Epilepsie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Sam (Gast)

hee!    Wij hebben 2 chihuahuas  nu is onze buddy een iets groter soort dan de normale mini chihuahuas haha, ook is hij vrij stevig en proberen hem ook af te laten vallen.  Het was mij opgevallen dat hij sinds een paar weken af en toe moeilijk meeloopt tijdens het uitlaten terwijl hij altijd super graag uit gaat en hier veel enthousiastme in zit en we hem totaal niet hoeven mee te trekken, nu loopt hij soms sloom en Zit er niet veel fut in..  ook ademt hij sinds een paar dagen extreem zwaar , je ziet dat hij zwaar ademt en je hoort hem ook duidelijk,  nu heeft hij gister avond voor het eerst een epileptische aanval gehad.  Hij is voor mn moeder gaan zitten en viel op, pootjes stijf vooruit en ademhaling raar , me moeder dacht aan een hartaanval tot hij zn ontlasting liet lopen. Zo heeft hij nog even een paar minuten gelegen tot hij weer opstond.  Willen ook een afspraak bij de da gaan maken maar wou het ook even delen om meningen en ervaringen te horen.    Groetjes 

honden page profiel Nadine Nadine

honden foto van Nadine

Sorry kan je niet helpe misschien iemand op hp hier toch zo rap mogelijk da gaan beste dat je doen kan voor het diertje 

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Je heb kans dat als het de eerste aanval is de dierenarts nog niets doet, en ze zeggen dat je langs kan komen als er een tweede aanval komt ( zo ging dat bij mij ook, ik heb een Australian Shepherd met epilepsie )


Weet niet of je Facebook heb, maar eventueel kan je je ook aanmelden bij de Facebook groep epilepsie bij honden, hier kan je altijd je verhaal kwijt, en kan je ook vragen stellen, zitgengee dierenartsen in de groep, maar wel veel mensen die zelf een hond met epilepsie hebben of hebben gehad.

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Noteer in ieder geval alles goed wat er gebeurde, hoe lang het duurde en probeer eventueel als het nog een keer gebeurt te filmen ( hier kunnen dierenartsen veel aan zien )

Sam (Gast)

dank jullie wel, 

ga even een kijkje nemen op de fb groep. Het is idd zijn eerste aanval, het is ook niet dat we ons heel veel zorgen maken om de epilepsie (mijn vader heeft t ook dus weten dat dat niet heel schadelijk is al is een dier natuurlijk anders ) 

maar het is meer dat dit gepaard gaat met al de andere symptomen. Zware hevige ademen, het niet willen meelopen tijdens uitlaten. Het is niet hoe we hem kennen. 

Maar gaan morgen zwz even bellen naar de da en kijken wat ze zeggen. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Zwaar ademen kan natuurlijk ook nog zijn dat er een longontsteking is of een ontsteking in de luchtwegen. 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Mocht er bij de dierenarts idd epilepsie uitkomen,dan kan CDB olie uitkomst bieden.Veel mensen/kinderen en honden hebben er al baadt bij gehad,hier kun je info vragen:

https://www.facebook.com/groups/cbdolievoorhond/

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Gezien de rest van de symptomen zou ik morgen naar de da gaan. Bij longontsteking of hartklachten kunnen ze ook ineens out gaan vanwege zuurstof tekort. Heb je de hond al getemperatuurd?

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Ik vraag me af of jullie hondje het soms aan het hart heeft of de schildklier.
Dat zou een aanval kunnen veroorzaken.

Ik sluit me aan bij de tips die hierboven gegeven zijn. Houdt goed bij hoe lang, wanneer. Wat er gebeurd is die dag qua activiteiten.
Voer.

Film de aanval.

Ook of er is gevaccineerd of narcose of ontworming of vlooiendruppels.

Meestal geven ze na 1 aanval nog geen Fenobarbital medicatie mee. Ik zou persoonlijk dan ook eerst even iets meer over de oorzaak willen weten voor je daaraan begint.

Op deze site is ook heel veel informatie
te vinden een chatgroep waar je je verhaal kwijt kan. Wel Engelstalig. Het heeft me zo gesteund toen ik honden had met epilipsie.

Ben benieuwd wat de DA zegt.

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Misschien hebben jullie hem iets te drastisch op dieet gezet? Te laag bloedsuiker kan bij Chihuahua's makkelijk tot een epileptische aanval leiden...

 

Een epilepsie-aanval nadat het bloedsuiker te laag wordt (hyloglykemie), is typisch iets dat veel bij Chihuahua's voorkomt, vooral bij de kleinste, de teacups. De symptomen van het moeilijk lopen en moeilijk ademen die je noemt, kunnen er ook wijzen dat je hond een 'hypo' heeft.

 

Chihuahua zijn kleine hondjes met weinig spiermassa en een klein levertje, en dus kunnen ze moeilijk glucose vasthouden. Laten afvallen is dus best iets dat je met heel veel zorg moet doen! Liever meerdere keren kleine beetjes eten op een dag en geen zoetigheid of andere koekjes tussendoor; beter is een stukje gedroogd hart of pens...

 

Andere oorzaken voor te laag bloedsuiker kunnen o.a. suikerziekte of ziekte van Addison zijn. Dat moet je dus ook even goed laten checken bij de dierenarts. Het kan ook 'gewone' epilepsie zijn die niets met laag bloedsuiker te maken heeft.

 

http://www.chiwisplace.nl/chihuahua/tips/75-wat-te-doen-bij-een-hypo/46-wat-te-doen-bij-een-hypo

http://inhow.info/nl/pages/1033171

https://dierenziekenhuizen.nl/honden/orgaanproblemen-bij-honden/hypoglycemie-te-laag-suiker-hond/

http://pets.thenest.com/causes-seizures-chihuahuas-5303.html

https://www.purinaproclub.com/resource-library/pro-club-updates/chihuahua-owners-urged-to-contribute-to-epilepsy-research-in-the-breed/

 

 

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Beterschap met je hondje Sam. 

 

Ik denk  aan suikerziekte, epilepsie, hart, koorts of zelfs een vergiftiging.

Ik lees dat je hondje al een paar weken erg moe is. 

Tijd om niet langer te wachten om naar een dierenarts te gaan want het zijn serieuze klachten die wel eens fataal kunnen aflopen bij een verkeerde diagnose. 

Aan gissen heb je nu niks. 

 

Succes straks bij de dierenarts. 

 

Volgende forumvraag: Chemische castratie en nierfalen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^