Grommen om alles

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Miranda (Gast)

goedendag! wij hebben een Amerikaanse Stafford van 3 jaar oud.gromde en blafte nooit!totdat ik vorig jaar zwanger werd.. Naarmate de zwangerschap vorderde hoe erger het grommen werd.. En sinds onze dochter afgelopen januari op de wereld is gromt hij helemaal non stop. Echt beschermen!!  Het is werkelijk om ALLES! Kraken Vd vloer, iets op tv, dingen buiten, kopje die je neerzet, als je elkaar roept als de 1 bijv in de keuken is en de ander in de woonkamer, als je een kastje open doet, iets pakt. Even anders gaat zitten op de bank... En zo kan ik nog wel even doorgaan. Het is echt heel erg en we worden er helemaal gek van. Prima als hij een keer gromt als hij buiten iets hoort voor het huis maar om ALLES en 24/7 non stop is echt bizar en drijft ons tot waanzin! Heeft iemand voor ons de gouden tip hoe we dit eruit kunnen krijgen? Negeren, straffen, laten zien dat er niks is... Niks werkt tot nu toe....  Zitten echt met onze handen in t haar... Gebeld met een gedragsdeskundige maar helaas hebben we de financiële middelen niet om een deskundige in te schakelen hiervoor. Hopelijk dus wat tips van kenners! Alvast reuze bedankt! 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Doet hij dit overal en bij iedereen? Of is het lokatie- of persoonsgebonden?

Bijvoorbeeld: vertoont hij hetzelfde gedrag tijdens een wandeling, in een ander huis, op vakantie? Als jullie weg zijn en er iemand anders komt doggysitten?

Miranda (Gast)

hij doet dit alleen bij ons in huis en in de tuin. Buitenshuis zoals met uitlaten of als hij mee gaat naar het bos of water of op visite vertoont hij dit gedrag niet.

gromt ( gelukkig!) ook niet naar mensen die binnen komen. 

Wel als er iemand komt oppassen gromt hij. Niet naar die persoon maar wel weer om alles wat hij hoort. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Dus het is echt gelinkt aan de locatie (jullie woning en tuin) en niet zozeer aan de mensen. Als hij dit zou doen uit bescherming naar jullie of jullie kind, zou hij dit ook doen als jullie ergens ander zijn, op een andere lokatie, dan zou hij ook willen beschermen.

Is er in of rondom het huis iets veranderd? Iets dat frequenties uitzendt (voor ons vaak niet te horen, maar voor de hond wel)?

Miranda (Gast)

ja heb je gelijk in.. Echt gelinkt aan t huis/tuin.. Vanaf vorig jaar zijn ze wel gaan bouwen rondom ons huis. Nieuwbouwwijk.. Wij wonen in een vrijstaand huis met alleen aan 1 kant buren en andere kant en achter ons is nu hele nieuwe wijk gekomen. Meer kan ik me eigenlijk niet bedenken.Wel altijd al leven geweest voor het huis. Mega speelveld voor kinderen wat altijd druk is. En daar reageert ie nu dus ook vollop op.kunnen ons alleen bedenken dat het begon toen ik zwanger werd. We dachten miss heeft ie teveel energie in z'n koppie.. Uit hij het door te gaan grommen?? Want sinds mijn zwangerschap/bevalling kreeg ie wel wat minder beweging. 

honden page profiel davendaven

honden foto van daven

Ik zou me meer laten gelden als roedelleider ,een hond mag best even grommen of blaffen als er iets is maar jij bepaald hoelang.  Blijft hij aan de gang dan corrigeer je met een neej of genoeg . verder niet belonen als hij stil is .In mijn ogen moet hij gewoon luisteren en is dit niets om te belonen .Jij moet meer gaan uitstralen dat je de boel onder controle hebt en geen bescherming van je hond nodig hebt . Probeer (ondanks dat ik snap dat je er gek van wordt ) kalm te blijven ,jou spanning en stress werkt door op je hond en zal alleen maar averechts werken . 

Kortom blijf kalm ,corrigeer als hij blijft doorgaan en niet te dicht erop  zitten en straal meer uit dat je de boel onder controle hebt

Verder genoeg beweging geven

Miranda (Gast)

bedankt Daven ! 

Alleen corrigeren door nee te zeggen of ander 'stop' commando werkt dus niet.. Gaat gewoon door met grommen... Mn vriend heeft m goed onder controle maar zelfs hij krijgt t met een commando niet voor elkaar dat hij stopt... Het lijkt alsof hij niet snapt wat hij fout doet... In zijn ogen is hij denk ik aan het werk voor ons.. Beschermen ofzo.. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Wat gebeurd er als je hem bij je roept en even iets tegen hem zegt zoals: goed gehoord jongen de vloer kraakte, daarna doe je even iets met hem, een oefeningetje of een spelletje oid. Dan geef je hem wel aandacht maar neemt het dan zelf over, en dan belonen en klaar.

In het begin kost dat wel veel tijd natuurlijk omdat hij om alles gromt.

 

Belangrijk is om zelf zo kalm en rustig mogelijk te blijven, maar niet gaan negeren. Grommen is toch een soort communicatiemiddel en dan is het voor de hond fijn als hij zich gerustgesteld en begrepen voelt.

 

Je zou het eigenlijk ook eens moeten filmen, hoe hij precies doet. Misschien geeft dat meer duidelijkheid.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

We dachten miss heeft ie teveel energie in z'n koppie.. Uit hij het door te gaan grommen?? Want sinds mijn zwangerschap/bevalling kreeg ie wel wat minder beweging.  "

 Alles kan. Het kan een aanzet geweest zijn, en nu een soort gewoonte zijn geworden...

Honden leggen ook snel een link tussen dingen/gebeurtenissen en emoties. Dat is voor ons niet altijd zo duidelijk. Het kan zijn dat ie 'onraad' heeft gelinkt aan geluid in huis, en nu voor 't minste gromt, omdat ie meteen bij geluid in die emotie schiet...

 

Wat ik zou proberen is hem eruit te halen. En dat is in dit geval letterlijk veel uit de lokatie (en dus ook de emotie) halen. Veel naar buiten, verrassende dingen gaan doen, z'n aandacht fris houden. Dat hoeft niet steeds lang te duren, dat kunnen kleine dingetjes van een paar minuutjes zijn. Even blokje om. Op een veldje in de buurt wat zoekspelletjes doen. Een sprintje trekken op straat. Enz.

Maar dit meermaals per dag, op onverwachte momenten. Zodat ie uit die focus raakt en z'n aandacht gaat verleggen.

Miranda (Gast)

dobry, jeetje wat een goeie tip!! Las ergens het afleiden door middel van zeggen dat er niks is en t laten zien maar ging ie alleen maar harder grommen en zelfs erbij blaffen! Maar afleiding door middel van m bij me te halen en iets met m te doen is een goede tip zeg! Iets wat we nog niet geprobeerd hebben. Gelukkig ben ik 'nog' thuis omdat ik net een kleine meid heb dus kan ik er goed mee aan de slag! Filmen voor hier bedoel je?om te laten zien hoe die dan doet?

Miranda (Gast)

alaska , super! 

Erg goede tips ook! Hij weet namelijk wel precies altijd wanneer we gaan wandelen en hij mee mag enzo.. De dag is voor hem wel heel voorspelbaar.. En een Stafford heeft natuurlijk ook veel beweging nodig. En hersenwerk lijkt me ook een goede manier om even goed met hem bezig te zijn.

door de kleine krijgt hij natuurlijk nu minder aandacht dan voorheen.. Probeer m zoveel mogelijk aandacht te geven maar het is nou eenmaal zo dat er iemand bij is in het gezin en daar zal die ook aan moeten wennen wat logisch is,

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Jenna blafte wel niet 24/7 maar toen ze net bij ons was blafte ze best veel, en dat is toen met deze taktiek helemaal over gegaan, zelf rustig blijven, en haar geruststellen en belonen. Wie weet helpt dat ook bij het grommen, en het dan omdraaien naar iets positiefs.

 

Wat Alaska's Finest schrijft, lijkt me ook een goede tip. De cirkel doorbreken, lekker naar buiten, hersenwerkjes doen e.d.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ben je al met je hond naar de dierenarts geweest? Meer dan de helft van honden met probleemgedrag heeft pijn of ander ongemak. 

Verder is straffen van grommen even zinnig als de waarschuwingslampjes uit je auto slopen omdat ze branden. 

honden page profiel davendaven

honden foto van daven

" bedankt Daven ! 
Alleen corrigeren door nee te zeggen of ander 'stop' commando werkt dus niet.. Gaat gewoon door met grommen... Mn vriend heeft m goed onder controle maar zelfs hij krijgt t met een commando niet voor elkaar dat hij stopt... Het lijkt alsof hij niet snapt wat hij fout doet... In zijn ogen is hij denk ik aan het werk voor ons.. Beschermen ofzo..  "

 Dit geeft dus al duidelijk aan wie de baas in huis is  Als er een gebrek aan leiding is dan neemt de hond het over met dit soort gedrag als gevolg .  Je hond ziet jullie waarschijnlijk niet als leider ,ik denk dat wat appel oefeningen (5 minuten per dag )ook niet verkeerd zijn .

Je energie moet duidelijk zijn een neej of genoeg moet ook genoeg zijn !Blijft hij aan de gang en lukt het je niet (heb ik nog nooit aan de hand gehad ) maar dan zou ik hem wegsturen een stuk uit jullie buurt

zo laat je zien dat je zijn bescherming niet nodig hebt  Als hij dit gedrag laat zien is hij dan dicht bij jullie in de buurt ?

honden page profiel davendaven

honden foto van daven

Je moet doen waar je je goed bij voelt (er zijn immers meer wegen die naar rome leiden )  Ik zal nooit een hond belonen als hij zit te grommen met god jongen dat heb jij goed gehoord

Honden mogen even grommen als ze iets horen ,maar blijven ze bezig dan corrigeer ik en genoeg is genoeg bij mij ! Ik kan me niet permitteren dat de honden gaan bepalen wat wel en niet kan .Dan wordt het hier een poppenkast

Miranda (Gast)

@dobry, ik hoop het! Ga t zeker proberen! Dank jewel! 

honden page profiel davendaven

honden foto van daven

" @dobry, ik hoop het! Ga t zeker proberen! Dank jewel!  "

 

succes ermee  ben benieuwd of het werkt

Miranda (Gast)

@wendy: pijn oid is uitgesloten!

@daven: snap je punt maar hier is dus nee gewoon doorgaan met grommen.. Verder luistert ie heel goed naar ons beide maar dat grommen zit er helemaal ingebakken.. Als we hem even uit ons zicht sturen gaat hij daar gewoon door.. Geloof me.. We zijn hier al 3/4 jaar mee bezig.. Overal luistert hij naar behalve t stoppen met grommen! Heel vreemd... En vervelend ook... En hoe denk jij dat we t grommen door corrigeren eruit krijgen ? Want al maaaaanden werkt NEE dus niet... 

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

Grommen is een communicatie middel. Als je dit zou vermenselijken zou de hond zeggen 'ik voel me ergens niet prettig bij'. Het is een stap voordat je als mens fysiek zou worden, en voordat een hond zal bijten.
Het corrigeren van dergelijke communicatie kan resulteren in een onvoorspelbare hond. Honden die stoppen met communiceren, omdat ze daarvoor gestraft zijn, en meteen gaan bijten.

 

Nu is in deze situatie bijten naar objecten wat lastiger maar zeker niet onmogelijk. Een hond gromt niet zomaar. Natuurlijk heeft een hond leiding en structuur nodig. Maar ook begrip en bescherming.

 

Ik persoonlijk geloof niet dat honden 24/7 bezig zijn met het verkrijgen van een alfa functie wanneer de mens dat even niet is. Ik ben alles behalve een sterke leider. Ik heb maar enkele vaste regels in huis. Ze mogen op bed, op de bank, mij voort trekken en als eerste door de deur. Toch heb ik hier 5 honden die echt in balans met elkaar samen leven zonder continu gezeik om een zekere alfarol. Maar dat is mijn eigen opinie.

 

Je hebt door vele al goede tips gekregen, ik zou kijken of je dat kunt proberen. Wat je eventueel kunt doen is een hondenschool zoeken waarbij ze op een positieve manier trainen. Even echte één op één tijd voor jou en je hond. Ook kunnen hondentrainers vaak ook wel handvatten geven bij bepaalde gedragingen, of het aangeven wanneer het echt noodzakelijk is om een gedragstherapeut ernaar te laten kijken. Dat kunnen wij natuurlijk niet zien vanachter een beeldscherm.

 

Succes!

honden page profiel davendaven

honden foto van daven

" @wendy: pijn oid is uitgesloten!
@daven: snap je punt maar hier is dus nee gewoon doorgaan met grommen.. Verder luistert ie heel goed naar ons beide maar dat grommen zit er helemaal ingebakken.. Als we hem even uit ons zicht sturen gaat hij daar gewoon door.. Geloof me.. We zijn hier al 3/4 jaar mee bezig.. Overal luistert hij naar behalve t stoppen met grommen! Heel vreemd... En vervelend ook... En hoe denk jij dat we t grommen door corrigeren eruit krijgen ? Want al maaaaanden werkt NEE dus niet...  "

 Feit is dat je neej niet overkomt op je hond ligt dit aan gebrek aan respect voor jullie ,jou energie  of beide ?

Appel oefeningen (paar minuten per dag ) zal  kunnen helpen ,alleen zal dit  niet genoeg zijn als dit al zolang speelt.

Lukt het jullie niet ,dan zou ik de hond uit de ruimte sturen en pas weer naar binnen laten als hij een tijdje rustig is .

Ook dit zal je consequent moeten doen en zal zeker in het begin veel energie van jullie vergen . Staffords kunnen (zeer) volhardend zijn !

Blijft kalm maar consequent  ,doorgaan met grommen zou ik niet accepteren en eerst corrigeren met stem ,lukt dit niet dan uit ruimte sturen en pas naar binnen als hij kalm is en zich gedraagt. Straal ook vertrouwen uit .

Succes ermee wat je ook doet

 

honden page profiel davendaven

honden foto van daven

" Grommen is een communicatie middel. Als je dit zou vermenselijken zou de hond zeggen 'ik voel me ergens niet prettig bij'. Het is een stap voordat je als mens fysiek zou worden, en voordat een hond zal bijten.Het corrigeren van dergelijke communicatie kan resulteren in een onvoorspelbare hond. Honden die stoppen met communiceren, omdat ze daarvoor gestraft zijn, en meteen gaan bijten.
 
Nu is in deze situatie bijten naar objecten wat lastiger maar zeker niet onmogelijk. Een hond gromt niet zomaar. Natuurlijk heeft een hond leiding en structuur nodig. Maar ook begrip en bescherming.
 
Ik persoonlijk geloof niet dat honden 24/7 bezig zijn met het verkrijgen van een alfa functie wanneer de mens dat even niet is. Ik ben alles behalve een sterke leider. Ik heb maar enkele vaste regels in huis. Ze mogen op bed, op de bank, mij voort trekken en als eerste door de deur. Toch heb ik hier 5 honden die echt in balans met elkaar samen leven zonder continu gezeik om een zekere alfarol. Maar dat is mijn eigen opinie.
 
Je hebt door vele al goede tips gekregen, ik zou kijken of je dat kunt proberen. Wat je eventueel kunt doen is een hondenschool zoeken waarbij ze op een positieve manier trainen. Even echte één op één tijd voor jou en je hond. Ook kunnen hondentrainers vaak ook wel handvatten geven bij bepaalde gedragingen, of het aangeven wanneer het echt noodzakelijk is om een gedragstherapeut ernaar te laten kijken. Dat kunnen wij natuurlijk niet zien vanachter een beeldscherm.
 
Succes! "

 Dit krijg je dus als je de hond maar laat communiceren en zijn gang laat gaan  .Je moet wel optreden wat het gedrag gaat van kwaad tot erger . Zeker onzekere honden hebben leiding nodig ! Ik zie het  ook niet als een greep naar de macht van de hond ,maar als een greep naar houvast .(zekerheid) Dit lukt de baasje nog niet om hem te geven (niet lullig bedoeld )

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

"  Dit krijg je dus als je de hond maar laat communiceren en zijn gang laat gaan  .Je moet wel optreden wat het gedrag gaat van kwaad tot erger . Zeker onzekere honden hebben leiding nodig ! Ik zie het  ook niet als een greep naar de macht van de hond ,maar als een greep naar houvast .(zekerheid) Dit lukt de baasje nog niet om hem te geven (niet lullig bedoeld ) "

Je zult hier zeker iets mee moeten, maar het corrigeren van het grommen lijkt me hierbij niet de juiste methode. Juist onzekere honden kunnen slecht tegen correcties, en kunnen hier alleen maar onzekerder van worden. Leiding kan ook op een andere manier, namelijk het bieden van een gevoel van veiligheid. De reden van het grommen koppelen aan iets positiefs waardoor het symptoom, het grommen, niet meer nodig is. Het grommen komt ergens vandaan, die reden zal gevonden moeten worden en daarmee kan getraind worden. Het grommen is alleen de uiting van het probleem. Niet het probleem zelf.

Miranda (Gast)

de reden van het grommen is denken wij het beschermen van het huis/gezin.. Als we bij hem in de buurt zijn of als onze kleine meid ( nu 5 maanden) huilt dan is t vele malen erger! Vooral als ons meisje huilt gaat hij non stop grommen. 

 

 

Miranda (Gast)

maar Daven, waarom luistert hij wel heel goed naar andere commando's en naar 'nee' in andere situaties maar niet als t om grommen gaat? 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" bedankt Daven ! 
Alleen corrigeren door nee te zeggen of ander 'stop' commando werkt dus niet.. Gaat gewoon door met grommen... Mn vriend heeft m goed onder controle maar zelfs hij krijgt t met een commando niet voor elkaar dat hij stopt... Het lijkt alsof hij niet snapt wat hij fout doet... In zijn ogen is hij denk ik aan het werk voor ons.. Beschermen ofzo..  "

 Grommen is een communicatie middel om iets aan te geven dat hij van hetgeen hij angstig wordt of zich bedreigd voelt meer ruimte van wil hebben.Hij doet ook niks fout,hij communiceert.Het is beter om uit te pluizen waarom hij nu zoveel moet grommen en hoe je hem kan helpen zich weer rustiger te voelen in huis.

 

Nu zegt Daven:In mijn ogen moet hij gewoon luisteren en is dit niets om te belonen .Jij moet meer gaan uitstralen dat je de boel onder controle hebt en geen bescherming van je hond nodig hebt .

 

Uit de teksten,vragen en antwoorden van Alaska Finest en TS blijkt dat het grommen vooral huis en tuin gebonden is...mocht hij bezig zijn met iemand te beschermen dan zou hij zich buiten ook heel erg druk moeten maken met een boel gegrom.

 

Klinkt mij meer in de oren dat hij vooral zichzelf niet prettig meer voelt in huis,met alle dingetjes die hij hoort en niet zozeer bezig is iemand te beschermen of de baas te zijn met zijn gegrom.

Het is puur een communicatie,wat verteld meer rust en ruimte te willen.Hij voelt zich dus heel vaak geprikkeld en onveilig.

 

Heeft je hond een eigen rustig plekje?In een beetje afgeschermd plekje in de kamer,niet naast een deur opening(waar veel beweging en geluidjes zijn op te pikken),maar juist op een plek in de kamer waar je maar weinig langs loopt,een lekker hoekje,waar weinig prikkels voor hem binnen komen.

Daar tegenover wel die balans zien te vinden van voldoende beweging en hersenwerk.

Wandelen hoeft niet eens te bestaan uit kilometers maken en veel rennen of druk doen,honden vinden veel mogen snuffelen tijdens een wandeling heel prettig en vermoeiend(op een goede manier).

honden page profiel davendaven

honden foto van daven

" maar Daven, waarom luistert hij wel heel goed naar andere commando's en naar 'nee' in andere situaties maar niet als t om grommen gaat?  "

 Ligt aan hoe belangrijk hij het vind (hoeveel waarde hij eraan hecht )

Dit grommen zal hem houvast geven in een situatie waar hij zich niet prettig voelt

honden page profiel davendaven

honden foto van daven


  
Uit de teksten,vragen en antwoorden van Alaska Finest en TS blijkt dat het grommen vooral huis en tuin gebonden is...mocht hij bezig zijn met iemand te beschermen dan zou hij zich buiten ook heel erg druk moeten maken met een boel gegrom.
  

 

 Waarom Huis en tuin zal als eigen territorium worden beschouwd , logisch dat beschermingsdrang hier groter is dan buiten

Miranda (Gast)

oke Daven dank jewel! 

@ soraya bedankt voor je uitleg! Nu je dit zegt : ' vertellen meer ruimte en rust te willen ' denk ik dat hier zeker wat in zit! We hebben een heel gehorig huis en onze woonkamer is heel open met veeeel grote ramen dus we moeten even kijken wat handig is qua rustige plek. Overal is wel wat qua prikkeling... We hebben een grote woonkeuken maar achter ons huis zijn ze aant bouwen dus ook niet echt nu een ideale plek om rustig te kunnen relaxen. Zijn bench in zijn veilige haven. Slaapt hij snachts in, verder zit hij er niet in, en vraagt hier ook echt om als hij het zat ie eind Vd avond. Hersenwerk wil ik zeker met hem gaan doen. We dachten eigenlijk dat hij miss meer beweging nodig zou hebben. Te gefrustreerd in zijn hoofd en dus uit dat in t gromgedrag, maar dit hoeft dus niet zo te zijn als ik t goed begrijp. Rust en ruimte zijn dus belangrijkere punten. Wel ligt hij graaaaag bij ons. Mag ook op de bank en ligt dan altijd onder mijn plaid. Zeurt ie echt om. Het is echt een heel aanhankelijk beestje. Dit is altijd al zo geweest. Is heel erg op ons en t liefst zit ie de hele dag aan ons vastgeplakt. 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" oke Daven dank jewel! 
@ soraya bedankt voor je uitleg! Nu je dit zegt : ' vertellen meer ruimte en rust te willen ' denk ik dat hier zeker wat in zit! We hebben een heel gehorig huis en onze woonkamer is heel open met veeeel grote ramen dus we moeten even kijken wat handig is qua rustige plek. Overal is wel wat qua prikkeling... We hebben een grote woonkeuken maar achter ons huis zijn ze aant bouwen dus ook niet echt nu een ideale plek om rustig te kunnen relaxen. Zijn bench in zijn veilige haven. Slaapt hij snachts in, verder zit hij er niet in, en vraagt hier ook echt om als hij het zat ie eind Vd avond. Hersenwerk wil ik zeker met hem gaan doen. We dachten eigenlijk dat hij miss meer beweging nodig zou hebben. Te gefrustreerd in zijn hoofd en dus uit dat in t gromgedrag, maar dit hoeft dus niet zo te zijn als ik t goed begrijp. Rust en ruimte zijn dus belangrijkere punten. Wel ligt hij graaaaag bij ons. Mag ook op de bank en ligt dan altijd onder mijn plaid. Zeurt ie echt om. Het is echt een heel aanhankelijk beestje. Dit is altijd al zo geweest. Is heel erg op ons en t liefst zit ie de hele dag aan ons vastgeplakt.  "

 De bench kun je ook met een deken aan de bovenkant afdekken,dan wordt het echt een holletje,die hierdoor ook nog minder prikkels vangt.

Ik zou het deurtje open laten en dan zou je hem een paar keer per dag kunnen aanbieden om daar lekker in te gaan liggen met een kluifje,zodat hij leert en bemerkt dat vaker daar liggen hem meer rust en veiligheid biedt.

 

Het zou heel goed kunnen hoor dat hij meer beweging nodig heeft,maar dat is iets wat je uit zou moeten zoeken en dingen moeten uit proberen.Ik weet dat Staffords en/of kruisingen tomeloze energie kunnen hebben.
Als je echt het idee hebt dat hij meer beweging zoekt/nodig heeft dan kun je lange wandelingen maken en wellicht 1 keer in de week een langer stuk fietsen(als het kan liever in en bos/park,omdat je in het verkeer ook weer tig prikkels vangt),goed opletten met deze tijd,want boven 15 graden fietsen is het al snel té warm voor je hond en kan hij in een warmte shock raken.Van de week was het hier bijv. maar 19 graden en stond een windje...maar de asfalt grond voelde heel warm!En toch zag ik ook een hond hard mee moeten rennen naast de fiets...

 

Dus als je dingen per 2/3 weken uitprobeert (zoals bijv. 1 keer in de week wat langer fietsen(op eigen tempo van de hond),verder elke dag een langere wandeling van 45 min. en nog 2 keer 20 min met daarnaast 15 minuten denk en/of zoekwerk en het aanpassen van zijn bench en plekje in huis) dan kun je een beetje peilen wat je anders kan veranderen aan dit schema,of dat het al in positieve zin veranderd.

Google even op denk en hersenwerk,er is zoveel leuks om te doen en te verzinnen.

De meest simpele is -als hij brokken krijgt- zijn brokjes door het huis verstoppen en hem zelf alles laten zoeken/op speuren.

Buitenshuis kun je ook een spoortje trekken,neem 2 plakken rosbief,touwtje eraan en loop een route over een grasveld en laat hem dat uit snuffelen,beloning= rosbief (jummie )

 

En het grom gedrag ombuigen in iets anders vind ik ook een goed idee,even uit die 'trance' halen van onrust en het niet veilig voelen.Helpen en begeleiden.

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Goede adviezen heb je al gehad maar persoonlijk zou ik ook zelf nog zoveel mogelijk inzicht proberen te krijgen in honden gedrag.

 

Hij beschermt je namelijk totaal niet (dat zit ook 0.0 in het ras) maar is zo paranoia als de neten. Soms kun je het best wel eens vertalen in menselijk gedrag. Wat als iemand bij ieder geluidje en iedere beweging gespannen reageert? Noem je dat dan een beschermer? Dan denk je ook zo die is schichtig... Zou je tegen iemand die van elk geluidje schrikt constant brullen 'nee'? Vast niet, beetje raar om te zeggen dat iemand niet mag schrikken. Je zou zo iemand eerder proberen op z'n gemak te stellen. 

 

Maar bij honden zijn het ineens prachtige beschermers en kunnen we dat zo uitzetten. Heel raar eigenlijk hoe anders mensen dan gaan denken. In het advies van Daven vind ik overigens wel wat zitten. Jullie hebben hem nu een hele tijd totaal niet goed begeleid  (niet expres maar goed) dus dat vertrouwen is er niet. Geen vertrouwen in de baas = geen vertrouwen in de omgeving. Pak beide aan en je komt er vanzelf wel na een tijd!

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: verwaarloosde hond? graag advies!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^