Log over aankomende pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ikbenhuskyikbenhusky

" Het mag iets rustigeraan. Maar de manier waarop kan wel op een normale toon jongens.. jeminee zeg..
 
Anyway, ik zou de wandelingen lekker kort houden, wat ik zei 5-10 minuten per keer. En dus ook hetzelfde stukje, niet elke keer een andere route pakken! 
 
Na een week of twee kan je iets langer aan lopen of andere routes. 
 
Op dagen waarop je iets gaat doen, bv naar de puppycursus, NIET lang lopen! Dan dus écht aan de limiet van 5 a 10 min houden. 
 
Ik hoop dat je het niet vervelend vond dat ik naar je afkomst vroeg, ik herkende gewoon een aantal van de ouders van mijn buitenlandse vrienden in je vader haha. Zoals al gezegd, gewoon geen aandacht aan je pa schenken. Dit is JOUW hond, jij voed haar op en doet alles, hij doet niks. Dat je wat onzeker bent hierover is heel normaal, hoe kan het ook anders. Het is je eerste hond en dan ook nog je eerste pup! Neem adviezen in je op en kijk wat je ervan vind en wat werkt voor jou ipv dat je ze klakkeloos opvolgt. Dit geld ook voor de oppas en fokker, hoor. Als je merkt dat Kaya de puppyles toch niet zo goed aankon zou ik een stapje terug nemen. "

 Veel buitenlandse mensen zijn helaas zo, ik zal het doen. Dankjewel! zal leuke foto's steeds plaatsen als ik de kans krijg :)

honden page profiel bentebente 3 doggies

"  Veel buitenlandse mensen zijn helaas zo, ik zal het doen. Dankjewel! zal leuke foto's steeds plaatsen als ik de kans krijg :-) "

 Tsja, cultuurverschillen zullen er altijd zijn.

 

Doe maar! Lijkt me echt super om de groei van haar te volgen, al helemaal als je haar tekening zo ziet

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

"  Ik heb niet een uur lang buiten met haar gelopen he, 15-20 min rustig buiten gelopen en dan de overige tijd heeft ze lekker geslapen. Wat is het probleem dan? "

 Helemaal geen, jij doet lekker relaxt met je pupsel, ga zo door!

honden page profiel ikbenhuskyikbenhusky

ik heb een schema gemaakt wat ik wil gebruiken om kaya zindelijk te maken en vroeg me af wat jullie ervan vinden

08:00  eten geven

08:15 buiten uitlaten of op balkon 

10:15 buiten uitlaten of op balkon

12:15 eten geven

12:30 buiten uitlaten of op balkon

14:30 buiten uitlaten of op balkon

16:30 eten geven

16:45 buiten uitlaten of op ballon

18:45 buiten laten of op balkon

20:45 eten geven (zo nodig)

 

etc

 

ik wil dus om de 2 uur kaya even uitlaten mocht ze in huis plassen verlaag ik de tijd naar anderhalf.

na het eten wacht ik nog 10/15 minuten voordat ik haar uitlaat

als het voor ons beide tijd is om te slapen zal mijn broertje opletten, als ze wakker wordt en opstaat dan pakt mijn broertje haar direct op en breng haar naar buiten

als ze buiten plast krijg ze een beloning en een "goed zo"

heeft iemand tips of iets wat ik beter kan doen?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

honden page profiel DezeNaamDezeNaam 3 doggies

honden foto van DezeNaam

Als ze plast een commando geven (zoals bijvoorbeeld gewoon 'plasje doen!') en belonen. Zo kan je je hond vaak wel leren om ergens een plasje te doen. Nog veel succes!

honden page profiel ikbenhuskyikbenhusky

Om 4:00 gewacht tot kaya wakker werd en gelijk naar onze balkon gebracht waar een puppy pad op staat. Ze heeft haar behoefte gelijk gedaan ???? Daarna even een snoepje gegeven en nog even gewacht. Binnen gelijk poepte ze op een puppypad, ook goed maar liever deed ze dat buiten. Daarna kreunde ze nogal en heb veel moeite gedaan om haar weer tot slaap te brengen. Eenmaal om 6:00 begon ze weer, dus ik dacht dat ze honger had en gaf haar wat te eten , 15 min later ben ik 15 minuten met haar gaan lopen bij een plek waar ze eerder is geweest. Helaas heeft ze niet haar behoefte gedaan ???? Daarna gekeken of ze op de balkon het wel deed, deed ze ook niet. Later meegenomen naar mijn kamer en ze piepte nogal dus ik dacht dat ze misschien nu wel haar behoefte zou doen maar dat gebeurde ook niet. Nu slaapt ze in de portiek, had haar liever in mijn kamer.. maar geen probleem. Kan in mijn kamer echt kijken wanneer ze net wakker is en gelijk naar buiten brengen namelijk. Ben nogal kapot nu, heb wel beter geslapen dan gisteren ????

 

Ps ik ben niet naar de puppycursus gegaan, kreeg ook van de fokker te horen dat ze 2/3 weken mij als enigste moet zien en niemand haar mag knuffelen. Een familielid kan nog erbij maximaal, reden is dat ze nu door de war is en niet weet wie haar "papa" nu is.

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz


, kreeg ook van de fokker te horen dat ze 2/3 weken mij als enigste moet zien en niemand haar mag knuffelen. Een familielid kan nog erbij maximaal, reden is dat ze nu door de war is en niet weet wie haar "papa" nu is. "

 Dat is natuurlijk grote onzin wat je fokker daar zegt.

Nog nooit gehoord. 

Lees je wat in over hoe honden denken.

 

 

honden foto van Ilse met haar schatjes: Binny & Stoetel

Dat ziet er allemaal prima uit hoor, doe gewoon lekker waar jullie je goed bij voelen. 

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus. 3 doggies

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.


Ps ik ben niet naar de puppycursus gegaan, kreeg ook van de fokker te horen dat ze 2/3 weken mij als enigste moet zien en niemand haar mag knuffelen. Een familielid kan nog erbij maximaal, reden is dat ze nu door de war is en niet weet wie haar "papa" nu is. "

Ik ben het zeker niet met de fokker eens en heb hier ook nog nooit van gehoord. Wel weet ik dat een pup ook niet door de hele buurt moet worden aangeraakt en geknuffeld hier door kunnen gedragsproblemen ontstaan. Maar gewoon bij familie en vrienden moet geen enkel probleem zijn. Alles gewoon een beetje met mate.

honden page profiel Mara en AydenMara en Ayden 3 doggies

honden foto van Mara en Ayden

Toen ik een jaar of 11 was kreeg een vriendin van mij een puppy in huis, toen mocht ik inderdaad een tijdje niet langs komen, volgens haar omdat de puppy mij dan misschien leuker zou gaan vinden dan de rest van het gezin. Als ik dan weg zou gaan zou die zo verdrietig zijn dat ie er ziek van zou worden. 

Klinkt niet echt logisch he? 

Het lijkt mij eigenlijk ook niet goed voor de socialisa als je pup de eerste weken zo goed als geen anderen ziet. Jij bent tenslotte degene die er bijna altijd is, haar uitlaat en eten geeft et cetera, ze leren snel genoeg wie de "grote baas" is hoor! 

honden page profiel ikbenhuskyikbenhusky

Ja klopt , ga haar dan even alleen met familie echt kennis laten maken. Ik snap wel wat ze eigenlijk wilt zeggen. Gisteren toen ik kaya uitliep hebben echt letterlijk 15 mensen haar geaait en 95 procent vroegen niet eens om mijn toestemming.. als dat allemaal elke keer gebeurd kan ik wel begrijpen dat het raar is voor kaya omdat ze sindskort hier is.  

Enigste waar ik nu mee zit en me best voor doe is dus kaya zindelijk maken en kijken waarom ze soms huilt.. heb haar dan gevoerd, uitgelaten, beetje mee gespeelt en dan jankt ze en dan breng ik haar weer naar buiten omdat ik dan denk dat ze wilt plassen maar het helpt niet echt. Volgens mij is mn kamer te warm voor haar want ze voelt zich daar niet op haar gemak zo te zien en in de portiek jankt ze nu ook omdat ze dan alleen is.

 

 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

Tja. Huskies zijn nu eenmaal jankers. Daar staan ze om bekend.

 

Wat betreft dat aaien door vreemden; Het is niet zo zeer het probleem dat Kaya dat niet prettig zou vinden. Het probleem zit er in dat ze vreemde mensen daardoor wel heel erg leuk gaat vinden.

 

Dat is nu wel leuk en grappig maar niet meer als ze eenmaal groot en volwassen is. Dan krijg je situaties waarbij ze jouw arm steeds bijna uit de kom trekt zodra ze ergens een mens ziet. Gaat ze op die mensen afrennen, er tegenop springen, likken... en dat vinden mensen van een puppy leuk maar niet van een volwassen hond.

 

Tevens maakt dat het trainen lastiger. Je hond is dan minder makkelijk op jou te focussen en is steeds afgeleid door andere mensen. Moet je dus niet willen. Mijn advies: De eerste dagen het contact met mensen beperken tot jouw gezin. Daarna mondjesmaat uitbreiden tot je vriendenkring/familie. Vreemden afhouden (lastige taak want iedereen duikt boven op je pup zoals je al gemerkt hebt en zijn gepikeerd als je dat afwijst). Maar volhouden. Als zij zo graag een pup willen aaien dan kopen ze er zelf maar één. En vergeet niet: Vaak zijn dat dezelfde mensen die later commentaar hebben als Kaya hen enthousiast komt begroeten met modderpoten. Wat zij haar dus hebben aangeleerd met dat geaai.

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

vergeet niet met dat uitlaat schema dat ze er ook uit moet na slaapjes en spelen  zou mij ook niet te strak aan de tijden houden, als ze bijv slaapt zou ik niet de tijd van het schema aanhouden maar wachten tot ze wakker is.

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3 3 doggies

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Persoonlijk zou ik niet met een schema werken. T is niet echt realistisch met een pup ook al ben ik wel van de schematjes en dergelijke (: maar wanneer een pup wakker is naar buiten rondje lopen. Heeft de pup gegeten naar buiten rondje lopen. Heb je gespeeld met de pup naar buiten rondje lopen. Vind je het alweer even geleden naar buiten rondje lopen (:

 

Als ze buiten plast niet alleen een beloning en een goed zo maar gewoon helemaal uit je dak gaan (: mensen zullen je raar aan kijken maar daar moet je je niks van aantrekken (:

 

Haar gewoon lekker onder de mensen brengen hoor maar gewoon niet door iedereen laten aaien. Anders krijg je idd wat Liz aanhaalt een volwassen hond die je arm er uit rukt als ie mensen ziet 

honden page profiel ikbenhuskyikbenhusky

Klopt, ik zal dat gaan doen. Schema is een richtlijn voor mij, zal hoor gewoon om de twee uur of minder uit laten.

Iemand ook een pup gehad die buiten niet plast maar dat bewaard voor binnen? Want liep net weer 15 minuten met kaya buiten, exacte plek waar ze 5x is geweest maar ze plast en poept niet. Nu ben ik thuis gekomen heeft ze geplast, moest haar heel snel oppakken en op de puppypad zetten. Zal vast beter gaan met de tijd, maar vond het nogal apart.

 

Owjah, ze slaapt ook exact op mijn deur, weet niet waarom ze dat prettig vind maar dan staat de deur open en hebben wij het ook koud.. ik heb liever dat ze in mijn kamer slaapt..

honden page profiel ikbenhuskyikbenhusky

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" Klopt, ik zal dat gaan doen. Schema is een richtlijn voor mij, zal hoor gewoon om de twee uur of minder uit laten.
Iemand ook een pup gehad die buiten niet plast maar dat bewaard voor binnen? Want liep net weer 15 minuten met kaya buiten, exacte plek waar ze 5x is geweest maar ze plast en poept niet. Nu ben ik thuis gekomen heeft ze geplast, moest haar heel snel oppakken en op de puppypad zetten. Zal vast beter gaan met de tijd, maar vond het nogal apart.
 
Owjah, ze slaapt ook exact op mijn deur, weet niet waarom ze dat prettig vind maar dan staat de deur open en hebben wij het ook koud.. ik heb liever dat ze in mijn kamer slaapt.. "

 Waarschijnlijk slaapt ze in de deuringang omdat het lekker koel is daar, huskys hebben een dikke vacht. Het kan dus dat de slaapkamer te warm voor haar is. Het kan ook zijn zodat ze alles een beetje kan overzien. 

 

Wat betreft het binnen plassen; binnen voelt voor haar als een vertrouwde omgeving. Buiten vindt ze het misschien nog te spannend om te plassen. Mocht je je pup binnen zien plassen, kun je haar metéén op tillen en buiten neerzetten, als reflex stopt ze dan, en dan buiten weer verder gaan (dit kan wel even duren)  

honden page profiel bentebente 3 doggies

Leuke foto's! Over de zindelijkheid heb je al wat tips gekregen, en ook over het werken met een schema dus dat zit wel goed denk ik.

honden page profiel ikbenhuskyikbenhusky

Vandaag heb ik haar kennis laten maken met de bench.

Ging uitstekend! Lekker gelokt een paar keer met speeltjes en snoep en ze ging er direct in. Later ging ze er zelf weer in een paar keer en sliep er zelfs in, heb toen het klepje dicht gemaakt om te kijken of ze zou blaffen. Deed ze niet, mijn vogel heb ik later los gelaten en daardoor wou ze er helaas wel weer uit, vogel maakte veel lawaai namelijk en maakte kaya wakker.

 

Oefenen met zindelijkheid is nogal een uitdaging, om 18:00 gaf ik haar eten, liet het 10 minuten staan en haal het weg als het niet leeg is. Daarna 15 min gewacht en met kaya 20 minuten even gelopen, daarna op balkon nog even gewacht of ze iets zou doen en helaas deed ze niks. Eenmaal in de woonkamer deed ze het opeens weer wel, dat was nogal een minpunt.

En ze wilt heel graag in de portiek slapen en liefst met de deur open, het is heel erg koud voor ons dus dat kunnen we echt niet doen, ik moet wat ook verzinnen hiervoor.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

En ze wilt heel graag in de portiek slapen en liefst met de deur open, het is heel erg koud voor ons dus dat kunnen we echt niet doen, ik moet wat ook verzinnen hiervoor. "

 Misschien kan je een afdakje maken op het terras, zodat ze buiten kan liggen als ze dat wenst, en dan kan voor jullie de deur dicht?

honden page profiel ikbenhuskyikbenhusky

Vandaag heeft ze buiten haar behoefte gedaan, ben echt blij!

Andere kant ben ik best wel ziek geworden, hopelijk komt dat wel goed.

Niet door de pup maar om andere redenen helaas

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

" Vandaag heeft ze buiten haar behoefte gedaan, ben echt blij!
Andere kant ben ik best wel ziek geworden, hopelijk komt dat wel goed.
Niet door de pup maar om andere redenen helaas "

 Sterkte hoor. Ziek zijn als je net een pupje hebt is niet leuk.

honden page profiel bentebente 3 doggies

Beterschap! Fijn dat het met de bench voed ging en ze buiten wat heeft gedaan. Dat is al heel wat!

honden page profiel ikbenhuskyikbenhusky

Dankjewel allemaal! Echt hele aardig mensen zitten hier ben blij dat ik hier ben gekomen.

vandaag ondanks het regen nog een leuke dag kunnen maken. Ben naar een hele grote park gegaan met kaya. Daar heeft ze veel mensen ontmoet en veel honden waar ze nogal bang op reageerde, pakte ik haar elke keer op. Ik had liever eigenlijk dat ze pas ging socialiseren bij de puppycursus omdat ik daar ook mijn vragen gelijk kon stellen maar kaya trekt heel veel mensen aan, zelfs van ver! Er kwam zelfs iemand van heel ver naar me toe om een praatje te maken en gaf me wat tips toen hij zei dat ik kaya net had :].  Waar ik nu mezelf echt focus is de benchtraining en zindelijkheidstraining maar moet kaya echt leren hoe ze aan de lijn moet lopen want ze maakt me echt moeilijk elke keer. 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Rustig aan rustig aan. Na 2 dagen loopt geen enkele pup netjes aan de lijn. Dat moet je ook niet willen.

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Relax! Volgensmij wil en vraag jij zo veel van je pup, daardoor kan je pup ook gestressed raken. Laat haar eens wennen, dit lijkt gewoon niet tot je door te dringen. Geloof me, als jij rustig bent, en niet meteen zo veeleisend, zal je pup dat ook worden. Laat haar zelf maar uitzoeken wat ze aan de lijn doet, je hebt nog alle tijd dit onder controle te hebben. Enne.. het is en blijft een husky, houdt er dus rekening mee dat het kan zijn dat het trekken en nooit helemaal uit gaat. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Waar ik nu mezelf echt focus is de benchtraining en zindelijkheidstraining maar moet kaya echt leren hoe ze aan de lijn moet lopen want ze maakt me echt moeilijk elke keer.  "

 Je pup heeft al goed aangegeven dat ze het vaak te warm heeft en dan in een open deur wil liggen zodat ze het wat koeler heeft… let je dan wel goed op met zo'n benchtraining? In een bench kan ze geen kant op als ze het te warm heeft.

 

En natuurlijk loopt ze nog niet netjes aan een lijn. Het is een kleine ukkiepukkie. Er moét helemaal nog niet zoveel. Alles rustig en geduldig op z'n tijd… 

honden page profiel bentebente 3 doggies

Haast en spoed is zelden goed! Je pupje is net bij je. Ik zou de rest van de week niet zoveel doen, en dan pas echt verder gaan lopen of socialiseren met andere honden en mensen etc. 

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Jij hebt gewoon puppy stress dat hoort er wel een beetje bij hoor, doodmoe zijn..steeds weer je bed uit, jij en zij moeten echt nog aan de nieuwe situatie wennen.Daar zijn jullie nu beide iets van streek van. Komt goed hoor.

Je vader erbij is heel vervelend voor jou,want dat geeft jou alleen maar meer stress..waardoor jij je nog wat slechter voelt en minder helder bent voor je pup en ook gestrest over kan komen,denk er goed aan dat jij lekker kalm en stabiel moet zijn voor je pup, jij bent heel belangrijk voor haar,zij moet zich aan jou op kunnen trekken.

 

'Gooi' haar ook niet te veel in het diepe hoor..op een veld met (veel) mensen en honden ontmoeten en dan was ze ook nog bang...wees duidelijk naar mensen, ze mag niet door iedereen maar geaaid worden. Niet bang zijn voor reacties, of dat mensen beledigd raken als je nee zegt..dat raken mensen toch al snel, geen beginnen aan

Hoe je haar het beste kan socialiseren met nieuwe situaties is op de arm,zodat ze van veilige afstand de dingen kan bekijken.

Laat haar 1 op 1 met een hondje van haar lengte kennis maken,niet direct tussen 2/3/4 honden ,dát is teveel en krijg je een angstige hond van.

Socialiseren houdt in dat je pup GOEDE ervaringen op moet doen,dus veilig in jouw armen is altijd een goede optie als je kan zien dat het voor nu een te drukke situatie betreft.

 

En nu de belangrijkste tip,GENIET!!!! De puppytijd is zo voorbij.

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker 3 doggies

honden foto van Karin Bakker

" Dankjewel allemaal! Echt hele aardig mensen zitten hier ben blij dat ik hier ben gekomen.
vandaag ondanks het regen nog een leuke dag kunnen maken. Ben naar een hele grote park gegaan met kaya. Daar heeft ze veel mensen ontmoet en veel honden waar ze nogal bang op reageerde, pakte ik haar elke keer op. Ik had liever eigenlijk dat ze pas ging socialiseren bij de puppycursus omdat ik daar ook mijn vragen gelijk kon stellen maar kaya trekt heel veel mensen aan, zelfs van ver! Er kwam zelfs iemand van heel ver naar me toe om een praatje te maken en gaf me wat tips toen hij zei dat ik kaya net had :].  Waar ik nu mezelf echt focus is de benchtraining en zindelijkheidstraining maar moet kaya echt leren hoe ze aan de lijn moet lopen want ze maakt me echt moeilijk elke keer.  "

 Een goed uitgangspunt voor haar..

 

Een veel belangrijk punt in deze fase is 'Binding'. Geef haar de tijd om aan jouw en haar omgeving te wennen weten dat ze jouw kan vertrouwen en dat ze veilig is en dat ze jouw maatje kan zijn.'Aan de lijn moeten lopen' zou nu helemaal nog niet aan de orde moeten zijn.

pagina 6 van 9 12 3 4 5 67 8 9
Volgende forumvraag: Ook stel ik me even voor
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^