Leverworst

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel GeaGea

honden foto van Gea

Goed slecht of kan echt niet?

 

Mijn teefje nayca heeft een nestje van 1 week nu. (5)

Ze eet renske puppy en geef af en toe royal canin puppy brokjes geweekt in royal canin puppy melk  (ze vind ze anders blijkbaar niet te vreten want er staat de hele dag een bakje puppy brokjes in de werpkist waar ze van kan pakken) want anders eet ze ze niet. 

 

Nayca vermagerd vrij snel door pups weet ik van haar vorige nestje 4 jaar geleden. 

Ik wil dus dat ze goed en genoeg eet!! Haar renske krijg ik met moeite 1.5 x aanbevolen hoeveelheid voor haar gewicht erin. Zou liever 2.5 of 3x zien. Heeft ze wel nodig eigenlijk. 

 

Nu is nayca wel een enorme snoepert en gek op leverworst! Z3 kreeg eigenlijk gewoon af en toe (2x in de week ofzo) een dun plakje. Wil haar eigenlijk wel wat meer leverworst geven nu om er in ieder geval nog wat meer eten in te krijgen.

Mijn vraag dus. Is leverworst erg slecht? Moet ik het echt blijven matigen in verband met kruiden en zout of kan elke dag een paar plakken wel?

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van cia v.d. heijden

Hier doe ik als ze moeite hebben met eten door de brokjes een theelepeltje smeer leverworst erdoor.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Leverworst is gemaakt van varken,  zelf zou ik het dus niet geven. Je weet immers niet waar het varken vandaan komt (ivm de ziekte van auzsjeski). 

 

Zoek een goede kvv of een goede brok en bied dat een aantal keren per dag aan.

 

Verder, ik heb geen verstand van fokken, nestjes en net bevallen moederhondjes, dus het kan ook best zijn dat ik er naast zit wat voeding betreft. 

honden page profiel GeaGea

honden foto van Gea


De gehele Nederlandse varkenssector heeft sinds 1 januari 2009 de fel begeerde Aujeszky-vrij status. Aujeszky komt in Nederland dus niet meer voor. 

Verder is leverworst allesbehalve rauw varkensvlees natuurlijk.

Mijn eventuele zorgen zitten met name in de kruiden en het zout...

 

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Er bestaat ook nog leverworst die niet van varken wordt gemaakt, op de hallal afdeling. Maar wat je zegt ik zou inderdaad met de kruiden en zout zitten als je het veel wil voeren. Misschien beter proberen wat gekookte kip te geven? Dan kun je ook het vocht waar je in gekookt hebt nog door de brokjes mengen. Er bestaat ook nog rodi worst, dat is een beetje hetzelfde als Renske (ook niet rauw maar gestoomd ofzo). Misschien dat ze dat lekkerder vindt?

honden page profiel GeaGea

honden foto van Gea

Ja dat is misschien een idee ja. Zal er eens naar kijken. Tenslotte wordt de energie vraag nog veel hoger de komende 2 a 3 weken!

Hou de leverworst maar voor lekker net als anders en zal eens naar puur vlees kijken . Moet ik het dan gewoon koken in  water? Rauw lijkt me niet zo'n goed idee met een hondje wat dat nog nooit gewend is ( en ook niet lust de keren dat het geprobeerd werd)

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Je kan best rauw vlees geven, maar dan moet je erg goed weten waar je mee bezig bent. Informatie kun je vinden op www.barfplaats.nl

en www.voernatuurlijk.nl

Er zijn genoeg fokkers die rauw voeren en de pups ook op rauw vlees afspenen. 

 

Het kan dus wel, maar of t nu goed is om mee te beginnen dat durf ik niet te zeggen. Dat zou je op barfplaats kunnen vragen Voernatuurlijk heeft volgens mij geen lopend forum meer maar je kan nog wel alles lezen.

 

 

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

" Ja dat is misschien een idee ja. Zal er eens naar kijken. Tenslotte wordt de energie vraag nog veel hoger de komende 2 a 3 weken!
Hou de leverworst maar voor lekker net als anders en zal eens naar puur vlees kijken . Moet ik het dan gewoon koken in  water? Rauw lijkt me niet zo'n goed idee met een hondje wat dat nog nooit gewend is ( en ook niet lust de keren dat het geprobeerd werd) "

Ik zou zelf ook niet rauw doen nu als je hondje dat niet gewend is. Ik kan me toch voorstellen dat haar lijfje al wat "van de leg" is door alle hormonen en dan ook nog heel ander voer. Plus als ze het inderdaad niet lekker vindt. Ik zou eens kijken naar die worsten, ze zijn er van verschillende merken ook. Gewoon compleet vlees, maar niet rauw dus. En anders inderdaad koken. De dierenarts raadt dat aan als een hond wat ziekjes is en diarree heeft. Dus ik neem aan dat het ook gewoon wel kan. Dan kun je kip koken, of koolvis of kabeljauw. Alleen moet je dat dan wel echt voor erbij geven aangezien ze het dan langer dan een paar dagen zou eten. Dus als ze ook wat Renske of iets anders heeft gegeten. Anders kan ze tekorten opbouwen. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Waarom niet Renske gestoomd of bijvoorbeeld Baldo 5 soorten vlees van de Aldi er door? 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Nee is gewoon meuk,ook voor ons.Voor je hond ook erg zout.

 

En met het nieuws van de laatste dagen zou ik het helemaal uit mijn hoofd laten,ze varkens levers zouden Hepatitis E bevatten.

 

http://www.varkensinnood.nl/nieuwsartikelen/%E2%80%98waarschuwing-nodig-voor-hepatitis-e-in-vlees%E2%80%99

honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura 3 doggies

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Hier eentje die gewoon af en toe leverworst krijgt. Leverworst wordt over het algemeen gewoon in Nederland geproduceerd van Nederlandse varkens. Toevallig vandaag een topic geweest op NPO1 over leverworst.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

veel en veel te zout..verder geen ramp

misschien kijken of je zoutarme leverworst kan krijgen

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Of kwark of Griekse yoghurt?

honden page profiel GeaGea

honden foto van Gea

Renske voer ik al als hoofdvoeding. Maar haar eetlust komt niet mee met haar energiebehoefte vandaar dat ik nog lekkerdere dingen overwoog.  Leverworst vond ze heel erg lekker.  Vandaar de vraag. 

 

Ben nu renske aan het mengen met puppy melk.  Dat gaat er best goed in een vol met voedingsstoffen lijkt me. 

 

Misschien ben ik ook wel te bang voor afvallen hoor.  Als ze genoeg goede voeding aangeboden krijgt zal ze uiteindelijk wel genoeg eten denk ik?

 

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van cia v.d. heijden

" Renske voer ik al als hoofdvoeding. Maar haar eetlust komt niet mee met haar energiebehoefte vandaar dat ik nog lekkerdere dingen overwoog.  Leverworst vond ze heel erg lekker.  Vandaar de vraag. 
 
Ben nu renske aan het mengen met puppy melk.  Dat gaat er best goed in een vol met voedingsstoffen lijkt me. 
 
Misschien ben ik ook wel te bang voor afvallen hoor.  Als ze genoeg goede voeding aangeboden krijgt zal ze uiteindelijk wel genoeg eten denk ik?
  "

 Ja zeker. Als je genoeg aanbied zodat ze niks te kort komt is er niks aan de hand. Puppymelk is sowieso goed voor d'r. Hier krijgen ze 2 x per dag hun voer. Als er een zogende moeder bij is krijgt deze zeker 4 tot 5 x eten....

honden page profiel GeaGea

honden foto van Gea

Dan gaan we gewoon zo door! Hoeveel pup melk zou je geven dan? Nayca is normaal ongeveer 3.5 a 4 kg

honden page profiel Linda Linda

honden foto van Linda

Waarom geef je niet ipv leverworst gewoon een hondenworst zoals Rodi? Smaakt nagenoeg gelijk (ja... ooit zelf geproeft haha) en is een stuk gezonder (en bovendien complete voeding).

 

Net zo makkelijk toch? :)

Volgende forumvraag: Dinobot gevaarlijk!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^