Hills j/de ervaringen? Of een alternatief?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

" Cees is niet de meest betrouwbare bron van informatie.  "

 Oh ik heb er begrip voor dat de reguliere kant hier niks mee kan.

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

" Ik heb het inderdaad met Cees besproken. Maar wij kijken ieder op onze eigen manier naar voeding. Zo blijf ik graag op een brok, ook vanwege mijn eigen gezondheid. Daarnaast is zomaar een vitamine toevoegen naar mijn mening niet goed. Het gaat juist vaak om de verhoudingen die werken en kunnen helpen (dat is zelfs wetenschappelijk bewezen). De toevoeging die je doet hangt af van het voer dat je erbij gaat geven.   "

 Oh sorry, ik dacht ergens in je verhaal begrepen te hebben dat je al vers vlees gaf.

 

Succes verder.

honden page profiel ..

honden foto van .

Voor degene die het interessant vinden, ook voor hun eigen hond. Ik ben eruit! :)

Ik heb ondertussen contact gehad met de voedingsdeskundige van de Universiteit in Utrecht. M'n eigen dierenarts raadde dat aan, aangezien er veel onduidelijkheid is over voeding en voedingssupplementen. En ik moet zeggen dat ik ontzettend goed geholpen ben!

 

Het blijkt dus inderdaad zo te zijn dat de Omega 3 en Omega 6 verhouding goed moet zijn. Het liefst een verhouding van 1:1 of 2:1, afhankelijk van de lichamelijk klachten. Maar liever te veel van Omega 3 dan te weinig. Te veel kan geen kwaad, terwijl een te veel aan Omega 6 wel kwaad kan (dit zorgt voor ontstekingen in de gewrichten). 
Ze heeft me aangeraden om Doils Joint te gaan geven, geconcentreerde visolie. Het schijnt dat niet iedere visolie die te koop is even goed is, van deze weten ze dat wel. Ik lees veel goede verhalen op internet. Dus we gaan het gewoon proberen!

 

Ook zij gaf aan dat er veel onduidelijkheid is over glucosamine en chondroitine. Het is ook (nog) niet wetenschappelijk bewezen dat deze voedingsstoffen helpen, bij omega 3 is dit wel het geval. 
Ik heb wel een vitaminepil gevonden waar een juiste dosering glucosamine/chondroitine in zit, dus die gaan we erbij geven. Geen idee of het werkt, dit is ook meer op de gok. Meer voor de zekerheid. Het belangrijkste vind ik toch de omega 3 en daar heb ik alle vertrouwen in. Hebben ook de goede dosering (aangepast op z'n huidige voer) gekregen, dus kan bijna niet mis gaan. 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Voor degene die het interessant vinden, ook voor hun eigen hond. Ik ben eruit! :-)Ik heb ondertussen contact gehad met de voedingsdeskundige van de Universiteit in Utrecht. M'n eigen dierenarts raadde dat aan, aangezien er veel onduidelijkheid is over voeding en voedingssupplementen. En ik moet zeggen dat ik ontzettend goed geholpen ben!
 
Het blijkt dus inderdaad zo te zijn dat de Omega 3 en Omega 6 verhouding goed moet zijn. Het liefst een verhouding van 1:1 of 2:1, afhankelijk van de lichamelijk klachten. Maar liever te veel van Omega 3 dan te weinig. Te veel kan geen kwaad, terwijl een te veel aan Omega 6 wel kwaad kan (dit zorgt voor ontstekingen in de gewrichten). Ze heeft me aangeraden om Doils Joint te gaan geven, geconcentreerde visolie. Het schijnt dat niet iedere visolie die te koop is even goed is, van deze weten ze dat wel. Ik lees veel goede verhalen op internet. Dus we gaan het gewoon proberen!
 
Ook zij gaf aan dat er veel onduidelijkheid is over glucosamine en chondroitine. Het is ook (nog) niet wetenschappelijk bewezen dat deze voedingsstoffen helpen, bij omega 3 is dit wel het geval. Ik heb wel een vitaminepil gevonden waar een juiste dosering glucosamine/chondroitine in zit, dus die gaan we erbij geven. Geen idee of het werkt, dit is ook meer op de gok. Meer voor de zekerheid. Het belangrijkste vind ik toch de omega 3 en daar heb ik alle vertrouwen in. Hebben ook de goede dosering (aangepast op z'n huidige voer) gekregen, dus kan bijna niet mis gaan.  "

 Goed advies

Het gaat inderdaad om de kwaliteit van de grondstoffen wil je er baar bij hebben

doil's joint is prima gezuiverde olie(dus vrij van zware metalen en pcb's ect waar gewone visolie vol mee zit)

Het is ook gemaakt van diepzee vis en niet van bv kweekvis

 

Omega 3 kan je ook antarctische krill olie voor gebruiken da's ook heel zuiver (ivm laag in de voedselketen..ieder dier wat dieren eet neemt ook ook hun gif over)

bv van vetra(softgels/capsule)

Ik zou zelf eerder bij de brok blijven waar de hond het goed op doet en glucosamine chondroitine van goed merk toevoegen naast de omega 3

bv bioflexa 3  van vetra, of van phytonics

dat zijn hele goede merken ontwikkeld door experts

Omega 3 mag je dubbele dosis aanhouden overigens

een dier met deze klachten heeft daar serieus baat bij volgens mijn holist arts die voedings deskundige is

Als jou hond slecht tegen granen kan moet je dat serieus nemen

anders schiet je er nog niks mee op

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Voedingsschema orijen brok
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^