elias

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Andere honden (Gast)

hallo iedereen,   mijn mechelse herder van 1.2 jaar is niet meer te houden wanneer die een andere hond ziet. als hij een andere hond ziet gaat die erg trekken en boeit de buitenwereld hem niks meer, het enige wat die wil is naar die andere hond toe. vervolgens als ik het toesta dan is het even snuffelen wat spelen en daarna kan ik hem wel weer mee nemen aan de lijn. Het is puur het begin dat die zo hyped is.  Hoe hier mee om te gaan? Speeltjes, voertjes etc helpen niet. 

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán

honden foto van Aedon & Senán

Als je een andere hond ziet (bv in een parkje of iemand die je kent) en jullie zouden de honden kennis willen laten maken, vraag dan of de andere persoon even wil wachten en ga er pas heen als je hond wat gekalmeerd is en bv is gaan zitten of liggen. Als je dit vaak genoeg herhaalt dan zal hij uiteindelijk een andere hond gaan associëren met rustig zitten en dan wordt hij niet meer zo hyper.

Veel succes!!

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Ik zou het zelf niet lekker vinden om door een grote hond mee getrokken te worden...en deze eigenlijk niet meer rekening kan of wil houden met mij.

Het klinkt dan ook of hij (in ieder geval) op dát moment geen zelfbeheersing heeft.Dus dat moet je gaan oefenen en het aandacht vragen én krijgen.Daarmee begin je thuis in een prikkelarme omgeving,2 keer per dag een paar minuutjes oefenen op zijn naam of een ander attentie woordje of attentie geluidje.
Eerst pak je het áller lekkerste wat je hond kan bedenken,dus geen droge koekjes,maar lekker gedroogd vlees of rodi worst,snijdt piepkleine stukjes en ga hem weer leren dat zijn naam of woordje of geluidje betekenis heeft en krijgt.

Als je dit thuis oefent een paar dagen,dan ga je dit ook buiten goed oefenen,ook nog op een redelijk prikkelarme omgeving,zodat je veel succes kan hebben en hij steeds aandacht voor jou heeft als je dat vraagt.
Oefen ook weer niet té lang,want dan verlies je zijn concentratie.

Bedenk ook dat dit gedrag echt goed moet inslijten voor het succes gaat hebben,dus je bent zo weken verder.

 

 

Tot die tijd zou ik er zelf voor kiezen hem absoluut niet naar honden te laten op het moment dat hij zo wild is...

Je zou ook dit eigenlijk moeten oefenen met mensen met honden..dat zij wachten tot jouw hond kalm is..en dat zou een paar minuten kunnen duren,maar als je het lukt om het zo te oefenen zul je ook zien dat het steeds korter gaat duren voor hij kalm wordt.

Je hond moet gewoon leren dat hij álleen naar een andere hond mag als hij kalm is.

 

Ik zal je zeggen,mijn hond mag niet eens kennis maken met een hond die helemaal wild en druk aan de lijn is,er staat dan veel te veel spanning op de lijn van die andere hond en dan is ook de situatie te snel gespannen,voor geen van beide honden leuk om te ervaren.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Het is wat achteraf gemekker maar ik wil het voor de lezers toch even kwijt:

 

"We" vinden dat een pup vooral gesocialiseerd moet worden en "we" vertalen dat dan naar: Iedere hond en ieder mens en alle aandacht maar leuk moeten vinden.

 

Zonder verder naar het karakter van de pup te kijken gaan "we" vervolgens druk aan het socialiseren. De pup moet met iedere hond snuffelen (spelen is eng en wild) en moet door Jan en Alleman aangehaald worden, soms zelfs gevoerd worden.

 

'Socialiseren' is echter niet wild enthousiast maken, een allemansvriendje kweken die op iedereen en alles maar enthousiast, vol verwachting afstormt. Socialiseren is een hond wennen aan normale zaken die een hond tegenkomt zodat die daar niet bang van wordt.

 

Een pup die niets liever doet dan op soortgenootjes afspringen kan je dus beter socialiseren door te leren die soortgenootjes (ook) te negeren.

Een pup die soortgenootjes eng vindt moet je dus juist wel veel positieve ervaringen met soortgenootjes geven.

Eender met mensen/kinderen.

 

Doe je dat niet dan 'socialiseer' je je pup niet maar kweek je een overweldigend 'monster' die in de lijn hangt, gravend met de voorpoten, om maar zo snel (en lomp) mogelijk bij die hond/mens/kind te komen.

 

Voor Elsa houdt dat in: Veel positief contact met honden (die zijn een beetje eng) en zo min mogelijk contact met vreemde mensen want die vindt ze veel te leuk.

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

" hallo iedereen,   mijn mechelse herder van 1.2 jaar is niet meer te houden wanneer die een andere hond ziet. als hij een andere hond ziet gaat die erg trekken en boeit de buitenwereld hem niks meer, het enige wat die wil is naar die andere hond toe. vervolgens als ik het toesta dan is het even snuffelen wat spelen en daarna kan ik hem wel weer mee nemen aan de lijn. Het is puur het begin dat die zo hyped is.  Hoe hier mee om te gaan? Speeltjes, voertjes etc helpen niet.  "

 Niet meer toestaan als die trekt hij wordt dan beloond want hij behaald succes door trekken en maakt het alleen maar erger. 

Zelf heel goed je omgeving in de gaten houden of er andere honden aan komen. Als die trekt een andere kant uit gaan of laat je hond zitten (mits hij niet te enthousiast is) en voer hem voertjes als die de aandacht bij jou kan houden en de hond negeert. Neem een speeltje mee anders waar die gek op is en leid hem daar mee af.

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

Misschien eens wat inlezen over bat training.

En met hulp daarvan je hond leren dat 1 de eerste plaats jij bepaald of er contact mag. En enkel wanneer er meer rust is.

 

Klinkt makkelijk. Ik weet dat dat niet makkelijk is. Zeker niet als enthousiasme de boventoon voert.

 

Maar voor jou is het niet prettig. Maar er zijn ook genoeg honden en andere baasjes die een dergelijke benadering niet op prijs stellen.

 

Het is echter een zoektoch wat er nodig is om op dit vlak samen aan de slag te gaan. Nu kan het al schelen als jullie eerst samen zorgen dat je hond al wat energie kwijt is.

 

Dan lekker laten snuffelen. Ontspanning. En kijken of je vandaaruit stap voor stap kan werken aan rust en afstand houden bijvoorbeeld via bat training.

 

Ook het boekje van Turid Rugaas Help mijn hond trekt zou een toegevoegde waarde kunnen zijn.

Volgende forumvraag: Uithalen naar vriend
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^