Trekken aan de riem

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Lien (Gast)

onze pup is inmiddels 14 weken. Het gaat eigenlijk best goed. Het wandelen was in begin wel een dingetje, hij wilde gelijk naar t poepen en plassen terug naar huis, maar met veel geduld gaat dit al beter. Het trekken aan de riem vind ik echt lastig ... al tips vanuit de hondenschool gekregen. Als hij trekt achteruit lopen  totdat hij weer naast je staat en niet aankijken. Maar als hij trekt en ik loop naar achter gaat hij zitten en moet ik m echt meetrekken. Dat is toch niet de bedoeling... vind dit echt lastig. Wil dit echt goed aanleren. Iemand nog goede tips???

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Lijkt Beer wel... ;-)

Werkt het om een snoepje of speeltje voor zijn neus te houden en daar gelijk het commando 'volg' aan te geven? Hooguit 3 stappen tegelijk, dan snoepje geven. Zo volgt hij je hand.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Hij trekt dus alleen als hij snel naar huis wil en klaar is met buiten zijn..en hij is nog maar 14 wkn.

Om trekken niet aangeleerd te krijgen, zou ik er zelf nog even voor kiezen om hem op te tillen en zo samen naar huis te lopen,in rust,zonder te getrek en met begrip voor zijn keuze en steeds na een paar ('veilig gevoel') dagen weer proberen zonder trekken terug te lopen.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Hij trekt dus alleen als hij snel naar huis wil en klaar is met buiten zijn..en hij is nog maar 14 wkn.
Om trekken niet aangeleerd te krijgen, zou ik er zelf nog even voor kiezen om hem op te tillen en zo samen naar huis te lopen,in rust,zonder te getrek en met begrip voor zijn keuze en steeds na een paar ('veilig gevoel') dagen weer proberen zonder trekken terug te lopen. "

 Eens, of t laatste stukje naar huis los als dat qua verkeer en zo veilg kan.

honden page profiel EviEvi

Wat bij mij de gouden tip was is van zodra hij trekt gewoon blijven staan. En dan wacht je tot hij even contact zoekt en dat de lijn terug los hangt en dan stap je verder. Maar weet nu niet of dit een goed idee is voor een pup.. 

Op deze manier is trekken snel afgeleerd dus je kan hiermee later nog aan de slag als hij wat ouder is. Want vind het nu ook niet een top idee van nu al te verwachten van de pup dat hij mooi meeloopt. Dit vraagt van een hond toch enige concentratie. 

Lien (Gast)

Evi, ik vroeg me idd ook af wat ik hiervan van een pup van 14 weken mag verwachten?? Soms hangt ie zich bijna op bij t lopen, zo hard trekt ie. Voor mij ook niet fijn...

honden page profiel Susan en LokiSusan en Loki

honden foto van Susan en Loki

" Wat bij mij de gouden tip was is van zodra hij trekt gewoon blijven staan. En dan wacht je tot hij even contact zoekt en dat de lijn terug los hangt en dan stap je verder. Maar weet nu niet of dit een goed idee is voor een pup.. 
Op deze manier is trekken snel afgeleerd dus je kan hiermee later nog aan de slag als hij wat ouder is. Want vind het nu ook niet een top idee van nu al te verwachten van de pup dat hij mooi meeloopt. Dit vraagt van een hond toch enige concentratie.  "

 Ik heb met het trekken dit gedaan, in combintie mrt het commando rustig. Als hijnu gaat trekken en ik zeg Rustig, gaat hij zachter lopen.

en dat snel naar huis willen, is heel herkenbaar. Veel pups hebben dat, thuis is veilig voor ze. Dit wordt vanzelf beter, maar hij moet niet het trekken aanleren natuurlijk

Volgende forumvraag: Zindelijkheid
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^