HondenPage baasje ~Christel~;-)

Wat schreven de vrienden van ~Christel~;-) op het forum

honden page profiel Caroline & AtlasCaroline & Atlas schreef in Crowdfunding voor dure operatie
" Heb  nog even je bericht via de link gelezen, wachttijd van twee weken, in eersel zit een chirurg Maarten Kappen , als je die belt kan je komen en wordt je hond met spoed geholpen, ik ben er net mijn hond ook geweest, woensdag gebeld en vrijdags geholpen, Maarten Kappen is een chirurg die heel goed bekend staat, en niet duurder is dan anderen....Maarten Kappen In Eersel. " Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin. Hey Willemijn, Wij wonen zelf in België. Ik heb al een lijst van chirurgen verzameld die ik maandag allemaal ga opbellen. In schijven betalen is ook een mogelijkheid, maar zelfs dan zou het voor ons heel moeilijk zijn... We hebben beide leningen af te betalen en nu we op één inkomen vallen kwamen we al niet toe. Ik ben zelf vroedvrouw.
honden page profiel Caroline & AtlasCaroline & Atlas schreef in Crowdfunding voor dure operatie
Hallo allemaal,   Het is al jaren geleden dat ik nog heb ingelogd. Vele zullen mij niet meer kennen, maar ik zat vroeger op het forum als baasje van Nala.   Ondertussen hebben wij een hond geadopteerd uit het asiel, Atlas. Hij is nu 2 maanden bij ons en we zijn helemaal gek op hem! Gisterenavond tijdens zijn wandeling begon Atlas plots echter te manken. We gingen vandaag naar onze dierenarts (die toevallig van wacht was en naast ons woont) en die stelde vast dat hij een kruisbandscheur heeft, in een ernstige vorm.   Een kruisbandscheur betekent een dure operatie van minstens €1500 waar wij het geld niet voor hebben, aangezien mijn vriend (die piloot is) door de Coronahysterie momenteel werkloos is en we het met mijn inkomen moeten stellen.   Wij vragen absoluut niet graag om centen, maar hebben in dit geval weinig keuze. We zijn een crowdfunding opgestart en haalden al een heel mooi bedrag op vandaag. We zijn er echter nog niet, en elk steuntje in de rug helpt.   We hopen op enkele warme hondenliefhebbers die ons willen steunen. Je kan dit doen via onderstaande link:   Alvast bedankt en dikke poot van Atlas! -- reactie gewijzigd door het moderator team op 07 maart om 21:05 --
honden page profiel DISHADISHA schreef in Even lachen.
d(^_^)b :-D
honden page profiel VickyVicky schreef in Sok speciaal voor kenzo
Lees hier dat velen sokken geven als speelgoed. Wat ieder voor zich moet uitmaken.... Persoonlijk gezien vind ik dit geen goed idee, je leert je hond zo met kledingstukken spelen. En zo te lezen steelt hij effectief kledingstukken van jullie. Momenteel juist enkel de sokken, maar wie weet met wat ie binnenkort nog allemaal gaat lopen... Ik zou dit niet toelaten (maar dat is mijn mening) En als ie er mee gaat lopen, ipv er achter te rennen (want dat is natuurlijk een leuk spelletje voor hem) zou ik ruilen en er zeker niet achter hollen.
honden page profiel VickyVicky schreef in Nieuwe Alaskan Malamute pup
"  ...aan een koppelen , na de rit iets leuks doen...... "Willemijn, baasje van Bamse......en Ogin  Inderdaad, de ritten aan iets aangenaam koppelen (was ook een tip van mijn fokker). Dat was niet zo heel moeilijk, want zelfs uitstap naar de dierenarts vindt hij leuk.
honden page profiel VickyVicky schreef in Nieuwe Alaskan Malamute pup
Ik heb ondertussen goed nieuws ivm de auto. Hij is al veel rustiger geworden, meerdere ritten achter elkaar dat hij proper is gebleven en het kwijlen is ook sterk verminderd. Zie ook wel aan Yukon dat hij veel relaxer is in de auto en er stil aan van begint te genieten :-D De aanhouder wint!
honden page profiel VickyVicky schreef in Dog pup 5 maanden bijt!
Zoals eerder gezegd: kluiven kopen dat hij iets heeft voor in te bijten. Is hij nog vollop in de tandwissel? Dan bijten ze ook makkelijker (wat logisch is)
honden page profiel VickyVicky schreef in De eerste ontmoeting met water
Niet echt aan gedacht om eerlijk te zijn, was voor mij ook spannend. Als ik volgende keer naar de losloopweide ga zal ik zeker foto's maken.
honden page profiel VickyVicky schreef in De eerste ontmoeting met water
Hoihoi Vorig weekend ben ik met Yukon in het bos gaan wandelen en daar is ook een vijver (grote plas) dat rustig afdaalt (ideaal dus te zien hoe hij reageert met water). Ik kwam er aan en wat lag daar te blinken in het water: een verloren tennisbal. Dat gaf de extra verleiding om toch erin te gaan. Totaal geen schrik, man wat had hij het er naar zijn zin! Spelen en rennen door het water, wel nog niet echt gezwommen, alles was ok zolang er grond onder de pootjes was. Had dit gezegd tegen mijn broer en zijn vriendin, zij hebben een Newfoundlander Oscar waarmee ze waterwerken doen, en hadden een voorstel. In Brugge is er een grote hondenweide waar er ook een grote plas water is en een grote berg zand. Maandag tripje naar daar dus, eerste keer voor Yukon op de hondenweide. In het begin met een klein hartje, gelukkig was grote broer Oscar er ook voor wat steun. Na een tijd kwam hij los en heeft ie het echt goed gedaan. Ook daar heeft hij in het water gespeeld (nog steeds niet gezwommen). Wanneer ik hem riep, zocht ie me eerst en kwam dan supervrolijk af (vond ik ook heel goed van hem). Van de weide gaan vond ie minder leuk, maar ga er zeker nog een keertje naar toe. Eens in de auto heeft ie hele tijd geslapen en thuis was hij nog steeds uitgeteld. Een hele belevenis dus voor deze 5 maand oude pup.
honden page profiel VickyVicky schreef in Nieuwe Alaskan Malamute pup
"  Deze manier heb ik ook gebruikt bij mijn hond en het werkt super! Mijn hond was niet bang, althans, toonde dit niet, maar moest wel heel erg overgeven elke keer. Zelfs toen ik alleen de motor aanzette, En door al die misselijkheid werd ze na een tijdje ook bang.. dit heeft heel goed geholpen, Ik gaf zelfs af en toe haar avondeten in de auto, ging gezellig met haar op de achterbank zitten, veel knuffelen spelen etc. Het heeft super geholpen! Is een zeer relaxte hond in de auto nu, springt er met plezier in en gedraagt zich rustig.  Ga in het begin alleen naar leuke plekken, zodat ze hond geen nare associatie met de auto krijgt, geen da bijvoorbeeld, maar lekker naar het bos "Pascale&Kahlúa  Bedankt voor de tips, maar hiermee was ik al gestart. Soms moet je nu eenmaal effectief wel eens een ritje maken
honden page profiel VickyVicky schreef in Nieuwe Alaskan Malamute pup
Ja inderdaad. Gisteren ook goed nieuws bij de eerste fokker, haar teef is veel later dan gepland uiteindelijk drachtig. Ben wel blij voor haar! Heb al 2 foto's van Yukon op mijn profiel, erop gezet via smartphone, maar ze worden er op hun zijkant ipv rechtstaand geplaatst, beetje vreemd....
honden page profiel VickyVicky schreef in Nieuwe Alaskan Malamute pup
Hoi iedereen Zoals de tittel het zegt heb ik terug een Alaskan Malamute pup Yukon genaamd. Morgen wordt hij 16 weken oud. Gisteren ben ik met hem naar de dierenarts geweest voor kennelhoest (anders kan ik niet naar de hondenschool gaan), zijn ontworming en nog eens een bezoekje op de weegschaal. Jaja meneer weegt ondertussen 17,5 kg, heeft dikke poten en het zal niet meer lang duren of hij zijn snijtanden zal beginnen wisselen. Is ie al zindelijk? Wel ik kan zeggen half, de laatste dagen doet hij 's avonds altijd een plas in huis en telkens dat we het niet zien (kan er dan natuurlijk ook niet op reageren). Voor de rest doet hij alles netjes buiten. Wandelen is geen probleem, al hangt hij de deugeniet wel eens uit (het is een pup voor iets). Met het alleen slapen en thuis blijven ook geen problemen. In het begin mocht ie in huis liggen (geen gehuil, heb me wel de eerste 3 nachten in de zetel gelegd). Nadien is hij uit zichzelf in de garage beginnen slapen (hier ook geen problemen). Het is ook een echte speelvogel, zowel alleen als met mij. Maar ook geeft hij makkelijk aandacht en heb de indruk dat hij ook wel wilt leren. En hij is zo ne grote knuffelhond, vanaf ik me hurk of op de grond zet komt ie af voor knuffels en kruipt hij op mijn schoot ^^ Enkel de auto is een ander verhaald, daar heeft hij angst. In het begin: huilen, plassen, uitwerpsels, kwijlen, ... maar dat beterde wel en heb dit gisteren ook met de dierenarts besproken. Zij heeft me adaptiel (ofzoiets) meegegeven voor in de auto te sprayen kwartier voor ik vertrek zodat hij wat kan relaxen. Moest dit niet helpen kan ik er eventueel nog een pilletje bij geven. Dus eigenlijk al bij al doet Yukon het uitstekend. Ben fier op hem! ^^
honden page profiel MireillevdwMireillevdw schreef in Kunnen 2 reuen samen zitten?
Ik heb zelf 2 zeer dominante reuen, waarvan 1 Oudduitse van 5,5 jaar en 1 Duitse van 2,5 jaar. Soms gaat het er behoorlijk serieus aan toe (de Oudduitse laat weten dat hij hoger in rang is en bepaald), maar geen wonden. Een hoop lawaai en imponeren..... Nu zitten ze weer gezellig met elkaar in de tuin met elkaar te dollen. Een veel gemaakte fout is bemoeienis met of gedrag van de eigenaar. Als je niet weet wat je moet doen, zou ik een gedragstherapeut inschakelen. Die kan buiten het gedrag van de honden ook zien wat de bazen eventueel fout doen. 
honden page profiel MireillevdwMireillevdw schreef in Kunnen 2 reuen samen zitten?
" TWEE HUSKYS TEVEN OOK NIET TE DOEN ZO DOMINANT "  Husky's hebben voldoende beweging nodig in de vorm van naast de fiets of voor de step. Als ze dat niet krijgen, kunnen ze erg vervelend worden. Huskys worden meestal in geotere roedels gehouden met meerdere teefjes en reuen. De huskys die ik heb gezien worden voor de kar gezet en lopen wedstrijden in de sneeuw.  Die kunnen hun ei kwijt en zijn zeer sociale honden.  Ik hoorde wel van de eigenaar dat ze in het voorjaar en de zomer het soms wat minder vinden, omdat ze dan niet kunnen rennen en dan zijn er soms strubbelingen.  Maar het is echt een ras waar je mee aan de gang niet. Veel mensen kiezen voor zo'n ras, omdat ze er zo mooi uit zien, maar denken er niet verder over na. 
honden page profiel VickyVicky schreef in Puppy voer vraag
Hoi Hetgeen je op de zak leest van hoeveelheid je zal moeten geven is inderdaad die 275 gram verdelen over 3 porties (91 gram dus per keer). Nu is dat schema ook een richtlijn, wanneer je merkt dat je pup toch nog te mager staat mag je gerust meer geven (elke portie bijvoorbeeld per 5 gram extra om de 2 dagen). Op het oog voeren dus. Veel succes met je pup!
honden page profiel VickyVicky schreef in Siberian Husky Fokker zoeken
Heb je al eens gekeken op de clubsite van siberische huskies in nederland? Daar zal je een hele lijst van erkende fokkers vinden.
honden page profiel VickyVicky schreef in Wat werkt er rustgevend / slaapverwekkend
Misschien is het ook handig om even de situatie uit te leggen waarin je vriendin zit. Hoe de hond doet, reageert etc (zonder al die toestanden). Zo hebben wij er een beter overzicht van en kunnen we misschien tips geven waarbij geen medicatie nodig is.
honden page profiel VickyVicky schreef in Tandjes laten zien... hoe?
Laat hem eerst en vooral rustig worden en zitten (eventueel tussen je benen of er juist voor). Met je ene hand ondersteun je zijn kin, met de andere hand haal je rustig zijn lip langs de ene kant naar boven, dan wissel je je handen (met de hand waarmee je zijn kin ondersteunde gebruik je nu om de andere kant van zijn lip op te tillen en omgekeerd). En ondertussen zeg je het commando "tandjes laten zien" of wat je ook als commando wilt gebruiken. Zo weet hij wat er gaat gebeuren later. Het vergt bij vele honden wel oefening. Zelf natuurlijk ook rustig blijven.
honden page profiel VickyVicky schreef in Iets 'kleins' doen voor fokker ?
Toen ik eerst bij de fokker langs ging was zij juist jarig, had haar dan een plantje als attentie gegeven. Bij het tweede bezoek was het in de voormiddag, effe de bakker binnengegaan voor wat koffiekoeken, waren ze ook heel blij mee. Het hoeft niet veel te zijn, gewoon de gedachte telt.
honden page profiel VickyVicky schreef in Iets 'kleins' doen voor fokker ?
Toen ik eerst bij de fokker langs ging was zij juist jarig, had haar dan een plantje als attentie gegeven. Bij het tweede bezoek was het in de voormiddag, effe de bakker binnengegaan voor wat koffiekoeken, waren ze ook heel blij mee. Het hoeft niet veel te zijn, gewoon de gedachte telt.
honden page profiel MireillevdwMireillevdw schreef in Wat is waar? FCI is het enige overkoepelend orgaan, toch?
Iemand is met mij een discussie begonnen over stambomen. Ze zegt dat FCI niet de enige erkende organisatie is voor uitgifte van stambomen en naar mijn weten is FCI de enige organisatie die officiële stambomen uitgeeft. Het gaat om American Bully pups, welke een ABKC stamboom zouden bezitten. Naar mijn mening is dit net zoiets als hier wordt gedaan met een Oudduitse herder, die een afstammingsbewijs krijgen (niet hetzelfde als een stamboom, al lijkt het er wel op) omdat het GEEN erkend ras is. Ik ben er zelf van overtuigd dat alleen FCI officiële stambomen uitgeeft. M.i. is de ABKC gewoon een vereniging van bepaalde hondentypen die zelf een afstammingsbewijs uitgeeft. Of heb ik het mis? http://theabkcdogs.org/    
honden page profiel VickyVicky schreef in puppy aanschaffen
" Zo vond ik dat ik goed geholpen werd en de vader en de moeder heb gezien en ik vond dat het er verzorgd en professioneel uitzag . "  Och het is zo makkelijk om even een reu en teef uit hun "collectie" te halen en ze voor te stellen als vader en moeder. Het zijn allemaal goeiekope trucjes om hun pupjes te kunnen verkopen aan goedgelovige mensen. Zo winnen ze weer en hebben ze extra redenen voor terug die honden uit te buiten :'(
honden page profiel VickyVicky schreef in Guus is zo druk
Och die energieke jonge hondjes, een leeftijd om hen op allerlei manieren te prikkelen. Veel mee spelen, wandelen etc is zeker fysiek goed. Maar leer hem anders nieuwe kunstjes aan: zitten, liggen, apporteren, plaatsaanduiding, .... er zijn zoveel mogelijkheden. Het is mentaal een uitdaging, zowel voor jou als je hondje... Op dat vlak zijn er veel mogelijkheden en is het vermoeiender om een nieuw trucje aan te leren voor 10 min dan een uur te wandelen/spelen (fysieke activiteit). Soms hebben ze die mentale uitdaging ook eens nodig....
honden page profiel VickyVicky schreef in Guus is zo druk
Och die energieke jonge hondjes, een leeftijd om hen op allerlei manieren te prikkelen. Veel mee spelen, wandelen etc is zeker fysiek goed. Maar leer hem anders nieuwe kunstjes aan: zitten, liggen, apporteren, plaatsaanduiding, .... er zijn zoveel mogelijkheden. Het is mentaal een uitdaging, zowel voor jou als je hondje... Op dat vlak zijn er veel mogelijkheden en is het vermoeiender om een nieuw trucje aan te leren voor 10 min dan een uur te wandelen/spelen (fysieke activiteit). Soms hebben ze die mentale uitdaging ook eens nodig....
honden page profiel VickyVicky schreef in Hond gromt bij aaien
Hoe oud is je hondje? Kan daar dikwijls ook wat mee te maken hebben, zicht wat minder, of wat meer een grolpotje geworden (zoals wij als we ouder worden). Het kan veel oorzaken hebben. Ons Antje is bijna 16 jaar en op pensioen, vroeger veel blaffen en grollen, nu enkel grollen (met wat schrale stem) als het haar niet aanstaat. Ook haar geblaf van vreugde klinkt schraler (jaja echt op pensioen hé :D ) Honden kunnen ook soms grollen als ze zich niet goed voelen....
honden page profiel VickyVicky schreef in Teef dominant naar reu na loopsheid
" Ze is 6 november loops geworden. De dagen waar de reu het heftigst reageerde en zij ook haar staart opzij deed waren afgelopen weekend, vrijdag, zaterdag en zondag. Dat is al vrij laat geloof ik, dag 20, 21 en 22. Ze zou dan wel een hele lange loopsheid hebben ook.  "  De loopsheid van een hond hangt af van ras tot ras, hond tot hond, loopsheid tot loopsheid. Soms kan het inderdaad gebeuren dat ze pas op hun hoogst staan op dag 21. De loopsheid kan van 2 tot zelfs 4 weken duren (denk in sommige gevallen wel nog iets langer) Ben geen expert, zelf geen fokker, maar heb me een pupje gereserveerd (me wat ingelezen hierover) en die teef is nu al een hele tijd loops, maar staat nog steeds niet hoog voor naar de dekreu te gaan. Misschien is de loopsheid toch nog niet volledig gedaan bij je teef...
honden page profiel VickyVicky schreef in Teef dominant naar reu na loopsheid

honden page profiel VickyVicky schreef in Teef dominant naar reu na loopsheid
" Ze is 6 november loops geworden. De dagen waar de reu het heftigst reageerde en zij ook haar staart opzij deed waren afgelopen weekend, vrijdag, zaterdag en zondag. Dat is al vrij laat geloof ik, dag 20, 21 en 22. Ze zou dan wel een hele lange loopsheid hebben ook.  "  De loopsheid van een hond hangt af van ras tot ras, hond tot hond, loopsheid tot loopsheid. Soms kan het inderdaad gebeuren dat ze pas op hun hoogst staan op dag 21. De loopsheid kan van 2 tot zelfs 4 weken duren (denk in sommige gevallen wel nog iets langer) Ben geen expert, zelf geen fokker, maar heb me een pupje gereserveerd (me wat ingelezen hierover) en die teef is nu al een hele tijd loops, maar staat nog steeds niet hoog voor naar de dekreu te gaan. Misschien is de loopsheid toch nog niet volledig gedaan bij je teef...
honden page profiel MireillevdwMireillevdw schreef in Paracord ervaringen??
" Super! Ik ga dit weekend aan een windhonden band werken, effe uitproberen als mij van dun naar breed knopen lukt. En ik heb een bestelling liggen voor een lijn, weer een dubbele cobra maar niet zo lang dit keer. En ik wil kijken als ik de band voor Eddy af kan maken. Wordt misschien de sanctified modefied tiger of eigen twist. Laatst een tuigje gemaakt en ruimschoots uitgeprobeerd wn hij zit echt super!! Geen schaafwonden of drukplekken. " Maylo, Ziko † en baasje Laura  Ja, dat tuigje heb ik ook voorbij zien komen op Facebook. Mooi hoor.
honden page profiel MireillevdwMireillevdw schreef in Paracord ervaringen??
" Ik heb vanochtend deze nog afgemaakt, was een bestelling voor iemand hier van HP dubbele cobra met als binnenste kleur paars en aan de buiten kant rood ( halfslip halsband in type 2, riem in type 1 ) " Danielle, Kyra †, Kaylin en Djaira  mooi, hoor.
 

Vrienden van ~Christel~;-)

honden foto van DISHAhonden foto van Leffe Saarlooswolfhondhonden foto van Nienke & de roedelhonden foto van Petra honden foto van -Iris & Tommy-honden foto van Mireillevdwhonden foto van Constance R.I.P. Beau honden foto van Marianne van Versendaalhonden foto van Marion  en Djangohonden foto van Marjolein en Noa en kleine Levihonden foto van Kitty  & Danny •*¨*•.¸¸ Sadira, Ilisha, Dizzy, Heavy, Faith, Feenix, Kai, Balto, Simba & Nina ¸¸.•*¨*• honden foto van Bianca & Tarahonden foto van Mariekehonden foto van lisa en layckahonden foto van Caroline & Atlashonden foto van Daphne met Dajo & Jaguarhonden foto van Vickyhonden foto van meganhonden foto van Romihonden foto van Floor en Peddyhonden foto van viv  honden foto van Tamarahonden foto van Knut en Lilo

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^