HondenPage baasje Annika • Balou † • Kyra

Wat schreven de vrienden van Annika • Balou † • Kyra op het forum

honden page profiel Dobber †Dobber † schreef in Mijn Pomeriaan vertoont steeds vaker vals gedrag
Het eerste waar ik aan dacht toen ik je openingspost las, was syringomyelie. Het komt relatief vaak voor bij kleine hondjes die gefokt zijn op bolle kopjes (zoals de chihuahua en dwergkeesjes/pomeriaan). De symptomen kunnen heel langzaam ontstaan, maar ook heel snel.    Symptomen syringomyelie: Krabben aan één zijde van de hals of schouder (vaak zonder de huid aan te raken).Pijnaanvallen (nekpijn).Gevoelige plekken in de huid (hond wil hier niet aangeraakt worden).Een andere houding bij het slapen.Een slechte coördinatie (dronkenmansgang).Spierzwakte en afname van spierweefsel.Jonge honden kunnen scheef groeien (scoliose).Verlamming aangezichtsspieren (zelden).Evenwichtsstoornissen (zelden).Deze problemen kunnen plotseling of geleidelijk ontstaan, komen en gaan en geleidelijk steeds erger worden.   Bron: https://mcvoordieren.nl/kennisbank/syringomyelie/ 
honden page profiel Dobber †Dobber † schreef in 10 meter lijn
De welkoop heeft paarden longeerlijnen, die zijn niet al te zwaar. Mijn hond van 20 kg kon daar prima mee lopen.
honden page profiel Dobber †Dobber † schreef in Allergie
" Ja dacht ik uiteraard ook aan. Maar dacht er is bloedonderzoek geweest. En een echo vd buik. Ik begreep dat het nu vooral sinds de rc anallergenic huidklachten zijn. " ientje Bij Dobber heb ik 3 verschillende bloedonderzoeken moeten doen voordat pancreatitis eruit kwam, dus 1 (algemeen?) bloedonderzoek zegt niet alles. Ze had jaren eerder al eens een buik echo gehad, de da zei toen dat ze de pancreas niet goed in beeld kon brengen, omdat die zo hoog binnen haar ribbenkast lag. Vandaar dat ik me afvraag welke bloedtesten zijn gedaan. En nu dus ook of ze de pancreas bij de echo goed in beeld hebben gekregen?
honden page profiel Dobber †Dobber † schreef in Allergie
Je schrijft dat ook bloedonderzoek is gedaan, zijn toen ook de galzuren en alvleesklierwaardes getest? Mijn hond had ook allergieën, ze kreeg daarvoor Cytopoint. Ze had later ook last van haar maag en darmen, slechte ontlasting, overgeven e.d. Dat bleek uiteindelijk een chronische alvleesklierontsteking te zijn en stond dus los van allergieën. 
honden page profiel Dobber †Dobber † schreef in Oudjes klets topic
Och ... Pfff, wat is het dan snel gegaan he ... Blij dat jullie toch nog vandaag zijn gegaan en dat ze uiteindelijk rustig is ingeslapen. Heel veel sterkte voor de komende tijd, het is een hele rare gewaarwording na zoveel jaren samen. Die shock is heel herkenbaar, dat heeft tijd nodig om verwerkt te worden.    Nog eens sterkte, voor jou en je moeder!
honden page profiel Dobber †Dobber † schreef in Oudjes klets topic
" Ik ben bang dat het nu echt klaar is.  Gisteren had ze een goede dag, maar nu ademd ze net zo zwaar en snel als na die aanval.  Ik weet niet wat ze voelt en of ze pijn heeft, maar ik zie ongemak.   Mijn moeder wil maandag nog naar de da voor een controle om te kijken of er iets te doen is, ik denk dat het maandag tijd is om afscheid te nemen.   Heeft iemand ervaring met artsen die het aan huis doen? De huidige dierenarts gebruiken vind ik geen fijn idee. Penny heeft er slechte ervaringen mee. " Penny Och ... :( Wat een vervelend bericht, je weet dat het gaat komen, maar dat maakt het niet gemakkelijker :( ... Ik leef met je mee en wens je veel sterkte toe!    W.b. de dierenarts aan huis: ik heb voor Dobber de dierenarts aan huis gehad, maar die heb ik op donderdag gebeld en ze konden pas de dinsdag langskomen voor inslapen. Daardoor heb ik het idee dat een dierenarts aan huis vooral fijn is bij een geplande euthanasie waar het niet aankomt op een dag. Voor spoed of dingen die niet een paar dagen kunnen wachten, zou ik niet snel meer de dierenarts aan huis regelen, tenzij het iemand is die ook met spoed naar je toe kan komen.    Komt ook omdat mijn ervaring is, dat als het einde eraan komt, dat het aftakelen ineens heel snel gaat. Bij Dobber kwamen de eerste symptomen een paar dagen van tevoren en had ik die niet eens echt in de gaten. Had ik toen een dierenarts aan huis geregeld voor een paar dagen later, dan was ik te laat geweest. Want ineens was het in 12 uur zo verslechterd, dat ik uiteindelijk besloot om toch langs te gaan bij de DA. Eigenlijk wist ik wel dat het tijd was, maar mijn gevoel wilde er nog niet aan. Uiteindelijk heb ik toch een afspraak gemaakt, vanuit de gedachte dat ook als ik bij de DA was, dat niet betekende dat ik haar per definitie moest laten gaan. Achteraf ben ik heel blij dat ik niet gewacht heb tot de volgende dag.
honden page profiel Dobber †Dobber † schreef in Oudjes klets topic
@Chantal: och, wat een mooi koppie! Heftig hoor, zo snel toch nog die beslissing moeten nemen. Maar wel de juiste, als ik het zo lees.    @Penny: oh bah, wat naar zeg! Hopelijk was het niks, maar het klinkt inderdaad niet goed. Ik snap dat je erg geschrokken bent! Lastig he, dit soort dingen. Vooral als ze de volgende dag weer opgeknapt lijken te zijn. Het is toch weer een moment dat je met de neus op de feiten wordt gedrukt dat ze in de reservetijd zit en dat er elk moment iets kan gebeuren. Ik weet nog dat ik met Dobber ontzettend veel stress heb gehad, omdat ik zag dat ze aftakelde en ik zo bezig was met het goede moment 'moeten' uitkiezen en dat ik die beslissing maar 1 keer kon nemen.   Heb je de aanval van vannacht al besproken met de DA? Alle issues met Penny tellen bij elkaar op en je gaat grenzen verleggen, de DA kan in zo'n geval helpen met objectieve input.   Dat gal spugen, is ook onderzocht waar dat vandaan komt? En merk je ook op andere momenten dat ze erg moet hijgen o.i.d.? 
honden page profiel Dobber †Dobber † schreef in Teken petitie tegen extreme stijging dierenartskosten
Het lijkt erop dat de dorpsdierenarts hier er ook mee gaat ophouden, want er is geen opvolger. Anicura zal waarschijnlijk geen interesse hebben in zo'n klein praktijkje (1 DA en een paar assistentes). Ik hoop maar dat de prijzen bij andere dierenartsen in de buurt normaal blijven, want een kennis van me woont in de randstad en die prijzen zijn echt flink anders ...    Voor Dobber's Cytopoint injectie betaalde ik bij mijn dorpsdierenarts in 2023 zo'n €72, de injectie werd gezet door de dierenarts zelf. Die prijs is vergelijkbaar met wat ik betaalde bij de grote dierenartsenpraktijk wat verder bij me vandaan (geen Anicura).   Die kennis van me heeft een hond die dezelfde exact dezelfde injectie krijgt, maar dan gezet door de assistente. Zij zit bij een Anicura en was in 2023 zo'n €102 kwijt per injectie. Die was waarschijnlijk nog eens €50 duurder geweest i.v.m. consultkosten als de DA 'm had moeten zetten i.p.v. de assistent.   Dobbers inslapen was op een zondagmiddag en kostte in totaal iets van €125, als ik het me goed herinner. Die kennis had een tijdje daarvoor ook een van haar honden moeten inslapen (ik gok 30 kilo). Zij was op een vrijdagmiddag €230 kwijt. Die hond was wel wat zwaarder, maar dan nog ... Zij waren volgens mij op de vrijdag binnen openingstijden, terwijl ik op een zondagmiddag daar stond en dus ook het weekendtarief betaalde. 
honden page profiel Dobber †Dobber † schreef in Aanschaf pup klein ras / hobbyfokker
" Ok dat snap ik volledig. Enkel nog wat betekent F1b dan, want de moeder hond zou een F1b zijn " Sergeant Vic Google is gewillig en zegt dit : https://mahoganymelody.nl/generaties/   Een F1b is dus het resultaat als een keeshond x husky gedekt is door een volle Husky of keeshond, als ik het zo lees.    Iets om mee te nemen: bij een kruising is het maar net wat de pup erft van de vader en wat van de moeder. Dus kan het qua gedrag en karakter alle kanten op, daardoor weet je in feite niet wat je koopt.   Mijn ervaring met (kruising)jachthonden is dat deze niet of nauwelijks los kunnen lopen, omdat ze overal willen jagen. De husky-kruisingen die ik heb gekend, waren stuk voor stuk jagers die zelfs schapen hebben gedood als ze de kans kregen. Hun eigenaar moest dus ook de hele tuin omheinen en de honden hebben eigenlijk nooit kunnen loslopen. Mijn eigen hond was ook een kruising jachthond, zelfde verhaal. Zij beet als puberhondje eens 15 kippen dood en tijdens een wandeling kreeg ze eens een konijn te pakken in de tuin bij een bedrijf. Beestje is doodgebeten.   Stel dat je pup dat jachtinstinct heeft en dat is gecombineerd met het felle van de keeshond. Dan heb je potentiëel een onhoudbaar jachtprojectiel in huis. Ik wil je niet bang maken, maar dit zijn wel dingen om mee te nemen en te overwegen. Een hond moet eerst bij je passen qua gedrag en karakter, het uiterlijk is daarna mooi meegenomen, zeg ik altijd ;). 
honden page profiel Dobber †Dobber † schreef in Oudjes klets topic
" Helaas begint de ontlastingsincontinentie nu wel een probleem te worden.  Geen idee waarom maar sinds kort moet ze standaard tussen 2 en 3 poepen en dat doet ze dus op haar kussen. Voorheen werd ze direct wakker en kon ik het gewoon opruimen. Nu wordt ze niet meer meteen wakker en gaat ze er in slapen met het gevolg dat zij en het kussen onder de poep zitten. Ze lijkt er niet veel last van te hebben, maar het is natuurlijk niet leuk. Vanacht heb ik haar rond 3 uur onder de douche moeten zetten en mijn kamer moeten schoonmaken.    Ik doe het met liefde en maak er nooit een probleem van, maar ik vind het wel naar dat het steeds vaker gebeurt. Een oplossing kan ik ook niet echt bedenken...   Natuurlijk wakkert dit thuis ook weer de hele discussie over wel inslapen of niet inslapen weer aan, terwijl ze het verder juist weer best goed doet. " Penny Och, wat een sneue situatie :( ... Voor haar, maar ook voor jullie. Ongelukjes gebeuren en daar verander je niks aan, maar ik vond het zelf altijd heel erg vervelend als het hier gebeurde. En als ze zelf dan ook vies is, daar is helemaal niks aan ...   Dat ze het niet in de gaten heeft, kan dat ermee te maken hebben dat ze neurologisch nu ook achteruitgang toont (met de pootjes die ze niet goed optilt bij de DA)? Zou er ook passende medicatie zijn tegen de incontinentie?   Het is een hele sneue situatie en ook begrijpelijk dat je moeder zich daar niet fijn bij voelt. Uiteindelijk gaat het erom dat Penny zich nog goed voelt, maar dit soort dingen zijn wel weer een teken van hoe oud ze is ... Ik vond het in elk geval heel lastig de laatste maanden met Dobber. Ik wist dat ze zich niet goed voelde en met je verstand weet je dat het niet lang meer kan duren, maar het hart wil zo graag anders.    Blijf gewoon opletten en kritisch bekijken hoe het gaat. Sterkte iig!
honden page profiel Dobber †Dobber † schreef in Ervaringen late eerste loopsheid
Je zult het vast al wel weten, maar dit is waarschijnlijk het moment dat ze op-en-top vruchtbaar is. Dit is dus de gevaarlijkste periode :). Mijn eigen hond was ja-ren geleden loops en we dachten dat het eigenlijk wel voorbij was omdat ze niet meer zo bloedde, de volgende avond ging het mis met de hond van mijn broer en is ze gedekt. Dus houd haar in de gaten en wacht voor de zekerheid nog een 2 weken. Je ziet aan de reutjes wel of het echt voorbij is of niet, maar totdat je zeker bent, zou ik haar aangelijnd houden. 
honden page profiel Dobber †Dobber † schreef in Teken petitie tegen extreme stijging dierenartskosten
" Dat niet alle rassen welkom zijn is niet voor niets natuurlijk. Met beleid geld reserveren is een leuk idee, maar als je hond in t eerste jaar al iets serieus duurs moet, dan heb je dat geld nog niet bij elkaar gespaard met die absurde bedragen. " Kees Dit blijft natuurlijk een discussie, maar ik denk dan: natuurlijk moet je goed nadenken voordat je begint aan een dier. Dat begint al bij het soort ras dat je neemt en dat je, lijkt mij, een financiële buffer hebt voor onverwachte kosten. Neem je een hond die bekend staat om z'n problemen, dan kun je ervan uitgaan dat er kosten bijkomen en ik denk dat een verzekering dan zeker slim kan zijn. Maar laten we niet overdrijven: er zijn genoeg rassen waarbij je met enige zekerheid mag verwachten dat je niet het eerste jaar al met enorme kosten zit vanwege erfelijke gebreken of slechte voorgeschiedenis/fokkerij. Al bevestigt de uitzondering de regel, vandaar de financiële buffer voor onverwachte kosten.    Maar een verzekering verplicht stellen om een hond te kunnen kopen? Dat kun je m.i. niet aan mensen opleggen. Net zoals er mensen zijn die domme beslissingen nemen, zijn er ook mensen die er wel goed over nadenken en toch geen verzekering willen. Als de dierenartskosten om te beginnen wat normaler zouden zijn dan nu met die opgejaagde woekerprijzen, zouden mensen sowieso al sneller hulp zoeken van een dierenarts. En stel dat een verzekering verplicht zou zijn, dan zouden die maandelijkse prijzen straks de pan uitrijzen, dus dan ben je het wel kwijt aan de verzekering i.p.v. de dierenarts.  Enfin, wat ik al zei, het blijft een discussie en ieder z'n eigen mening. Ik heb nooit een verzekering gehad, maar elk z'n voorkeur natuurlijk.
honden page profiel Dobber †Dobber † schreef in Teken petitie tegen extreme stijging dierenartskosten
" eigenlijk zou een huisdierverzekering gewoon verplicht moeten worden,   kunnen mensen dat niet betalen, dan ook niet aan een huisdier beginnen,   een huisdier word vaak als luxe gezien waar je niet aan moet beginnen als je weet dat je mogelijk grote uitgaven niet kunt betalen....     " RJ Dat ben ik toch echt niet met je eens ... Natuurlijk moet je goed nadenken voordat je een dier neemt en de kosten die daarachter vandaan kunnen komen. Maar een verzekering verplicht stellen lijkt mij niet de juiste oplossing, die krengen zijn ook belachelijk duur en lang niet alles wordt vergoed, lang niet elk ras is welkom, leeftijd kan een beperking zijn etc. Met beleid geld reserveren in een potje voor dierenartskosten is ook nog een optie, om iets te noemen. Een verzekering is niet heilig.  
honden page profiel Dobber †Dobber † schreef in Nekhernia, nog steeds pijn na operatie
De osteopaat waar ik met Dobber naartoe ging, zei eens dat je na een narcose eigenlijk per definitie naar de osteopaat moet. Normaal gesproken houden spieren de boel op z'n plek. Door de narcose is zijn de spieren ontspannen, dus als het dier dan in een rare houding ligt of als ze tijdens het verplaatsen e.d. niet opletten, zit er zomaar iets niet goed in het skelet/pezen e.d. Ik weet nog dat ze Dobber naar de operatiekamer tilden en dat Dobbers kop zijwaards langs de arm van de assistente hing. Kun je nagaan: alle spieren waren helemaal ontspannen en dan hangt die nek in zo'n gekke houding. Dan kun je er eigenlijk vanuit gaan dat iets niet meer goed zit.   Bij de ene hond trekt het natuurlijk weer bij tijdens het bewegen, bij de andere hond niet. Zelf ben ik nadien weer naar de osteopaat gegaan. 
honden page profiel Dobber †Dobber † schreef in librela / cytopoint
Mijn hond kreeg die combinatie ook. Ze had veel huidschilfers en verhaarde soms heel erg. Maar door de Cytopoint was de jeuk weg en ik hoop dat ze door de Librela ook geen pijn heeft gehad. 
honden page profiel Dobber †Dobber † schreef in Oudjes klets topic
Sorry voor het late reageren, wat fijn dat het bezoekje aan de DA laatste keer meeviel! Dat van die pootjes herken ik heel erg van Dobber, dus is denk ik echt een ouderdomsklacht. Dobber had het vooral als ze lang had gelegen, soms liep ze dan echt met een van haar achterpoten op de knokkels. Ik zette 'm dan recht en dan was het weer goed.    Ben blij voor je dat je een goed gesprek hebt gehad met je moeder! Het is inderdaad niet eerlijk om een jonge hond te vergelijken met een oude en daaruit de conclusie van inslapen te trekken. Ouderdomskwalen horen erbij, maar het doel is ingrijpen als leven, lijden wordt. Daar heb ik zelf de meeste spanning en stress van gehad: wanneer moet ik ingrijpen. Wanneer ben je nog op tijd en wanneer te laat. Wat je zegt, je gaat grenzen verleggen en achteraf denk ik bij mezelf: waarom had ik nog hoop om een chronische alvleesklier te kunnen genezen bij een hond van ruim 15? Maar op dat moment zelf sta je er zo niet in ...   Die zorg waar jij het over hebt, breekt je op een gegeven moment echt op. Ik herken het wat je schrijft, leef met je mee! Dobber sliep al jarenlang bij mij boven, omdat ze vroeger nog de trap zelf op- en afliep. De laatste jaren tilde ik haar naar boven, zodat ze zichzelf niet zou overvragen. Maar op een gegeven moment vond ik het ook heel fijn dat ik haar in de gaten kon houden. Ik zou het nu ook echt geen fijn idee vinden om zo'n ouwetje beneden te laten. Het gebeurde met enige regelmaat dat Dobber eruit moest of dat ik braaksel kon opruimen midden in de nacht of wakker werd omdat ze onrustig was en rondliep of hijgde. Pas nu we ruim 6 maanden verder zijn, heb ik me echt gerealiseerd hoe verschrikkelijk veel spanning ik in die tijd heb gehad.    Heel veel sterkte i.i.g. met alles! Ze is er nog en zo te lezen gaat het naar omstandigheden goed. Ik duim dat ze nog een tijdje zo mag doorhobbelen en dat als de tijd daar is, dat het ook 'goed' is .
honden page profiel Dobber †Dobber † schreef in Tips waak/erfhond raskeuze
Mijn gedachte is ook om als je voor een buitenhond kiest, er 2 te nemen zodat ze wat aan elkaar hebben. Mijn Dobber was vroeger een buitenhond, maar zij is daar nooit gelukkig geweest. Was half Stabij met Appenzeller, dus in theorie rassen die buiten zouden kunnen. Ik denk dat ze een stuk gelukkiger was geweest als ze samen zou zijn met een maatje. 
honden page profiel Dobber †Dobber † schreef in Eindelijk gevonden...
Wat een mooie honden! Ik vind Anna haar kleurige vachtje erg mooi ;). 
honden page profiel Dobber †Dobber † schreef in Oudjes klets topic
Hoe is het gegaan bij de dierenarts?
honden page profiel Dobber †Dobber † schreef in Oudjes klets topic
Och ...  Wat een vervelend bericht, je wilt je beestje zo lang mogelijk bij je hebben en dan lijkt het ineens toch de verkeerde kant op te gaan ...    Wat je schrijft klinkt inderdaad als een oud hondje dat nu snel aftakelt. Ik zag dat bij Dobber ook en gemerkt en ongemerkt ga je grenzen verleggen. Denk dat het goed is om de dierenarts ernaar te laten kijken en ik zou haar ook vragen wat ze zelf zou doen, als Penny haar hond was geweest. Een objectieve blik kan helpen om te relativeren wat je door eigen emoties niet meer ziet of juist teveel aandacht op legt.    Het emotieloze herken ik heel erg. Bij mij kwam dat 2 dagen nadat Dobber was ingeslapen. Zaterdag heb ik haar laten gaan, die dag en de zondag was ik heel emotioneel en was het heel overweldigend dat ze er niet meer was. De maandag voelde ik me 'apart' en kon me helemaal niet concentreren op het werk. De dinsdag was het ineens bijna weer als normaal en waren mijn emoties weg. Geen liefde en geen verdriet, maar blanco. Ik voelde me er niet goed bij, want ik wist heel goed dat die liefde en het verdriet er wel was en is.    Ik heb mezelf inderdaad ook afgevraagd of het rouwen al was geweest tijdens haar leven, omdat ik me dus zo kalm en emotieloos voelde. Dobbers spulletjes zijn ook na anderhalve week bijna allemaal weggegaan of opgeruimd, alleen haar schapenvachtjes liggen nog steeds naast mijn stoel. Ik heb heel lang naar haar foto's kunnen kijken zonder iets te voelen. Maar ik heb me ook heel bewust gerealiseerd dat het zelfbescherming was van mijn hoofd, omdat het verdriet gewoon te overweldigend was. Pas 2 maanden na het inslapen staat in mijn notitieboekje dat mijn emoties een beetje loskomen, maar in hele kleine beetjes.    Ik weet niet hoe het jou zal vergaan, maar als ik naar mezelf kijk, heeft het dus lang geduurd voordat de emoties los zijn. Ik heb het idee dat mijn emoties door die 'rustperiode' langzaamaan wat 'verwerkt' zijn, maar het is nog steeds k*t. Dagelijks denk ik wel een keer aan haar en regelmatig word ik emotioneel en komt het weer hard aan dat ze 'weg' is. Het hoort erbij, denk ik. Maar ik denk niet dat ik me ooit nog zo zal kunnen geven aan een dier. Tijd zal het leren ...   Heel veel sterkte voor jou en voor als de tijd daar is. Ik leef met je mee .
honden page profiel esther esther schreef in vuurwerkvrije omgeving gezocht voor volgend jaar
" Ja dat had ik al gelezen, maar ik ga naar de Drunense duinen, had wel naar Texel gewild, maar volgend jaar misschien. " yooop Doe maar, gaan we lekker daten!
honden page profiel esther esther schreef in vuurwerkvrije omgeving gezocht voor volgend jaar
" Vroeger gingen we naar Texel, maar huisjes zijn zo duur geworden en ik laat mijn papegaai niet graag te lang alleen, iemand zou haar kunne eten geven maar dat vind ik zielig.   Idioot duur gewoon, maar wij doe het nog steeds elk jaar. Dan zitten we net buiten de Koog, maar ook hier was het nu veel meer vuurwerk dan voorgaande jaren. Viel ons echt tegen. De dagen rond kerst en oud/nieuw zijn gewoon hoogseizoen prijzen, helaas   " to Ik denk dat de Koog ook wel het meest drukke ( onrustige ) dorpje is van Texel wat dat betreft.. Maar de Cocksdorp is ook een mierennest met al die toeristen. Wil je echt rustig zitten dan zou ik voor Oost kiezen. Ik vind het sowieso heel erg meevallen op Texel, het fijne is dat het vuurwerk hier zich meestal beperkt tot oudejaarsavond, tussen 0.00 en 2.00. De dagen ervoor, of nieuwjaarsdag hoor je praktisch niets meer.
honden page profiel esther esther schreef in vuurwerkvrije omgeving gezocht voor volgend jaar
" Nee, in Apeldoorn mag geen vuurwerk afgestoken worden, al een paar jaar niet.    Maar je moet t altijd vragen bij t hotel. Het bos zit er direct achter, daar gaan ze geen vuurwerk afsteken lijkt me. " Kees In Apeldoorn, maar ook in Ugchelen en de rest van de omgeving wordt juist héél veel vuurwerk afgestoken. Al jaren. Beslist geen plek voor een doodsbange hond..
honden page profiel Dobber †Dobber † schreef in Terminale newfoundlander
Wauw, wat een goed bericht!!!!! 
honden page profiel Dobber †Dobber † schreef in Slepen met poot?
Mijn Dobber kon nog goed lopen, maar zo nu en dan hoorde ik dat een nageltje over de grond schuurde. Waarschijnlijk omdat ze die poot niet meer goed kon optillen. Het kan dus niks zijn, maar het kan ook iets zijn waar je misschien een oogje op moet houden of het ook verergert oid.
honden page profiel Dobber †Dobber † schreef in Berichten zonder enig opgaaf van reden verwijderd
" Dit is iemand die onder verschillende namen dingen plaatst en erg vervelend is geweest, vooral snachts. Dat werd echt forum vervuiling en vandaar dat zonder reden het bericht verwijderd word, dan komt degen weer onder een andere naam terug. Degene maakt nieuwe topic aan aan de hand van problemen van mensen die iets geplaatst hebben, dus als ik morgen vertel, mijn hond eet wc rollen, dan maakt degene daar een topic over, soms best kwetsend voor mensen ook. " yooop Ik vermoed dat RinTinTin het nieuwe account van D is, Yoop ... 
honden page profiel Dobber †Dobber † schreef in Berp haar eerste nest
" Berp houd ik inderdaad gescheiden van Dien, een 1 jarig teefje. Dien haar opa is Berp haar vader.  Het risico met deze honden is er altijd. Reu-teef combinatie gaat ook niet altijd goed maar heeft een grotere kans van slagen. Op dit moment ga ik er vanuit dat ik de 3 dames sowieso op den duur gescheiden moet houden. Op dit moment kan Lies (pup uit het nest) nog wel met moeders en tante apart. Maar ik vermoed dat dit in de toekomst zal veranderen. Ik ga er in ieder geval niet vanuit. Misschien valt het mee en blijft het goed gaan. Maar ik ga in deze het liefst van de slechtste uitkomst uit en wellicht valt het dan wel mee. Ik verwacht wel dat Berp oké zal blijven met dr zoon. Maar ook hierop heb ik geen garanties. " Anke Bedankt voor je uitleg! Het lijkt me wel lastig om meerdere honden gescheiden te houden en alles x 3 te doen (uitlaten/sporten etc.). Maar beter dat dan alles bij elkaar houden en dat de honden gaan vechten. Ik duim met je mee dat er nog een goede optie voorbijkomt voor het laatste reutje :). 
honden page profiel Dobber †Dobber † schreef in Berp haar eerste nest
Gewoon een vraag hoor (en misschien heb je 'm eerder al wel beantwoord), maar ik meende ergens gelezen te hebben dat er hondagressie in deze lijnen zit en dat Berp ook gescheiden wordt gehouden van een andere hond in huis. Ik vroeg me af, hoe groot is dan het risico om 2 teven (moeder-dochter) van een bepaald karakter en kaliber in 1 huis te laten wonen? Moet je ze waarschijnlijk uit elkaar houden o.i.d.? Of schat je in dat deze combi goed zou moeten gaan?   Again, geen aanval, maar gewoon een vraag .
honden page profiel Dobber †Dobber † schreef in Verdriet
Sterkte!
honden page profiel Dobber †Dobber † schreef in Nog een boom erbij
Heel mooi!!! Wat is het een ouwetje zeg  .
 

Vrienden van Annika • Balou † • Kyra

honden foto van Margje & Bikohonden foto van Misky, Chukkie, Edge en Khan honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjehonden foto van Angela • Bodhihonden foto van Bugs      **Taz**honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jiphonden foto van cia v.d. heijdenhonden foto van Nicky en Maggiehonden foto van Dobber †honden foto van Adinda, Runeke, Paloma, Wolf, Pixie en poes Uncashonden foto van Yarrindihonden foto van Claire & Tess & Bonnyhonden foto van Kim, Jeff , Jake  &  Benji †  honden foto van Morganehonden foto van huskywomanhonden foto van JMJhonden foto van dianahonden foto van Tamarahonden foto van Simone, Cody en Flynnhonden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)honden foto van Prins J.J.honden foto van Yvonne Flippie Simba honden foto van Charissahonden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic honden foto van Liekehonden foto van DIESELhonden foto van esther honden foto van Lisa & Boebiehonden foto van Billie Bhonden foto van De jongens!honden foto van J&Jhonden foto van RianneMooiweerhonden foto van silke

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^