zeer angstige hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Diandra (Gast)

Hallo, sinds 14 dan is onze mix Maltheser van bijna 13 jr 24/7 angstig. Loopt dag n nacht te hijgen n zijn staart naar beneden n te trillen,  het trillen kunnen we goed horen als hij op de grond ligt. Hij houd ons snachts ook vaak wakker omdat hij een veilig plekje zoekt. Angstig voor vuurwerk en onweer heeft hij altijd gehad maar wat dit heeft aangewakkerd is voor ons een raadsel, zo opeens. Soms werkt het ons ook wel op de zenuwen. Hij begint doof te worden n slechtziend. Nu zijn we ruim een week bezig met valeriaan druppels (3x of 5 druppels, hij is ruim 9 kg) maar wanneer het echt goed mis is werken deze ook niet echt. Wie weet raad? 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Even informeren bij de dierenarts of hij dement aan het worden is.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ben je er al mee naar de dierenarts geweest?

Misschien heeft je hondje pijn?

Anoniem (Gast)

Dementie hebben wij ook al aan zitten denken omdat hij in de avond (wanneer het donker word) angstiger word. Kan een dierenarts hier dan wat aan doen ??

 

Pijn heeft ie niet want we pakken hem regelmatig op en hij springt nog op de bank en eet ook nog, van pijn kunnen we dus niets vinden.

honden page profiel DesireeDesiree

honden foto van Desiree

" Dementie hebben wij ook al aan zitten denken omdat hij in de avond (wanneer het donker word) angstiger word. Kan een dierenarts hier dan wat aan doen ??
 
Pijn heeft ie niet want we pakken hem regelmatig op en hij springt nog op de bank en eet ook nog, van pijn kunnen we dus niets vinden. "

 Klinkt heel bekend. Mijn eerste hond heeft dit ook gehad. Van het één op de andere moment werd ze 's avonds extreem angstig. Om pijn uit te sluiten hebben we pijnstilling gebruikt maar dit veranderde niks. De enige conclusie was dus dementie.

Ik heb zelf niks aan de dementie gedaan. Mocht wel van de dierenarts maar niet elke hond reageert op de medicatie en het kon wel enkele weken duren voor het werkte.

Ik heb toen besloten om haar 2 dagen na deze conclusie in te slapen slapen. Ze was al 14,5 en heeft nog een laatste leuke vond gehad met bier en heel veel eten. En gezellig dat ze toen was, alle angsten waren weg door de drank en de volgende dag is ze gewoon vrolijk ingeslapen.
Ik wil hier niet mee zeggen dat jullie de zelfde keus moeten maken, ik deel alleen mijn eigen ervaring.

 

Anoniem (Gast)

Eerlijk....ik schrik van je reactie. Ik weet ook wel dat hij mij/ons niet zal overleven en ik zal altijd voor het welzijn van ons hondekind kiezen.  Maar deze angst is echt erg 24/7 pd is veel en vermoeiend voor onze Doerak en voor ons vooral als hij ons halve nachten wakker houd. Ik ga voor de zekerheid toch maandag maar een afspraak maken en dan horen we het wel. Misschien komt het wel omdat hij doof word en slechter gaat zien dat dat hem onzeker maakt (hoop ik). Wil hem zo graag helpen maar kan niet meer doen dan druppels geven. Bedankt voor je reactie.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Ik zou al veel eerder naar een dierenarts zijn gegaan en raad je aan dit zeker maandag te doen. Niet alleen voor de hond maar ook voor jullie zelf. Een dierenarts moet ook uitsluiten, dat hier eventueel lichamelijk lijden de oorzaak van is.

 

Dit is geen leven voor jullie hond 24/7 angstig; hijgen, staart naar beneden. Jullie hond lijdt hieronder. Het leven van een hond moet wel hondwaardig blijven en dat is bij jullie hond nu niet zo. 

 

Sterkte.

honden page profiel Thara Thara

honden foto van Thara

Ik sluit me bij Loesje aan
Op die leeftijd kan het van alles zijn
En honden zijn erg hard voor zichzelf
Ik zou dus zeker een bezoek aan de d.a brengen om het hondje eens goed na te kijken

Sterkte met je oudje

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Dementie hebben wij ook al aan zitten denken omdat hij in de avond (wanneer het donker word) angstiger word. Kan een dierenarts hier dan wat aan doen ??
 
Pijn heeft ie niet want we pakken hem regelmatig op en hij springt nog op de bank en eet ook nog, van pijn kunnen we dus niets vinden. "

 Ja soms kan de dierenarts medicatie geven.

 

Maar ook om zeker te weten of t om dementie gaat is een dierenarts onmisbaar.

honden page profiel BaileyBailey

honden foto van Bailey

Ik weet niet of je er wat aan hebt ivm de nacht?

is het mogelijk om (wat) verlichting aan te laten in de nacht?

ik hoop dat as maandag de dieren arts meer kan vertellen.

Sterkte!!!!!

Anoniem (Gast)

Bedankt voor alle info, gisteren kregen we de tip om hem wietolie druppeltjes te geven, 2x pd 1 om sowieso het weekend mee door te komen.  En ik moet eerlijk zeggen, het werkt perfect, hij loopt niet meer te hijgen, is niet meer aan het trillen en is vrolijk en speelt weer met de bal en zijn staartje staat weer in de krul.  Voor de zekerheid wel ff naar de dierenarts maandag.

Volgende forumvraag: Te bizar
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^