Hardlopen met dwergkees.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Laurens Laurens

Hallo,

1 van mijn hobby s is hardlopen. Als ik ga hardlopen laat ik Hero in zijn bench. Ik hoor van verschillende honden eigenaren dat het leuk is om met een hond hard te lopen.

Dit wil ik dus morgen gaan doen. Hero is 8 maanden en heeft naar mijn weten een uitstekende conditie. Uiteraard ga ik niet de marathon met hem lopen. Ik wil ongeveer 3 a 4 km met hem hard gaan lopen met tussenpauzes om hem wat water te geven. Iemand ervaringen met hardlopen met een hond. Ik hoor het graag.

 

Fijne avond

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ik denk dat het prima kan.

Misschien moet je het hardlopen alleen wat langzamer opbouwen.

Je hondje is pas 8 maanden en nog niet helemaal volwassen/uitgegroeid.

Dan moet je nog wel oppassen met zijn beweging.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Hardlopen terwijl hij los kan lopen,kan nog leuk voor hem zijn,verplicht mee rennen lijkt mij iets minder....maar je zal naar je hondje moeten kijken,hoe hij reageert.
Hoe lang doe jij in totaal over die 3/4 kilometer?

 

Verder is het voor een hond niet fijn om lange stukken te moeten rennen boven de 15 graden,dan kan het al snel te warm voor ze worden.

honden page profiel De relteckelbende.De relteckelbende.

honden foto van De relteckelbende.

jou hond kan makkelijk hardlopenmet jou. mits je de temperatuur in de gaten houd het langzaam op bouwt. mijn honden 2teckels lopen dagelijks in het park voor mijn scootmobiel uit dan doe ik 2rondes, deze zijn 2kilometer dus per dag rennen zij 4kilometer daarna laat ik hen even afkoelen in desloot bij het hondenstrandje, alleen alshet kwik zo.n 20 graden of hoger word dan laat ik hen niet rennen dan rij ik met hen ineen keer naar het hondenstrandje ga zelf in de schaduw staan en hun dartelen dan rond of duiken het water in. zorg wel voor water en voldoende rust in de schaduw.zou zeggen veel plezier. Hein.

honden page profiel Laurens Laurens

Ik pas mijn tempo uiteraard aan. Ik wil natuurlijk dat Hero het ook leuk vindt. Al ben ik hem aan het uitlaten en ik ren een stukje dan rent hij altijd hard naar mij toe om me vervolgens in te halen. Ik laat jullie weten hoe het ging.

honden page profiel team Shadowteam Shadow

honden foto van team Shadow

Ik doe hardlopen met mijn hond, alleen dan even anders. Maar je kunt je hond prima meenemen. Als je let op oververhitting in de zomer en in het begin let op tekenen van vermoeidheid, dan komt het helemaal goed.

Zo te horen vind je hond het al leuk zat om te rennen, dus gewoon lekker gaan rennen!

honden page profiel Laurens Laurens

" Ik doe hardlopen met mijn hond, alleen dan even anders. Maar je kunt je hond prima meenemen. Als je let op oververhitting in de zomer en in het begin let op tekenen van vermoeidheid, dan komt het helemaal goed.

Zo te horen vind je hond het al leuk zat om te rennen, dus gewoon lekker gaan rennen! "

 

Bedankt! hoe bedoelt u net even wat anders?

honden page profiel Laurens Laurens

Vanmorgen was het dan zover. Samen met mijn dwergkees Hero naar de plas (ronde van 5 km) eerst wilde ik een kleine ronde maken maar hij vond het uiteindelijk zo leuk dat we heel het rondje hebben gedaan. Met af en toe wat pauze s was het prima te doen. Ik ga dit doorzetten. Bedankt voor alle reacties en tips.

honden page profiel team Shadowteam Shadow

honden foto van team Shadow

" Vanmorgen was het dan zover. Samen met mijn dwergkees Hero naar de plas (ronde van 5 km) eerst wilde ik een kleine ronde maken maar hij vond het uiteindelijk zo leuk dat we heel het rondje hebben gedaan. Met af en toe wat pauze s was het prima te doen. Ik ga dit doorzetten. Bedankt voor alle reacties en tips. "

 



Wat super fijn om te lezen! Vaak kunnen de honden inderdaad behoorlijke afstanden al lopen (y) Super leuk!

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Met een dwergkees kan je perfect gaan lopen. Ik ken iemand die stept met haar dwergke. 

 

Nu vind ik jouw hondje nog te jong om 4 km te lopen. Ik zou wachten tot je hondje +- 1 jaar is. Ook is het aangeraden om je een een goed tuig aan te doen en te lopen met een elastische lijn om de schokken op te vangen ( tenzij je hond los loopt natuurlijj)

Volgende forumvraag: Ervaringen KC Gooi en Eemland?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^