Hoe socialiseren met andere honden?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

Ons pupke is klein, zo'n 2 kilo en ik geef eerlijk toe, ik vind dat eng bij andere honden. Bruce woog al 5,3 kilo toen hij bij ons kwam en kon wel wat hebben rn zag veel honden in de polder,maar He-Man is iniemini in mijn ogen. 

Hij heeft al kennis gemaakt met de  hond uit de buurt, verder nog niet. Pupcursus starten we over 3 weken als er plaats is, maar daar wordt niet met elkaar gespeeld, ivm concentratieverlies, dan zijn ze alleen nog maar met elkaar bezig, aldus de trainster. 

Verder geen kennissen met een klein ras, alleen de  stafford, maar die is te lomp. Hier in de buurt ken ik nog niemand, woon er net. Hoe deden jullie dat met jullie kleine pup?

 

 

honden page profiel annekeanneke

honden foto van anneke

Oproepje op fb in bepaalde groepen van je woonplaats. Heb ik ook gedaan. Al heb je er maar 1 in de buurt om samen even te kunnen  spelen.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Misschien kan je hem eerst op je arm, jij op je hurken, laten besnuffelen door een andere hond en hij aan de andere hond

als je denkt van oke de andere hond doet voorzichtig kan je hem even op de grond zetten

 

Je leert snel genoeg welke honden wel en niet leuk zijn voor bij jou pupje

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

" Misschien kan je hem eerst op je arm, jij op je hurken, laten besnuffelen door een andere hond en hij aan de andere hond
als je denkt van oke de andere hond doet voorzichtig kan je hem even op de grond zetten
 
Je leert snel genoeg welke honden wel en niet leuk zijn voor bij jou pupje "

 Ik heb nooit een pup gehad, maar  zou dat juist niet doen eerlijk gezegd, want dan kan hij niet weg als hij wil. 

 

Verder idd oproepje fb of zelfs via de hondenschool, daar zijn genoeg pupjes te vinden waarschijnlijk .

En misschien ook wel een hoop die hetzelfde probleem hebben. 

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

" Oproepje op fb in bepaalde groepen van je woonplaats. Heb ik ook gedaan. Al heb je er maar 1 in de buurt om samen even te kunnen  spelen. "

 Dat is wel een goeie tip, inderdaad!

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Soraya..............ik zelf heb altijd puppen, en ik loop altijd door als ik andere honden aan ziet komen, als er gesocialiseerd wordt met honden dan wil je hond ten alle tijde naar andere honden toe....ik heb ogin ook nu geleerd om anderen honden te negeren, nu ze ouder is en ze los loopt, benadert ze honden rustig en bedaard, loop ik verder dan komt ze mee, aan de lijn mag ze dus nimmer naar anderen honden toe....vanaf het begin heb ik andere honden genegeerd, maar een ieder zal het anders doen.....ook zo met Bams, en Bams is zeer sociaal tegenover andere honden, maar negeert ze, en dat is wel zo prettig.

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

" Soraya..............ik zelf heb altijd puppen, en ik loop altijd door als ik andere honden aan ziet komen, als er gesocialiseerd wordt met honden dan wil je hond ten alle tijde naar andere honden toe....ik heb ogin ook nu geleerd om anderen honden te negeren, nu ze ouder is en ze los loopt, benadert ze honden rustig en bedaard, loop ik verder dan komt ze mee, aan de lijn mag ze dus nimmer naar anderen honden toe....vanaf het begin heb ik andere honden genegeerd, maar een ieder zal het anders doen.....ook zo met Bams, en Bams is zeer sociaal tegenover andere honden, maar negeert ze, en dat is wel zo prettig. "

 Dat is wat de trainster ook zegt, vandaar geen puppy speelkwartier. Aan de ene kant zeg ik, ja, snap ik, zo leren ze honden negeren. Aan de andere kant, Bruce heeft altijd met andere honden gespeeld en was een heel sociale reu. Toen hij ouder werd ging hij honden ook negeren, los, of even snuffelen en weer verder. Maar aan de riem was hij lastig, negeren was hij dan even vergeten, of zo 

Dus ik denk dat ik nu voor jouw methode ga...doorlopen.

Maar vind ik soms ook sneu... 

 

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Je zou op doggydate een wandeling aan kunnen maken met de uitleg erbij dat je je kleine pup wil socialiseren met honden, dan worden er alleen honden aangemeld die leuk zijn met kleine pups. 

 

Je zou ook je hond naar een hondendagopvang kunnen doen. Ik loop nu stage bij een hondendagopvang. Ze zitten ieder in hun eigen ''roedel''. Er is een aparte roedel voor kleine hondjes, pups en oudjes. Dus er wordt voor gezorgd dat er geen honden omver worden gerent door een lompere. Het is echt goed voor de socialisatie, ze leren heel goed hondentaal. Deze honden hebben inderdaad wel geleerd dat andere honden leuk zijn en sommige zullen als ze los lopen inderdaad naar andere honden toe gaan. Maar ze zien wel als de andere hond er niet van gediend is en mijn ervaring is dat honden die veel contact hebben met andere honden ook makkelijker weer meegaan met hun baasje omdat ze al voldaan zijn in hun sociale behoeften. 

Het is dan ook een stuk makkelijker om te trainen dat je hond dan gewoon komt als je hem roept. 

 

Ik zou persoonlijk niet al het contact met andere honden vermijden. Sowieso hebben sommige honden er gewoon behoefte aan en ik vind het sneu dat ze daar dan nooit wat mee mogen. Maar honden leren er ook gewoon van. 

 

Puck bijvoorbeeld heeft haar eerste jaar in het asiel gezeten met andere honden. Ze zat altijd samen met andere honden in de kennel en ze ging iedere dag met heel veel andere honden samen naar het speelveld. Ze is nu super sociaal, ze kan heel goed hondentaal. Als we onderweg honden tegen komen en die zijn ook los, mag ze er best heen om even te snuffelen om te spelen. Maar als ik dat niet wil loopt ze gewoon mee. 

 

 

honden page profiel Kelsey (kaitlinn) & KenzoKelsey (kaitlinn) & Kenzo

honden foto van Kelsey (kaitlinn) & Kenzo

Ik liep kleine rondjes. Hier in de buurt lopen veel honden. Ik vroeg aan dr mensen kennen jullie honden met pups? Als ze ja zeiden ging k t proberen. Zo heb ik het opgepakt ;-)

honden foto van Poedelini & Vea & Noë {† Maudy}

Onze pup is 1,5 kilo en echt de kleinste van de puppy groep, en ik heb het zelfde tijdens het wandelen. Ik lees even mee.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Er is socialiseren en wennen aan.

Socialiseren doe je met bekende honden, waar je meer mee te maken krijgt. Honden van buren, familie, vrienden, de honden club, de uitlaat.

Wennen, doe je met de overige honden.

Gewoon wennen aan hun aanwezigheid, zonder comtact te laten maken, op afstand dus.

 

Zo doet je hond alleen positieve ervaringen op, leert dat er honden zijn en dat je met sommige een band hebt en daarmee kan spelen of gewoon samen wandelt.

Als ze voorzichtig zijn met pups, of zelf ook klein zijn, kan je laten spelen. Met grote of lompe honden gewoon voorzichtig zijn. Beter geen ervaring, dan een vervelende ervaring.

 

 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  Dat is wat de trainster ook zegt, vandaar geen puppy speelkwartier. Aan de ene kant zeg ik, ja, snap ik, zo leren ze honden negeren. Aan de andere kant, Bruce heeft altijd met andere honden gespeeld en was een heel sociale reu. Toen hij ouder werd ging hij honden ook negeren, los, of even snuffelen en weer verder. Maar aan de riem was hij lastig, negeren was hij dan even vergeten, of zo 
Dus ik denk dat ik nu voor jouw methode ga...doorlopen.
Maar vind ik soms ook sneu... 
  "

 Ik loop mee met cursussen en ook puppy cursus. Honden leren context gebonden. Als je ze op cursus met elkaar laat spelen, dan zit dat daar in hun koppie en is het heel lastig ze bij de les te houden.

Ook is het juist goed voor een pup om te wennen aan de aanwezigheid van andere honden, zonder dat ze daar wat mee hoeven. 

 

Een heel groot nadeel van pups op een puppy cursus met elkaar laten spelen, pups kennen hun grenzen nog niet. Dan laat je een mini met een grote pup met elkaar spelen, een rauwdouwer met een tymide pupje.

Heel snel worden er grenzen over gegaan en hebben ze een niet leuke ervaring. Dat wil je juist voorkomen.

Ik laat liever een pup met een sociale volwassen hond spelen. Daar leren ze een hoop van. 

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

"  Ik loop mee met cursussen en ook puppy cursus. Honden leren context gebonden. Als je ze op cursus met elkaar laat spelen, dan zit dat daar in hun koppie en is het heel lastig ze bij de les te houden.
Ook is het juist goed voor een pup om te wennen aan de aanwezigheid van andere honden, zonder dat ze daar wat mee hoeven. 
 
Een heel groot nadeel van pups op een puppy cursus met elkaar laten spelen, pups kennen hun grenzen nog niet. Dan laat je een mini met een grote pup met elkaar spelen, een rauwdouwer met een tymide pupje.
Heel snel worden er grenzen over gegaan en hebben ze een niet leuke ervaring. Dat wil je juist voorkomen.
Ik laat liever een pup met een sociale volwassen hond spelen. Daar leren ze een hoop van.  "

 Bij ons op de cursus, ook de puppycursus, mogen de honden gewoon met elkaar spelen na de les. Soms zelfs nog even voordat de les begint. 

 

Bij onze groep ging dat super goed, maar er zijn ook groepen waarbij er om de beurt 2 pups samen mogen spelen. Dus het gebeurd wel op een gecontroleerde en verantwoorde manier zodat pups/honden geen negatieve ervaringen opdoen. 

 

Maar dit zorgt er niet voor dat de honden niet meer opletten tijdens de les. Puck komt zelfs na een paar minuten voor me zitten omdat ze wil beginnen, ze neemt de cursus zeer serieus. 

Bij sommige honden zorgt het er juist voor dat ze beter opletten als ze van te voren hebben gespeeld met de andere honden. 

 

Bij Jaimy op de puppycursus mochten de pups nog niet met elkaar spelen. Dat was op een ander onomheind terrein namelijk. Er waren wat hondjes die elkaar echt geweldig vonden en elkaar steeds opzochten aan de lijn, maar ze konden nooit samen echt uitkuren. Ik denk als dat wel had gekund dat ze elkaar beter met rust hadden gelaten aan de lijn tijdens de les. 

 

Ik ben iig heel blij dat ze bij ons gewoon lekker mogen spelen op een gecontroleerde manier. Het is natuurlijk wel belangrijk dat de honden niet gewoon worden losgegooid met zijn allen en zoek het maar uit, dat vindt ik ook geen goed idee. 

Volgende forumvraag: In de nacht zindelijk
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^