Grommen tijdens loopsheid

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MoiraMoira

honden foto van Moira

Hi allemaal,

 

Senna is nu 19 maanden oud en voor de tweede keer loops. Ze is het vorige week geworden.

Alleen sinds gisteren gromt ze als ik haar broekje uit wil doen of het broekje even goed wil doen. Dit heeft ze bij haar vorige loopsheid niet gedaan. En ze doet het alleen bij mij en mijn moeder (die vandaag op haar past). Niet bij mijn vriend of vader.

 

Hoe kan ik hier het beste mee omgaan? Ik heb geprobeerd meer info hierover te vinden, maar dit is nogal divers. De een zegt stop met wat je aan het doen bent, want anders negeer je de waarschuwing en de volgende keer zal ze het op een andere manier duidelijk proberen te maken. Maar ze zal toch dat broekje uit moeten, dus dit is niet echt een optie.

 

Ik heb nu "pas er op" hard geroepen en toen stopte het ook wel, maar weet niet of ik hier goed aan doe. Want dan lees ik ook weer dat je het juistniet moet bestraffen, omdat ze dan geen waarschuwing meer durven te geven.

 

Iemand hier ervaring mee of een advies wat ik zou kunnen doen? Normaal gromt ze nooit, alleen als ze pijn heeft of toen we haar net hadden om een botje. Maar dat heeft ze ook maar twee keer gedaan en toen was ze drie maanden ofzo.

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

Is dat broekje noodzakelijk?? Kan me voorstellen dat dat niet lekker zit en dat je er chagrijnig van wordt. Plus het iedere keer weer aan en uit doen..... Emmer met dweil neerzetten en haar zonder broekje laten lopen. Meestal is een hond zo netjes om zichzelf schoon te houden. Zij blij, jij blij. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

eens met Hettie, ik zou alles zo ontspannen mogelijk houden en het broekje uitlaten, wij hebben nooit broekjes gebruikt, vaak houden teven zelf al de omgeving schoon, en anders is het snel opgedept, gewoon even die tijd  zo relaxed mogelijk doorkomen.

 

In elk geval is grommen een communicatiemiddel. Ik zou haar dan zelf wel rekening mee houden door niet bedreigend over te komen door over haar heen te hangen, en haar evt. af te leiden met wat lekkers oid, en in elk geval even gerust te stellen. Maar als het haar dus zoveel stress geeft dat ze vindt dat ze moet grommen, zou ik het niet doen.

honden page profiel MoiraMoira

honden foto van Moira

Ze is echt heel schoon op zichzelf. Want zodra er maar een druppel ligt op de grond maakt ze het zelfs schoon en ze schuift ook de hele tijd haar broekje opzij om zichzelf schoon te maken. Alleen verliest ze best veel, het is ook een grote hond. Bij ons komt ze ook op de bank en bed en bij mijn ouders liggen er ook kleden op de grond (die passen twee dagen in de week op) en die willen uiteraard niet dat het daarop komt.

 

Maar ik hand indd over haar heen als ik haar broekje uit wil doen. Zal dat sowieso gaan veranderen. En haar iets lekkers geven van tevoren, zodat ze daarop gericht is. Dank je wel!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Broek ....tja dat is voor een ieder een keuze, maar als je hond zich goed schoon houdt waarom die broek...zorg als ze loops is dat ze niet het hele huis ter beschikking heeft, niet op de bank, en anders goede plaids, als je dat toch wilt...een loopse hond is toch altijd iets anders wat humeur betreft...probeer het eens zonder, en zet een emmer met dettel klaar met de dweil als ze de grond niet schoon houdt......

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

een strandlaken op de bank misschien?

 

Ik zou met zo'n broekje ook een beetje bang zijn dat het ging broeien en er bacterien de vrije hand krijgen.

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

" een strandlaken op de bank misschien?
 
Ik zou met zo'n broekje ook een beetje bang zijn dat het ging broeien en er bacterien de vrije hand krijgen. "

 En op het bed en de kleden bij je ouders thuis tijdelijk opruimen.

 

Dat broekje zit alleen maar in de weg om haar natuurlijke ding te doen.( dan bedoel ik het schoonhouden hè niet de voortplanting)

honden page profiel MoiraMoira

honden foto van Moira

Haha ik begrijp hem. We hebben nu strandlakens op de bank en ze heeft geen broekje aan, ben benieuwd!

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

" Haha ik begrijp hem. We hebben nu strandlakens op de bank en ze heeft geen broekje aan, ben benieuwd! "

 Je hebt in ieder geval een blije hond. Dat is heel belangrijk! 

honden page profiel RemcoRemco 3 doggies

honden foto van Remco

Hier ook geen broekjes fan. Kan me ook voorstellen dat het zeer onprettig is voor ze.. je bent al ongesteld en dan krijg je dat broekje als "straf" er nog bij :'(
Wij zetten de dweil en emmer sop naast de bank.. en blijven dweilen haha!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

harstikke goed, ze voelt zich zo vast veel fijner

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Ik kwam dit even meelezen, want heb zelf voor het eerst een teefje en ben al bang voor haar eerste loopsheid. Een tweede loopsheid zal er bij haar niet komen.

Las dat jou wordt aangeraden om het broekje uit te laten en je dat ook opvolgde, hopelijk voelt jouw prachtige dame zich dan beter en zal ze ook niet meer grommen. Hoop wel dat mijn Freya niet gaat grommen, want bij ons zal ze toch echt een broekje moeten dragen. Was die loopsheid al maar voorbij denk ik dan.

 

Veel succes daar !

honden page profiel MoiraMoira

honden foto van Moira

De eerste nacht en dag is alweer voorbij. En ik moet zeggen dat het echt meevalt qua wat we op de grond vinden. Ze lijkt ook wat opgewekter.


Marie-Rose wij vinden het ook heel lastig hoor, maar moet wel zeggen dat ze na de eerste loopsheid veranderd is. Ze is iets rustiger geworden (ze is echt een leuke stuiterbal). De fokker had ons het advies gegeven om haar pas te steriliseren op het moment dat ze zowel mentaal als fysiek volwassen is als dat onze keuze zou zijn en daarom hebben we deze loopsheid afgewacht. Elke hond reageert er anders op. Bij haar eerste loopsheid gromde ze niet en nu wel. Maar dat wil niet zeggen dat dat bij elke honden het geval is natuurlijk.


Er is alweer een week voorbij, nog maar drie te gaan haha.


Volgende forumvraag: Kale plekken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^