Hond moet afvallen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Emma (Gast)

ik heb een chihuahua die 5,5 kilo weegt en dus moet afvallen. Ik heb gehoord dat je hiervoor 2x per week een hele dag sperziebonen kan geven. Ik wil dit gaan proberen. Ik wilde een pot sperziebonen gaan halen bij de Albert Heijn maar, hoe moet ik ze geven? Moeten ze gekookt worden of gewoon koud en rauw. heb je verder nog tips om mijn hond te laten afvallen hoor ik dat graag.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Ik zou sperziebonen alleen geven dan om een deel van de hoeveelheid die hij normaal eet te vervangen. Niet alleen maar sperziebonen. En ik zou dan niets uit pot kopen, daar zit vaak zout etc. aan toegevoegd.

Verder:

Meer bewegen
Doe zijn voer in een snoepbal zodat hij ook dan beweegt.

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Bink kreeg ook regelmatig gewoon sperziebonen, gekookt uit blik. Niet als vervanging van zijn hele maaltijd, maar gewoon wat minder brokken en dan aanvullen met sperziebonen.

 

Voor de rest natuurlijk meer bewegen, zwemmen is ook goed.

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

Ik zou in de eerste plaats lekkere lange wandelingen met hem gaan maken, beweging is hartstikke goed, ook voor een chihuahua..

 

Verder heb ik begrepen dat in potten bonen zout zit,

en dat de verse of diepvriesvariant beter is..( deze moeten dus wel gekookt worden..)

 

Je kunt zijn normale voer mengen met bonen..dus gewoon wat minder vlees of brokken, en daar doe je dan de gekookte, afgekoelde bonen doorheen..

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Het beste zijn verse sperziebonen of diepvries sperzienbonen. Je kan het best elke dag wat sperziebonen geven dan wat minder brokken. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" ik heb een chihuahua die 5,5 kilo weegt en dus moet afvallen. Ik heb gehoord dat je hiervoor 2x per week een hele dag sperziebonen kan geven. Ik wil dit gaan proberen. Ik wilde een pot sperziebonen gaan halen bij de Albert Heijn maar, hoe moet ik ze geven? Moeten ze gekookt worden of gewoon koud en rauw.
heb je verder nog tips om mijn hond te laten afvallen hoor ik dat graag. "

 Ik zou beginnen met per maaltijd iets minder te geven en iets meer te gaan bewegen. En geen snacks tussendoor.

 

Mocht je toch sperziebonen er bij willen geven, dan niet uit blik of pot maar vers gekookt of uit de diepvries gekookt, mits daar geen zout op zit.

 

Wat voer je nu precies? 

Emma (Gast)

ik voer haar nu royal canin  adult voor chihuahua's.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" ik voer haar nu royal canin  adult voor chihuahua's. "

 Ja, maar hoeveel gram per dag? En wat voor tussendoortjes geef je?

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Ik zou ook diepvries sperziebonen nemen,in een pot zitten zouten en suikers en nog conserveringsmiddelen.

 

De oplossing is áltijd,minder voeren en meer bewegen.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Mijn teefje krijgt regelmatig sperziebonen om haar op gewicht te houden, maar vooral omdat ze dan een voldaan gevoel heeft. Vind niet dat een hond onnodig honger hoeft te lijden. Beestje kan je niet uitleggen dat er een kilo (of paar kilo van af moet). Dus sperziebonen is een uitstekend alternatief.

 

Ik geef haar een keer of 4 in de week een half pond sperziebonen 's avonds(zou ik je chi niet geven ). Daar krijgt ze meestal niets meer bij, soms wat brokjes voor extra smaak, maar dat is niet veel.

's Morgens krijgt ze dan een normaal portie.

In mijn geval is veel meer bewegen erg lastig, omdat ze een flink artrose poot heeft en spondylose in haar rug. Voor haar dus meerdere kortere wandelingen.

 

En wat hierboven al meerdere malen is gezegd, diepvries of vers is het beste.

 

 

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Bij iedere maaltijd de brokjes wat verminderen en verse boontjes erbij, snij ze fijn of prak ze fijn.....koop een kilo verse boontjes, of een pond, klein hondje, laat wat brokjes weg en voeg fijn geprakte boontjes bij die je gekookt hebt en af hebt laten koelen.......en ga wat meer wandelen met je hondje, speel eens op een loslaat plekje waar het veilig is.....en laat het niet te snel gaan, langzaam aan...geen snacks geven..ook geen botjes....ga eens bij de dierenwinkel kijken voor pensstaafjes, knip die door midden, een per dag, geen andere snacks..zijn allemaal dikmakertjes...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

O geen pond geven natuurlijk, maar dan heb je voor een paar dagen, prak ze fijn zodat het niet al te zwaar ligt in de maag.

Emma (Gast)

ik wilde ook vragen hoeveel brokken je een chihuahua van 5,5 kilo moet geven? Ik geef dus de royal canin. En hoeveel sperziebonen?

alvast bedankt voor alle tips.

Emma (Gast)

ooh, had jullie reacties nog niet gezien. Ik gooi altijd wat in haar bakje s'avonds. Ik kijk niet hoeveel, maar niet heel veel de laatste tijd. In de middag krijgt ze een stick van de Albert Heijn en soms krijgt ze tussendoor een stukje beschuit of een stukje vlees.

Emma (Gast)

ik heb haar net sperziebonen gegeven maar ze wil het niet eten. Moet ik het laten staan of er iets indoen?

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" ik wilde ook vragen hoeveel brokken je een chihuahua van 5,5 kilo moet geven? Ik geef dus de royal canin. En hoeveel sperziebonen?
alvast bedankt voor alle tips. "

 Je moet kijken wat ze zou moeten wegen, en de hoeveelheid die daar bij hoort. Ik gok dat ze 3,5 kilo max mag wegen, dan kom je op zo'n 65 gram per dag.

 

Ik vroeg dus hoe veel gram geef je haar per dag? Oh ik zie dat je dat niet weet.

 

Beginnen met afwegen dan. Blijkbaar geef je te veel.

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:)

honden foto van Jackie en Kiba:)

Mag ik vragen wat je op een dag beweegt met je hond?

 

Op de verpakking van de brokken staat hoeveel je mag voeren. Ga dit afwegen, koop een keukenweegschaal als je die niet hebt. En vergelijk dus ook eens wat je geeft. Als je nu al geeft wat op de verpakking staat, doe je per keer dat je voert er iets af. 

 

Sperzieboontjes zijn niet per se nodig, tenzij je merkt dat je hond honger krijgt. 

 

Wij houden de zak altijd aan ls richtlijn en voelen altijd goed en kijken hoe ze eruit zien. Zijn ze te dun, krijgen ze 1 maaltijd 5 gram meer. Nog steeds te dun, de andere maaltijd ook en kijken we per week. 

 

Iets te dik, doen we beide maaltijden 5 gram minder. Maar voor een chihuahua is per 5 gram denk ik wel iets te rigoureus. 

Volgende forumvraag: Hond blackout na heftig spelen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^