Tennisbal slecht?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MargaMarga

honden foto van Marga

Ik hoorde gister op cursus dat de tennisbal af te raden is als speeltje. Nog nooit van gehoord, had echt zoiets van huh?

Reden is dat het wol van een tennisbal los gaat zitten op den duur en er daardoor zand in blijft kleven. Resultaat is dat de hond na 4 jaar geen tanden meer heeft. Beter is een rubberen bal.

Beer raakt regelmatig tennisballen 'kwijt' (lees als: geen zin ze meer te halen in de zee). Met een tennisbal is dat niet zo erg, maar zo'n rubberen bal is wat duurder in aanschaf iedere keer.

Hebben jullie hier wel eens van gehoord? Wie heeft er ervaring mee en is zo'n rubberen bal net zo leuk als een tennisbal (voor met de werpstok).

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Tennisbal slecht?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Romy en JoepRomy en Joep 3 doggies

honden foto van Romy en Joep

Ik heb dit nog nooit gehoord. Vind het ook een beetje raar maar er zal wel iets in zitten. Voortaan gewoon je bikini aan en zelf de rubber bal gaan halen als de hond geen zin meer heeft.

honden page profiel Romy en JoepRomy en Joep 3 doggies

honden foto van Romy en Joep

Je kan er natuurlijk ook op letten dat je bal niet oud en versleten raakt. Op tijd de bal vervangen dus!

honden page profiel DIESELDIESEL 3 doggies

honden foto van DIESEL

Ik weet wel dat het spelen met een tennisbal gevaarlijk is, maar niet op deze manier.

Meer op de manier dat het gevaarlijk is voor je hond om er achteraan te rennen omdat hij bij het remmen vaak rare bewegingen maakt. De dag dat ik dit hoorde, konden de buren hier naar de dierenarts omdat hun hond iets verrekt had met het remmen voor de bal.

Je kunt ook het wol van de tennisbal afhalen :-) En dan even iets om het plakkerige weg te halen en dan heb je toch je tennisbal haha.

honden page profiel lady04lady04

honden foto van lady04

Ja dat hebben ze mij ook verteld idd.
Je moet dus eigenlijk de bal gooien en de hond vasthouden en wanneer je ziet dat de bal bijna de grond al raakt mag je de hond loslaten.
Ik heb het wel een tijdje gedaan maar och....zodra ik de bal pak, rennen mijn honden mij al voor en kijken op afstand....'toe maar!, gooi de bal maar baasje...' hahaha naja en dan kan ik het ook weer niet laten O-)

honden page profiel Heleen, Brit & CodyHeleen, Brit & Cody 3 doggies

honden foto van Heleen, Brit & Cody

Ik heb het wel vaker gehoord.

Speel zelf buiten wel met tennisballen, maar binnen zijn ze gewoon opgeruimd om de schade te beperken.

honden page profiel Thera, Kyra, Tess en LivThera, Kyra, Tess en Liv 3 doggies

honden foto van Thera, Kyra, Tess en Liv

Ik heb er wel vaker van gehoord, het is vooral slecht om op te kauwen, alleen apporteren is op zich niet zo heel erg. Maar de meningen zijn erover verdeeld. Net als het gooien met een werpstok, je gooit dan zo ver dat de bal al stilligt en de hond dus in de remmen moet, terwijl als je gewoon gooit de bal nog doorrolt en de hond dus niet vol in de remmen hoeft.

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Cabasja

Ow ja zekers!!!
Ik ken wel hodnen die hele korte tanden hebben door tennisballen.
Maar die kauwen er echt op..mijn honden pakken het en brengen het terug...niet echt dat gooien in de bek enz.

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma. 3 doggies

honden foto van Irene Emma.

Wat een kul verhaal zeg, gewoon met de tennisbal blijven spelen
Je wil niet weten hoeveel tennis ballen er hier doorheen gegaan zijn ,want mijn zwager tenniste. Een bal wordt 1 x gebruikt dus tennis ballen te over.
Van een rubber bal kreeg er hier een ,ook stukjes van af. Dat vond ik gevaarlijk.

honden page profiel Lotte met HobbeLotte met Hobbe 3 doggies

honden foto van Lotte met Hobbe

Tennisballen zijn slecht voor honden die er veel op kauwen, dan slijten de tanden hard. Ik ken een aantal labradors die echt geen tennisbal meer mogen, hun tanden zijn gehalveerd..

honden page profiel LupiLupi 3 doggies

honden foto van Lupi

Mijn labrador stond om 5u 'smorgens met een tennisbal aan het bed om te spelen... en vroeg om 11 u savonds er nog om... hij had dus tennisballenverslaving. Hij ging nergens zonder een bal in zijn mond en als hij at stond de bal naast de eetkom.
Heb nooit iets aan zijn tanden gemerkt hoor.

honden page profiel MargaMarga

honden foto van Marga

Binnen ruim ik ze altijd op. Het is echt ons buiten speeltje voor naar het strand of het meer. En dan vooral met de werpstok lekker ver het water in gooien. Ik heb wel zo'n drijvende eend, maar die komt niet zo ver en is minder leuk.

En op het strand gooien we vaak met de werpstok. Het valt wel mee hoe hard hij in de ankers gaat en door het losse zand staat ie minder snel stil heb ik het idee.

Omdat hij ze zo vaak kwijt raakt heb ik eigenlijk altijd vrij nieuwe liggen. Toevallig heb ik er nu eentje waar inderdaad het wol wat begint te pluizen.

honden page profiel Hannah en PépéHannah en Pépé 3 doggies

honden foto van Hannah en Pépé

Nog nooit van gehoord O-)
Wij gebruiken wel kleine (tennisbal-formaat) honk-/softballen.
Dit omdat Pépé ze gauw kapot maakt.




xx Hannah

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Een tennis bal is een prima bal..
* Maar geefr de bal NOOIT aan de hond op er onbeperkt aan te komen/mee te spelen..
Laat het jouw bal worden..!!
Laat het een ULTIEME beloning worden..!!

De slijtlaag op de bal is inderdaad slecht voor het gebit..!!
Houd het dus beperkt *..

honden page profiel jojo 3 doggies

honden foto van jo

een tennisbal kan inderdaad eerder slijtage geven aan het gebit van de hond.
Buiten mag mijn hond spelen met de tennisbal maar binnen heeft hij een piepbal geen tennisbal omdat hij helemaal verzot is op ballen.

honden page profiel Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjeWaka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

als je hond extreem veel met de tennisballen speelt, zal het misschien kunnen, maar hier een hond van 3 jaar die regelmatig met een tennisbal speelt, ook met 'oude' en ze heeft nog prachtige tandjes hoor.

ikzelf vind dat er soms nogal overdreven wordt over met welke speeltjes je dan wel niet mag spelen.
met alle speeltjes kan er wat misgaan, maar dat geld voor kinderen ook. heb met fietsen toen ik klein was mijn arm gebroken, en een keer later een struik ingereden waarbij mijn voortanden naar achter zijn geschoven, en toen getrokken moesten worden. (gelukkig melktanden)

als je het met mate doet, en voorzichtig doet, beperk je het risico, maar risicovrij leven en spelen gaat nooit helemaal lukken.

honden page profiel MissyMissy 3 doggies

honden foto van Missy

Waar de tanden erg van slijten is de coating op nieuwe tennisballen. Als je nieuwe koopt voor je hond moet je ze gewoon even op een kort programma wassen in de wasmachine. Dan is de coating eraf.

Mijn lab van 9 heeft haar hele leven aan flyball gedaan (met tennisballen dus) en er is niks mis met haar gebit hoor. :-D
Als het zand de reden zou zijn helpt een rubber bal ook niet. Daar gaat immers ook zand aan zitten. ;-)

honden page profiel Judith en SammieJudith en Sammie 3 doggies

honden foto van Judith en Sammie

Ik dacht ook dat het vooral het kauwen op tennisballen niet goed is voor de tanden. Vangen en mee in de bek lopen is niet zo erg.

honden page profiel MargaMarga

honden foto van Marga

Klopt, het is de bal van het vrouwtje. Hier ligt hij altijd in het zicht (in de gang op de verwarming) maar dat is afblijven. Hij kijkt er niet meer naar om nu, terwijl hij er zo bij kan. Zodra ik het balletje pak weet hij FEEST!

Zo heb ik het met zijn flostouw ook aangeleerd. Op de salontafel gelegd (hij beet hem stuk) en duidelijk gemaakt dat het van het vrouwtje was. Hij heeft hem al die tijd laten liggen en niet meer naar om gekeken. Tevens blijft hij nu ook van al het eten af wat op de salontafel ligt. Op wat uitzonderingen daar gelaten (een verdwaald ontbijtkommetje is vaak schoon als ik thuis kom).

Volgens mij bedoelde die man die dat zei ook dat het komt door het zand wat dan gaat schuren onder het vasthouden/kauwen.


honden page profiel ChaveraChavera 3 doggies

honden foto van Chavera

Die van mij mag alleen buiten met het wandelen spelen met de tennisbal, als ik haar haar gang laat gaan, dan speelt, slaapt en eet e met een tennisbal in haar bek O-)

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba 3 doggies

honden foto van Marjo en Kiba

Het klopt idd dat de tanden slijten van het zand maar ik denk dat als je optijd je bal vervangt of gewoon elke keer afspoeld na het spelen (dat doe ik zelf wel) het dan best wel mee vald ;-)

honden page profiel Danielle en JuultjeDanielle en Juultje 3 doggies

honden foto van Danielle en Juultje

Ik gebruik hier ook sinds dat we Juul hebben tennisballen... Ze liggen hier gewoon in de mand, maar ze speelt er alleen mee als we naar buiten gaan. Dan gaan we apporteren. Kauwen doet ze bijna niet..

Probleem is ook dat mevrouw geen andere ballen wilt, alleen maar tennisballen O-) Gooi je met een andere bal? Kijkt ze je echt aan alsof je gek bent..

honden page profiel marian de waardmarian de waard 3 doggies

honden foto van marian de waard

pas ook erg op met het kapot kauwen van tennisballen en dan de rubberen stukken opeten. In combinatie met het maagzuur wordt dit rubber glashard en zeer scherp.
In de wijk hier en ook in het asiel waar ik werkte hebben we 2 grote honden hieraan dood gehad.
De stukken waren zo hard en scherp geworden dat de darmen compleet doorgesneden waren.
Hier mogen ze met een tennisbal spelen maar zo gauw ze er op gaan kauwen of pluisjes trekken gaat de bal weg en krijgen ze een massief rubberen bal. Net zo leuk en een stuk veiliger.

honden page profiel ukkieukkie 3 doggies

honden foto van ukkie

Tja tegenwoordig is alles slecht.

Zelf heb ik een rubberen bal (vanwege het maatje, tennisballen waren net iets te groot of veel te klein). Daar blijft wel minder troep aanzitten.

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Jee, nou dat weer!
Hier gebruiken we de tennisbal buiten, en ook als magisch ding, zoals Ilja aangeeft.
Voor een bal komt ie altijd terug of mee.
't Is meer dat ie de bal pakt, hij ligt er hier niet minutenlang op te kauwen.
Voor gratis ballen, loop langs tennisbanen, wij hebben hier echt al zoveel gratis ballen!
(iedere hondenbezitter hier in de wijk trouwens)(veel tennisbanen hier met luie tennissers)

honden page profiel SjoerdSjoerd 3 doggies

honden foto van Sjoerd

Van heel veel met tennisballen spelen en erop bijten kunnen de tanden inderdaad overmatig slijten. Ik heb het regelmatig gezien, kan tot extreem afslijten leiden. Maar om af en toe mee te spelen is het een prima bal voor veel honden. In het algemeen vind ik toezicht bij speeltjes wel belangrijk; je wil niet dat ze een speeltje slopen en opeten. Maar lang niet alle honden doen dat.

honden page profiel Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco 3 doggies

honden foto van Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco

Tanden slijten doordat er glasvezel in een tennisbal is verwerkt :'(

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden 3 doggies

honden foto van Gerdine van der Linden

De buurhond hier heeft ook ernstige versleten tanden door tennisballen. En van het apporteren, niet van het kauwen.
Zand maakt het erger, maar gewoon zo gebeurd het ook al.

honden page profiel Rox & FarahRox & Farah 3 doggies

honden foto van Rox & Farah

Ik heb het ook al bij meerdere honden gezien, daarom heb ik bij dev zeker de eerste jaren van zn leven die ballen vermeden. Een kennis had een mechelaar bij wie de tanden echt naar de bal gevormd waren. Ook een duitser die ik ken heeft platte hoektanden, die doet ook aan flyball. Voor mij een hele goede reden om die sport niet te beoefenen, ookal vinden ze het nog zo leuk. Ik heb een rubberbal van het merk Chuckit (van de werpstokken). hier kan je ze oa kopen: http://www.pejediertotaal.nl/ballen/3410-chuckit-ultra-bal-medium-hondenspeelgoed.html Ikzelf heb ze gekocht bij een stand van apport hondensport, die wel bij alle grotere IPO wedstrijden staat. Scheelt wel, ik betaalde er 6-7 voor per 2.

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

hier ook geen tennisballen binnen, omdat ze elke keer het laagje er vanaf gaan kauwen, maar buiten in het bos en in de achtertuin gooi ik wel lekker met tennisballen hoor.. jayla vind het geweldig!!!
in huis hebben we wel ander soort ballen liggen.. soort rubberen bal die uit de wubba komt (speeltje zelf was kapot, toen heb ik de bal eruit gehaald)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Tennisbal slecht?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^