Ren of bench

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Danique (Gast)

Hallo allemaal! Ik ben Danique en heb sinds een week een pup (Dino) die 8,5 week oud is nu. Ik lees iedere dag verhalen op dit forum om mijn kennis te vergroten over de opvoeding van de pup en denk dat jullie me bij deze vraag zeker kunnen helpen.  Dino is bij de fokker gewend geraakt aan een ren. Wij hebben ook een ren in huis gehaald waar Dino de eerste week de nachten heeft doorgebracht, ook als we even weg waren of aan het eten zijn, gaat hij hier eventjes in. Nou zijn wij bezig met het zindelijk maken en dat gaat heel erg goed! Hij gaat al bij de deur zitten als hij een plasje moet doen en dan weet ik dat we naar buiten moeten. Maar 'snachts zit hij in de ren en plast en poept hij nog steeds op de plasmat die in zijn ren ligt. Moeten we dit altijd blijven doen of kunnen we het best straks overgaan op de bench? Hij vind de bench ook al prima maar ik ben bang als ik hem snachts in de gesloten bench doe, dat hij zijn behoeften niet kan ophouden omdat hij normaliter 2/3 plasjes en een poepje laat op het plasmatje in de nacht. Ik wil ook niet dat hij dit alles in de bench doet en erin moet liggen. Wat vinden jullie?? 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Gefeliciteerd met je nieuwe gezinslid!

 

's Nachts even wat vaker eruit om hem te laten plassen. Dan heb je het hele 'probleem' niet en kan de puppypad ook weg. Én dan heb je ook geen bench nodig. Twee vliegen in 1 klap

Danique (Gast)

Hallo Hannah bink en beertje,

 

Bedankt voor je reactie! 

Terecht punt. Ik zou 2 keer snachts hem even kunnen laten plassen en poepen. Dit kan je ook afbouwen lijkt mij? Ben alleen benieuwd want als hij in de ren zit en ik ben vergeten de plasmat erin te leggen, dan houd hij het niet op maar plast hij op de grond.

Anoniem (Gast)

Dit kan je perfect afbouwen, ik ben er 's nachts ook uit gegaan met mijn pupjes. Je gaat 2 keer, dan naar 1 keer en dan hoeft het niet meer. Het hoort er nu eenmaal bij als je voor een pupje gaat. Ik heb nooit plasmatten gebruikt en ben er zelf geen voorstander van. Ze hebben hier 's nachts in een bench gezeten en tot de puberteit om was zaten ze in een afgeschermd deel van de woning door een kinderhekje. Nu lopen ze vrij rond op de benedenverdieping. (Ze zijn 7 en 8). Succes en blijven doorzetten met het zindelijk maken.

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Ik zou dan maar een weekje 2x per nacht buiten laten, en daarna nog 1x bijvoorbeeld om 3 uur 's nachts. En dan iedere nacht n kwartiertje later als hij nog slaapt als je hem wilt laten plassen (wel wakker maken dan uiteraard). Heeft hij zijn behoefte al gedaan, dan ga je er de volgende keer iets eerder uit. Normaal kunnen ze rond de 12 weken al wel de nacht doorslapen, maar dat is ook afhankelijk qua ras natuurlijk.

Danique (Gast)

Dankje voor de tips! Ja zeker hoort dat erbij Anoniem. Ik heb twee weken vakantie gepakt om alle tijd in de opvoeding te steken, en daarna werk ik zaterdag of tot 13 uur zodat ik alle tijd voor hem heb! 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Ja hoor, afbouwen kan makkelijk. Daar wennen ze zo aan. Als je de mat weghaalt en hij plast nog steeds, betekent dat dat hij het echt nog niet op kan houden. Een paar nachten eruit tussendoor en je zal zien dat hij het zo doorheeft :)

Liz (Gast)

Ik heb bewust gekozen voor een bench, een vliegtuigbench. Aangeschaft op de maat van een volwassen hond en met dozen er in verkleind tot pup-maat.

Mijn hond heeft nooit geplast of gepoept in de bench behalve de keer dat ze ziek was en diarree had. Ofhetklopt of niet weet ik niet  maar ik heb geleerd dat een hond zijn eigen nest niet bevuild als die zo klein is dat het alleen een slaap/rustplek is en er geen poep/plas hoek in kan zijn.

Ik denk dat je ren teveel ruimte geeft voor een poep/plas hoek en je faciliteert die zelfs met die plasmat. Waarom zou hij zijn blaas trainen als jij hem een potje geeft voor de nacht?

P.s. Ik ging er wel 's nachts uit voor een plasje 's nachts.. Eerst 3 keer en dan afbouwen tot niet.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Liz wat een onzin .

 

en Danique. ....je bent op de goeie weg , alleen nog even een keer extra opstaan En dit enkele nachten.

 

Je gaat toch zeker de vooruitgang niet terugschroeven door je pup nu in bench te steken en dan nog zo veel mogelijk zijn ruimte te beperken.....met alle risicos dat die gestresseerd wordt.

 

Succes en chapeau dat het al zo goed gaat

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Hallo allemaal!
Ik ben Danique en heb sinds een week een pup (Dino) die 8,5 week oud is nu.
  Maar 'snachts zit hij in de ren en plast en poept hij nog steeds op de plasmat die in zijn ren ligt.  "

 Nog steeds?Lijkt mij vrij normaal hoor met die leeftijd.

 

Fijn dat je de tip oppikt om hem 's nachts ook uit te laten.

 

Wat betreft de keuze "ren of bench" zou ik zeggen HUIS, naast je bed

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Liz wat een onzin ."
 

Prima dat je het niet met me eens bent, vind ik helemaal niet erg. Maar wel jammer dat je niet zegt met welk deel je het niet eens bent en waarom. Dat maakt je reactie nogal denigrerend en weinig leerzaam.

Is dat de mores op dit forum?

Anoniem (Gast)

Je pup is 8.5 week dus normaal gesproken heb je hem een dan of 2-3.

 

Om dan te zeggen dat hij nogsteeds op de mat zijn behoefte doet......

Dan wens ik je nog heel veel succes de komende weken.

Dit mat sowieso weghalen.

Dat benadeeld alleen maar het proces van zindelijk worden.

 

Je hondje kan dan niet snappen wat nou eigenlijk de bedoeling is.

 

Daarnaast kun je na 2-3 dagen niet verwachten dat je hond al de hele nacht door kan slapen en na 2 weken kun je ook niet verwachten dat je je hond al een hele ochtend alleen kunt laten.

honden page profiel ElianeEliane

" Ik heb bewust gekozen voor een bench, een vliegtuigbench. Aangeschaft op de maat van een volwassen hond en met dozen er in verkleind tot pup-maat.
Mijn hond heeft nooit geplast of gepoept in de bench behalve de keer dat ze ziek was en diarree had. Ofhetklopt of niet weet ik niet  maar ik heb geleerd dat een hond zijn eigen nest niet bevuild als die zo klein is dat het alleen een slaap/rustplek is en er geen poep/plas hoek in kan zijn.
Ik denk dat je ren teveel ruimte geeft voor een poep/plas hoek en je faciliteert die zelfs met die plasmat. Waarom zou hij zijn blaas trainen als jij hem een potje geeft voor de nacht?
P.s. Ik ging er wel 's nachts uit voor een plasje 's nachts.. Eerst 3 keer en dan afbouwen tot niet. "

 Ik heb een 3-tal weken ivm een pup en zijn behoefte doen 's nachts daar een reactie op geschreven.

 

Met wat jij hebt geleerd is namelijk een groot probleem voor veel hondeneigenaars. Er wordt zoveel gezegd, maar dat betekent niet dat die informatie juist is.

 

Vandaar dat ik het ook hier even ga plaatsen. ->

 

We vertrekken even vanuit het natuurlijk gedrag van een hond. Als een hond zijn behoeftes moet doen, dan gaat hij zitten en doet hij zijn behoeftes. Trouwens, als wij als mens moeten, tja dan gaan we toch ook naar het toilet. Wij mensen vinden dat absoluut niet leuk, een hond die alles in huis doet. Vroeger (lees voor de bench werd uitgevonden) werd de hond dan met zijn neus erdoor gesleurd en bestraft. Ondertussen zijn de meeste hondeneigenaars er al achter en hebben we al geleerd dat dit niet de manier is en alles behalve hondvriendelijk was.   Toen werd de bench uitgevonden. Handig daar kan je jouw hond insteken en kan hij niets verkeerd doen (lees behoeftes doen en slopen). Marketing heeft dit dan handig aangepakt en op het gevoel van de hondeneigenaars ingespeeld en is een groot deel van de hondeneigenaars gebrainwashed met het idee "een veilig plekje" in huis te creëren. Wat ik persoonlijk nogal straf vind, aangezien mijn heel huis veilig is voor mijn honden. Ik vraag me dikwijls af in wat voor gevaarlijke huizen de bench-honden leven.   Je kan natuurlijk niet iets verkopen of verkocht krijgen waarbij mensen een slecht gevoel hebben. Dus hebben we marketing nodig! Die genoeg uit hun nek kletsen tot we het geloven. En als we niet veel kennen en weten over de hond zal het wel waar zijn.    Dus de pup wordt 's avonds uitgelaten en dan hup de bench in. Tja hoeveel mensen weten eigenlijk dat een hond een polyfasische slaper is zowel dag als nacht en hoeveel mensen weten wat dit betekent? Dat zijn er maar heel weinig. Polyfasisch betekent dat een hond zijn slaap in stukjes neemt. Verdeelt over zowel dag als nacht. Dus als je een hond niet opsluit, tja dan wordt hij wakker en zeker een pup gaat op verkenning uit. Dus mensen staan 's morgens op en oei euh met die schoen ga ik niet echt nog droge voeten houden. Oooh nee de vuilbak helemaal uit geladen. NEEEEEEE niet waar de afstandsbediening stuk gebeten. Niet waar hé de gang onder geplast en nog 2 hoopjes erbij! Tja voor de hond is het heel normaal. Als ik moet plassen tja dan moet ik.   Voor heel veel mensen is dit niet de manier om goed gezind wakker te worden. En zijn er heel wat honden die op hun donder kregen tot het hardhandige toe.   Dus hoe handig is een bench? Voor de mens SUPER!!!! Voor de hond/pup een hel. Daar zit je dan. Opgesloten. Je hebt amper plaats en je bent helemaal alleen. Terwijl je als hond niet alleen wil zijn. Je wordt regelmatig wakker en daar lig je dan je kan niets doen, helemaal niets. Je kan niet spelen, je kan niet rondwandelen. Je ligt daar maar te liggen liggen. Pfff en als je denk dat dit is om gek van te worden. Wacht dan maar tot dat blaasje vol zit en je dringend moet. De stress loopt op en je blaas heeft stilletjes aan zijn uit-rek capaciteit bereikt. Je houdt het niet meer. Maar ..... je kan toch niet in je eigen vuil gaan liggen????!!!!!! Dus nog meer stress want je moet ondertussen DRINGEND! Tja als je dan geluk hebt en je ligt in een grote bench, dan kan je aan de ene zijde je behoeftes doen en kun je aan de andere kant toch nog droog en min of meer netjes slapen. Tenzij je van die mensen hebt die de raad hebben opgevolgd om een kleinere bench te nemen. Tja dan is het op ontploffen staan!     Je zal maar hond zijn! En dan heb je hier nog een ander topic waarbij de eigenaar zich afvraagt of hij de hond in de bench niet beter in de garage zet (los van het huis) omdat de pup omstreeks 6u 's ochtends jankt. En dat stoort blijkbaar. Je zal maar hond zijn! 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"  Ik heb een 3-tal weken ivm een pup en zijn behoefte doen 's nachts daar een reactie op geschreven.
 
Met wat jij hebt geleerd is namelijk een groot probleem voor veel hondeneigenaars. Er wordt zoveel gezegd, maar dat betekent niet dat die informatie juist is.
 
Vandaar dat ik het ook hier even ga plaatsen. ->
 
We vertrekken even vanuit het natuurlijk gedrag van een hond. Als een hond zijn behoeftes moet doen, dan gaat hij zitten en doet hij zijn behoeftes. Trouwens, als wij als mens moeten, tja dan gaan we toch ook naar het toilet. Wij mensen vinden dat absoluut niet leuk, een hond die alles in huis doet. Vroeger (lees voor de bench werd uitgevonden) werd de hond dan met zijn neus erdoor gesleurd en bestraft. Ondertussen zijn de meeste hondeneigenaars er al achter en hebben we al geleerd dat dit niet de manier is en alles behalve hondvriendelijk was.   Toen werd de bench uitgevonden. Handig daar kan je jouw hond insteken en kan hij niets verkeerd doen (lees behoeftes doen en slopen). Marketing heeft dit dan handig aangepakt en op het gevoel van de hondeneigenaars ingespeeld en is een groot deel van de hondeneigenaars gebrainwashed met het idee "een veilig plekje" in huis te creëren. Wat ik persoonlijk nogal straf vind, aangezien mijn heel huis veilig is voor mijn honden. Ik vraag me dikwijls af in wat voor gevaarlijke huizen de bench-honden leven.   Je kan natuurlijk niet iets verkopen of verkocht krijgen waarbij mensen een slecht gevoel hebben. Dus hebben we marketing nodig! Die genoeg uit hun nek kletsen tot we het geloven. En als we niet veel kennen en weten over de hond zal het wel waar zijn.    Dus de pup wordt 's avonds uitgelaten en dan hup de bench in. Tja hoeveel mensen weten eigenlijk dat een hond een polyfasische slaper is zowel dag als nacht en hoeveel mensen weten wat dit betekent? Dat zijn er maar heel weinig. Polyfasisch betekent dat een hond zijn slaap in stukjes neemt. Verdeelt over zowel dag als nacht. Dus als je een hond niet opsluit, tja dan wordt hij wakker en zeker een pup gaat op verkenning uit. Dus mensen staan 's morgens op en oei euh met die schoen ga ik niet echt nog droge voeten houden. Oooh nee de vuilbak helemaal uit geladen. NEEEEEEE niet waar de afstandsbediening stuk gebeten. Niet waar hé de gang onder geplast en nog 2 hoopjes erbij! Tja voor de hond is het heel normaal. Als ik moet plassen tja dan moet ik.   Voor heel veel mensen is dit niet de manier om goed gezind wakker te worden. En zijn er heel wat honden die op hun donder kregen tot het hardhandige toe.   Dus hoe handig is een bench? Voor de mens SUPER!!!! Voor de hond/pup een hel. Daar zit je dan. Opgesloten. Je hebt amper plaats en je bent helemaal alleen. Terwijl je als hond niet alleen wil zijn. Je wordt regelmatig wakker en daar lig je dan je kan niets doen, helemaal niets. Je kan niet spelen, je kan niet rondwandelen. Je ligt daar maar te liggen liggen. Pfff en als je denk dat dit is om gek van te worden. Wacht dan maar tot dat blaasje vol zit en je dringend moet. De stress loopt op en je blaas heeft stilletjes aan zijn uit-rek capaciteit bereikt. Je houdt het niet meer. Maar ..... je kan toch niet in je eigen vuil gaan liggen????!!!!!! Dus nog meer stress want je moet ondertussen DRINGEND! Tja als je dan geluk hebt en je ligt in een grote bench, dan kan je aan de ene zijde je behoeftes doen en kun je aan de andere kant toch nog droog en min of meer netjes slapen. Tenzij je van die mensen hebt die de raad hebben opgevolgd om een kleinere bench te nemen. Tja dan is het op ontploffen staan!     Je zal maar hond zijn! En dan heb je hier nog een ander topic waarbij de eigenaar zich afvraagt of hij de hond in de bench niet beter in de garage zet (los van het huis) omdat de pup omstreeks 6u 's ochtends jankt. En dat stoort blijkbaar. Je zal maar hond zijn!  "

 Is dit niet wat overtrokken naar de andere kant? Het gebruik van een bench betekent toch niet automatisch dat je meteen je pup de hele nacht 'opsluit'? Zoals ik in mijn eerste bericht al schreef kwam ik er in het begin 3 maal uit 's nachts om de pup even uit te laten. Niet dat ze dan onrustig was maar gewoon uit gezond verstand. Nu ben ik ook niet zo'n slaper dus 12 uur (of later) laatste keer uit, dan om half 2, 3 en half 5 nog een keer en om half 7 'de eerste' keer uitlaten van de dag. Hetzelfde ritme als overdag dus. "Een blaas die op ontploffen staat" is dus totaal niet ter zake.

Dan je idee over dat 'veilige' plekje. Is het niet zo dat wolven hun jongen in holen krijgen? En dat we dat graafgedrag nog steeds weleens zien bij drachtige teven? En dat veel honden als zij angstig zijn een plekje zoeken dat het meeste weg heeft van 'een hol'? Bij werpkisten wordt trouwens nog steeds wel gebruik gemaakt van een plaat over de kist heen. Een hol is veilig omdat er minder prikkels zijn. Ik ben dan ook geen voorstander van draadbenches. Omdat niemand daar in mag komen dan de hond. Dat is vooral veilig voor menswezens die de pup/hond niet met rust willen/kunnen laten. Ik denk dan vooral aan kinderen maar ook aan (jong) bezoek. Mijn hond zoekt haar bench vooral op als het druk is in huis. Als de tv lawaai maakt (denk oorlogsfilms), de kinderen druk zijn (ja, ook pubers kunnen druk zijn) of als er vreemde mensen op visite komen. Het deurtje staat gewoon open maar ze kiest er dan voor terwijl als het rustig is in huis ze vaak op de bank slaapt; opgerold in een hoekje. Ik vind een pup zonder bench in een druk gezin (ik denk dan vooral aan drukke jonge jongens) gewoon zielig maar dat is persoonlijk.

In de opvoeding is het inderdaad prettig. De kans een pedagogische fout te maken uit frustratie is een stuk kleiner. Je kan gewoon niet 24/7 op je pup letten dus als je even niet op kunt letten dan gaat de pup in de bench. Zielig? Ik heb een Border Collie en die moet je leren rust te nemen omdat ze dat niet automatisch zelf doen. Prima momentjes dus voor afgedwongen rust. Het gaat dan ook om korte momenten overdag. Als ik alleen thuis ben en naar de wc moet bijvoorbeeld. Het langste is dan tijdens het eten koken; hooguit een half uur maar ik ben dan ook in de luxe dat anderen voor mij de boodschappen kunnen doen of op kunnen passen in de eerste weken.

Ik heb nog geen reclame gelezen over benches. Het hele idee heb ik van een zeer gerenommeerde fokker die geen benches verkoopt.

Het is een persoonlijke keuze en volgens mij is er geen goed of kwaad in. Het enige dat ik de felle tegenstanders zou willen vragen is of zij wel een kinderbox gebruikten..

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

"   Je kan gewoon niet 24/7 op je pup letten dus als je even niet op kunt letten dan gaat de pup in de bench. Zielig? Ik heb een Border Collie en die moet je leren rust te nemen omdat ze dat niet automatisch zelf doen. Prima momentjes dus voor afgedwongen rust. Het gaat dan ook om korte momenten overdag. Als ik alleen thuis ben en naar de wc moet bijvoorbeeld. Het langste is dan tijdens het eten koken; hooguit een half uur maar ik ben dan ook in de luxe dat anderen voor mij de boodschappen kunnen doen of op kunnen passen in de eerste weken.
Ik heb nog geen reclame gelezen over benches. Het hele idee heb ik van een zeer gerenommeerde fokker die geen benches verkoopt.
Het is een persoonlijke keuze en volgens mij is er geen goed of kwaad in. Het enige dat ik de felle tegenstanders zou willen vragen is of zij wel een kinderbox gebruikten.. "

Het gebruik van een bench in huis is nu pakweg 20 jaar ingeburgerd.

Ze is absoluut niet uitgevonden om honden in op te sluiten, maar om honden in te vervoeren.

Daarvoor hadden mensen ook honden in huis.

Hoe denk je dat wij, de ouderen, onze honden groot kregen zonder een bench te gebruiken? 

Wij maakten ons hele huis pupvriendelijk.

En een hond opsluiten in zo'n kleine ruimte hoorde vroeger bij dierenmishandeling, maar omdat zo'n kooi nu de naam "bench"heeft, vinden veel mensen het constante gebruik ervan blijkbaar normaal.....

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Het gebruik van een bench in huis is nu pakweg 20 jaar ingeburgerd.
Ze is absoluut niet uitgevonden om honden in op te sluiten, maar om honden in te vervoeren.
Daarvoor hadden mensen ook honden in huis.
Hoe denk je dat wij, de ouderen, onze honden groot kregen zonder een bench te gebruiken? 
Wij maakten ons hele huis pupvriendelijk.
En een hond opsluiten in zo'n kleine ruimte hoorde vroeger bij dierenmishandeling, maar omdat zo'n kooi nu de naam "bench"heeft, vinden veel mensen het constante gebruik ervan blijkbaar normaal..... "

 Ik heb echt moeite met de felheid hier, de veroordelingen en het 'beter-weten'.

Nu dan weer iemand die 'dierenmishandeling' schijnt te moeten noemen en natuurlijk 'constante gebruik'.

 

Vroegâh, vroegâh, kwamen honden het huis niet in en sliepen zeker buiten in een hondenhok als ze geluk hadden en niet gewoon in de tuin zonder beschutting.

Vroegâh werden honden met de klomp geschopt ipv getraind met speciale trainers-snoepjes.

Babies en ukjes liggen ondertussen nog steeds in de box als Mama aan het eten koken is.

 

Ook mét bench kan je een liefdevolle, goede hondeneigenaar zijn. Net zoals de afwezigheid van die bench niet betekent dat je een goede hondeneigenaar bent. Er is geen goed of slecht in deze.

 

Zullen we dan nu wat liever voor elkaar gaan zijn?

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

"  Ik heb echt moeite met de felheid hier, de veroordelingen en het 'beter-weten'.
Nu dan weer iemand die 'dierenmishandeling' schijnt te moeten noemen en natuurlijk 'constante gebruik'.
 
Vroegâh, vroegâh, kwamen honden het huis niet in en sliepen zeker buiten in een hondenhok als ze geluk hadden en niet gewoon in de tuin zonder beschutting.
Vroegâh werden honden met de klomp geschopt ipv getraind met speciale trainers-snoepjes.
 "

 Nu overdrijf je toch wel duchtig...

Heb je het over de Middeleeuwen of zo?

Zo oud ben ik nu ook weer niet.

In het vroeger waar ik over spreek leefden de mensen niet meer in holen en de honden zaten wel degelijk in huis.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Vroegah....vroegah...ben jij nu ook niet een beetje denigrerend naar mensen hier toe ? 

 

Blijkbaar kan het gebruik van bench verantwoord zijn , voor hele korte tijd blijkbaar wél zegt men ....dus dat kán .   

Maar iemand die al op goeie weg is, die hun pup TERUG in bench steken....en zo klein mogelijk ? 

 

En je vraagt me met welk deel van jouw reactie ik het niet eens ben, ik zou zeggen lees eens goed dan besef je het wel. ..vroegah of later 

 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"  Nu overdrijf je toch wel duchtig...
Heb je het over de Middeleeuwen of zo?
Zo oud ben ik nu ook weer niet.
In het vroeger waar ik over spreek leefden de mensen niet meer in holen en de honden zaten wel degelijk in huis. "

 Inderdaad. Net zo overdreven als het gebruik van een bench als 'mishandeling' te duiden.

 

Jammer dat ik steeds geen reactie krijg op het lief zijn voor elkaar wat toch echt het punt is waar ik tegen ageer.

honden page profiel ElianeEliane

"  Is dit niet wat overtrokken naar de andere kant? Het gebruik van een bench betekent toch niet automatisch dat je meteen je pup de hele nacht 'opsluit'? Zoals ik in mijn eerste bericht al schreef kwam ik er in het begin 3 maal uit 's nachts om de pup even uit te laten. Niet dat ze dan onrustig was maar gewoon uit gezond verstand. Nu ben ik ook niet zo'n slaper dus 12 uur (of later) laatste keer uit, dan om half 2, 3 en half 5 nog een keer en om half 7 'de eerste' keer uitlaten van de dag. Hetzelfde ritme als overdag dus. "Een blaas die op ontploffen staat" is dus totaal niet ter zake.
Dan je idee over dat 'veilige' plekje. Is het niet zo dat wolven hun jongen in holen krijgen? En dat we dat graafgedrag nog steeds weleens zien bij drachtige teven? En dat veel honden als zij angstig zijn een plekje zoeken dat het meeste weg heeft van 'een hol'? Bij werpkisten wordt trouwens nog steeds wel gebruik gemaakt van een plaat over de kist heen. Een hol is veilig omdat er minder prikkels zijn. Ik ben dan ook geen voorstander van draadbenches. Omdat niemand daar in mag komen dan de hond. Dat is vooral veilig voor menswezens die de pup/hond niet met rust willen/kunnen laten. Ik denk dan vooral aan kinderen maar ook aan (jong) bezoek. Mijn hond zoekt haar bench vooral op als het druk is in huis. Als de tv lawaai maakt (denk oorlogsfilms), de kinderen druk zijn (ja, ook pubers kunnen druk zijn) of als er vreemde mensen op visite komen. Het deurtje staat gewoon open maar ze kiest er dan voor terwijl als het rustig is in huis ze vaak op de bank slaapt; opgerold in een hoekje. Ik vind een pup zonder bench in een druk gezin (ik denk dan vooral aan drukke jonge jongens) gewoon zielig maar dat is persoonlijk.
In de opvoeding is het inderdaad prettig. De kans een pedagogische fout te maken uit frustratie is een stuk kleiner. Je kan gewoon niet 24/7 op je pup letten dus als je even niet op kunt letten dan gaat de pup in de bench. Zielig? Ik heb een Border Collie en die moet je leren rust te nemen omdat ze dat niet automatisch zelf doen. Prima momentjes dus voor afgedwongen rust. Het gaat dan ook om korte momenten overdag. Als ik alleen thuis ben en naar de wc moet bijvoorbeeld. Het langste is dan tijdens het eten koken; hooguit een half uur maar ik ben dan ook in de luxe dat anderen voor mij de boodschappen kunnen doen of op kunnen passen in de eerste weken.
Ik heb nog geen reclame gelezen over benches. Het hele idee heb ik van een zeer gerenommeerde fokker die geen benches verkoopt.
Het is een persoonlijke keuze en volgens mij is er geen goed of kwaad in. Het enige dat ik de felle tegenstanders zou willen vragen is of zij wel een kinderbox gebruikten.. "

Ik heb inderdaad gelezen dat je 's nachts opstaat. Wat ik super vind. Zoals ik al zei heb ik het gekopieerd.

Maar veel mensen steken een pup voor 2 redenen in de bench. Om te voorkomen dat er behoeftes in huis gedaan worden. En dat er niet gesloopt wordt.

 

Ik heb hier 6 honden van mezelf. Ik heb periodes gehad dat er hier 10 tegelijk rond liepen in de opvang. Ik heb nooit of nooit een pup/hond moeten dwingen om zijn rust te nemen, nooit.

 

Een hond of een pup die zijn rust niet neemt is voor een reden. Te opgefokt, te onzeker, te bang ...... geen geruste/te drukke omgeving ....

 

En al die andere zaken die je opnoemt ..... Het houden van een hond wordt te simplistisch gezien.

We nemen een levend wezen in huis dat 100% afhankelijk is van ons. We kneden het naar onze normen, terwijl er nog weinig naar het natuurlijke van de hond wordt gekeken.

Maar ook hoe een hond alles ondergaat, is zeer slecht gekend en geweten. Dankzij de wetenschap van het laatste decennia is er heel wat meer geweten over de hond. Alleen geraakt die informatie heel slecht tot daar waar ze nodig is. 

 

Een hond heeft noden. Maar die zijn niet gelijk aan die van de mens. Vele doen zelfs die moeite nog niet, want het is maar een hond. Net zoals jij komt te zeggen is dit niet overtrokken naar de andere kant.

 

Neen dit is niet overtrokken, alleen beseffen mensen in het algemeen gesproken weinig of niet welke emoties een hond ondergaat. Terwijl ondertussen onderzoeken door neurologen, neuropsychiaters, psychologen met o.a. hersenscans hebben vastgesteld dat honden emotie ondergaan gelijkaardig aan die van de mens. Maar wel op het niveau van een 2 à 3 jarige.

 

En ik kan hier nog veel meer toelichten, maar dan ga ik echt wel off topic.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

"
 
Ik heb hier 6 honden van mezelf. Ik heb periodes gehad dat er hier 10 tegelijk rond liepen in de opvang. Ik heb nooit of nooit een pup/hond moeten dwingen om zijn rust te nemen, nooit.
  "

 Dat kan ik dus ook absoluut niet begrijpen, dat "opsluiten voor zijn rust".

Ook uitgevonden door eigenaars die er even vanaf willen zijn en zelf rust nodig hebben.

Nog nooit een pup gehad die niet uit zichzelf ging slapen.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Een hond of een pup die zijn rust niet neemt is voor een reden. Te opgefokt, te onzeker, te bang ...... geen geruste/te drukke omgeving ....
  
Maar ook hoe een hond alles ondergaat, is zeer slecht gekend en geweten. Dankzij de wetenschap van het laatste decennia is er heel wat meer geweten over de hond. Alleen geraakt die informatie heel slecht tot daar waar ze nodig is. 
 
Een hond heeft noden. Maar die zijn niet gelijk aan die van de mens. Vele doen zelfs die moeite nog niet, want het is maar een hond. Net zoals jij komt te zeggen is dit niet overtrokken naar de andere kant. "

 Bij Border Collies is de rem op rust te nemen er uit gefokt en zal jij als baas die rem moeten spelen. Voor een Border Collie pup is het dus heel goed om te leren rustmomenten te pakken. Maar dat is dan ook wel een apart ras.

 

Verder ben ik het met je eens. Te vaak worden honden ook als kinderen behandeld wat de hond in verwarring brengt. Ik ben een groot voorstander om de hond als hond te behandelen en zoveel mogelijk in hondentaal te benaderen. Niet 'maar' een hond, een hond is je trouwste maatje! Ze ligt nu heerlijk tot een balletje opgerold naast me op de bank te slapen... lekker warm voor mij

honden page profiel ElianeEliane

"  Bij Border Collies is de rem op rust te nemen er uit gefokt en zal jij als baas die rem moeten spelen. Voor een Border Collie pup is het dus heel goed om te leren rustmomenten te pakken. Maar dat is dan ook wel een apart ras.
 
Verder ben ik het met je eens. Te vaak worden honden ook als kinderen behandeld wat de hond in verwarring brengt. Ik ben een groot voorstander om de hond als hond te behandelen en zoveel mogelijk in hondentaal te benaderen. Niet 'maar' een hond, een hond is je trouwste maatje! Ze ligt nu heerlijk tot een balletje opgerold naast me op de bank te slapen... lekker warm voor mij "

 Ik denk eerder dat we als mens met ons gedrag en de maatschappij waarin we leven daar verantwoordelijk voor zijn, zonder dat we ons daar van bewust zijn.

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Hier een pup gehad die niet uit zichzelf ging slapen. Die werd drukker, irritanter, ging mij bijten tot bloedens toe en dan werkte niks meer. En geloof mij, ik heb alles geprobeerd. Die ging dus mooi in de bench als ze zo ging doen, en nog geen minuut later lag die heerlijk te slapen. Java heeft tot 6 maanden oud in de bench gezeten. Dat was haar veilige plekje, ze ging daar ook liggen als ze moe was en niet gestoord wilde worden. Java heeft geen halve dagen opgesloten gezeten, enkel 's nachts of als we even weg moesten. Sinds deze januari heb ik het deurtje altijd open gelaten als ik weg ging. Java ging telkens zelf in de bench liggen. Ik heb toen zelfs nog getwijfeld om de bench wel weg te halen.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

"  Dat kan ik dus ook absoluut niet begrijpen, dat "opsluiten voor zijn rust".
Ook uitgevonden door eigenaars die er even vanaf willen zijn en zelf rust nodig hebben.
Nog nooit een pup gehad die niet uit zichzelf ging slapen. "

 Zo oneens we het af en toe kunnen zijn. Vandaag ben ik alleen maar eens met je.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

" Hier een pup gehad die niet uit zichzelf ging slapen. Die werd drukker, irritanter, ging mij bijten tot bloedens toe en dan werkte niks meer. En geloof mij, ik heb alles geprobeerd. Die ging dus mooi in de bench als ze zo ging doen, en nog geen minuut later lag die heerlijk te slapen. Java heeft tot 6 maanden oud in de bench gezeten. Dat was haar veilige plekje, ze ging daar ook liggen als ze moe was en niet gestoord wilde worden. Java heeft geen halve dagenopgesloten gezeten, enkel 's nachts of als we even weg moesten. Sinds deze januari heb ik het deurtje altijd open gelaten als ik weg ging. Java ging telkens zelf in de bench liggen. Ik heb toen zelfs nog getwijfeld om de bench wel weg te halen. "

 Brenda jouw pup ging uit zichzelf daarin slapen .....

maar je moest haar erin steken omdat ze haar rust niet nam 

 

Ik vind het wel mooi van je dat ze nooit lang erin moest blijven , toch zeker geen uren. Dat ze het geen straf heeft gevonden bewijst dat ze er nadien zelf in ging liggen. 

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

"  Brenda jouw pup ging uit zichzelf daarin slapen .....
maar je moest haar erin steken omdat ze haar rust niet nam 
 
Ik vind het wel mooi van je dat ze nooit lang erin moest blijven , toch zeker geen uren. Dat ze het geen straf heeft gevonden bewijst dat ze er nadien zelf in ging liggen.  "

 De keren dat ik haar zelf erin moest steken, waren in het begin. Na een paar weekjes begon ze zelf haar rust te pakken. Dat was niet helemaal duidelijk, sorry.

 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Beer gaat nog steeds lekker de bench in. Even afkoelen met een brokkie.  

 

Wat een verademing. Maar ik ben dan ook een gemakzuchtige rotbaas natuurlijk.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

" Beer gaat nog steeds lekker de bench in. Even afkoelen met een brokkie.  
 
Wat een verademing. Maar ik ben dan ook een gemakzuchtige rotbaas natuurlijk. "

 Yes ofcourse.

Volgende forumvraag: Plassen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^