Te lang in pension?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Marieke (Gast)

Hoi forummers. Ik heb recent te horen gekregen dat ik snel twee medische ingrepen moet ondergaan. Hiervoor lig ik helaas 4 weken in het ziekenhuis. Voor de zorg van mijn schatje, een lieve maar schuwe asielhond, heeft mijn broer zich aangeboden. Het probleem is dat mijn broer heel relaxt en laks is. Hij is een voorstander van lekker loslopen en vertrouwen hebben in je hond. Loslopen kan mijn hond echter nog niet. Hij rent weg als hij schrikt en bang is. Hier werken we aan maar de angst zit er goed in ivm. een naar verleden. Tijdens elke wandeling schrikt hij minstens 10x (takken, wind, geritsel, grote mannen, brommers, etc.). Dit vindt mijn broer grappig en gelooft dat mijn hond juist vaak geconfronteerd moet worden met zijn angst. Hoewel ik me irriteer aan zijn betweterigheid, weet ik dat hij het goed bedoelt en uiteindelijk wel lief is voor mijn hond. Dat hij hem kwijt zal raken is mijn grootste angst.   Nu heb ik ook een geweldig klein pension gevonden met keurmerk en lieve verzorgers (90% zijn dames), just in case. Maar ik maak me zorgen om de lange periode. Vinden jullie 4 weken te lang om voor een hond in een pension te logeren? Mijn hond vindt andere honden overigens erg leuk.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

nee hoor lekker naar een pension doen klinkt veiliger dan bij je broer

misschien wel handig om je hond eerst een keer een dagje te brengen zodat deze aan de nieuwe plek leert wennen 

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Hoewel 4 weken lang is zou ik ook voor het pension kiezen, beter daar 4 weken dan in de angst te zitten dat hij wegraakt bij je broer.

Je zou nog een keer een gesprek met je broer kunnen aangaan, misschien dat hij toch wel mee wil werken mer jouw manier van uitlaten en opvoeden, maar bij twijfel beter naar het pension.

Zou inderdaad eerst en keertje oefenen bij het pension met bv 1 dag en nachtje.

In het ergste geval als het toch onverhoopt niet gaat bij het pension kan je broer hem altijd ophalen.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Als je hond andere honden leuk vindt dan zal hij het nog beter naar zin  hebben dan bij je broer die duidelijk niet weet hoe hij met de angsten van je hond moet omgaan. 

In een pension is je hond veilig,wordt meestal bij honden gestoken waar het goed mee klikt en voor een langere periode kan je heel vaak nog een iets gunstiger tarief afspreken. Gezellig met honden in de hondenweide spelen dat vinden veel honden geweldig.

 

Ik heb mijn honden al eens ruim 3 weken naar het pension gebracht.

Toen ik ze ophaalde zagen ze er goed uit,waren heel erg blij en als de pensiontas hier in de gang staat,zijn zo opgewonden als wat omdat ze het zo fijn vinden om naar dit pension te gaan.

 

Mijn honden konden ook naar één van mijn zonen of mijn broer maar die zijn veel nonchalanter met hun en ik heb een ras die niet los mag bij andere honden,daarvan.

Marieke (Gast)

Bedankt voor jullie reacties.

@Monique, wat goed dat het pension goed bevalt. Ik hoop dat we hetzelfde mogen ervaren.

Ja het even niet anders. Ik wil ook niet 4 weken weg. Aanstaande vrijdag gaan we 1 nach

Marieke (Gast)

Oeps te snel gedrukt.

 

... gaan we dus 1 nachtje wennen in het pension. Dit is inderdaad veiliger dan bij mijn broer.

honden foto van Emma & de golden mannen

Moest het pension om één of andere reden toch niet bevallen (vaak vinden honden het wel gewoon super leuk), kan je ook eens kijken naar een oppasservice in huiselijke kring of iemand die gedurende die tijd bij jou thuis komt oppassen met overnachting. 

 

Veel succes ermee en ook met je operaties. 

Marieke (Gast)

Hoi Emma. Dank je voor je bericht. Ja een oppas, daar heb ik ook aan gedacht. Maar 4 weken iemand die ik niet goed ken in mijn huis laten... Eerlijk gezegd zou dat mij ook geen goed gevoel geven. 

En stel dat die persoon onverwacht niet de volledige 4 weken kan blijven, dan kan ik ook niet meer iets anders regelen. Mijn broer is dan genoodzaakt om te komen en die zal al niet blij zijn dat ik een vreemde over hem heb gekozen.. 

 

Natuurlijk kan er in het pension ook iets gebeuren. Daar ben ik me ook van bewust. Maar op dit moment lijkt het me de beste optie. De honden worden inderdaad niet op 1 hoopje gegooid. Ze worden tijdens het buiten spelen (eigen erf) op grootte en karakter geselecteerd en hebben hun eigen slaapruimte.

 

Ik hoop dat alles bij elkaar uiteindelijk gewoon korter zal zijn dan 4 weken. 

 

Bah. Een ziekte komt nooit uit hè. 

 

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Voor de hond maakt t echt niks uit of t nu 2,4 of 10 weken is. Als t pension maar goed en vertrouwd is. Dus gauw gaan oefenen met af en toe een dagje er heen!

 

Mijn honden gaan elke week een paar dagen, en ze zijn niet te houden als ze door hebben dat we gaan.

 

Sterkte hoor!

Marieke (Gast)

Bedankt Paddy's mate :-)

 

Echt, maakt de duur ze niks uit? Omdat mijn schat uit het asiel komt (3× gedumpt, ik ben baas nr 4) ben ik eigenlijk bang dat hij gaat denken dat ik hem ook achterlaat. 

 

Oefenen doen we zeker. Dan ziet hij ook dat ik daadwerkelijk terug kom. Maar oh als ik hem nu lief zie slapen stromen de tranen al over mijn wang.

De vraag is eerder hoe ik het zonder hem ga redden ;-)

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Weeg 2 dingen af:

-wordt jouw hond blij van je broer?

-wordt jouw hond blij van ergens achter gelaten worden,wat hij niet kent en weer moet wennen?

 

Wat als je nu serieus met je broer spreekt,hem speciaal er voor laat komen,bij jou op afspraak.

Dat je best je hond aan hem toe wilt vertrouwen,maar dat je je héél veel zorgen maakt over dat hij de hond los zal laten en te weinig zal 'beschermen' tegen enge dingen.

Vraag hem op de man af,of hij het voor jou over heeft,of hij zijn ideeën omtrent jouw hond opzij kan zetten voor die 4 weken en of hij het er voor over heeft om jou daarmee gerust te kunnen stellen...en dat je al een operatie moet..eng genoeg op zichzelf.

 

Wat mij aanspreekt aan het idee is dat je broer zich wel zelf heeft aangeboden,daarom mijn vraag vindt de hond jouw broer leuk,of is hij op zijn minst aan hem gewend en niet bang voor hem?

Mocht je dit alles met een 'ja' beantwoorden,dan gaat mijn voorkeur uit naar het vertrouwde en uiteraard een hartig woordje met je broer om meer begrip te krijgen voor deze situatie.

 

(op zich krijgt je hond nu tijdens een gewone wandeling ook 10x schrik vanwege gewone dingen zoals takken/brommers/geritsel/mannen....hij zal met je broer ook gewoon deze dingen gaan tegen komen en van schrikken..niet veel anders dan dat hij bij jou is..toch?)

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Marieke ik leef met je mee,ik denk inderdaad dat jij het veel moeilijker zal hebben om je maatje 4 weken te missen.

Marieke (Gast)

Soraya, mijn hond accepteert mijn broer. Maar echt blij en op zijn gemak is hij niet. Kwispelt niet, rolt zich het liefst op tot een onzichtbare bal in de hoek van de kamer. Misschien omdat mijn broer hem ook vaak probeert aan te halen. Zijn eigen hond (reeds overleden) was erg aanhankelijk. Redeneren met hem lukt niet. Stel je Steve Stifler uit American Pie voor. Daar lijkt hij op. Het leven is een groot feest, hij doet zijn eigen ding op zijn eigen manier zonder na te denken over de gevolgen. Over mijn ingreep doet hij ook erg luchtig. Vind dat laatste niet erg want dat is zijn manier van ermee omgaan. Maar 4 weken op mijn hond passen met zo'n houding.. nee. 

 

Het verschil tussen een wandeling met mij of mijn broer is dat ik mijn hond aan de lijn houd. Als mijn hond schrikt, zeg ik: er is niks. Schenk er weinig aandacht aan en loop door. Dit begint al te werken.

Mijn broer gelooft niet in aanlijnen en zou mijn hond echt kwijt kunnen raken als hij schrikt. Zijn oplossing zou zijn: de deur lekker openlaten en wachten tot mijn hond zelf thuiskomt...

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Soraya, mijn hond accepteert mijn broer. Maar echt blij en op zijn gemak is hij niet. Kwispelt niet, rolt zich het liefst op tot een onzichtbare bal in de hoek van de kamer. Misschien omdat mijn broer hem ook vaak probeert aan te halen. Zijn eigen hond (reeds overleden) was erg aanhankelijk. Redeneren met hem lukt niet. Stel je Steve Stifler uit American Pie voor. Daar lijkt hij op. Het leven is een groot feest, hij doet zijn eigen ding op zijn eigen manier zonder na te denken over de gevolgen. Over mijn ingreep doet hij ook erg luchtig. Vind dat laatste niet erg want dat is zijn manier van ermee omgaan. Maar 4 weken op mijn hond passen met zo'n houding.. nee. 
 
Het verschil tussen een wandeling met mij of mijn broer is dat ik mijn hond aan de lijn houd. Als mijn hond schrikt, zeg ik: er is niks. Schenk er weinig aandacht aan en loop door. Dit begint al te werken.
Mijn broer gelooft niet in aanlijnen en zou mijn hond echt kwijt kunnen raken als hij schrikt. Zijn oplossing zou zijn: de deur lekker openlaten en wachten tot mijn hond zelf thuiskomt... "

 Poeh hé,dat is een verhelderend verhaal.

Nee dan zou dat pension ook mijn keuze zijn geweest.

 

Moet je een zware operatie?

Marieke (Gast)

Redelijk zwaar. Lig er ook vaak wakker van. Maar als het pension bevalt en alles echt goed gaat, heb ik tenminste 1 zorg minder. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Redelijk zwaar. Lig er ook vaak wakker van. Maar als het pension bevalt en alles echt goed gaat, heb ik tenminste 1 zorg minder.  "

 Heb je een pension op t oog waar nog plaats is?

Marieke (Gast)

Ja, aanbevolen door een ander pension. Dat zegt ook iets, als een concurrent zo lovend over je praat :-)  

 

Bedankt forummers, voor het geven van tips, het delen van ervaringen en opbeurende reacties. Heb ik echt iets aan gehad. 

 

Groeten

 

Marieke

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Veel sterkte en kracht de komende tijd Marieke!

honden page profiel RiaRia

honden foto van Ria

Ik weet niet waar je woont,maar dit is een super goed hondenhotel;

http://www.dierenhotelmarijke.nl/ ;.

Sterkte met je ZH opname.

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Goed idee om je hond eerst een nachtje te laten wennen. Je schrijft dat het een schuw asielhondje is... let er dus goed op hóe het hondje uit het pension komt. Mijn honden zijn jaren terug 4 dgn in een pension in Amsterdam geweest. Mijn ex- asielhond uit Roemenië heeft hier een flinke klap van gekregen. Ik hoop dat het lukt. Er zijn ook mensen die honden in huiselijke kring opvangen. Kost meestal wel iets, maar een pension ook. Succes. 

honden page profiel AgnesAgnes

honden foto van Agnes

" Ik weet niet waar je woont,maar dit is een super goed hondenhotel;
http://www.dierenhotelmarijke.nl/ ;.
Sterkte met je ZH opname. "

 Ja heel goed, er zijn 14 rassen niet welkom zie ik

 

Als ik je verhaal zo lees, zou ik je hond naar dat pension doen! Waarschijnlijk ga je je ook erg druk maken als hij bij je broer zit. En dat hoeft niet als hij in dat pension zit   

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Natuurlijk kan ik heel goed begrijpen dat je ongerust bent, zeker omdat je hond al zo dikwijls van baas is moeten veranderen en het klopt dat ze dan sneller zullen "denken" weer te worden achter gelaten.

Maar als hij in het pension inderdaad heel goed opgevangen wordt, zal dat al veel helpen. Anders moet je op zoek naar een meer huiselijke opvang, bij mensen die bijv op heel kleine schaal honden opvangen en waar hij gewoon mee in huis mag leven. Naar je broer zou ik hem ook niet brengen, ben net als jij een heel ongerust baasje met steeds herplaatsers, dus ik kan me je ongerustheid heel goed voorstellen.

Het zal je herstel ook niet bepaald bevorderen als je er de hele tijd aan denkt van "hij zal mijn hond toch niet kwijt spelen". Dan beter naar het pension waar je hem na die vier weken met een gerust hart terug kan ophalen, denk maar alvast aan hoe blij jullie dan allebei zullen zijn en vier weken zijn zo om hoor !

 

Verder veel moed gewenst !

 

Nog even...het bovenstaande hotel mag dan goed zijn...wel heel triest dat ze veel hondenrassen uitsluiten. Daar zou ik dan al zeker niet gaan, alhoewel ik wel een ras heb dat is toegelaten. Dat even tussen haakjes.

Marieke (Gast)

Bedankt allemaal, voor de adviezen en goede wensen. Ik woon in het hoge noorden en we vertrekken zo naar het pension om kennis te maken/ wennen. Mijn broer gaat mee ;-)

 

Alle hondenrassen zijn hier heel welkom. Enige eis is dat ze ingeënt zijn. We komen ook nog in het laagseizoen dus het zal er niet druk zijn.

 

Met zijn angst voor (grote) mannen en onverwachte geluiden zullen ze rekening houden. De medewerkers die ik sprak, zijn ontzettend professioneel en lief. En gelukkig vindt mijn hond nieuwe ruimtes of gebouwen niet zo eng. Zolang er maar niet teveel mannen rondlopen is het in orde.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Klinkt goed! Succes!

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Ben benieuwd,hopelijk bevalt het.

Marieke (Gast)

Het ging goed! In het begin was mij  hond een beetje angstig voor de medewerkers. Maar de aanwezige honden maakten echt veel goed. Wij kletsten een tijdje met een medewerkster en negeerden de bange poeperd maar even. Hij besloot toen even rond te snuffelen in zijn toekomstig verblijf en bij die van een ander logé (gesloten). Hij was gelijk blij en relaxt door haar. Zo lief. 

 

Met een gerust hart kan ik hem binnenkort laten logeren bij dit pension. Geen ontsnapping mogelijk hier tijdens het wandelen.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Fijn hoor, veel succes! Hoop op een voorspoedig herstel voor jou.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Fijn voor je dat het zo goed beviel Marieke!

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Fijn dat je het positief ervaren hebt.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Hoe is het nu met jullie?

Volgende forumvraag: Baasjes op Ameland?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^