Hond heeft kip gebeten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Elise (Gast)

lo allemaal, Vier dagen geleden hebben wij een Border Collie uit een asiel gehaald. Rex is in een schuur met 17 andere honden gevonden. Deze honden zouden gebruikt worden voor hondengevechten, en zijn dus in beslag genomen. Rex is 4 jaar en is pas geleden gecastreerd. Hij is heel lief voor ons en houdt erg van knuffelen. Wel is hij erg waaks en opstandig naar andere honden. Naar andere mensen is hij heel enthousiast. Gisterenavond was ik met hem in de tuin in de veronderstelling dat de kippen al op stok waren. De kippen zaten echter achter het hok. Toen Rex de kippen vond heeft hij er een aangevallen. Op het moment dat ik met alle macht de kip nog probeer te redden, gromt en hapt hij in mijn richting. Ik vraag me af of dit vals of speels bedoeld was?? Ik ben mij er uiteraard van bewust dat de kip aanvallen door dierlijk instinct komt, en dat het mijn verantwoordelijkheid Is om de kippen veilig in hun nachthok te zetten. (Overdag lopen ze los) 

honden page profiel Lotte met HobbeLotte met Hobbe

honden foto van Lotte met Hobbe

Dat happen zal waarschijnlijk voor de kip bedoeld zijn. Ik zou me er geen zorgen over maken.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Je pakte zijn prooi toch af? Lijkt me logisch dat ie t daar niet mee eens was.

 

Wel rot, zo'n voorval!

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

In deze tijd nog hondengevechten ..bah ! 

weet je ook meer over die praktijken via via soms, dan zou ik dat zeker aangeven.

 

ik denk niet dat hij specifiek jou wilde bijten, het gebeurde in het vuur van zijn aanval op de kip.....

nu weet ge dat hij voor kippen gaat, dat zal je er niet uit krijgen denk ik.

 

fijn dat hij nu een andere gelukkige toekomst krijgt.

 

hondengevechten , bah ik stoom er nog van !

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Je hebt de hond net vier dagen, zorg dan even dat de kippen geen gevaar lopen, het is zo gebeurd natuurlijk......op de dag lopen ze los, toch niet met de border in de buurt, die zou zich dan daarop kunnen uitleven, niet de bedoeling toch......ga even goed met deze hond aan de slag, hou hem buiten aan de lijn en vermijdt andere honden, een herplaatser heeft tijd nodig, de hond moet aan jullue wennen en jullie aan de hond, karakter ken je nog niet, wat is vier dagen.....even rustig aan met de hond en laat er geen kip bij....het happen naar je, de hond was gefixeerd op de kip, en wie er ook bij gestaan had, kip weghalen daar had tie naar gehapt.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" lo allemaal,
Vier dagen geleden hebben wij een Border Collie uit een asiel gehaald. Rex is in een schuur met 17 andere honden gevonden. Deze honden zouden gebruikt worden voor hondengevechten, en zijn dus in beslag genomen. Rex is 4 jaar en is pas geleden gecastreerd. Hij is heel lief voor ons en houdt erg van knuffelen. Wel is hij erg waaks en opstandig naar andere honden. Naar andere mensen is hij heel enthousiast. Gisterenavond was ik met hem in de tuin in de veronderstelling dat de kippen al op stok waren. De kippen zaten echter achter het hok. Toen Rex de kippen vond heeft hij er een aangevallen. Op het moment dat ik met alle macht de kip nog probeer te redden, gromt en hapt hij in mijn richting. Ik vraag me af of dit vals of speels bedoeld was?? Ik ben mij er uiteraard van bewust dat de kip aanvallen door dierlijk instinct komt, en dat het mijn verantwoordelijkheid Is om de kippen veilig in hun nachthok te zetten. (Overdag lopen ze los)  "

 Niet speels en niet vals.

Je geeft zelf het antwoord al

 

Die kip was nu van hem en jij pakte hem af..en hij kent jou pas 4 dagen,dan heeft hij ook nog geen band op gebouwd met jou.

Als je hem al langer had gehad,dan had je hem vast al wat dingetjes geleerd zoals bijv. 'los' of dat hij weet wat jij bedoelt als je 'nee' roept.

 

Voor nu een vervelende samenloop van omstandigheden.

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Op het moment, dat hij de kip aanvalt, zit hij vol met adrenaline. Hij heeft alleen oog voor de kip. Het was dus niet tegen jou gericht, dat hij beet.

 

Vind het niet helemaal gedrag voor een border, die drijven meestal dieren. Zijn verleden zal er mee te maken hebben.

Zou wel ermee aan de slag gaan, dat hij leer je kippen met rust te laten.

Ga naast het hok, iets leuks doen met je hond. Brokjes laten zoeken. Zo went hij in iedergeval aan je kippen.

 

Fijn dat je hem hebt geadopteerd! Sneu wat hij mee heeft moeten maken vroeger.

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Hij wilde jou absoluut niet raken, zag jou in dat moment amper daar ben ik van overtuigd. De adrenaline loopt dan hoog op en ze zien even niets, om het zo maar te stellen.

 

Ik had vroeger ook een hond die een kip een eend heeft doodgebeten. Hij was een echte jager. Ik nam hem over van iemand en toen hij bij mij kwam wonen wilde hij gelijk weer een kip kopje kleiner maken.

 

Dus gezorgd dat hij echt niet bij de kippen kon komen en dan elke dag ernaartoe, hij aan de leiband en van zodra hij de kippen negeerde, werd hij beloond. Heb ik lang moeten volhouden, maar later liep er eens een ontsnapte kip vlak voor hem en hij deed ze niets meer.

 

Jouw Rex heeft een vreselijk verleden, het heeft daar vast ook mee te maken + hij is er nog maar 4 dagen, niet onderschatten hoeveel stress hij nu heeft, komt heel veel op hem af. Je gaat even geduld moeten hebben, niet te veel willen en het stukje per stukje aanleren wat je wil en wat niet. Het zal gaan met een paar stapjes vooruit en weer een paar achteruit, maar komt heus in orde.

 

Top dat je hem adopteerde !!!

honden foto van Kaatje en Hailey (Speedy† Tessa†)

De schrik zal er goed bij je inzitten kan ik me zo voorstellen.

 

Wij voeden Hailey ook op met diverse pluimage in de tuin. Zij wil altijd graag spelen met de kippen, maar de kippen zijn haar gelukkig (nog wel) de baas en geven correcties aan Hailey. We proberen Hailey aan te leren dat ze bij de kippen uit de buurt blijft, maar dat heeft tijd nodig. Met hondenvoertjes en speeltjes proberen we haar te leren om de kippen te negeren, maar het is best een uitdaging. Ze gaat dan naar de kippen toe en kijkt ze echt zo aan van: "wat voor diersoort ben jij"?

 

Rex is nog maar 4 dagen bij jou, dus het is begrijpelijk dat hij het nog moet leren. 

 

Evenwel kan het helaas helemaal mislopen. Onze vorige Jack Russels Speedy en Tessa hebben jarenlang in de tuin (onder toezicht) samen gelopen tussen de kippen en het ging altijd goed. Tot die ene dag, ik keek nog om, checkte de situatie. Zag dat Tessa een correctie kreeg van een van de kippen, Tessa liep bij de kippen vandaan. Speedy lag buiten in haar mandje te zonnen. Ik was heel even binnen en het is toen totaal misgegaan in de tuin.  Speedy en Tessa hebben 5 kippen doodgebeten, 2 onthoofd. Het was heel naar, de 2 vriendinnenkipjes die altijd samen waren lagen ook naast elkaar. Ik heb er nog lang trauma's van gehad en voel me nog altijd schuldig hierover.

 

Sindsdien heb ik de kippen altijd in hun hok gedaan als ik even naar binnen moest, al was het maar voor een ogenblik.

 

Elise (Gast)

Heel erg bedankt voor de reacties allemaal! Deze hebben mij toch enigszins gerust gesteld. Ik heb toch nog een vraagje.. Omdat Rex voor hondengevechten is gebruikt is hij ontzettend agressief en fel naar andere honden. Omdat dit hem in principe is aangeleerd vraag ik me af of straffen wel de juiste oplossing is. Ik beloon hem in ieder geval iedere x als hij niet blaft en luistert naar het zit commando. Dat vind ik namelijk heel belangrijk, omdat hij de basiscommando's nog moet leren en 'zit' Nog maar net kent..

 

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

" Heel erg bedankt voor de reacties allemaal! Deze hebben mij toch enigszins gerust gesteld. Ik heb toch nog een vraagje.. Omdat Rex voor hondengevechten is gebruikt is hij ontzettend agressief en fel naar andere honden. Omdat dit hem in principe is aangeleerd vraag ik me af of straffen wel de juiste oplossing is. Ik beloon hem in ieder geval iedere x als hij niet blaft en luistert naar het zit commando. Dat vind ik namelijk heel belangrijk, omdat hij de basiscommando's nog moet leren en 'zit' Nog maar net kent..
  "

 Probeer de afstand zo groot mogelijk te houden dat Rex niet reageert en beloon hem dan....Je kunt ook de andere hond ontwijken want het is niet niks wat hij meegemaakt heeft. Bovendien kan een tegemoet komende hond ook gaan blaffen en grommen wat Rex zeker zal triggeren gezien zijn verleden.

Afleiden en een speeltje meenemen(als hij daar al mee speelt) of brokjes strooien zodat hij afgeleid wordt. Zeker niet straffen of rukken aan de riem...Het zal een opgaaf worden en er zal veel geduld voor nodig zijn. Besef wel dat het er misschien nooit helemaal uit zal gaan.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Nee straffen is nooit de juiste oplossing,een uit/aanvallende hond reageert vanuit een emotie,dat verander je op zo'n moment niet zo maar.

 

Wat wel goed is, is dat je hem toch weet te kunnen bereiken en hem kan vragen te gaan zitten.

 

Probeer meer dan voldoende ruimte tussen hem en een andere hond te houden.Voor de ene hond is 2 meter veilig genoeg om niet uit te vallen,voor een ander is 20 meter nog niet eens genoeg.

Zoiets kun je ook trainen en je hond uiteindelijk kalm hebben bi het zien van een hond (vijand,bedreiging).

Zoek eens op youtube naar BAT training.

Het gaat er daarbij om,dat je begint met meer dan voldoende ruimte tussen wat de hond triggert en ook wacht tot de hond in rust komt (op een gegeven moment) en dat beloont en zo steeds meer de hond de kans geeft om zelf te kiezen om een andere weg te nemen(letterlijk) i.p.v. de aanval.

 

Er zijn ook BAT trainingen in NL,er is ook een FB groep van,met een kaart waar alle BAT trainers in NL op staan.

honden page profiel rianne rianne

honden foto van rianne

" De schrik zal er goed bij je inzitten kan ik me zo voorstellen.
 
Wij voeden Hailey ook op met diverse pluimage in de tuin. Zij wil altijd graag spelen met de kippen, maar de kippen zijn haar gelukkig (nog wel) de baas en geven correcties aan Hailey. We proberen Hailey aan te leren dat ze bij de kippen uit de buurt blijft, maar dat heeft tijd nodig. Met hondenvoertjes en speeltjes proberen we haar te leren om de kippen te negeren, maar het is best een uitdaging. Ze gaat dan naar de kippen toe en kijkt ze echt zo aan van: "wat voor diersoort ben jij"?
 
Rex is nog maar 4 dagen bij jou, dus het is begrijpelijk dat hij het nog moet leren. 
 
Evenwel kan het helaas helemaal mislopen. Onze vorige Jack Russels Speedy en Tessa hebben jarenlang in de tuin (onder toezicht) samen gelopen tussen de kippen en het ging altijd goed. Tot die ene dag, ik keek nog om, checkte de situatie. Zag dat Tessa een correctie kreeg van een van de kippen, Tessa liep bij de kippen vandaan. Speedy lag buiten in haar mandje te zonnen. Ik was heel even binnen en het is toen totaal misgegaan in de tuin.  Speedy en Tessa hebben 5 kippen doodgebeten, 2 onthoofd. Het was heel naar, de 2 vriendinnenkipjes die altijd samen waren lagen ook naast elkaar. Ik heb er nog lang trauma's van gehad en voel me nog altijd schuldig hierover.
 
Sindsdien heb ik de kippen altijd in hun hok gedaan als ik even naar binnen moest, al was het maar voor een ogenblik.
  "

 

honden page profiel rianne rianne

honden foto van rianne

Wat fijn om iets te lezen van vroeger over tessa en Speedy,ook al was dit natuurlijk niet leuk en heel zielig voor de kipjes.

honden foto van Kaatje en Hailey (Speedy† Tessa†)

" Wat fijn om iets te lezen van vroeger over tessa en Speedy,ook al was dit natuurlijk niet leuk en heel zielig voor de kipjes. "

 Ze hadden dit nog nooit eerder gedaan en daarna is het ook nooit meer gebeurd, maar het was een hele akelige periode.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

hoe gaat het inmiddels met Rex?

honden page profiel thebarkingstarsthebarkingstars

honden foto van thebarkingstars

Wat erg. Honden moeten leren omgaan met kippen dan negeren ze ze. Misschien elke dag eens langslopen aan de lijn? Hoe gaat het met de kip?

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

" Wat erg. Honden moeten leren omgaan met kippen dan negeren ze ze. Misschien elke dag eens langslopen aan de lijn? Hoe gaat het met de kip? "

 Er zijn genoeg rassen die nooit aan pluimage wennen en je alleen een hoop stress bezorgt door het op te zoeken. Zowel voor de kippen in dit geval als voor de hond zelf....

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  Er zijn genoeg rassen die nooit aan pluimage wennen en je alleen een hoop stress bezorgt door het op te zoeken. Zowel voor de kippen in dit geval als voor de hond zelf.... "

 Eens. 

Een kip die ineens weg rent, zal voor menig hond niet te weerstaan zijn. Zelf als ze niet wegrennen.

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Hoe gaat het met Rex?

Volgende forumvraag: oudere asielhond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^