Beschermen van het baasje, wanneer?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DonnaDonna

Wij hebben een dh puber ( reu 9 mnd).

 

Heb nooit een herder willen verwelkomen voor het waken of indruk te maken;-) dus ook niet om mij of de boel te beschermen.

Nou slaat hij wel aan als hij iets niet alledaags hoort of bij bezoek en dat vind ik prima.

 

Nou is er laats iets voorgevallen tijdens het wandelen en toen had ik voor het eerst zoiets van dat mijn dh eventueel mocht ' ingrijpen' als het niet zou stoppen.

 

Tijdens de wandeling werd ik aangesproken door een man waar ik geen fijn gevoel bij had, hij vroeg mij vuur voor zijn sigaret en dat had ik niet bij me.

Vervolgens begon hij een gesprek over mijn hond wat algauw een volgend onderwerp werd namelijk of ik single was.

Liep dus in het bos waar ik vaak kom en kreeg zo'n naar gevoel toen hij mee wilde lopen en nogal dichtbij kwam staan in mijn ' zone'.

Daarbij wat complimenten over mijn haar.

Nou ik vond dit niet echt amusant en heb hem bedankt en zei dat ik verder ging.

Mijn haren stonden inmiddels in kippenvel en zag dat mijn honden aan het spelen waren, wel kwam mijn dh even buurten en ging verder met spelen.

 

Ik ben toen verder gegaan, nog gegroet en die man besloot dat hij dezelfde richting op moest als ik terwijl hij daarvoor de andere richting leek op te gaan.

Niet leuk maar goed.

Hoe zit het nou eigenlijk met het beschermen van de baas bedacht ik mij toen.

Niet dat ik dat verwacht maar op dat moment hoopte ik stiekem dat mijn dh die man wel even een bedreigende melding zou geven.

 

Kon niet inschatten wat hij zou doen mocht deze man mij echt hebben belaagd?

 

Moet wel zeggen dat mijn dh soms als een bangepoepert kan reageren als hij een snauw van een hond krijgt;-) hij komt dan bij me en wil tussen m'n benen staan als ware het een mini pupje haha.

Gelukkig trof ik twee honden vrienden dus voelde me weer veilig.

 

Ben inmiddels toch wel nieuwsgierig naar ervaringen of kennis hierover?

 

 

 

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Verschilt per hond. 

Jouw hond was nu even te druk met zichzelf en zijn hondenvriendje. 

 

Ik heb twee honden van hetzelfde ras, allebei niet waaks en niet beschermend. 

Mocht zoiets voorvallen, zal mijn reu bij me komen staan. Als hij voelt dat ik me niet prettig voel door die man en ik geef hem zijn grens niet aan, had hij zeker ook gegromd of voor me gaan staan. 

 

Mijn teef daarentegen zou er niks van merken en ook lekker doorspelen. Zolang zij maar lol heeft, lijkt ze dan te denken. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Ik denk, mocht er echt nood aan de man zijn, dat je hond wel wat had gedaan. Hij zal vast al gemerkt hebben dat jij je niet prettig voelde bij die man. Maar die man deed verder nog niks, behalve praten en meelopen.

 

Bij mijn vriendin thuis hadden ze vroeger een bouvier. Mijn oom (automonteur) kwam eens hun auto terug brengen terwijl zij niet thuis waren.

Bouvier had nog nooit iets gedaan en die hond en mijn oom kenden elkaar goed.

Maar toch liet de bouvier mijn oom niet van het erf gaan. Hij is uiteindelijk in z'n bil gebeten toen hij wel weg liep hihi.

Daar ging hij dus echt niet meer heen wanneer er niemand thuis was .

honden page profiel MartineMartine 3 doggies

honden foto van Martine

Veel honden moet dit aangeleerd worden.

 

We willen immers geen honden die mensen bijten?  We kunnen niet verwachten dat de dieren zelf weten wanneer er bedreiging is en wanneer niet.  Het zou een zootje worden.

 

Wij hebben één van onze dames "pakwerk" geleerd.  Wij gebruikten een woordje om haar te laten "aanvallen/bijten" als we niks zegden, mocht ze ook niks doen.

 

Bij onze Ylena lukte dit erg goed, ik moet er echter bij zeggen dat zij geen herder was.  Veel herders (Mechelse vooral) worden voor pakwerk gebruikt omdat hun "drive" erg hevig is, veel baasjes hebben dan ook problemen met hun hond de pakwerker te laten lossen en gebruiken dan ook dikwijls zeer onvriendelijke oplossingen hiervoor.

 

Dat is tenminste mijn ervaring in het pakwerk waarbij we veldwedstrijden speelden en dus verschillende hondenscholen leerden kennen.

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

Mijn Momo bepaalt zelf welke man wel en welke man niet in de buurt van mij en mijn meiden mag komen. Vertrouwt ze het niet dan komt ze tussen ons en die man in staan. Komt hij dan dichterbij dan gaat ze grommen en laat haar tanden zien.

 

Ze heeft driemaal echt ons verdedigd waarbij ze eenmaal raak gebeten heeft.

 

1) Mijn oudste dochter liet haar uit en werd belaagd door een stel jeugdige hangjongeren. Momo hadden ze niet gezien omdat die net in de bosjes zat te poepen. Ze kwam uit dat bosje gerend en hapte naar de rotjochies, dan de één, dan de ander, als een wervelwind. Ik zag alles vanaf het balkon van mijn toenmalige woning gebeuren.

 

2) Thuis. Kinderen op bed. Momo werd onverklaarbaar heel erg onrustig en wilde naar mijn slaapkamer waar ze nooit kwam. Nieuwsgierig liet ik haar daar binnen waar ze onmiddellijk een inbreker naar de keel vloog die net door het raam naar binnen klom. Die heeft ze dus echt gebeten.

 

3) Op mijn werk. Ik was alleen in het gebouw en zat op kantoor te werken. In die ruimte was ook de balie. Er kwam een man binnen die echt heel erg vervelend deed en uiteindelijk over de balie heen probeerde naar mij uit te halen. Momo miste zijn arm op een haar na en hij wist niet hoe snel hij het pand moest verlaten.

 

Ik denk echter dat als wij niet thuis zijn, inbrekers ons huis gemakkelijk leeg kunnen halen. Ze is alleen waaks op haar mensen, niet op spullen of territorium.

 

We hebben haar dit nooit geleerd trouwens.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Ik heb de grootste schijtluis aan herder wat je je kunt voorstellen. Hij is wel heel groot, 50kg. En ook heel zachtaardig. Toch is er een keer iets voorgevallen waarbij bleek dat hij zich wel degelijk geroepen voelt en wel wat doet (of misschien beter gezegd laat weten wat hij er van vindt) als hij de situatie zo inschat dat zich er een dreiging voor doet. Maar hij heeft toen zelf ook gedreigd, niets gedaan maar dat was genoeg.

Er is toen uiteindelijk niets echt gebeurt. Ik heb het snel kunnen de-escaleren. Of misschien had Obi dat juist gedaan.

honden page profiel DieselDiesel 3 doggies

honden foto van Diesel

Ik denk dat de meeste honden wanneer je echt in paniek bent en bedreigd wordt, dat haarfijn aanvoelen en zullen ingrijpen.

 

Zelfs mijn grote allemans vriend is dan niet vriendelijk meer.

 

honden page profiel esther esther 3 doggies

honden foto van esther

" Ik denk dat de meeste honden wanneer je echt in paniek bent en bedreigd wordt, dat haarfijn aanvoelen en zullen ingrijpen.
 
Zelfs mijn grote allemans vriend is dan niet vriendelijk meer.
  "

Ja dat denk ik ook!

 

De jongens hier reageren direct wanneer iemand op een verkeerde manier in mijn ruimte komt..

Ze wringen zich er als een bulldozer tussen of springen blaffend tegen diegene op..

(ze blaffen normaal nooit)

Komt niet of nauwelijks voor gelukkig, maar ik voel me ondanks dat het 'maar' labradors zijn wel veilig 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Ja dat denk ik ook!
 
De jongens hier reageren direct wanneer iemand op een verkeerde manier in mijn ruimte komt..
Ze wringen zich er als een bulldozer tussen of springen blaffend tegen diegene op..
(ze blaffen normaal nooit)
Komt niet of nauwelijks voor gelukkig, maar ik voel me ondanks dat het 'maar' labradors zijn wel veilig  "

 "Maar Labradors"?

 

Mwah.. mijn oom had er vroeger eentje en niemand hoefde het in zijn hoofd te halen om aan zijn dochters te zitten hoor! Ben er zelf eens bij geweest toen zij daarom een man beet.

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Je DH is nog maar 9 maanden...een puber zoals je zelf zegt :-D

Ik vind sowieso dat een DH reu behoorlijk lang puber blijft ;-) Volgens mij is die van ons dat af en toe nog (6 jaar ;-) )

Ik denk dus dat hij nog te jong is om de situatie te hebben in kunnen schatten en daarom lekker aan het spelen was.....

Denk dat als je over enkele maanden een soortgelijke situatie zou hebben (wat ik natuurlijk niet hoop !!!!) en je zou je DH aan de riem hebben...voelt ie je spanning/angst en zou ie toch zekers wel tussen jou en de man zijn gaan staan.... Dit was nu misschien ook wel gebeurd mocht je hem aan de riem hebben gehad. Hij had dan je spanning/ongemak gevoeld...

honden page profiel esther esther 3 doggies

honden foto van esther

"  "Maar Labradors"?
 
Mwah.. mijn oom had er vroeger eentje en niemand hoefde het in zijn hoofd te halen om aan zijn dochters te zitten hoor! Ben er zelf eens bij geweest toen zij daarom een man beet. "

Hahaha ja ik had er eigenlijk een knipoogje achter willen zetten Liz..

'Maar' labradors omdat het algemeen heersend beeld

toch is, dat het watjes zouden zijn...

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Hij is nog jong.

Een vriendin van mij had een oerbejaarde krakkemikkige golden, 12 jaar. Als ze ging wandelen, scharrelde hij altijd in de bosjes.

 

Mijn vriendin werd bedreigt en voor je met je ogen kon knipperen, hing de golden in die man. Die ging er heel snel vandoor. 

Hond had nog nooit iemand kwaad gedaan.

 

Een kennis met een sukkeltje van een collie, zo vreselijk lief. Ook nog geen vlieg kwaad gedaan.

Twee mannen bedreigde haar, hand op haar keel. Die collie jaagde de twee mannen ook weg.

 

Nog een keer 's avonds liep een man in het donker, werd door twee mannen met een mes bedreigt, die hadden niet gezien dat hij een stafford had, ze hebben heel hard gerend. Ook deze hond was super mens vriendelijk.

 

Ik denk, dat een hond, zeker een DH precies weet wanneer je bedreigt wordt.

Hij is alleen nu nig wel jong, als hij volwassen is, zeker weten! 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

" Hahaha ja ik had er eigenlijk een knipoogje achter willen zetten Liz..

'Maar' labradors omdat het algemeen heersend beeld

toch is, dat het watjes zouden zijn... "

 



Labradors zijn meer "undercover stoer".

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"  "Maar Labradors"?
 
Mwah.. mijn oom had er vroeger eentje en niemand hoefde het in zijn hoofd te halen om aan zijn dochters te zitten hoor! Ben er zelf eens bij geweest toen zij daarom een man beet. "

 Hadden wij met onze eigen super lieve boxers.

Als we met mijn vader gingen vechten, ik was toen iets als 4 jaar, dan hing oma boxer in zijn kuiten.

 

Zo wonnen mn zus en ik altijd van mijn vader

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

" Hoe zit het nou eigenlijk met het beschermen van de baas bedacht ik mij toen.
Niet dat ik dat verwacht maar op dat moment hoopte ik stiekem dat mijn dh die man wel even een bedreigende melding zou geven.
 
Kon niet inschatten wat hij zou doen mocht deze man mij echt hebben belaagd?  "

in realiteit: de meeste honden zullen niet zo veel doen. en als ze al iets doen, is de motivatie meestal niet "de baas beschermen".

 

dat is de uitleg die wij eraan geven, wij vermenselijken honden nu eenmaal graag

 

de vraag is ook of je die verantwoording uberhaupt bij een hond kunt leggen. ja, politiehonden kunnen het, maar dat is een enorme training

 

je kunt van een huishond ook niet verwachten dat 'ie weet welke mensen hij wel moet "bedreigen" en welke niet.

 

met als gevolg dat je hond straks niet alleen de inbreker, maar ook de hardloper die in het bos iets te dicht langs 'm rent, of de buurman die zich over je hond buigt, gaat bedreigen. met andere woorden, "alles wat vreemd is, van buiten komt en ik niet ken"

 

dat zijn meestal niet de leukste huishonden...

 

 

 

 

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

" Ik denk dat de meeste honden wanneer je echt in paniek bent en bedreigd wordt, dat haarfijn aanvoelen en zullen ingrijpen.
 
Zelfs mijn grote allemans vriend is dan niet vriendelijk meer.
  "

 Ik denk van niet.

Ik denk dat het ten eerste uitmaakt of het op eigen terrein is waar de hond zich veiliger voelt en als z'n territorium beschouwt. Dan nog geldt dat een hond dan iets moet gaan doen op eigen initiatief wat hem van jongsaf afgeleerd is namelijk de leiding nemen en gaan bijten. Vaak zal het uit angst zijn omdat hij zich bedreigd voelt wat iets heel anders is en een heel ander verloop heeft. Hij bijt dan omdat vluchten geen mogelijkheid meer is.

Ten tweede hangt het ook af van de bedreiger. Merkt de hond dat zijn agressieve benadering succes heeft dan zal hij doorgaan maar is dat niet het geval dan zullen de meesten eieren voor hun geld kiezen.

 

Er zijn heel veel interessante filmpjes hierover op yt waarin zelfs getrainde honden het af laten weten omdat ze blijkbaar naast de training toch de juiste  genetica hier voor missen.

 

 

 

 

 

 

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Zelf denk ik ook dat het iets is wat je eigenlijk helemaal niet moet willen. 

 

Wat Joop zegt is naar mijn ervaring namelijk waar, het wordt alles. Ik heb zo'n hond, het is handig als het een "engerd" betreft, het wordt al een stuk minder leuk als je buurkind je een beetje probeert uit te dagen met een stok.

 

Het is er in gefokt, ik weet het, ik accepteer het en ik probeer het te begeleiden. Maar het is een verantwoordelijkheid. Mijn vriend kan niet even met mij stoeien enzo. Als ie zn hand al optrekt komt ze vandaan waar ze vandaan komt en waarschuwt hem al. Mijn vader knuffelde mijn moeder ooit even te ruw, dat heeft hij ook geweten. Deze week is nog niet eens om en de teller staat al op 2 mensen die bijna een ledemaat missen. (Mijn eigen schuld, ik dacht dat alleen bekenden achterom komen). 

 

Zelfs de pop voor mijn tantes verjaardag overleefde het niet. Vergeten hem weg te halen, op het moment dat ze hem registreerde werd ie direct onthoofd. Letterlijk. 

 

Neem een bus deo mee of iets en spuit dat gewoon in mensen hun gezicht. Veel beter en loopt je hond ook geen gevaar (inbeslagname is een realistische consequentie). 

honden page profiel SyntaraSyntara 3 doggies

honden foto van Syntara

Ik denk dat het echt van het karakter van de hond afhangt. Ik heb nu een klein hondje dat ook erg onzeker en snel bang is. Ik ben er heel zeker van dat zij niets zou doen, maar gewoon zelf bang zou zijn. Ze voelt wel situaties heel goed aan, maar zou dus zelf te bang zijn om in te grijpen. 

 

Vroeger hadden we een boxer. Totdat ze enkele jaren oud was, hadden we haar nog nooit horen grommen. Tot er plots iemand zomaar in onze tuin liep tot achter ons huis. Wij sliepen. Ze begon enorm te grommen en blaffen waardoor wij wakker werden en meteen wisten dat er iets niet klopte. Uiteindelijk bleek dit een persoon te zijn die de watermeter kwam opmeten (of dat beweerde hij in ieder geval), maar het was wel een enorm vreemde situatie omdat hij dus zomaar in de tuin liep zonder aan te bellen. 

 

Ook is er een keer een agressieve Duitse dog in onze tuin gekomen (bazin had hem los en was op komst, maar was nog een stukje verder). We kwamen terug van een wandeling en hij stond in onze tuin. Ik was toen nog jong en redelijk bang van andere grote honden en die hond reageerde ook agressief toen we onze eigen tuin weer in liepen waar hij stond. We kenden die hond ook en hij had al eerder gebeten naar andere honden. Op dat moment begon ons boxertje ons ook echt te verdedigen tegen die hond  Zij voelde dus echt wel aan wanneer een situatie niet normaal was en ze ons mocht verdedigen. Op andere momenten was ze de liefste hond die er was en ze heeft ook nooit gereageerd terwijl dit niet nodig was. Maar zij was echt een heel stabiele hond, dus dat was ook haar karakter. Ze heeft trouwens ook nooit gebeten, hoor. Alleen gedreigd. Ik zou het zelf ook nooit aansporen of 'oefenen'. 

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

" in realiteit: de meeste honden zullen niet zo veel doen. en als ze al iets doen, is de motivatie meestal niet "de baas beschermen".
 
dat is de uitleg die wij eraan geven, wij vermenselijken honden nu eenmaal graag
 
de vraag is ook of je die verantwoording uberhaupt bij een hond kunt leggen. ja, politiehonden kunnen het, maar dat is een enorme training
 
je kunt van een huishond ook niet verwachten dat 'ie weet welke mensen hij wel moet "bedreigen" en welke niet.
 
met als gevolg dat je hond straks niet alleen de inbreker, maar ook de hardloper die in het bos iets te dicht langs 'm rent, of de buurman die zich over je hond buigt, gaat bedreigen. met andere woorden, "alles wat vreemd is, van buiten komt en ik niet ken"
 
dat zijn meestal niet de leukste huishonden...
 
 
 
  "

 De beste bescherming is een compleet verknipte hond waar alleen jij bij in de buurt kan komen.

honden page profiel esther esther 3 doggies

honden foto van esther

"  

Labradors zijn meer "undercover stoer". "

  dat is precies het goede woord!

honden page profiel laura   Diva&Novalaura Diva&Novagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van laura   Diva&Nova

ik heb een mietje die al niet eens naar een kat durft te kijken.

Heb wel eens een woorden wisseling gehad met een man op straat, die pakte zomaar mijn arm. Diva vind het maar eng en ging achter me zitten.

Bij haar werkt het dus andersom haha ik moet haar altijd beschermen.

honden page profiel esther esther 3 doggies

honden foto van esther

" in realiteit: de meeste honden zullen niet zo veel doen. en als ze al iets doen, is de motivatie meestal niet "de baas beschermen".
 
dat is de uitleg die wij eraan geven, wij vermenselijken honden nu eenmaal graag
 
de vraag is ook of je die verantwoording uberhaupt bij een hond kunt leggen. ja, politiehonden kunnen het, maar dat is een enorme training
 
je kunt van een huishond ook niet verwachten dat 'ie weet welke mensen hij wel moet "bedreigen" en welke niet.
 
met als gevolg dat je hond straks niet alleen de inbreker, maar ook de hardloper die in het bos iets te dicht langs 'm rent, of de buurman die zich over je hond buigt, gaat bedreigen. met andere woorden, "alles wat vreemd is, van buiten komt en ik niet ken"
 
dat zijn meestal niet de leukste huishonden...
 
 
 
  "

*poef*...weg is mijn sprookje van m'n stoere beschermende mannen...

en bedankt Joop 

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

"  De beste bescherming is een compleet verknipte hond waar alleen jij bij in de buurt kan komen. "

 En daar dan lekker mee gaan wandelen in het totaal niet drukke Nederland.  Mag je wel met megafoon op pad gaan, uit de buurt van Fifi! Alarmlicht op je hoofd. 

 

Echt ik snap het niet een klein deo busje en een welgemikte trap in de zak doet wonderen. Als je er daarna nog niet klaar mee bent duw je ze om en ga je lekker trampoline springen op een ribbenkast. Kost je een paar knaken maar je bent wel gelijk van je frustratie af. Laat die honden er lekker buiten zolang het kan. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Wat worden honden onderschat.

 

Honden zijn uitstekend in staat zelf beslissingen te kunnen nemen en ook voelen ze haarfijn jou emotie aan.

Of je ontspannen buiten wandelt en er komt een jogger langs gelopen , of dat iemand je bedreigt en je bij je keel grijpt.

 

Jou emoties zullen ernstig anders zijn.

 

Net zo als je van mensen niet van te voren weet, hoe ze in een stres situatie zullen reageren, sommige verstijven, anderen handelen, rennen weg, dat weet je pas, als je zelf zo een situatie ervaart, weet je ook nooit hoe jou hond zal reageren, als jij bedreigt wordt.

 

Mijn ervaring is, uit mijn omgeving, dat honden, zelf de grootste, oude liefste sukkels ingrijpen en behoorlijk ook.

 

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Tegenwoordig wordt je bijtende hond ook "gewoon" in beslag genomen hoor...die dan maanden juist verknipt zit te raken in de opslag...en je krijgt hem dan ook bijna nooit terug.

honden page profiel RVSRVS 2 doggies

honden foto van RVS

"  En daar dan lekker mee gaan wandelen in het totaal niet drukke Nederland.  Mag je wel met megafoon op pad gaan, uit de buurt van Fifi! Alarmlicht op je hoofd. 
 
Echt ik snap het niet een klein deo busje en een welgemikte trap in de zak doet wonderen. Als je er daarna nog niet klaar mee bent duw je ze om en ga je lekker trampoline springen op een ribbenkast. Kost je een paar knaken maar je bent wel gelijk van je frustratie af. Laat die honden er lekker buiten zolang het kan.  "

 Mwoah...... misschien dat ik dat nog weleens doe. Neem ik een Mechelaar ofzo die ik niet socialiseer en dan noem ik haar Mamma. Als iets dan op vechten uitdraait begin ik haar te roepen.

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Tegenwoordig wordt je bijtende hond ook "gewoon" in beslag genomen hoor...die dan maanden juist verknipt zit te raken in de opslag...en je krijgt hem dan ook bijna nooit terug. "

 Ik was daar bij die inbreker ook bang voor. Maar hij was denk ik banger om uit te moeten leggen aan de popo wat hij in het kozijn van mijn slaapkamer te zoeken had en hoe dat raam opeens uit de sponning was gekomen

honden page profiel NullNull 3 doggies

honden foto van Null

Heb je er misschien bij stil gestaan dat die man t niet eens zo bedoelde. Jij bleef namelijk ook staan als ik het goed begrijp.. Voortaan zeggen dat je geen tijd hebt en doorlopen, en als die je volgt zeg je dat je alleen wilt lopen.

 

Een hond zal denk ik eerder gaan staan blaffen als je wordt aangevallen dan effectief ingrijpen. Hoewel ik graag geloof dat Java ze helemaal kapot maakt natuurlijk.. 

 

honden page profiel RosanjaRosanja 3 doggies

honden foto van Rosanja

Joy heeft nooit echt gewaakt. Wel eens een paar diepe blaffen naar 'rare dingen' op straat, bijvoorbeeld een mega bloempot of grote stenen in het park van een afstand. Wel heeft ze een keer uit het raam lopen grommen en blaffen naar de buurman die de boom aan het snoeien was. En toen een vriend van de buurman meewas op visite, die deed voor de grap zichzelf groot maken met zn jas open, blafte en gromde ze. Maar meer uit onzekerheid. Dit was bij ons vorig huis.

 

Hier heeft ze nooit waaksheid getoont. Wel allert op alles wat voorbij gaat, maar mens en dier word heerlijk naar gekwispelt, alsof ze dat zien oo 2 hoog vanaf de begane grond... Tot er een avond was waar een man foto's stond te maken van ons. Ik vroeg waarom en toen kwam er een flinke woordenwisseling. Joy stond gewoon naast me. Die man werd boos en liet zn telefoon vallen. Hier gaf hij mij de schuld van en kwam dreigend op me afgelopen. Plots sprong joy grommend en blaffend op die man af. Ik was zo verbaasd dat ik dr niet gelijk kon binnen hengelen. Die man rende gauw weg, joy bleef hem afblaffen. Terwijl ik me nier bedreigd voelde maar meer van 'kom dan met je grote mond' haha. Sinds dat moment weet ik wel dat zelfs de grootste knuffelkont die met jong en oud kan, dier of mens, het voor mij op kan nemen.

honden page profiel Elianne | Bailey & Nova Elianne | Bailey & Nova 3 doggies

honden foto van Elianne | Bailey & Nova

"  En daar dan lekker mee gaan wandelen in het totaal niet drukke Nederland.  Mag je wel met megafoon op pad gaan, uit de buurt van Fifi! Alarmlicht op je hoofd. 
 
Echt ik snap het niet een klein deo busje en een welgemikte trap in de zak doet wonderen. Als je er daarna nog niet klaar mee bent duw je ze om en ga je lekker trampoline springen op een ribbenkast. Kost je een paar knaken maar je bent wel gelijk van je frustratie af. Laat die honden er lekker buiten zolang het kan.  "

 Hahaha, hier heb ik echt even keihard om zitten lachen, beeld me alles iets te goed in. 

pagina 1 van 5 12 3 4 5
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^