boze beagle eigenaar

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ingrid van de KoppelIngrid van de Koppel

honden foto van Ingrid van de Koppel

Graag hoor ik jullie meningen over de volgende situatie. Scott is reactief naar andere honden. Met veel trainen, diverse cursussen waaronder BAT hebben we een weg hierin gevonden. Afstand bewaren tot andere honden, weg lopen als het te spannend wordt, of rustig kijken als de andere hond op veilige afstand is. Ik wandelde de straat uit en zag rechts een loslopende beagle naar hem kijken. Dus ik sloeg linksaf. De beagle kwam achter ons aan. Scott blafte wel, maar was niet over de rooie. Ik liep stevig door om de afstand te vergroten. De hond achtervolgde ons, ondertussen een tuin inlopend om te plassen. Zijn bazinnetje riep, en riep, en riep, maar hij luisterde niet en bleef op enige afstand volgen. Ik sloeg een vrijliggend fietspad naast een weg inen bleef doorlopen. Het baasje was razend. Ze riep naar me dat ik had moeten wachten en geen hondenvriend ben; haar hond had wel onder een auto kunnen komen. Ik riep nog naar haar dat haar hond daar helemaal niet los mocht; er geldt hier een aanlijngebod dat door zeker de helft van de hondenbazen wordt genegeerd. Ik woon in een wijk met veel groen, park en natuurgebied; kennelijk legitimeert dat om honden los te laten lopen. Ik vond dat ik in mijn recht stond om door te lopen. Ik ben niet overgestoken, heb de andere hond niet in gevaar gebracht. Ik heb niet voor niets jarenlange er energie in gestoken om Scott te leren dat afstand houden voor hem het veiligst is. Dan laat ik het toch niet gebeuren dat een hond wel dichtbij komt alleen maar omdat die a) losloopt waar het niet mag en b) niet luistert naar zijn baas? En toch voel ik me rot over de verwensing dat ik geen hondenvriend ben. Had de beagle baas toch een beetje gelijk? Had ik moeten wachten en dan maar Scott helemaal over de rooie moeten laten gaan (want dat was dan gebeurd, dat weet ik zeker)? Ik hoor jullie mening graag!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Nee, zeker als je de hond niet in gevaar gebracht hebt...jouw hond over de rooie als je gewacht had, moet niet gekke worden, het is nog wat anders als je een hele drukke weg had overgestoken met een loslopende hond achter je aan, dat heb je niet gedaan, de vrouw schreeuwt tegen je om haar onmacht haar  hond niet onder appel te hebben...ze mag daar geen hond loslaten, haar verantwoording, zolang jij de hond niet in gevaar hebt gebracht door door te lopen sta je in je recht...moet ze maar wat harder lopen.

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Ja precies wat Willemijn zegt!

 

Meid, hoe denk je dat mevrouw had gereageerd als je wel had gewacht en scott over de rooie was gegaan? 

 

Dan had ze zeker weten lopen klagen dat je niet doorliep. 

 

Zij zat fout. Jij niet. 

Laat haar maar lekker in haar sop gaar koken.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Nee, zeker als je de hond niet in gevaar gebracht hebt...jouw hond over de rooie als je gewacht had, moet niet gekke worden, het is nog wat anders als je een hele drukke weg had overgestoken met een loslopende hond achter je aan, dat heb je niet gedaan, de vrouw schreeuwt tegen je om haar onmacht haar  hond niet onder appel te hebben...ze mag daar geen hond loslaten, haar verantwoording, zolang jij de hond niet in gevaar hebt gebracht door door te lopen sta je in je recht...moet ze maar wat harder lopen. "

 

Eens! 

 

Je hebt niks verkeerd gedaan ingrid. Enkel gezorgd dat het voor beide honden veilig bleef.

Dat baasje, tja... die moet zich eens achter de oren krabben wat voor een hond ze in huis heeft gehaald . Ze staan nou niet echt bekend als geweldig goed luisterende honden.

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

" Ja precies wat Willemijn zegt!
 
Meid, hoe denk je dat mevrouw had gereageerd als je wel had gewacht en scott over de rooie was gegaan? 
 
Dan had ze zeker weten lopen klagen dat je niet doorliep. 
 
Zij zat fout. Jij niet. 
Laat haar maar lekker in haar sop gaar koken. "

 Ja precies dit...

Wat had je dan moeten doen wachten?

En dan?

Ik heb ook deze aanpak en als ik had gewacht dan had deze mevrouw helemaal geen beagle meer gehad.  

Drie ieder een poot en trekken maar...

Nee haar hond dus haar verantwoordelijkheid.

Misschien een beetje begrip dat ze aardig is geschrokken maar dat geeft haar geen recht op jouw te schelden.

 

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Nee hoor ik had hetzelfde al eens gedaan. 

 

Ik loop ook meestal stevig door als Moh aan de lijn zit en een andere hond volgt. Is niet mijn probleem toch als een andere hond niet luistert. Nou ja als hij Moh blijft volgen is het uiteindelijk dus wel mijn probleem door een onverantwoordelijke eigenaar. 

 

En waarschijnlijk had ik terug groepen dat zij geen hondenvriend was als ze haar eigen hond los laat lopen terwijl deze niet luistert met alle gevolgen.

 

Als er een kat had gelopen dan was de hond er hoogstwaarschijnlijk ook achteraan gegaan. 

honden page profiel ElianeEliane

Het verwijt dat je kreeg vind ik onterecht, maar zal gebaseerd zijn op pure angst en frustratie/woede omdat haar hond niet luisterde.

Wat volledig zou voorkomen zijn als ze haar hond aan de lijn had gehouden.

Misschien kan je de dame zelf in kwestie trainen, zodat zij niet meer reactief wordt 

Brigitte (Gast)

Maar meid toch, die vrouw reageerde vast, omdat ZE ongerust was voor haar hond. ZE Kent jou niet en jij weet dat je een hart hebt voor dieren. Kan het jou iets schelen hoe ZE jou noemt. Zal waarschijnlijk boos geweest zijn om haar eigen stommiteit en haar hond die geen kl..ten luisterde. Reactie zal frustratie zijn en dit zegt meer over haar dan over jou.
Geniet van jou hond bij het wandelen, en chapeau dat je haar hond niet in gevaar bracht ;-)

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Precies goed,zo had ik het ook gedaan,o ik heb het zelfs zo een keer gedaan.

Niet jou probleem hoor.

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda

honden foto van Mirjam en Curly Koda

Ik heb zo'n zelfde situatie meegemaakt. Komt een losse staf de hoek om scheuren en mijn hond reageert ook reactief. Dus ik ben meteen opgedraaid en de andere kant opgelopen maar die staf bleef dus ook achter me aan lopen en luisterde niet naar zijn baasje. Op een gegeven moment was hij bij ons en begon te snuffelen. Koda gaf een korte grom en gelukkig was hij meteen weg maar ik vond het geen prettig situatie. En welk ras die andere hond ook was ik was meteen omgedraaid is gewoon niet fijn als je hond zo heftig reageert en er komt een losloper op af gestoven. En ook dit was gewoon in een woonwijk en niet in een losloop gebied.

 

 

honden page profiel Ingrid van de KoppelIngrid van de Koppel

honden foto van Ingrid van de Koppel

Bedankt voor jullie reacties!

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Zijn bazinnetje riep, en riep, en riep, maar hij luisterde niet en bleef op enige afstand volgen. Ik sloeg een vrijliggend fietspad naast een weg inen bleef doorlopen. Het baasje was razend. Ze riep naar me dat ik had moeten wachten en geen hondenvriend ben; haar hond had wel onder een auto kunnen komen."

 Dat is gewoon een vreselijk kinderachtige reactie, haar hond kon wel onder een auto lopen ja..idd..omdat zij er voor kiest haar hond niet aan te lijnen én los te laten lopen terwijl hij niet luistert!!!

 

Ik vind het ronduit aso om dat probleem dan maar in jouw schoenen te schuiven.

 

Ze is zélf geen dierenvriend!! Haar hond haar verantwoording als dat beestje onder een auto komt.

 

Ik kan er echt pissig om worden, dat egoïstische gedrag.

 

En al was je wel over gestoken, je kiest op dat moment om je eigen hond in veiligheid en rust te brengen.

Ik ben ook weleens overgestoken....trippel trippel hoorde ik achter mij op een drukke weg!!! Staat de Duitse Herder doodleuk weer naast ons. Stond ik daar met 2 honden op een middenberm tussen 2 drukke wegen in..de DH vast houdend aan de halsband.
En schreeuwen naar de overkant, helemaal bovenaan een heuvel of ze nog een keer op haar hond ging letten!!!! Ze had het niet eens door Ze zat maar te babbelen met een vent.

honden page profiel Brigitte, Zebee & ZabaaBrigitte, Zebee & Zabaa

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

In dit verhaal heeft maar eentje een probleem....de mevrouw.

En door haar onmacht probeert ze dat naar jou te schuiven

 

Was je niet door/weg gelopen dan had jou hond gegromd of meer en dan.......

had ze gezegd dat jou hond agressief was.

Iets had ze je toch verweten uit haar onmacht haar eigen hond niet in bedwang te hebben.

.

Als zij gedaan had ,waar jij lang mee bezig bent geweest, haar hond getraind dan was dit niet ontstaan.

 

Ik had absoluut hetzelfde gedaan. Hier is Zebee ook niet zo blij met andere honden te dicht bij dus (probeer) ik ook altijd afstand te houden.

 

Pieker er niet meer over en geniet van jou wel getrainde hond !!

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Nee, mevrouw was een aso en had haar hond gewoon aangelijnd moeten hebben.

 

Dat haar hond niet luistert, daar heb jij niets mee te maken. Wachten zodat ze haar hond kan ophalen is optioneel, geen verplichting. Jij draagt verantwoordelijkheid voor jouw hond, niet voor die van haar. 

honden page profiel CareandoCareando

honden foto van Careando

Wat als je had gewacht vanwege het oversteken? Dan had jouw hond waarschijnlijk gebromd en gesnauwd en uitgevallen - maar zou de beagle dan zo dichtbij zijn dat jouw hond zijn tanden erin zet? De meeste honden hebben dan snel genoeg door dat ze beter kunnen omkeren voordat er echt iets gebeurt... Ik begrijp uit je verhaal dat je wegloopt om deze situatie te vermijden om geen terugval te krijgen.

Beagles blijven zweethonden/brakken, tien keer gaat het goed als je ze loslaat en de elfde keer trekken ze hun eigen plan... En dan heb je als baasje er de P in want je beagle heeft die mooie flaporen op dat moment alleen maar voor de sier. En dat die Beagle dan ook nog achter je aanloopt de weg over – ik snap wel dat die vrouw enorm schrok. Ze zal al aardig gestrest zijn geweest, de beagle voelde dat perfect aan en ging lekker bij haar uit de buurt zijn eigen neus achterna: nog meer stress bij het vrouwtje. Ik denk dat ze het 'jij bent geen hondenvriend' er een soort uitflapte, uit pure frustratie... Zij had waarschijnlijk in jouw plaats wél hebben gewacht en gezorgd dat die andere hond niet zomaar de weg over kon steken. Maar goed, haar hond doet niet lelijk naar andere honden en zij wist niet dat jouw hond dat wel doet. Dat hebben je niet expliciet aan haar gecommuniceerd. Hard doorlopen kan worden geïnterpreteerd als ongeïnteresseerdheid van jouw kant - precies wat ze je kwalijk nam.

Dat mensen hun hond laten loslopen waar het niet mag, is in jouw geval heel vervelend. Voor sommige anderen is het heel vervelend als hun hond niet los kan. Anderen boeit het niet dat het niet mag, maar uiteindelijk weet een verstandig baasje het best waar, wanneer en vooral of zijn hond los kan lopen. Je zult dit probleem dat een loslopende hond naar jouw hond toe komt vaker meemaken. Hoe ga je daar effectief mee om?

Je kunt de hond terugsturen door naar de baas te wijzen en resoluut te zeggen 'weg' of 'naar je baas', dat werkt vaak heel goed. Je had ook de vrouw kunnen toeroepen "mijn hond is niet zo vriendelijk, hou je hond bij je!", dan had ze vast harder gelopen; mijn ervaring is dat dit erg goed werkt, plus dat je hebt gewaarschuwd. Of als je dit vaker meemaakt, kun je bij jouw hond een gele strik aan zijn riem of tuig hangen, dan laat je anderen weten dat jouw hond ruimte nodig heeft - dat moeten ze dan alleen wel weten. Dus even iets roepen als 'hou bij je anders gaat het mis' blijft wel belangrij.

honden page profiel Jen & Daya †Jen & Daya †

honden foto van Jen & Daya †

Nee hoor, niets mis mee.  Ene oor in, andere oor uit.

Ik doe het ook voortaan, nadat ik ooit telkens heb gewacht. Ik heb daar geen zin meer in. 

honden page profiel RissieRissie

honden foto van Rissie

"Je kunt de hond terugsturen door naar de baas te wijzen en resoluut te zeggen 'weg' of 'naar je baas', dat werkt vaak heel goed. Je had ook de vrouw kunnen toeroepen "mijn hond is niet zo vriendelijk, hou je hond bij je!", dan had ze vast harder gelopen; mijn ervaring is dat dit erg goed werkt, plus dat je hebt gewaarschuwd. Of als je dit vaker meemaakt, kun je bij jouw hond een gele strik aan zijn riem of tuig hangen, dan laat je anderen weten dat jouw hond ruimte nodig heeft - dat moeten ze dan alleen wel weten. Dus even iets roepen als 'hou bij je anders gaat het mis' blijft wel belangrij. "

 Niet mee eens... Hier gebeurt het ook regelmatig dat een loslopende hond op mijn aangelijnde hond afstormt, en dit zijn 9 van de 10 keer ook de opdringerige honden die zich niet laten wegsturen. Het baasje vragen de hond bij zich te houden resulteert hier meestal in een scheldpartij of eindeloze discussies want "hij doet toch niets", daar heb ik ook echt geen zin en energie meer voor. 

 

Ik zou dus precies hetzelfde reageren als TS, gewoon weglopen. Desnoods oversteken als dat de enige manier is om je eigen hond te helpen. In de eerste plaats ben je verantwoordelijk om je eigen hond veilig te houden, en je kunt niet verantwoordelijk gehouden worden voor het wangedrag van een andere hond of zijn baasje.

 

Gele strik weet in mijn ervaring niemand de betekenis van.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Jij had volkomen gelijk. 

 

Wat ik nog wel eens doe is overdrijven (en soms een beetje liegen). Als iemand bijv. zonder te vragen mijn hond voert zeg ik geschrokken "Oh niet doen! Hij is allergisch!" 

Of in gevallen als de jouwe roep ik dat mijn hond bijt. 

 

Beide niet waar maar mensen schrikken dan en ik hoop dat ze daar van leren. Mensen kunnen zo onnozel zijn 

 

Oh en wat betreft het gele lintje, ik zou het toch doen. Ook al kennen veel mensen het niet. Laatst liep ik met een groep vrienden en tot mijn verbazing zei eentje opeens "Jongens, even de honden aanlijnen want er komt een hond met een geel lintje aan." Sommige mensen weten het dus wel.

Scheelt jouw weer omlopen. 

honden page profiel RissieRissie

honden foto van Rissie

Je zou ook zoiets om de riem kunnen doen, of labels op tuigje met "niet afleiden"oid

honden page profiel JellybeansJellybeans

honden foto van Jellybeans

Je hebt helemaal gelijk hoor. Die vrouw voelde zich gewoon machteloos, schaamt zich en reageert zich af op jou. Ik hou zelf ook altijd afstand van andere honden met onze herder om zonder getrek en geblaf te kunnen passeren.

honden page profiel JellybeansJellybeans

honden foto van Jellybeans

Een keer is voldoende.

honden page profiel Ingrid van de KoppelIngrid van de Koppel

honden foto van Ingrid van de Koppel

Wat veel reacties, bedankt voor het meedenken. Vanochtend zagen we een loslopende hond en Scott sloeg zelf heel rustig een andere weg in. Dat wil ik zien, confrontaties vermijdend ipv alertheid. Het gebeurt inderdaad vaker, vandaar dat ik altijd probeer de situatie van verre in te schatten en ik ga altijd weg uit die situatie. Dat Scott hier nu zelf voor kiest, vind ik echt zo goed! 

Voor de goede orde, ik ben de weg niet overgestoken, ik bleef op het aparte fietspad naast de weg. 

Ik kies er niet voor om de discussie aan te gaan. Heb gemerkt dat Scott dan heftiger reageert. Rustig blijven, aandacht alleen bij hem houdt hem het rustigst. Als ik ga discussiëren krijgt hij het idee dat er heel wat aan de hand is. Ik roep wel eens dat mijn hond niet vriendelijk is.

een geel lintje of iets anders wil ik niet. Scott is erg mensgericht en vindt het heerlijk als mensen hem willen aanhalen. Ik wil niet dat ze met een boog om hem heengaan als ze geen hond bij zich hebben. 

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

" Wat veel reacties, bedankt voor het meedenken. Vanochtend zagen we een loslopende hond en Scott sloeg zelf heel rustig een andere weg in. Dat wil ik zien, confrontaties vermijdend ipv alertheid. Het gebeurt inderdaad vaker, vandaar dat ik altijd probeer de situatie van verre in te schatten en ik ga altijd weg uit die situatie. Dat Scott hier nu zelf voor kiest, vind ik echt zo goed! 
Voor de goede orde, ik ben de weg niet overgestoken, ik bleef op het aparte fietspad naast de weg. 
Ik kies er niet voor om de discussie aan te gaan. Heb gemerkt dat Scott dan heftiger reageert. Rustig blijven, aandacht alleen bij hem houdt hem het rustigst. Als ik ga discussiëren krijgt hij het idee dat er heel wat aan de hand is. Ik roep wel eens dat mijn hond niet vriendelijk is.
een geel lintje of iets anders wil ik niet. Scott is erg mensgericht en vindt het heerlijk als mensen hem willen aanhalen. Ik wil niet dat ze met een boog om hem heengaan als ze geen hond bij zich hebben.  "

 

Cool he   dat je hond zo overduidelijk zelf kiest en aangeeft buiten elke confrontatie te willen blijven.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^