Bobby kan niet zo lang alleen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel corinacorina

Wij hebben bobby vanaf 24 april 2016 in ons gezin. Bobby is een schat van een labrador reu van 14 maanden en komt van een boerderij waar hij op het erf woonde. Het gaat echt ontzettend goed maar ik heb een vraag over het alleen blijven.

 

Doordat hij een op een erf woonde, heeft hij altijd iemand (mens/dier) om zich heen gehad en daardoor vind hij het nog lastig om alleen te zijn. 2,5 a 3,5 uur is op dit moment het langst en dan gaat hij huilen en af en toe blaffen. Aangezien mijn werkdag van 08:00 tot 15:30 is (gemiddeld 16 uur per week, waarvan ook soms avonddiensten en dan is m'n man thuis), zou het uiteraard fijn zijn, als hij leert om deze tijd alleen te kunnen zijn. Vandaag heeft de buurman hem tussendoor uitgelaten (na 3,5 uur) uiteraard op een moment dat hij stil was. Wat is volgens jullie de beste methode om dit aan te leren? Bobby is een erg onderdanige hond die het liefst heel de dag achter je aan loopt, dit gaan wij m ook op een goeie manier afleren omdat dit het alleen zijn ook kan beïnvloeden. We geven m ook geen aandacht als we weggaan maar bij terugkomst ook niet.....wat kunnen we nog meer doen? 

 

Ik hoop niet dat ik verwijten krijg dat ik werk want dit is al minimaal

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Je hebt hem nog maar kort en jij en hij én de buurman (toffe buurman!) doen het juist heel goed.Ik zou zo door blijven gaan en wat geduld hebben.Dan moet dat wel goed komen.

Een hond heeft de tijd nodig om er echt vertrouwen in te krijgen dat hij bij jou thuis hoort,dat jullie weer terug komen enz.

Dat heeft tijd nodig.

 

Ik zelf heb betere en goede ervaringen met 'wel' aandacht schenken aan als ik weg ga.Vroeger ging ik weg zonder iets te zeggen,terwijl ze aan het eten was,dan moest mijn hond huilen,zodra ze zag dat ik weg was.

Pas sinds ik niet weg ga tijdens het eten,maar wacht tot ze ligt en dan zeg 'ga je even wachten,ik kom zo',gaat dat goed.Ze snapt dat 'wachten' gewoon heel goed.

 

En als ik thuis kom dan schenk ik ook gewoon aandacht aan haar,ze heeft tenslotte op mij gewacht en staat toch blij te kijken als ik er weer ben.Ik maak het zéker niet te dol hoor,dat ze helemaal druk word of zo,want dat zou het héél 'speciaal' maken dat ik thuis kom...nee ik ben er gewoon,zoals altijd weer en even groeten is voor mij normaal.

 

Voor het afleren van het de hele tijd achter je aan lopen,zou ik voor nu nog even laten,hij is er net,ik zou dat vanaf 2 maanden wat gaan inperken,gewoon terug begeleiden,met lieve stem,aanwijzingen geven 'ga hier maar liggen'...en even wachten.Ik ben ook erg van de hand gebaren,dus dat liggen zou ik aangeven door te hurken en de plek die ik bedoel aankloppen,en het even wachten met hand-stop-gebaar aangeven.

 

Moet zeker weten goed komen hoor,maar het gaat nu ook al heel goed hoor

 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

dubbel.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

We moeten toch allemaal de kost verdienen nietwaar ? Dus alleenblijven moet zeker kunnen.

Waar is Bobby als hij alleen is, vrij in de woning of in een bench ? 

 

Inderdaad nooit binnenkomen terwijl hij huilt, dan denkt hij dat dit zijn beloning is na het huilen. Mooi vd buurman dat die dat snapte.

 

Dit achternalopen is typisch voor een hond die nog niet lang in huis is. Hij moet nog leren dat je niet verdwijnt voor altijd , als je even de kamer verlaat. Ik zou dit gewoon even laten gebeuren. Het gaat vanzelf over  . 

 

 

 

 

honden page profiel corinacorina

Bedankt voor jullie reactie/advies, ik ga hier zeker iets mee doen! We genieten ontzettend van Bobby en hij is een snelle leerling dus wij houden de moed erin en hopen idd dat het in de toekomst beter zal gaan!

honden page profiel corinacorina

  • " We moeten toch allemaal de kost verdienen nietwaar ? Dus alleenblijven moet zeker kunnen.
    Waar is Bobby als hij alleen is, vrij in de woning of in een bench ? 
     
    Inderdaad nooit binnenkomen terwijl hij huilt, dan denkt hij dat dit zijn beloning is na het huilen. Mooi vd buurman dat die dat snapte.
     
    Dit achternalopen is typisch voor een hond die nog niet lang in huis is. Hij moet nog leren dat je niet verdwijnt voor altijd , als je even de kamer verlaat. Ik zou dit gewoon even laten gebeuren. Het gaat vanzelf over  . 
     
     
     
    Bobby zit, als ik weg ben, in de woonkamer. De bench hebben we geprobeerd maar is geen optie vinden wij. Wat ik vergeten ben te melden, is dat Bobby nadat hij uitgelaten is door de buurman m'n krantenbak leeg heeft getrokken en de kleden van de bank heeft gehaald. Zou dit uit protest gedaan zijn of uit verveling? We zitten eraan te denken om bobby in de hal te doen maar dan heeft hij wel beperkt de ruimte, weet niet wat fijner is voor m!  "

 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

"Bobby zit, als ik weg ben, in de woonkamer. De bench hebben we geprobeerd maar is geen optie vinden wij. Wat ik vergeten ben te melden, is dat Bobby nadat hij uitgelaten is door de buurman m'n krantenbak leeg heeft getrokken en de kleden van de bank heeft gehaald. Zou dit uit protest gedaan zijn of uit verveling? We zitten eraan te denken om bobby in de hal te doen maar dan heeft hij wel beperkt de ruimte, weet niet wat fijner is voor m!   "

 Ik denk dat het meer ligt aan dat hij het toch iets moeilijk vindt om weer alleen gelaten te worden.Ze worden wat nerveus en druk in hun hoofd en lijf en dan kunnen iets gaan zoeken om die onrust kwijt te raken.

 

Wat ik zou proberen is de buurman te vragen of hij wilt wachten(dus zelf even gaat zitten..als hij dat wilt) tot Bobby zelf is gaan liggen,dan laat hij hem  in rust achter,dat maakte bij mijn hond ook hét verschil.

Je kan dit extra stimuleren door de buurman hem een Kong te laten geven...dan gaat hij automatisch liggen en moet even werken voor zijn lekkers,dan is hij waarschijnlijk moe en voldaan en zal hij makkelijke blijven liggen en sneller toegeven aan rustig blijven.

 

Je zou hem in de hal kunnen leggen voor de beperkte ruimte,want dat kunnen honden heel fijn vinden.

Alleen als je hal direct aan je voordeur grenst ,dan zou ik daar weer niet voor kiezen,want er lopen mensen langs je deur,honden,post komt naar binnen,mensen kunnen blijven staan omdat ze aanbellen,mijn inziens allemaal onrust voor je hond.

 

Je kan ook kijken of je de woonkamer 'rustiger' kan maken door de gordijnen dicht te doen,of de kamer kleiner te maken door bepaalde deuren te sluiten(mocht er nog een ruimte aan de woonkamer grenzen waarvan nu de deur openstaat)

 

Het enige wat je kan doen is de verschillende dingen testen/doen en filmen,dan zie je wat er gebeurt.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Mooi dat hij niet in bench zit.

 

ik meen ooit hier op forum een foto te hebben zien voorbijkomen van een lid  dat ook moest gaan werken, en alle stoelen op de sofa had gelegd , bovenop de kleden dus.

Kon de hond al vast niet daarop. Vond het wel een goei idee, en vlug gedaan....

geef hem een ouwe schoen van jullie...oud truucje maar wieweet hoe lekker ruikt die en troost het hem ? 

 

Ach ze verbouwen altijd wel wat in t begin....

 

succes 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^