zwarte uitslag

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

rene (Gast)

Onze hond heeft rond zijn vulva zwarte uitslag ,en die jeuk haar erg .bij de dierenarts geweest die geeft wat pilletjes ,en daarna is het een paar dagen over maar het komt steeds weer terug, wat kan ik hier aan doen ,of geef een goed advies

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Wat voor pilletjes gaf de DA dan?

Dat zwarte precies op 1 plek is dat ze daar geprikkeld is door een allergische reactie(langdurig) ..of ze kan ook bijv. (licht) incontinent zijn (geworden) en daarom veel likt.

 

In ieder geval wordt de huid pas zwart als er een langdurige irritatie op is.

Mijn hond krijgt bijv. over haar buik/borst een zwarte huid,zodra ik ook last krijg van mijn hooikoorts, zij is dus gevoelig voor iets wat groeit en bloeit in de lente/zomer.(in de winter heeft ze wel een roze buik).

Ik doe er niks aan verder,gelukkig heeft zij er niet heel erg last van,ze heeft wel jeuk,maar niet dat ze zich kapot bijt/likt. Ik was haar wel 2/3 keer in de zomer om haar wat te ontlasten als de jeuk te veel wordt.

https://www.mcvoordieren.nl/zwartverkleuring-van-de-huid

Volgende forumvraag: a
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^