Enthousiasme op training

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

Raiko is bij de lessen op de hondenschool niet enthousiast, hij is vaak onzeker, ik let erop nooit boos te klinken tegen hem, vandaag hadden we een eerste les agility en ook hier was hij niet enthousiast, niet met speeltjes, niet met een enthousiaste stem, niet met snoepjes... Hebben nog honden dit? Wat doen jullie om te motiveren? Op den duur ben ik zelf ook niet meer enthousiast als hij zo sip en onverschillig is terwijl ik gek doe op de training om hem te lokken enzo..

Let op; sommige keren doet hij dan weer wel erg zijn best hoor, het hangt er vanaf of hij zin heeft of niet, maar hij is helemaal niet enthousiast..

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

vandaag hadden we een eerste les agility en ook hier was hij niet enthousiast, niet met speeltjes, niet met een enthousiaste stem, niet met snoepjes... Hebben nog honden dit? Wat doen jullie om te motiveren? Op den duur ben ik zelf ook niet meer enthousiast als hij zo sip en onverschillig is terwijl ik gek doe op de training om hem te lokken enzo..

Waarom zou je een activiteit doen met je hond die hij niet leuk vindt?

Er zijn zoveel activiteiten die je kan doen, er is vast wel iets waar ie wel z'n hartje aan kan ophalen. Je hond volop zien genieten, daar word je zelf ook helemaal happy van 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Daar is het ras toch ook niet helemaal naar...om heel gericht en een lange tijd te doen wat jij wil,opdrachtjes uitvoeren enz.?

 

En als hij al onzeker over komt,dan heb je je antwoord al,hij heeft het daar niet naar zijn zin.

 

Hij zal ongetwijfeld wel vrolijk en in zijn element zijn als jullie een boswandeling maken en hij kan snuffelen en vrij kan bewegen,geniet daar van.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Puck deed dit heel erg tijdens de G&G cursus. Daar ben ik uiteindelijk mee gestopt omdat puck het niet leuk vond en daardoor ik ook niet.

Uiteindelijk behendigheid en hoopers gevonden wat we beide wel erg leuk vinden om te doen.

 

Ik vind dat je moet kijken naar je hond. Als je 'm geen plezier doet met dot soort dingen, moet je je afvragen of het niet wijzer is om te stoppen. 

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

Mja, ik geloof dat het eerder wat onzekerheid is. Op sommige dagen luistert hij echt wel heel goed mee en werkt goed maar de week erna kan hij terug niet enthousiast zijn.. k vind het soms wat vreemd

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Mja, ik geloof dat het eerder wat onzekerheid is. Op sommige dagen luistert hij echt wel heel goed mee en werkt goed maar de week erna kan hij terug niet enthousiast zijn.. k vind het soms wat vreemd "

 Ik vind het helemaal niet vreemd.Een hond zit op het denkniveau van een 3 jarig kind en bezit dezelfde emoties en verwerking als ons mensen...en wij hebben ook niet altijd overal evenveel zin in.

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

"  Ik vind het helemaal niet vreemd.Een hond zit op het denkniveau van een 3 jarig kind en bezit dezelfde emoties en verwerking als ons mensen...en wij hebben ook niet altijd overal evenveel zin in. "

 Das ook waar 

Maar k bedoel dat ik al vaak gedacht heb beter te stoppen maar de andere week kan hij het dan soms weer wel erg leuk vinden, hangt ook af van wie de les geeft enz,. Ochja, ik geef het nog eventjes. De leraar is heel begripvol. Twee weken geleden was het weer zijn dagje niet, legde zich op zijn rug en deed niets meer. Ik mocht toen de les verlaten en op het veldje ernaast wat met hem spelen en dan naar huis gaan zodat het positief afgesloten werd, de week nadien vorige week dus luisterde ie als de beste, ik begreep er niets van. Vandaag was er eerst een toelatingsexamen voor de agility. Hij luisterde goed en vond het leuk, maar dan moesten we wachten want we zaten in de tweede lesgroep en tegen dan was zijn zin over dus...

Aan zijn gedrag merk ik dan ook dat het vaak komt uit onzekerheid. Bvb omdat er iemand in de les roept op zijn hond, dat vind hij dan niet fijn en word wat bang

honden page profiel Nicole & KaylaNicole & Kayla

honden foto van Nicole & Kayla

Kayla heeft dit ook wel es met agility,de ene keer heel enthousiast,de andere gaat ze liggen en doet gewoon niks.

De trainster gaat dan met mij spelen,bal over en weer gooien,samen aan het trektouw trekken en heel veel lachen en duidelijk plezier hebben,in no time is ze dan weer enthousiast

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

" Kayla heeft dit ook wel es met agility,de ene keer heel enthousiast,de andere gaat ze liggen en doet gewoon niks.
De trainster gaat dan met mij spelen,bal over en weer gooien,samen aan het trektouw trekken en heel veel lachen en duidelijk plezier hebben,in no time is ze dan weer enthousiast "

 Wat een leuk idee, want als ik zijn speeltje bovenhaal en alleen speel, geen interesse zelfs niet als het piept 

 

honden page profiel DesireeDesiree

honden foto van Desiree

Hier ook 2 honden die G & G niet heel geweldig vinden. Droef die heeft denk ik wel al 40 lessen gehad. De eerste 20 deed hij super zijn best en sindsdien gaat hij wel graag heen maar echt iets uitvoeren ziet hij het nut niet zo van in. De boel op stelten zetten kan hij dan wel weer heel goed. Wij doen ook veel oefeningen los van de lijn en als  er 1 het op het lopen zet dan doet Droef gezellig mee of hij is de aanstichter. Scheelt wel dat we allemaal voor de lol elke week een uurtje trainen en niet echt heel serieus zijn dus we maken dan de leukste dingen mee.

Izzy heeft nu ook al 25 lessen gehad. Van haar had ik wat meer verwachtingen want ze kan heel snel en goed leren. Echter is bij Izzy voer zo'n een enorme motivator dat ze zonder dus niks doen. Dus op afstand wat vragen kan ik schudden. Wegsturen vergeet het maar. Ze loopt gewoon niet weg van haar voedsel bron. Ik had gehoopt dat we verder zouden komen en agility ofzo konden gaan doen maar dat heb ik al opgegeven.

Droef mag de aankomende maanden nog even niks ivm lichamelijke klachten en Izzy maakt haar les pakket op en dan stop ik gewoon voorlopig. Sowieso zou ik in de winter Izzy niet veel plezier doen met die kou. Wie weet in het voorjaar weer wat oppakken, misschien een leuke workshop van een paar lessen of zo voor de lol. Thuis doen we ook geregeld wat nieuws en heb ik wel wat materiaal om zo nu een dan eens een geïmproviseerd parcours met hindernissen uit te zetten. Dat vinden ze dan wel weer leuk samen gewoon debiel doen zonder dat ze echt commando's krijgen. 


honden page profiel Heidi, Bobby & NoortjeHeidi, Bobby & Noortje

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

Je kent je eigen hond het beste natuurlijk.

Bobby kan ook heel onzeker zijn. Toen ik begon bij een nieuwe hondenschool heeft ze de eerste lessen zelfs vrijwel niets gedaan. Bij haar is het echt een kwestie van wennen aan alles en iedereen. Ik wist dat het op zich juist heerlijk vindt om met mij bezig te zijn en inmiddels is ze juist superenthousiast en doet na een aantal jaar nog steeds met plezier agility.

Kimmi echter heeft agility nooit leuk gevonden. Ze is wel een paar keer mee geweest toen ze jonger was, en heeft op zich toen ook wel een aantal toestellen gedaan, maar echt het nut of de lol heeft ze er nooit van ingezien.

Dan ken ik iemand met een ridgeback bij wie het inderdaad net is hoe haar kop staat. De ene keer is ze superenthousiast, na een paar keer weet ze wel en heeft ze er geen zin meer in. Die is dus ook maar gestopt.

Niet alle honden vinden alles even leuk. Je kan een paar weken proberen om te kijken hoe het verder gaat met agility. Misschien is het alleen wennen, maar als je hond er echt niet warm voor kan lopen is het gewoon geen sport voor hem.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

 

 

Anoniem (Gast)

Als je hond iets niet moet zijn bij agility is het een robot die blindelings opdrachtjes uivoert ;) Los daarvan denk ik ook dat je wel goed naar de raseigenschappen moet kijken. En je hebt gekozen voor een ras met een eigen wil en niet veel werklust. Dus dan kan je niet verwachten dat hij zo gefocused Is als bijvoorbeeld een border. Ik heb wel echte werkhonden maar ook daar was het zoeken waar we echt blij van werden. GG duidelijk Niet, hoopers de ene wel de ander vind het doodelijk saai etc. 

honden page profiel Shiva Shiva

honden foto van Shiva

Even aankijken en zien of je hond plezier gaat krijgen in de agility anders ermee stoppen.

 

Ben met mijn dog toen die nog jonger was ook enkele keren naar de puppy les geweest en hij had daar duidelijk geen zin in ben dan ook gestopt om met hem naar de hondenschool te gaan. Als ik met hem ga wandelen is hij erg enthousiast en doet hij ook de basis oefeningen erg goed. Morgen voor de eerste keer met Teddy naar de puppy les en als ik zie dat hij er niet van geniet ga ik met hem ook niet meer,leer hem dan de basisoefeningen zelf aan.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Elsa vindt de hondenschool ook gewoon 100 maal niets. Niet leuk, saai, vervelend. Maar om andere dingen te doen moeten we 3 diploma's hebben. Gelukkig mocht ze de 3e overslaan omdat ze het gewoon super doet.

Nu gaan bekijken of ze andere dingen wél leuk vindt. Ik ben benieuwd. Het gaat mij om de lol van de hond, niet omdat ik vind dat een hondensport erbij hoort. Vindt ze het niet leuk dan stoppen we er dus mee.

Tot nog toe vindt ze schapendrijven wel helemaal geweldig dus daar zit wel een uitlaatklep.

honden page profiel Nicole & KaylaNicole & Kayla

honden foto van Nicole & Kayla

"  Wat een leuk idee, want als ik zijn speeltje bovenhaal en alleen speel, geen interesse zelfs niet als het piept 
  "

 Je ziet haar denken mmmmm die 2 hebben wel veel plezier

Misschien het proberen eens waard,succes!

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

 

 

 

Anoniem (Gast)

Wanneer ben jij voor het laatst op een hondenschool geweest? :) Je bent welkom om hier in Nederland te komen kijken hoor stel je een veld voor  met vrolijk gekleurde ballen, hondvriendelijke hindernissen, positieve trainers en allemaal verschillende soorten honden die zonder druk lol hebben met hun baas. Welkom op een hondenschool veertig jaar later :) 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Anoniem (Gast)

Ik snap je punt wel maar ben het niet met je eens. Nogmaals welkom om hier eens te komen kijken. Hier in ieder geval geen domme commando's opvolgen. Maar wat we de pups wel leren is gewenst gedrag belonen, rust nemen, met prikkels leren omgaan, en hun lijf leren kennen met balans en coördinatie. Welkom op de hondenschool anno 2017. Daarbij  kijken we wel naar verschillen tussen rassen maar zonder vooroordelen. De beste in onze hooperklas is een beagle :). Maar ook ik ben van mening dat je het alleen moet doen als hond en baas er plezier in hebben hoor. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Ik snap je punt wel maar ben het niet met je eens. Nogmaals welkom om hier eens te komen kijken. Hier in ieder geval geen domme commando's opvolgen. Maar wat we de pups wel leren is gewenst gedrag belonen, rust nemen, met prikkels leren omgaan, en hun lijf leren kennen met balans en coördinatie. Welkom op de hondenschool anno 2017. Daarbij  kijken we wel naar verschillen tussen rassen maar zonder vooroordelen. De beste in onze hooperklas is een beagle <img class=" />. Maar ook ik ben van mening dat je het alleen moet doen als hond en baas er plezier in hebben hoor.  "

 


Ik denk dat jij het over de sporten op de hondenschool hebt en niet over de basiscursussen want ik heb op meerdere hondenscholen gekeken en ik herken jouw verhaal ook niet.. al zeggen ze dat allemaal wel over zichzelf.

Gewoon puur en alleen al het gegeven dat je pup/hond bepaalde diploma's moet halen zegt al dat er weldegelijk druk op staat en zo heb ik dat ook ervaren. Gelukkig zijn Elsa en ik gewoon stronteigenwijs en deden we sommige dingen gewoon lekker op onze eigen manier.

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

"  Das ook waar 
Maar k bedoel dat ik al vaak gedacht heb beter te stoppen maar de andere week kan hij het dan soms weer wel erg leuk vinden, hangt ook af van wie de les geeft enz,. Ochja, ik geef het nog eventjes. De leraar is heel begripvol. Twee weken geleden was het weer zijn dagje niet, legde zich op zijn rug en deed niets meer. Ik mocht toen de les verlaten en op het veldje ernaast wat met hem spelen en dan naar huis gaan zodat het positief afgesloten werd, de week nadien vorige week dus luisterde ie als de beste, ik begreep er niets van. Vandaag was er eerst een toelatingsexamen voor de agility. Hij luisterde goed en vond het leuk, maar dan moesten we wachten want we zaten in de tweede lesgroep en tegen dan was zijn zin over dus...
Aan zijn gedrag merk ik dan ook dat het vaak komt uit onzekerheid. Bvb omdat er iemand in de les roept op zijn hond, dat vind hij dan niet fijn en word wat bang "

 

Is het niet een idee om speurlessen te gaan doen in plaats van de gehoorzaamheid of de agilitylessen? Dan mag is hij het die wat meer zijn eigen gang mag gaan (hij loopt voorop, zijn neus is de leider), in plaats van dat hij commando's op moet volgen, waar hij misschien zijn zekerheid wat in kan vinden. 

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Vind wel dat er hier vaak erg negatief gepraat wordt over hondenscholen. De ene school zal absoluut beter zijn dan de ander. Maar het is toch maar net wat je er zelf van maakt...?!

 

Ik vind de hondenschool ideaal om mijn hond op z'n gemak te stellen en situaties te hebben waarin ik hem iets leer. Bijvoorbeeld het leren negeren van andere blaffende en opgefokte honden, de stres soms op het veld en helemaal tijdens een examendag, nieuwe onderdelen zoals de tunnel die de eerste keer spannend zijn of hersenwerkjes op het veld oplossen met veel afleiding, kortom ik ga dat liever niet uit de weg en gebruik het om samen te leren en te werken als team, wat ook buiten het trainingsveld enorm handig en fijn is.

In mijn ogen bepaal je op een hondenschool helemaal zelf wat je met je hond doet, kan je oefeningen afstemmen op het ras, en leer je hoe je met situaties omgaat. Zolang het voor niemand storend is of een onveilige situatie oplevert. Je hond kan daar echt super veel van leren en jijzelf ook.  

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

In mijn ogen bepaal je op een hondenschool helemaal zelf wat je met je hond doet, kan je oefeningen afstemmen op het ras.  

Misschien als ze hun standaardcursus "gehoorzaamheid" dan vervangen door "zelfstandig en probleemoplossend denken" en "agility" door "mushen" zit daar wat in... 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker

honden foto van Karin Bakker

"   tuurlijk zijn de methodes van "het leren luisteren" verandert (gelukkig).
Denk dat je de essentie van mijn bericht niet begrijpt.
Ik had het erover dat de basisoefeningen en vooral het idee achter "een hondenschool" nog steeds hetzelfde is als in de begin jaren: hondje moet naar elk commando luisteren (zeg maar domme kunstjes uit voeren) en dan heb je een "goed opgevoede hond" .
Er wordt nog steeds veel te weinig rekening gehouden in gewone hondenclubs met het ras en waarvoor het eigenlijk gefokt is. 
Een shiba zijn karakter kan je onmogelijk vergelijken met een herder (waar de oefeningen dus oorspronkelijk voor uitgevonden waren) "

 Geloof me, totaal anders dan zelfs 10 jaar geleden..

Begint al dat men een compleet ander visie hebben. Honden 'moeten' niet luisteren en de visie is veel meer op een spelende wijs een interactie hebben met je hond.

Je kunt het echt niet meer vergelijken met iets wat zelfs langer is als 10 jaar geleden is..Vooral veel meer spel en honden leren te wennen op een speelse en hondvriendelijke wijs leren (Veel positiviteit) om te gaan met dagelijkse prikkels.

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker

honden foto van Karin Bakker

" Misschien als ze hun standaardcursus "gehoorzaamheid" dan vervangen door "zelfstandig en probleemoplossend denken" en "agility" door "mushen" zit daar wat in...  "

 Dat zou ik dus een goed idee vinden aanzien de term 'Gehoorzaamheid' ,iets slaafs heeft terwijl, zeker waar ik train veel meer 'zelfstandig probleem oplossend '. Alles is vooral gericht dat de hond het leuk vind om bezig te zijn, en niet omdat iets, 'moet'.

 

Ik ken de term 'mushen' niet, weet dus ook niet wat ik hiervan moet vinden. Aangezien de term voor mij 'nietszeggend' is mag 'Agility' van mij gewoon blijven.

 

Vind er ook niet zo negatieve lading in zitten behalve dan dat de honden lenig zou moeten zijn..Dat hond en handler veel plezier hebben aan de sport, lijkt mij het meest belangrijk.

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker

honden foto van Karin Bakker

"  
Ik denk dat jij het over de sporten op de hondenschool hebt en niet over de basiscursussen want ik heb op meerdere hondenscholen gekeken en ik herken jouw verhaal ook niet.. al zeggen ze dat allemaal wel over zichzelf.

Gewoon puur en alleen al het gegeven dat je pup/hond bepaalde diploma's moet halen zegt al dat er weldegelijk druk op staat en zo heb ik dat ook ervaren. Gelukkig zijn Elsa en ik gewoon stronteigenwijs en deden we sommige dingen gewoon lekker op onze eigen manier. "

 Klopt ook niet.

 

. Er is wel een soort van Examen maar deze is niet alles bepalend. Wat veel meer bepalend is 'hoever' je hond is om door te gaan. Wat laat je hond zien tijdens de lessen.

 

Een hond bij Gucci in de groep heeft gewoon haar basis jongen honden diploma gekregen op basis van wat hij liet zien tijdens de lessen, ondanks dat zij niet examen heb kunnen doen.

 

Wellicht zullen er echt wel hondenclubs zijn, die achter de feiten aan lopen, doch dit is zeker niet standaard.

 

Bij Cynophilia GG wedstrijden zul je wel officieel je gehoorzaamheid moeten doen. Goed je hebt dit niet nodig voor om hondensport te doen.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ik ken de term 'mushen' niet, weet dus ook niet wat ik hiervan moet vinden. Aangezien de term voor mij 'nietszeggend' is mag 'Agility' van mij gewoon blijven.

 Mushing is de sport waarin de hond de mens trekt op een slee, een kar of een step. Gezien het erover ging dat elk ras aan z'n trekken kan komen op een hondenschool, en oefeningen op zijn maat zou krijgen... 

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker

honden foto van Karin Bakker

"  Mushing is de sport waarin de hond de mens trekt op een slee, een kar of een step. Gezien het erover ging dat elk ras aan z'n trekken kan komen op een hondenschool, en oefeningen op zijn maat zou krijgen...  "

 OK, hihihi

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Gedragstherapeut Erica Bokelmann
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^