Blijven hangen in angst

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Hoi allemaal,

 

Hier een klein probleempje dat ik nog nooit eerder heb gehad en niet zeker weet hoe en wat ik ermee aanmoet.

 

Ik was vandaag aan t werk en May was bij de oppas. Gaat altijs helemaal prima  de oppas dacht rond 16.00 nog een rondje bos te doen. Daar aangekomen honden los en wandelen. Dat ging goed voor ongeveer 5 minuten. Er waren wat.jongens met rotjes aan t gooien. En May is bang van vuurwerk... Gelukkig liep ze nog wel naar de oppas die haar kon aanlijnen en ze zijn weer maar huis gegaan. Maaar May blijft rond kijken en zoeken naar meer vuurwerk. En de oppas vond haar zelfs angstig naar haar toe. Ze is daar thuis gaan liggen op 1 plek en niet meer opgestaan tot ik haar kwam halen. (Oppas was even weg) en ik merkte wel.gelijk dat er iets mis was. Ze ging op de bank staan naar buiten kijkend zoekend en toen daar in de bench.. wou eigenlijk niet perse mee naar huis.. ofwel.niet normaal gedrag voor haar. Eenmaal thuis ook gelijk in de bënch. Dit doet ze wel.altijd hier als ze zich ongemakkelijk voelt.

 

Toen appte de buurvrouw dus dat er vuurwerk.was. Maakte haar gedrag voor mij een stuk logischer! Maar ik haalde haar rond 19.30 op en nu net nog even laten plassen zeg om 22.10 en ook toen angstig gewoon naar dat er iemand in t donker buuten stond. Ze moeat wel plassen van me dat deed ze en toen hekrende ze.de.personen de buurvrouw met hond en was het goed en eindelijk wat.minder angstig maar vanaf 16.00-22.00 angstig.

 

Dat is echt lang!! Te lang. Nooit zo geweest. Nu is het ook wel de eerste keer vuurwerk zonder mij maar toch...

 

Iemand tips wat ik hieebij zou kunnen doen om.haar te helpen??

 

Dan horen wij; de oppas en ik het graag!

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

Sorry niet veel tips.. Heb je wellicht iets rustgevends in huis? Sterkte!

honden page profiel Brigitte, Zebee & ZabaaBrigitte, Zebee & Zabaa 3 doggies

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

Ik heb dat hier met Zebee.

Geen angst maar PANISCH.

Verleden jaar van eind oktober tot maart niet met haar kunnen wandelen.

Die maanden ook panisch in de tuin een heel angstig in huis.

Ik heb echt alles geprobeerd.

Medicatie van de dierenarts. Lto3. vuurwerk cd. rustgevende muziek ect...........

 

Omdat nu het vuurwerk alweer begint en ze met wandelen PANISCH wordt en extreem vluchtgedrag heeft ben ik ten einde raad.

Ik weet wat je meemaakt.

Knap van May dat ze toch nog naar de oppas kwam en aangelijnd kon worden.

 

Zelf heb ik nu sinds 2 weken contact met een dierentolk.

Zebee krijgt nu healings waarvan we hopen dat ze daardoor kan omgaan met haar paniek en haar angsten handelbaar worden.

.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

Wat naar zeg voor jullie allebei. Er is denk ik weinig dat je kunt doen nu. Laat haar zelf maar een veilig plekje zoeken. Geef haar wat extra liefde maar doe niet veel anders dan normaal. Ze heeft nu het meeste baat bij een stabiele baas die geen 'vreemde' dingen doet. Geef het tijd.

 

Mijn hondje is sinds kort bang van de wind die door de bladeren waait. Echt ontzettend stom. Geen idee waar dat in ene vandaan komt. Maar 's nachts vooral als het waaide dan beefde en hijgde hij van angst. Ik probeerde dan een lekker nestje voor hem te maken op m'n bed maar uiteindelijk koos hij voor een mandje onder het bed. Daar voelde hij zich veilig. Ik heb hem daar gelaten. De volgende nacht ging het al beter gelukkig. Nu een paar dagen verder is het bijna over.

Je kunt zo weinig doen helaas. 

 

Sterkte en hopelijk gaat het snel beter. 

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Voor de grote angst en stress ervaring die ze heeft meegemaakt is het niet raar dat ze nog zo lang angstig is gebleven,dat komt door de stresshormonen die vrijkomen, adrenaline, cortisol,het kost het lichaam veel energie..en dat moet ook weer dalen in het bloed. Om alle stresshormonen volledig af te breken in het bloed duurt dacht zo'n 4 dagen..het is dan ook niet gek als ze de komende dagen nét iets anders kan reageren op situaties waar ze normaal niet op zou reageren bijvoorbeeld.

 

Misschien dat het in dit geval het voor haar zó anders heeft gemaakt omdat jij er niet bij was en meer stress/angst bracht.

 

Ik zou deze dagen rustig aan doen met haar,veel hersenwerk laten doen,kluiven,want dan maken ze weer goede en kalmerende hormonen aan.

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Bedankt voor alle uitleg! Hier kan ik zeker iets meee!

Zal rustig aan doen met haar. En meer kluiven vind ze altijd best 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^