Slopen in het kwadraat 10mnd oud

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel sharonsharon

honden foto van sharon

Ola!

Wij zijn sinds 15 februari in het bezit van een kruising witte Duitse herder x saarloos /husky reu van nu 10maanden.

Een niet al te makkelijke samenstelling wat ik misschien iets onderschat heb. Hij groeit op met 6 katten (gaat prima) en een andere hond (7jaar witte herder 75% /labrador 12,5%/rottweiler 12,5%)

Enfin het karakter is zeer lief en zacht maar ook megaaaaaaa hardleers wat niet verwonderlijk is.

Bij onze eerste hond dacht ik een terrorsloper in huis te hebben (dwars door de salontafel, plinten van de muur, schoenen etc)

Maar deze slaat alles.

Wij hebben geen kids werken beiden parttime en wisselen elkaar af qua tijden en dagen. Oftewel de honden zitten weinig alleen. We fietsen, wandelen veel,etc.

Als we wel even weg zijn of even douchen dan MOET de jongste in de bench.

Benchtraining is een ramp geweest, maar de aanhouder wint. Hij gaat er savonds gewillig in. Ook overdag zonder verzet, maar savonds is hij echt rustig en overdag gaat hij rotzooi schoppen.

Het probleem....Hij kan echt geen 5 minuten zonder toezicht los in huis. Hij sloopt alles. Het is volgens mij geen frustratie slopen want hij doet het ook als hij relaxed aan je voeten ligt en opeens bedenkt dat je ook op stalen stoelpoten kan knagen. Ik heb echt het idee dat hij zich van geen schuld bewust is (meer.. Hey! Wat is dat! *hap*). Heel oraal ingesteld dus. Ècht Alles moet in z'n bek.

Heel vervelend allemaal maar wel behapbaar (;-)) maar ik wil onderhand wel van de bench af. Zou ze het liefste af en toe zonder toezicht in de tuin laten (hij vreet de steigerhouten loungebank op).

Hij heeft speeltjes die ik afwissel zodat hij ook steeds iets nieuws heeft. Hij is gek op kluifbotten maar raakt daarvan aan de dunne. Hij loopt en fiets veel, speelt heel veel met de andere hond.

Ik heb niet het idee dat het slopen voortkomt uit stress of verveling of een energie overschot, maar meer het heel oraal gericht zijn...

Wat denken jullie? Hoe kynn

wieke (Gast)

Ik heb ook een sloper. En niet een beetje maar echt alles wat hij kan slopen sloopt hij.
lopen is zijn hobby ,zeg maar.( terwijl ik ook heel veel met hem onderneem)

Hij graast zelfs aan de losse kleden.( hier heb ik zelf ook geen oplossing voor, alleen 1x in de zoveel tijd een nieuw kleed kopen)

Ik heb de poten van mijn meubels, rand van de trap en rand van zijn mand, ingesmeerd met tabasco.
En reken maar dat dat werkt.

Nu zullen er hier wel mensen op reageren dat het niet hond vriendelijk is maar die hebben waarschijnlijk nooit een echte sloper in huis gehad.

Je hebt namelijk slopers en slopers.

Ik heb mijn hond wel altijd een alternatief aangeboden, speeltjes die onsloopbaar zijn en botten ( speciaal bot, op houtbasis van de dierenwinkel) waar hij op kan knauwen. O-) O-)



succes

honden page profiel nadine nadine

honden foto van nadine

Veel geluk met jullie lieverds

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Hier geen slopers, nimmer, maar begrijp de wanhoop hoor, een ren buiten maken, goed gaas spannen tussen de palen, en dan.......tabasco     de palen er mee insmeren, of groene zeep, iets wat niet leuk is, kijken of ze buiten kunnen verblijven zonder te slopen, zorgvoor goed en veel kauw materiaal waar ze eindeloos op kunnen kauwen, zodat ze jullie spullen met rust laten, de ren hoeft niet heel groot te zijn, 3x4 is voldoende, maak een gazen dak met daarover heen beschutting zodat ze droog zitten als het regent, en niet de hele ren overdekken, een klein gedeelte meer niet.....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Het is niet vriendelijk de tabasco of de groene zeep, maar nogmaals ik heb geen slopers, en het is dan heel makkelijk om dit te roepen, maar ik weet de wanhoop van eigenaren die wel slopers hebben......het cirkeltje waar deze slopers inzitten proberen te doorbreken, met allerhande kauw materiaal.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

.......

....bij een kennis, groene zeep erop, nimmer meer gedaan, en waarom er op kauwen ? Het is net voorhande.

honden page profiel sharonsharon

honden foto van sharon

We hebben inderdaad tabasco op de loungebank gesmeerd en dat hielp...Misschien toch ook preventief op dingen smeren.

Kennel denken we inderdaad overna

Denken jullie dat dit gedrag wel gaat minderen?

We zijn heel erg gek op hem hoor en weg gaat hij niet. Maar het zou wel fijm zijn als de spullen iets langer meegaan

Hij heeft o.a de hele bank te pakken gehad...Niet grappig,maar ik kan me helemaal voorstellen hoe dit gebeurd. Lekker spelen/stoeien en vervolgens donderen de kussens eraf en komt het vulsel 'vrij' en dat nodigt uit. Ik wilde al een andere bank hoor maar toch..

We willen de honden eigenlijk als we weg zijn buiten gaan houden. Hoog omheinde tuin met veranda dus lekker rennen en ook droog kunnen zitten, maar op dit moment denk ik dag hij de pilaren om gaat knagen

Tenzij er wellicht tabasco op zit

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Het is heel wat wat je daar schrijft, je hele huis wordt opgegeten, een ren buiten, sloopproef maken dan........wat heb ik het dan toch makkelijk.....de cirkel doorbreken, en ik heb het al aangegeven, geef genoeg te doen als je weg bent.......grote bananen dozen , leg die in de ren en haal goed kauw materiaal.......wat je ook kan gaan doen is buitens huis iets gaan doen met je hond waar die voldoening in heeft, en bij het thuiskomen uitgevloerd is en er niet aan denkt om te slopen.....daar bedoel ik niet mee wandelen of fietsen , maar bijvoorbeeld leren speuren of.......ga eens te raden bij een vereniging.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik zie wat je daar aangeeft....ze spelen ravottenen ja zo gebeurd, leve de lol als de vulling uit de bank komt, is het een goed idee als je wegbent om de honden te scheiden, ik doe dat ook, en ik heb twee heerlijke lieve honden die niet aan slopen denken maar als ik er niet ben kunnen ze met elkaar stoeien en zo de tent afbreken, misschien is dat een optie ? 

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Gatsie, daar komt die tabasco weer.....mensen, doe dat toch niet. Je hond kan zn bek verbranden en aan de dunne raken ervan.

Groene zeep en andere giftige en gemene goedjes smeren: die het toch niet. 

Er zijn andere methodes.

Je hebt niet 1 maar 2 forse kruisingen in huis die het knagen serieus nemen.

Dat ga je dus niet redden zonder toezicht. Je interieur zal gratis gerecycled worden....

Dus.

Het beste lijkt mij: je maakt een stevige buitenkennel met binnenhok voor die schatjes waar ze in kunnen als er even geen toezicht is.

En je geeft ze knaag materiaal wat wél stuk mag: een boomstronk( eindeloos pret!), een oude autoband, dat soort dingen.

Mijn hond is geen knager, maar ze is dagenlang zoet met een dijbeen van een paard( zonder vlees eraan, zo te koop bij een slager). Is er moe van s avonds...

Is ook veel lekkerder als een plint

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance


Mijn hond is geen knager, maar ze is dagenlang zoet met een dijbeen van een paard( zonder vlees eraan, zo te koop bij een slager). Is er moe van s avonds...
Is ook veel lekkerder als een plint
  "

 Euh ...slik....moest heel even goed slikken.. .gelukkig zonder paard eraan.

 

Alle knaagperiodes die ik heb gehad van mijn honden, en ze hadden ze allemaal, zijn met het volwassen worden gestopt. Dus, buitenren tijdelijk vind ik ook vriendelijker dan bench opsluiten .

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

Als je toch nadenkt om een buiten ren te maken zou ik ze beide hier apart inzetten aangezien ze nu elkaars voorbeeld over nemen wat slopen betreft...

 

Laat a.u.b. die rommel wat tabasco en groene zeep betreft achterwege....gewoon niet doen!

Anoniem (Gast)

Er is ook nog bitter Apple spray, heb ik gebruikt toen ze aan de tuinmeubelen begonnen. Niet giftig, niet prikkelend maar gewoon vies.

 

en ook hier ging het helemaal over, mijn Huskies slopen niks meer van meubels of hout, er sneuvelt nog wel eens een speeltje. Volgens mij heeft het ca 1,5 jr geduurd

 

wat ze wel geweldig vonden - en mogen: dozen slopen met daarin weer andere doosjes en proppen papier met wat snoepjes erin. Soms zag ik aan de koppies dat 't effe nodig was. Daarna waren ze helemaal happy en relaxed, want Tsja, slopen is nou eenmaal leuheuk. 

honden page profiel ElianeEliane

Slopen......  waarom sloopt een hond?

Onderstaande linken zijn filmpjes van wolven die hun prooi eten. Dus gevoelige kijkers kunnen zich beter onthouden.

https://www.youtube.com/watch?v=t5weFERLhOY

https://www.youtube.com/watch?v=_OkOmtL3yzw

Als je naar de filmpjes ziet (deze zijn nog deftig). Zie je hoe ze met hun heel lichaam werken om te eten. Hun lichaam is trouwens hier speciaal voor gemaakt. Ze zijn hier trouwens ook wel enige tijd zoet mee.

Maar niet alleen wolven, ook honden. Zij die hun hond(en) laten barfen zullen dit zeker herkennen.

Tijdens het nuttigen van de maaltijd op deze manier, wordt er dmv een prikkel in de hersenen een opdracht doorgegeven om een stof aan te maken waar de wolven/honden rustig van worden.

 

Er zijn honden die slopen vanwege stress (vanwege verschillende oorzaken) ....

Maar als je naar deze beelden ziet, dan valt het op wanneer je een hond ziet slopen, zich identiek hetzelfde gedragen.

Het bezorgt hen een aangenaam gevoel. De eigenaar die bij het thuiskomen het gesloopte materiaal/meubelen/woonst ziet, krijgt daarentegen een heel ander gevoel . Meestal zeer goed opmerkbaar in maag en hartstreek  Later uit dat gevoel zich in de geldbeugel.

 

Of het nu van stress of van natuurlijke behoefte is. Een hond moet kunnen slopen. 

Dus in plaats van druk allerlei gore smaken overal op te smeren kan je beter tegemoet komen aan de nood van je hond.

En afhankelijk van welke hond je hebt zijn er heel wat mogelijkheden. Inventief te werk gaan. Kartonnen dozen die ze kunnen slopen waar gezond lekkers in te vinden valt! En zo zijn er nog zaken die je in elkaar kan steken en voedsel kan in verstoppen. Zodat je hond rustig wordt en van de meubelen blijft.

Gedroogde kophuid is zo één van de gezonde natuurlijke kauwmaterialen waar slopers zich lekker op kunnen uitleven. Let wel op dat bij meerdere honden tesamen, je hen apart zet. Want dit is materiaal waartoe ze bereid zijn om conflict voor aan te gaan. M.a.w. hier zijn ze mogelijk bereidt om voor te vechten! 

 

Je kan ook eens langs de slager gaan. Botten steeds rauw geven. En geen botten van dragende structuur -> die zijn zeer hard. Als ze dit heel veel krijgen kunnen hun tanden erg veel slijten.

Ribben daarentegen zijn zacht, zoals lamsribben.

Anoniem (Gast)

De andere hond sloopt gelukkig niet hoor! 

 

Gedroogde kophuid krijgt hij de dunne van helaas. Hij krijgt ze wel maar moet wel ècht doseren daarmee.

 

Een boomstronk vind hij denk ik helemaal het einde maar hoe zit dat met splinters? Hij is ook gek op dozen etc. Maar snapt hij het als hij wel een doos kapot mag raggen, maar andere dingen niet? 

 

Hij wordt einde van het jaar gecastreerd. Zal dit nog invloed hebben? 

 

De oudere hond krijgt inderdaad wel eens botten van de slager. Die wil ik hem ook wel geven, maar ik dacht dat je hond dam rauw vlees gewend moet zijn? Pup staat nog op brok hij gaat wel over op rauw met de tijd.

 

Hij heeft trouwens al 2 x mijn fietszadel (gelzadel) te pakken gehad. Een vriendin noemde dat daar visolie in verwerkt is. Hebben jullie daar wel eens van gehoord? Het is volgens mij niet dat mijn geur eraan zit zeg maar haha. Het is geen onderbroekem eter of kruisenruiker. Zou hij wat tekort komen qua voedingsstoffen? 

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Een boomstronk is meestal oud en vermolmd hout; dat splintert niet meer. Maar is wel behoorlijk hard. Heerlijk knaagvoer!

En dat bot: mijn hond krijgt niet dagelijks rauw vlees, maar dat forse bot: ze is er dol op. Het kan waar zijn dat de tanden er te hard van slijten, maar ze krijgt het dan ook niet wekelijks.

En ja, als iets naar visolie ruikt......dat moet op!

Dus ik vrees inderdaad dat jullie een stevig metalen buitenkennel moeten maken voor de momenten zonder toezicht.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" De andere hond sloopt gelukkig niet hoor! 
 
Gedroogde kophuid krijgt hij de dunne van helaas. Hij krijgt ze wel maar moet wel ècht doseren daarmee.
 
Een boomstronk vind hij denk ik helemaal het einde maar hoe zit dat met splinters? Hij is ook gek op dozen etc. Maar snapt hij het als hij wel een doos kapot mag raggen, maar andere dingen niet? 
 
Hij wordt einde van het jaar gecastreerd. Zal dit nog invloed hebben? 
 
De oudere hond krijgt inderdaad wel eens botten van de slager. Die wil ik hem ook wel geven, maar ik dacht dat je hond dam rauw vlees gewend moet zijn? Pup staat nog op brok hij gaat wel over op rauw met de tijd.
 
Hij heeft trouwens al 2 x mijn fietszadel (gelzadel) te pakken gehad. Een vriendin noemde dat daar visolie in verwerkt is. Hebben jullie daar wel eens van gehoord? Het is volgens mij niet dat mijn geur eraan zit zeg maar haha. Het is geen onderbroekem eter of kruisenruiker. Zou hij wat tekort komen qua voedingsstoffen?  "

 Ook van de Lamskophuid?

Mijn hond gaat hoe dan ook aan de dunne van Runderproducten.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" De andere hond sloopt gelukkig niet hoor! 
 
Gedroogde kophuid krijgt hij de dunne van helaas. Hij krijgt ze wel maar moet wel ècht doseren daarmee.
 
Een boomstronk vind hij denk ik helemaal het einde maar hoe zit dat met splinters? Hij is ook gek op dozen etc. Maar snapt hij het als hij wel een doos kapot mag raggen, maar andere dingen niet? 
 
Hij wordt einde van het jaar gecastreerd. Zal dit nog invloed hebben? 
 
De oudere hond krijgt inderdaad wel eens botten van de slager. Die wil ik hem ook wel geven, maar ik dacht dat je hond dam rauw vlees gewend moet zijn? Pup staat nog op brok hij gaat wel over op rauw met de tijd.
 
Hij heeft trouwens al 2 x mijn fietszadel (gelzadel) te pakken gehad. Een vriendin noemde dat daar visolie in verwerkt is. Hebben jullie daar wel eens van gehoord? Het is volgens mij niet dat mijn geur eraan zit zeg maar haha. Het is geen onderbroekem eter of kruisenruiker. Zou hij wat tekort komen qua voedingsstoffen?  "

De Saar en de bullterriër, slopen om het slopen. Zoveel was mij bekend. Opgroeiende honden, hebben veel kauw behoefte 

 

 Ik had hier altijd een dikke tak en kartonnen dozen, vond ze helemaal het einde. Nooit iets anders gesloopt.

Hoewel, als mijn kids hun vieze sokken lieten slingeren.....

Alles wat op de grond slingerd, mag ze hebben van mij. Moeten ze hun sokken maar opruimen

 

Vaak geven we aandacht, als ze iets slopen wat verboden is, slopen is aandacht. Dat is ook iets wat je in je achterhoofd moet houden.

Ga samen een doos slopen, hou een tak vast die hij mag slopen.

Zo geef je aandacht aan iets wat hij wel mag slopen.

Ik had zowel binnen als buiten een dikke tak en ook dozen. Als die op was, kwam er een nieuwe.

Op een gegeven moment was het over en lagen de katten in de dozen die heel bleven.

 

Door castreren, kunnen ze angstiger worden. Weet nier, hoe de invloed van de Saar is, die zijn meestal angstig voor mensen.

Ik zou zeker eerst een chip proberen, het kan helemaal verkeerd uitvallen.

Tegen slopen gaat het sowieso niet helpen.

Anoniem (Gast)

Ik weet niet zeker of het runderkop of lamskop is, ik ga er eens opletten. Ik ga iig aan de slag met dozen en takken.

 

Castratie is inderdaad niet in de hoop dat hij minder gaat slopen. Maar zijn hormonen zitten zo in de weg en bij de andere heeft dat heel erg geholpen. Ik wil er toch niets mee doen qua puppies. Hij is wat bedeesd naar andere mensen, wel vriendelijk en nieuwsgierig maat echt open stellen duurt even. Overigens is hij hier ontzettend in gegroeid. Hij was echt tegen het angstige aan maar daar is bijna niets meer van te merken. Wel erg gericht op ons, vreselijke knuffelkont is het 

 

gast (Gast)

Misschien een tip....

Bij de dierenwinkel verkopen ze mispoes.
Een spray ongeveer 4,95

Het helpt toch echt ook bij honden!

Zodra je ziet/merkt dat de hond ergens aan gaat knagen..of gewoon een ter preventie een heel klein beetje op bv een stoelpoot spuiten.

Het ruikt naar citronella.(dus nog lekker fris ook ) ;-)
en niet slecht voor de darmen.

honden page profiel WeylynWeylynbijna goedgekeurde fokker

honden foto van Weylyn

Deel Saarloos. Ja het deel is echt aanwezig als ik het zo lees.( maar goed van lezen kan je er ook niet alles uithalen) 
Zoals Suzanne al zegt lekker slopen om het slopen, een heerlijke eigen binnenhuisarchitect 

Ook met castreren zou ik even wachten. ALs de invloed van zijn Saarloos deel idd sterk aanwezig is moet je rekening houden dat ze pas laat volwassen worden. Zelf ben ik een voorstander om ze mentaal ook goed uit te laten groeien en ze pas daarna te laten helpen als je dit wil zodat je zo stabiel mogelijk zijn en blijven. 

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

" Deel Saarloos. Ja het deel is echt aanwezig als ik het zo lees.( maar goed van lezen kan je er ook niet alles uithalen) Zoals Suzanne al zegt lekker slopen om het slopen, een heerlijke eigen binnenhuisarchitect Ook met castreren zou ik even wachten. ALs de invloed van zijn Saarloos deel idd sterk aanwezig is moet je rekening houden dat ze pas laat volwassen worden. Zelf ben ik een voorstander om ze mentaal ook goed uit te laten groeien en ze pas daarna te laten helpen als je dit wil zodat je zo stabiel mogelijk zijn en blijven.  "

 

Helemaal mee eens! 

Anoniem (Gast)

Oké thnx daar kan ik ook wat mee.

Kan een ras zo dominant aanwezig zijn als het maar 25% is? De hoop was natuurlijk dat het met 50% witte herder wat gematigd zou worden.

 

Ik snap dat cijfers nix zeggen hoor en garanties heb je nooit. Maar het verbaasd me wel. 

 

 

Hij is inderdaad nog best jong in doen en laten. Dan wachten we ermee. 

 

Overigens helpt het wel al (voor zover ik kan zien) om buiten bonken hout en dozen achter te laten. Hij blijft voorlopig van de loungebank af i.i.g. 

 

Verder is het gewoon mijn lieve enthousiaste knuffelclown dus het komt denk ik wel goed.

 

We zijn bezig met een stacaravan met best wat grond...Struiken etc. Groot hek eromheen. Dan zou hij daar de weekenden heerlijk kunnen rondscharrelen, graven etc. Hij is gek op graven 

honden page profiel WeylynWeylynbijna goedgekeurde fokker

honden foto van Weylyn

" Oké thnx daar kan ik ook wat mee.
Kan een ras zo dominant aanwezig zijn als het maar 25% is? De hoop was natuurlijk dat het met 50% witte herder wat gematigd zou worden.
 
Overigens helpt het wel al (voor zover ik kan zien) om buiten bonken hout en dozen achter te laten. Hij blijft voorlopig van de loungebank af i.i.g. 
 
  "

 Tja als in die 25% dominant overerf karakter trekjes zitten en in die 50% niet.......tja dan zegt dat verder niet veel

Wel goed dat je afleiding verzorgd voor hem want ja ook een diertje wat gewoon wil slopen om het slopen kan je wel leren waar wel en niet zolang je idd hem ergens aanbied waar het wel mag ;) 

 

 

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Heel herkenbaar het sloopgedrag, of in ieder geval de neiging tot het slopen.

Hier een jack russel van 8 jaar... een super gemakkelijk kereltje en een X fox/beagle van 20 maand. 

De jongste van nu 8 maanden bij ons. Het is een schatje, vrolijk, sociaal... maar als ik weg ga en ik zou haar los in huis laten... dan kan ik er op wachten dat ze wat gesloopt heeft.

Dit wil ik niet... 

 

Blixem (de jongste) gaat dan ook in de bench als ik wegga, al is het maar voor 10 minuten... het geeft mij rust en het geeft haar ook rust.

Nu vindt ze het gelukkig leuk om in de bench te gaan... als ik wegga en ik een koekje pak sprint ze naar de bench. Ze krijgt nooit hetzelfde koekje... de ene keer is het een gevulde kong, dan een klein koekje, een staafje, een kauwbotje.

Ook 's nachts gaat ze in de bench.

 

Ik moet zeggen dat ik de bench ook een obstakel vond in de huiskamer. Ik heb de bench nu op een plek in de huiskamer neergezet waar het rustig is en de bench niet in vol zicht staat. Ook heb ik een deken/fleece over de bench liggen in de kleur van mijn accessoires... 

We hebben het daarom een tijdje zonder geprobeerd... iedere keer had ze wel iets gevonden, of ze had gepoept of geplast.

Wij stress (wat ga je vinden) en de hond stress!

Dus de bench weer tevoorschijn gehaald en nu hebben we beide rust!

 

Ik loop veel met de honden. Hoewel de oudste de lange wandelingen niet meer kan volhouden.

Maar met Blixem doe ik veel... 2x per dag een wandeling van een uur, 1x per dag een wandeling van circa 30 minuten en een korte wandeling van 15 minuten.

Of we gaan tussendoor even naar het grote veld tegenover ons huis... daar gooien we een balletje.

Daarnaast fiets ik om de dag met haar en 1x per week gaan we naar de hondenschool.

 

 

 

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" .......
....bij een kennis, groene zeep erop, nimmer meer gedaan, en waarom er op kauwen ? Het is net voorhande. "

Maar die foto is toch bij jouw thuis getrokken he?

Er is toch ook gebeten/gesloopt aan die balk?

 

Anoniem (Gast)

Hier is de bank gestript haha...Nou ja haha 

 

Maar weet je...Ik zie gewoon dat het geen frustratie is maar behoefte/verkennen 

 

Je ziet hem gewoon op z'n rug liggen rollen.. komt iets tegen....denkt HEY cool en gaat knagen...

 

Vanmiddag een uur gefietst zonder z'n maatje.. Die wordt ouder en trekt dat niet....Ging prima maar wat heeft dat beestje toch een energie 

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Een uur fietsen met een 10 mnd. jonge hond van een groot ras...?

Je biedt je hond nu enkel een groter uithoudingsvermogen. En de kans is zelfs aanwezig dat door het fietsen zijn kop ook niet wordt leeg gemaakt, maar juist gevuld door overprikkeling van zijn omgeving. Daarnaast is zo lang al fietsen op deze leeftijd niet bevorderlijk voor de heup- en schoudergewrichten/platen, zeker niet als dat alleen op verharde ondergrond is. Zelf zou ik op deze leeftijd beslist niet een uur fietsen, maar dan wel wandelen in een prikkelarme omgeving met een zachte ondergrond. De kunst is om hem mentaal moe te maken. Speuren, hersenspelletjes, apportjes zoeken, op jouw commando hem een kartonnen doos laten slopen buiten of op balkon e.d. kunnen er voor zorgen dat hij juist in huis mentaal stabieler wordt.

In zijn algemeenheid zou je ook eens naar de voeding kunnen kijken. E-nummers uit premixen, chemische anti-oxidanten, toegevoegde suikers, zouten en granen hebben een grote invloed op gedrag. Voldoende en goed kauwmateriaal zorgt letterlijk voor rust in het koppie. Het serotonine-niveau blijft er mee op peil, waardoor de hoeveelheid stress hormoon afneemt (zelf samengestelde voeding is er ideaal voor, waaronder dik bevleesde karkassen...).

Je zou een mengsel kunnen maken van etherische olie met hertshoornolie als basis en dat aanbrengen op het materiaal wat je wilt beschermen. In heel veel gevallen succes verzekerd.

Verder ben ik geen voorstander van een bench, dus zal dat dan ook niet aanmoedigen. Dier leert er niet van en zal over het algemeen er ook niet stabieler van worden. Puppyproof gedeeltes maken in huis met meer leefruimte of een veilige ruimte buiten creëren en daar de hond(en) laten verblijven op momenten dat je er niet bent. Maar vooral het alleen zijn opbouwen in het ritme en de aard van de hond.

honden page profiel ElianeEliane

" Een uur fietsen met een 10 mnd. jonge hond van een groot ras...?
Je biedt je hond nu enkel een groter uithoudingsvermogen. En de kans is zelfs aanwezig dat door het fietsen zijn kop ook niet wordt leeg gemaakt, maar juist gevuld door overprikkeling van zijn omgeving. Daarnaast is zo lang al fietsen op deze leeftijd niet bevorderlijk voor de heup- en schoudergewrichten/platen, zeker niet als dat alleen op verharde ondergrond is. Zelf zou ik op deze leeftijd beslist niet een uur fietsen, maar dan wel wandelen in een prikkelarme omgeving met een zachte ondergrond. De kunst is om hem mentaal moe te maken. Speuren, hersenspelletjes, apportjes zoeken, op jouw commando hem een kartonnen doos laten slopen buiten of op balkon e.d. kunnen er voor zorgen dat hij juist in huis mentaal stabieler wordt. In zijn algemeenheid zou je ook eens naar de voeding kunnen kijken. E-nummers uit premixen, chemische anti-oxidanten, toegevoegde suikers, zouten en granen hebben een grote invloed op gedrag. Voldoende en goed kauwmateriaal zorgt letterlijk voor rust in het koppie. Het serotonine-niveau blijft er mee op peil, waardoor de hoeveelheid stress hormoon afneemt (zelf samengestelde voeding is er ideaal voor, waaronder dik bevleesde karkassen...).Je zou een mengsel kunnen maken van etherische olie met hertshoornolie als basis en dat aanbrengen op het materiaal wat je wilt beschermen. In heel veel gevallen succes verzekerd. Verder ben ik geen voorstander van een bench, dus zal dat dan ook niet aanmoedigen. Dier leert er niet van en zal over het algemeen er ook niet stabieler van worden. Puppyproof gedeeltes maken in huis met meer leefruimte of een veilige ruimte buiten creëren en daar de hond(en) laten verblijven op momenten dat je er niet bent. Maar vooral het alleen zijn opbouwen in het ritme en de aard van de hond. "

 Dit klinkt als muziek in m'n oren

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Misschien kun je nog iets uit deze uitleg halen, alhoewel jouw hond wel meer dan voldoende (of naar mijn smaak zelfs al te veel en rechtlijnige) lichaamsbeweging krijgt.

 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Veel slapen opeens
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^