Alleenstaand en pup opvoeden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel teckelfanteckelfan

honden foto van teckelfan

Hi!

Ik woon alleen met mijn kinderen van 10 en 13. De kinderen zijn nu op vakantie met hun vader en dus ben ik alleen met Finn, onze pup van bijna 9 weken. Genieten! Ik heb zelf ook vakantie dus alle tijd voor hem.

Nu moet ik volgende week 2 keer een uur weg, naar het ziekenhuis. Zowel mijn buren als vrienden zijn allemaal op vakantie. Finn vindt zowel de bench als puppyren nog helemaal niets en ook 's nachts slapen is nog een dingetje (hij wil alleen bovenop mij slapen) Dus hoe ga ik dat nou doen als ik die MRI in het ziekenhuis heb, dan ben ik een uurtje weg (incl heen en weer rijden en ik ben de 1e dus het zal ook niet uitlopen)
Ik ben al wel aan het oefenen met alleen zijn (denk aan seconden, nog geen hele minuten) Finn is een hondje dat daar duidelijk wat meer tijd voor nodig heeft als mijn oudere teckel nodig had.

Boodschappen laat ik nu maar bezorgen maar om de ziekenhuis afspraken kan ik echt niet heen.
Hoe doen of deden andere singles dat als jullie bijvoorbeeld boodschappen moesten doen in de puppytijd? 

honden page profiel Lotte met HobbeLotte met Hobbe

honden foto van Lotte met Hobbe

Hier niet single, maar onze pup kan ook nig niet alleen zijn. Wij regelen op zulke momenten oppas aan huis of brengen hem even naar vrienden.

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

Een uurtje is echt niet zo lang hoor.

 

Ik zou proberen met een warme kruik en een gedragen kleding stuk.

Radio aan. Eerst ff flink moe maken met een hersenwerkje.

Dat eens proberen?

Eerst uit testen voor je gaat..

Maar een uurtje moet lukken toch? Wat als je wat langer onder de douche staat?

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Hier single.....ik heb een grote ren buiten gemaakt voor ogin, ook ik moet weg kunnen, rustig opbouwen en dan ga je even weg en kom je terug...je weet het wel natuurlijk, ik gaf ogin een heerlijk goed bot, drinken erbij en bet ging super, nimmer gemorreld....ook als ik thuis was even erin, meestal liet ik de dueur open en even zo nu en dan als ze sliep deur dicht..........

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

Als het moet, dan moet het.

Toen mijn jongste hond hier net was, wasmijn moeder met spoed opgenomen in het ziekenhuis, daardoor moest mijn jongste hond zonder training een paar uur alleen blijven.

 

Soms is het gewoon niet anders.

Het komt echt goed

honden page profiel teckelfanteckelfan

honden foto van teckelfan

@teamborderlolly je hebt gelijk. Ik werd even 'gek gemaakt' op de puppycursus vanmorgen denk ik. Daar was de instructeur heel duidelijk; alleen zijn met seconden opbouwen dus wat hem betreft moet ik de pup meenemen met douchen. 

 

Dank @lucia (en de anderen natuurlijk!) dat had ik even nodig. Soms is het inderdaad niet anders. Met mijn 14 jarige hond is het tenslotte ook goed gekomen haha. 
Mijn idee was idd kruikje, mijn shirt (ligt sowieso al in de bench) muziekje aan en zorgen dat hij tegen die tijd lekker wil slapen. Ik denk dat ik hem in de puppyren doe waar een ligkussen, bench en zijn water in staat. Kauwbot en kong erbij. Nou, moet goed gaan :-)

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Misschien is er wel iemand hier op HP die een ochtendje of middag wil oppassen.

In welke stad woon je?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Je moet gewoon een uurtje weg (misschien iets langer). Je zou op de site van oopoeh.nl kunnen kijken of er iemand in je buurt is die eventjes op wil passen.


Anders zou ik het gewoon proberen als je niemand kan vinden.

Jou nachtjapon in het mandje en gaan. Alle dingen wat ie kapot kan maken opbergen (denk ook aan stroomkabels). Eventueel nog een deel van de kamer afschermen met de puppyren (als je die uit elkaar kunt halen en er 1 hek van kan maken.)

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Geen buren? Briefje in de supermarkt? En anders maar een uurtje alleen, je hebt nog een week.

honden page profiel teckelfanteckelfan

honden foto van teckelfan

Wel buren hoor, maar de directe buren waar ik goed contact mee heb zijn allemaal op vakantie (of aan het werk) 

Oopoeh is inderdaad nog een idee om even te kijken! Al vind ik het wel spannend om mijn pup bij een onbekende achter te laten? 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Wel buren hoor, maar de directe buren waar ik goed contact mee heb zijn allemaal op vakantie (of aan het werk) Oopoeh is inderdaad nog een idee om even te kijken! Al vind ik het wel spannend om mijn pup bij een onbekende achter te laten?  "

 Ja, dat is altijd even spannend. Heb zoiets zelf ook nog nooit gedaan hoor. Maar misschien vind je wel een goede klik met een ouder persoon die het beste met 't pupje voor heeft.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Wel buren hoor, maar de directe buren waar ik goed contact mee heb zijn allemaal op vakantie (of aan het werk) Oopoeh is inderdaad nog een idee om even te kijken! Al vind ik het wel spannend om mijn pup bij een onbekende achter te laten?  "

 Ik heb me toevallg net aangemeld bij oopoeh. Maar je hebt meestal niet direct een match. Je kunt wel even kijken of er iemand in je buurt is. Op de lange termijn is t gewoon erg handig om iets achter de hand te hebben als je geen partner hebt.

honden page profiel RissieRissie

honden foto van Rissie

" Misschien is er wel iemand hier op HP die een ochtendje of middag wil oppassen.In welke stad woon je? "

 Deze tip lijkt me ook nuttig? Er zijn hier genoeg mensen die willen helpen denk ik, en volgens mij zijn de meeste mensen van HP over het algemeen ook best goed voor honden ;-)

Volgende forumvraag: Onze doodlepup Pip
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^