kijkt geeft die man een ruk aan de riem. Zo hard dat de pup om valt en piept. De man sleurt hem omhoog aan de riem weer overeind, schreeuwt iets tegen de pup en loopt door. Pup staart tussen de poten. Ik geloof m’n ogen niet. Het pupje loopt helemaal onderdanig plat naast die man. Ruk!! Weer aan die riem. Pup piept weer. Maar wat ga ik doen? Ik, klein vrouwtje met gebreide poezenmuts op, chihuahua in m’n rugtas. Hij, grote volwassen vent met een heel kort lontje. En geen ander mens in de buurt. Ruk!! Weer aan die riem. Veel te hard. Ik stop aan de overkant van de straat van hem. Ik kan gewoon niet door fietsen. Mijn hart breekt. Inmiddels loopt hij met de hond naar zijn auto. Doet de achterdeur open en de hond springt de auto in. RUK!! Keihard die hond aan z’n nek uit de auto. Hond vliegt door de lucht en valt weer hard op de grond. Piept van angst en pijn. Ik kan het niet meer aanzien dus roep: “Hé joh doe eens rustig met die hond!” Die man reageert niet en sleurt die hond weer overeind. “HÉ!!! DOE EFFE RUSTIG MET DIE HOND JOH!!!!” Hij kijkt kwaad om terwijl de hond de auto in springt. “Wat moet je!?!” roept hij boos.  “Je moet normaal doen met die hond! Idioot!!” (ik scheet zeven kleuren maar was ook heel boos).   Gelukkig stapte er op dat moment iemand uit een vrachtwagen vlakbij. Die had kennelijk ook gezien wat er gebeurde en riep ook dat die man normaal moest doen. Ik ben snel doorgefietst, bang dat die boze man achter me aan zou rijden. Ik hoorde die twee mannen nog wat schreeuwen naar elkaar. Verschrikkelijk om een pup zo bang te zien. Dat piepen gaat door merg en been  Ik bemoei me niet snel met andermans opvoeding, maar als je een pup als een jojo door de lucht slingert en op de grond trekt dan ben je niet goed bij je hoofd. 
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Even mijn ei kwijt
Kleine aanvulling nog van mijn kant:   Ik weet natuurlijk niet hoe jullie discussies gaan, maar mannen zijn voornamelijk taakgericht. Dus als je hun hulp wil moet je duidelijk aangeven wat je van ze verwacht. Concrete dingen dus. Komend weekend hij er ‘s nachts uit voor de pup. En hij wandelt met de pup wanneer jij eten kookt. Ik noem maar wat voorbeelden. Gewoon simpel en duidelijk.  Wil hij dat niet. Tja dan moet je je af vragen of je de pup moet houden. Als hij zelfs die moeite al niet wil doen dan gaat het de komende 15 jaar ook geen succes zijn. 
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Even mijn ei kwijt
Is er een mogelijkheid de pup terug naar de fokker te brengen? Het klinkt echt alsof jullie totaal niet op 1 lijn liggen. Totaal andere verwachtingen hebben. Andere visies. En waar jij blijkbaar je best wil doen heeft je vriend al besloten dit niet te willen. Dit is voor geen van drieën goed. 
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Lancering FairDog
Het probleem is dat veel mensen direct een pup willen. Willen niet wachten. Niet rustig verdiepen in karakter, gezondheid, kenmerken. Niet op een wachtlijst staan, etc. En daar komen ondoordachte aankopen van. En dat is het grootste probleem, denk ik. Die site gaat daar niets aan veranderen. Eerder nog bijdragen aan het probleem van ondoordacht een pup kopen. Ik zou liever een initiatief zien waarbij mensen voorgelicht (en hopelijk vaak ontmoedigd) worden om überhaupt aan een hond te beginnen. Een manier waarop het kopen van een hond niet zo simpel wordt. Dat zou beter zijn. Niet een manier verzinnen om mensen snel aan een pup te helpen. Door een site als die hoeven mensen dus helemaaaal geen voorwerk meer te doen (denken ze) want alle pups van de site zijn goed. Hallo impulsaankoop. 
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in In liefde heb ik losgelaten mijn bijzondere Bams.
Hele heftige dag achter de rug. Je keek er zo tegenop. En nu is die dag voorbij en je hebt het doorstaan. Hartverscheurend moeilijk maar je hebt het gedaan. Uit liefde. En dat is iets om trots op te zijn. Wat een mooi plekje heb je gemaakt voor haar. Prachtig. Hoe ging het vandaag met Ogin? 
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Daar zit je dan met je goede gedrag (Raad nodig)
Hahaha geweldig! Elke dag een lach 
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Even mijn ei kwijt
Is er (behalve de komst van de pup) nog meer veranderd voor je vriend? Op werk iets bijvoorbeeld? In zijn vriendenkring? Het opvoeden van een pup is zeker zwaar, maar een beetje volwassen vent kan dit prima aan. Zoals hier beschreven zijn er genoeg mensen die werken én de pup opvoeden in hun eentje. Dus met twee moet het helemaal te doen zijn. Dat het opvoeden jouw zwaar valt herken ik zeker. Een pup vreet energie. Maar ik denk dat vooral de teleurstelling bij jouw het meest knaagt. De gebroken beloftes. Niet serieus genomen worden. Zo had je het je niet voorgesteld. Hier had je je ook niet op ingesteld. Dat maakt het extra zwaar.  Hoe het verder moet met je vriend en jou kan ik niet zeggen. Na 10 jaar is jullie leven waarschijnlijk flink verweven met elkaar. Maar als je de opvoeding alleen moet doen (zoals het er nu uit ziet) vergeet dan vooral geen tijd voor jezelf in te plannen. Desnoods zoek je iemand anders die even wil oppassen af en toe. Vrienden, familie, buren.  Dan kun jij op adem komen. Want een stevig gesprek met je vriend zal geen succes zijn als je zelf doodvermoeid bent. Dan voelt alles 100x erger dan het is.  Overigens hebben jullie helaas ook gekozen voor een energiek ras. Een labrador heeft flink wat beweging en uitdaging nodig. Vanwaar de keuze voor dit ras?
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Puppy?
Ik heb de eerste twee weken vrij genomen om de pup te laten wennen. En daarna ging hij mee naar werk. Mocht dan in het kantoor rond lopen. Wanneer ik een dag weg moest bracht ik de pup bij een buurvrouw die zelf met pensioen was. Die vond het reuze gezellig om een pupje in huis te hebben voor een dagje. Ook bracht ik hem wel eens bij vrienden die een dagje vrij hadden op dat moment. Mijn hondje heeft daar nooit moeite mee gehad. Die vond het allemaal reuze interessant. Op een pup passen is behoorlijk intensief, maar doordat ik meerdere adresjes had vond niemand het een probleem.   Alleen thuis laten deed ik enkel als ik om een boodschap moest. Dat was hooguit een half uurtje. Nu hij ouders is blijft hij maximaal 4 uur alleen thuis. 
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in In liefde heb ik losgelaten mijn bijzondere Bams.
" Hilde....wat een mooie gedicht en wat ben ik daar blij mee, zit de hele dag al met....morgen komt ze terug in as, het is een iets wat niet uit mijn hoofd gaat, nu lees ik jouw prachtige gedicht zo waar, alleen haar Lichaam is weg, ze zal ook altijd aanwezig zijn, en wat mij heel erg begroot is dat er geen lijfelijk contact meer is....en ik weet ook dat ik zo niet moet denken, ben heel blij met je gedicht, heel erg bedankt. " Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin ( Ozjin . Ik wens je heel veel sterkte morgen, maar ook de tijd erna. Hoewel de stille moment het moeilijkste gaan zijn hoop ik dat je, zoals in het gedicht, toch troost mag vinden in de herinneringen. Haar lichaam is niet meer, maar ze is niet weg. Ze zal altijd bij je zijn. Je zult haar zien in alles om je heen. Overal. Bij een zonnige dag buiten in het veld, of in een tuin vol sneeuw. En op die manier blijft ze en ga je samen.
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in In liefde heb ik losgelaten mijn bijzondere Bams.
Jeetje Willemijn wat heftig allemaal. Maar fijn dat je toch opeens meer mensen om je heen hebt dan je dacht. Wat ontzettend lief.  Een tijdje geleden is een oom van mij overleden, en op de begrafenis las mijn zus dit gedicht van Toon Hermans voor. Het gaat over een vriend die hij verloren had. Maar hoewel het gedicht duidelijk over een mens gaat vind ik het toch ook van toepassing bij een geliefd huisdier:   Voor een vriend   Nu 't rouwrumoer rondom jou is verstomdde stoet voorbij is, de schuifelende voetennu voel ik dat er 'n diepe stilte komten in die stilte zal ik je opnieuw ontmoeten en telkens weer zal ik je tegenkomenwe zeggen al veel te gauw: het is voorbijhij heeft alleen je lichaam weggenomenniet wie je was en ook niet wat je zei ik zal nog altijd grapjes met je makenwe zullen samen door het stille landschap gaannu je mijn handen niet meer aan kunt rakenraak je mijn hart nog duidelijker aan
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Daar zit je dan met je goede gedrag (Raad nodig)
Vergeet vooral niet te kijken naar alle dingetjes die al wél goed gaan. En geniet van het eigenwijze wondertje dat je door huis hebt hobbelen. Probeer het ‘prefect opvoeden’ wat los te laten. Een hond leert zijn/haar hele leven, dus als er nu iets niet goed gaat kun je dat later altijd nog aanleren of afleren. Heus, opvoeden gaat met vallen en opstaan. Je kunt je hondje echt niet in 1x voor altijd verpesten. Als je je opgesloten voelt thuis dan kun je misschien samen met je pup wat gaan doen. Rondje tuincentrum bijv. Of naar de markt. Genoeg plekken waar je hond ook welkom is. 
 

Vrienden van Esmé, Bibi, Scooter en Bartje†

honden foto van Doggyhonden foto van Nikahonden foto van Chico & Goahonden foto van Kimhonden foto van B met D&A†honden foto van Samira & *Daya* † R.I.P Shakirahonden foto van meert nancyhonden foto van Brenda & Buddy & Bobby & Onyxhonden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvinhonden foto van sandrahonden foto van Sylvia Groothonden foto van Daisey & Zoëyhonden foto van tessahonden foto van evelienhonden foto van Shar, Hummer & Harleyhonden foto van Connie met Godzilla en Bohonden foto van esther honden foto van Ringo*honden foto van Michellehonden foto van C.honden foto van Carine en haar meisjeshonden foto van Just The Max   honden foto van Jessie en Eli honden foto van 3 draken honden foto van  Sabine en Mini Max honden foto van Madammekehonden foto van Fabienne & Vickyhonden foto van sinsy en Dexhonden foto van Donna en Basjehonden foto van Jolanda &Yentl &Luna R.i.p Shakira honden foto van Hilde & Twinkohonden foto van mariellehonden foto van Irishonden foto van Suus Q.honden foto van Elke en haar bende!honden foto van Chico & Lady, honden foto van Chloë met Luna & Fiekehonden foto van Patricia's roedel :-)honden foto van Christiena S.honden foto van Stefaniehonden foto van Anneke en de chi'shonden foto van Toby <3honden foto van LouisPearlhonden foto van Jackey & Brunohonden foto van riannehonden foto van Tamarahonden foto van Luluhonden foto van Vanitahonden foto van Twinkle & Pebbleshonden foto van Eefjehonden foto van Bedjehonden foto van Stefaniehonden foto van viktoria CHIWAWAhonden foto van bentehonden foto van Denise & Happyhonden foto van Antje en de beestenbende honden foto van geen

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^