Hoe kleiner hoe erger!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

".... En dan kreeg ik altijd standaard ''wat een rothond''. En ja ze was niet de makkelijkste,  maar wel heel duidelijk! Maar idd 30 kilo zwaarder dan was ze angstaanjagend geweest..."

 

Misschien dat dit wel het hele probleem is. Kleine hondjes zijn minder angstaanjagend en misschien dat daardoor veel waarschuwingsignalen niet worden gezien of worden genegeerd? Dan moet je dus als kleine hond steeds duidelijker signalen afgeven voordat je gehoord wordt. Een zacht grommetje van bijvoorbeeld een herder daar wordt sneller op gereageerd dan een klein grommetje van een boomertje. Dus als boomertje moet je dan toch duidelijker zijn.

 

 

honden page profiel --

honden foto van -

Ik heb hier heel vaak dat ik Aiko extra begeleid in ontmoetingen met kleine hondjes, vooral in het begin toen ze van zenuwachtigheid nogal druk was. Ik kreeg dan vaak op mijn kop van die baasjes, want "hij geeft het zelf wel aan hoor" (door uit te vallen) of "hij kan er wel tegen hoor/ hij is het gewend". Ja ik vind het niet nodig dat een ander hondje angstig wordt van de mijne en daarom zich genoodzaakt ziet uit te vallen, dus als ik stress bij een hondje (eigenlijk groot of klein hoor) zie wanneer ze Aiko zien roep ik haar bij me. Als ze Aiko opzoeken maar als ze beweegt haar toch wat eng vinden en wegrennen roep ik haar ook bij me en laat ik haar zien hoe ze wel contact kan maken als het kleintje toch nog nieuwsgierig is en zich geen houding weet te geven. Ze gaat daardoor nu echt anders om met kleintjes en dat vind ik heel fijn. Maar ik snap niet van die baasjes dat ze zo met hun hondje omgaan, hij richt misschien geen schade aan maar hoe vervelend is het als hij constant in de stress zit.

 

Ik kom ook vaak mensen tegen die hondjes hebben die aan de lijn echt enorm blaffen en dan inderdaad uitvallen met happen haar in de bek als gevolg. Zij lachen erom, "ach kijk nou hij denkt dat hij stoer is hihi". Ene keer was er echt karma ofzo, toen hapte zo'n hondje een hap haar bij Aiko vandaan (hij liep aan de flexi en hij schoot langs me heen toen ik hem wou blokken) waarop de mevrouw moest lachen. Ik legde uit dat Aiko wel een goedzak is maar dat ze daar maar mee uit moest kijken omdat niet elke hond dat pikt. Zij wuifde het weg. Enfin, verderop komt ze weer een grote hond tegen en weer hangt het hondje bij de grote hond in het haar. Alleen die hond pikte het niet en die deed hetzelfde bij het kleintje, alleen verdween die toen in de bek van de grote. Halve hondje lag open van de voorkant... Echt heel erg en mevrouw heeft er niks van geleerd hè, het is alleen maar erger want het hondje is nu nog banger als hij een grote hond tegen komt en die mevrouw hitst hem nu nog even lekker op ook dat het inderdaad allemaal spannend is. 

 

Ik had een vriendin die het hilarisch vond als hun hondje in hun hand hing als hij de bank niet af wou maar wel moest, of als hij zijn tuigje aan moest of weet ik wat. Totdat het wel erg vaak werd en minder grappig werd en ja dan schakelen ze geen GT'er in maar hebben gewoon een vriend die het beestje even door de kamer gooit. Oh en ik ben dus geen vriendinnen meer met deze persoon, laat dat duidelijk zijn.

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

"  Ik quote even klein stukje maar ik kan me 100% vinden in jou verhaal. De afgelopen 4 jaar heb ik Twinko zien veranderen van verlegen pup in nerveuze blaffer. 
Echt, ik heb d'r van alles aan gedaan om hem te beschermen tegen grijpgrage handjes maar je let even niet op en voila, iemand tilt zomaar je hond op!
Of idd in de trein, ligt hij heerlijk te slapen naast me, in ene uit het niets een vreemde hand op z'n kop. 
Ik kan me daar zo kwaad om maken! Mensen negeren totaal alle lichaamstaal en moeten hem zo nodig even aanraken. Zelfs als ik ze zeg dat niet te doen. Dan krijgen ze spontaan Caesar Millan Syndroom "Dag kleintje, zit je te grommen naar me? Ach gossie dat hoeft toch niet? Ik doe niks hoor, ik mag jou toch wel aaien, kom maar hier.." graai graai.
 
Dus zoals iemand hier boven zei, ja kleine hondjes zijn vaak nerveuzer maar niet omdat ze zo geboren worden denk ik, het is gewoon dat ze vaker op hun hoede moeten zijn.  "

 

Nou Bambi was denk ik iets minder lief als ze haar lip op trok als jouw Twinko haha. Bij Bambi waren de handen wel snel weg hihi. 

 

En dit was nog een speelse houding .

 

Ik vond het wel prettig eigenlijk dat ze zo haar lip op trok hoor, hoefde ik niet meer mijn hondje te beschermen, ze deed het zelf wel. Als mensen alleen al voorover bogen dan ging die lip al. En als ze sliep dan zei ik haar naam als mensen toch gingen aaien. Dan werd Bambi wakker en was ik het uitvallen ook voor. 

En mijn reactie was dan ook altijd ''zei ik toch'' en dan gaf ik Bambi en aai over dr bol en zei ik dat ze nu weer rustig verder kon slapen...

 

Gedoe, blijf er toch vanaf als ik dat zeg!

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Beetje een kip-ei verhaal.

Tuurlijk worden veel kleine hondjes niet eens meer als honden behandeld terwijl ze dat wel degelijk zijn. Sommige worden continue opgepakt, aangekleed, in tassen gedaan en weet ik veel wat. Tuurlijk leveren beten van kleine honden minder schade op dan die van bijvoorbeeld zo'n grote hond als Obi. Een kleine hond zet je gewoon weg, pak je op en zet je apart. Een grote niet. Daarom is het bij een grote hond veel wenselijker een karakter te fokken waar je dat risico zoveel mogelijk beperkt, uitsluiten zal nooit gaan. 

Bij kleine honden zijn andere dingen belangrijker dus dat zal ook wel terugkomen in fokprogramma's. Ik moet zeggen, uit persoonlijke ervaring dat ik van al onze honden (door de jaren vanaf het kind zijn) het meest "gebeten" ben door de kleinste, (Lady, westie) daarna onze Jack Russell en alles groter heeft nog niet eens ooit een poging gedaan. Letterlijk hoe kleiner  hoe meer hoe groter hoe minder. En Obi vind ik het meest respect tonen voor ons die haalt dat niet in z'n hoofd van z'n lang zal ze leven niet. En dat is de grootste.  Maar ik merk aan mijn eigen dat ik soms op de grond lig met hem, mijn neus praktisch tegen de zijne. Hij heeft dan z'n bek open tong eruit hangen en ik kijk dan tegen die slagtanden aan. Ik denk dan als hij nou ineens zou uithalen.. dan heb ik een GROOT probleem. Toch vertrouw ik hem het meest van alle honden die we gehad hebben. Gewoon omdat hij heel anders is van karakter. Maar het is en blijft een hond..

Maar Obi wordt met respect behandeld, in dat opzicht mensen moeten ook wel hij is groot, sterk en ontzettend behendig. Een kleine hond niet.. die wordt opgepakt aan de kant gezet, kan zelf nooit een deur openen b.v. Daar zitten mensen vaak continue bij in de private space door hem op te pakken en te dragen dat moet verschrikkelijk zijn voor sommige honden. Of zomaar op een hoge tafel geplaatst worden...

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Ik vind dit weer zo'n raar topic.
Komen al die verhalen weer....
Elke hond kan bijten.....
 
Kies het ras wat bij je past.
Begeleid je hond in de opvoeding.
 
  "

 

honden page profiel Lissa en BadaloniusLissa en Badalonius

honden foto van Lissa en Badalonius

Ik denk dat het ook echt 99% - zo niet 100% - opvoeding is. Ik ken heel veel kleine hondjes, het gros ervan is lief, speelt graag met mijn toch vrij grote hond, en als het ze teveel wordt geven ze dat op een normale manier aan. Maar ik kom ook regelmatig een klein hondje tegen met een grote, sterke man. Nu heb ik absoluut geen idee waarom maar Badje is helemaal gek van die hond, en als hij hem ziet gaat hij trekken om bij de hond te komen. Die hond moet alleen helemaal niets van hem hebben. Ik hou Badje tegen (wat me toch een beetje spierkracht kost maar zeker niet extreem veel), laat hem zitten, wacht tot die man voorbij loopt, alles om hem te leren dat hij gewoon rustig moet wachten of de andere hond op hem af komt (gaat al heel goed moet ik zeggen, hij blijft enthousiast als hij een hond ziet maar hij gaat ook vaak uit zichzelf zitten, tot ze echt dichtbij komen). Maar de blik van die man als hij Badje ziet trekken is echt een arrogante rotkop van heb ik jou daar, zo van: jij als zwak vrouwtje met je trekkende hond dat kan echt niet. En ondertussen blaft en hapt en snauwt en trekt zijn kleine hond 5x erger dan Badje, en op een agressieve manier ook, maar hij kan die hond natuurlijk vrij makkelijk houden. Hij doet er dus ook niets aan om dat gedrag te veranderen want hij heeft er 'geen last van'. En ik wel van Badje, dus ik train daarmee. Nou dan denk ik wel eens; die arme hond, dat hij bij die vent terecht is gekomen.

honden page profiel ellenellen

honden foto van ellen

Dit is dus de ergste ze weegt 1 kilo 5 maanden oud

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

Cutie 

honden page profiel ellenellen

honden foto van ellen

" Cutie  "

 

honden page profiel aya-ayaaya-aya

honden foto van aya-aya

"
Dus zoals iemand hier boven zei, ja kleine hondjes zijn vaak nerveuzer maar niet omdat ze zo geboren worden denk ik, het is gewoon dat ze vaker op hun hoede moeten zijn.  "

 toch heb ik de indruk dat sommige kleine rassen hier heel wat minder onder leiden dan anderen, zoals al gezegd ben er niet echt in thuis, maar misschien een 'franse buldog' tov 'jack russel' (of neem een kat , als is natuurlijk een kat geen hond) en denk dat het effectief gedeeltelijk te maken heeft met natuurlijke selectie of fokbeleid of doel van de hond, ...

is duidelijk gevoelig onderwerp, maar ik denk dat deze hondjes (zie op hondenschool) zo vaak gekozen worden door mensen zonder ervaring met het idee van ik neem een klein hondje , want ik heb geen ervaring, in de illusie dat ze voor het makkelijke kiezen (deze mensen hebben vaak geen idee dat een stuk van karakter ook in ras ligt en ik wil echt niet zeggen dat opvoeding niet belangrijk is of zo ...) - maar moesten deze mensen beter beseffen dat ze niet voor 'een absoluut' makkelijke hond kiezen - maar voor honden die misschien van zichzelf al wat nerveuzer zijn ... misschien een niet al te beste keuze.

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

"   "

 Maar nee ik zie het al. Het is een echt monstertje! Ik zou rennen (in jullie richting) als ik jullie tegen zou komen...

honden page profiel ellenellen

honden foto van ellen

"  Maar nee ik zie het al. Het is een echt monstertje! Ik zou rennen (ik jullie richting) als ik jullie tegen zou komen... "

 Pas maar op hoor dit is echt mijn gevaarlijke houding

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

"  Ik quote even klein stukje maar ik kan me 100% vinden in jou verhaal. De afgelopen 4 jaar heb ik Twinko zien veranderen van verlegen pup in nerveuze blaffer. 
Echt, ik heb d'r van alles aan gedaan om hem te beschermen tegen grijpgrage handjes maar je let even niet op en voila, iemand tilt zomaar je hond op!
Of idd in de trein, ligt hij heerlijk te slapen naast me, in ene uit het niets een vreemde hand op z'n kop. 
Ik kan me daar zo kwaad om maken! Mensen negeren totaal alle lichaamstaal en moeten hem zo nodig even aanraken. Zelfs als ik ze zeg dat niet te doen. Dan krijgen ze spontaan Caesar Millan Syndroom "Dag kleintje, zit je te grommen naar me? Ach gossie dat hoeft toch niet? Ik doe niks hoor, ik mag jou toch wel aaien, kom maar hier.." graai graai.
 
Dus zoals iemand hier boven zei, ja kleine hondjes zijn vaak nerveuzer maar niet omdat ze zo geboren worden denk ik, het is gewoon dat ze vaker op hun hoede moeten zijn.  "

 Er wordt ze ook gewoon vaker iets door de strot geduwd,want ze zijn ten eerste 'maar honden' en ten tweede ook nog kleine honden (dan schijn je geloof ik nog minder mee te tellen..als ik soms reacties zie van mensen,over kleine hondjes,niet eens alleen op HP,nee dan moet je mensen eens lezen hoe ze los gaan als er een grote hond een kleine hond bijt,iemand de grote hond er zelfs van af moet halen...de eigenaar bekend schijnt te staan als dronkenlap en alles negeert...en dán nog roepen dat het dan de schuld is van het blaffende kleine k*t hondje dat hij gebeten wordt,veel rare mensen op aard)

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

"  Ik heb 3 kleintjes, geen 1 van de 3 is nerveus van karakter, zal dat toeval zijn "

 

Hier ook zo'n klein nerveus monster van 6 kilo.

Mag, als het aan mij gevraagd wordt, geaaid worden en hij vindt het best.

Gisteren nog menige glimlach veroorzaakt op de markt bij een groep geestelijk gehandicapten.

 

"Erger" is van toepassing op honden van welk formaat dan ook, die niet fatsoenlijk worden opgevoed/getraind.

 

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

"  Pas maar op hoor dit is echt mijn gevaarlijke houding "

 Aaaaaaaaah! Haal dat monster weg voordat het mij aanvalt!

 

 

I love you, Amy!

honden page profiel ellenellen

honden foto van ellen

"  
Hier ook zo'n klein nerveus monster van 6 kilo.
Mag, als het aan mij gevraagd wordt, geaaid worden en hij vindt het best.
Gisteren nog menige glimlach veroorzaakt op de markt bij een groep geestelijk gehandicapten.
 
"Erger" is van toepassing op honden van welk formaat dan ook, die niet fatsoenlijk worden opgevoed/getraind.
  "

 ahhh zo lief he Loesje, die kleine monstertjes van ons.

 

helemaal mee eens, ik kom af en toe grote ongeleide projectielen tegen, die op mijn hondjes afstormen, en dan krijg je de opmerking, ja het is nog een pup hij weet het allemaal nog niet zo goed

dan denk ik ook, hou zoiets alsjeblieft aan de lijn tot hij opgevoed is, daar wordt ik dus heel moe van.

honden page profiel ellenellen

honden foto van ellen

"  Aaaaaaaaah! Haal dat monster weg voordat het mij aanvalt!
 

 
I love you, Amy! "

 whahahaha, ze duwt gelijk haar koppie tegen je mond om knuffels te krijgen

honden page profiel **

honden foto van *

Ben 100% ( zelfs 200% ! ) zeker dat artikel eigenaar geen Teckel hondje heeft, maar zeer zeker een van zogenaamde lief-honden welke hij zelf in betreffende artikel noemde ...

Wat een ONZIN is dat je kan bijna eigen oren niet geloven, en op die manier krijg je eindelijk ongewenste discussies en woorden wisselingen tussen dieren vrienden of diereneigenaars etc.. etc.. en bla bla..

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Gijs rustig blijven.....we zullen voor jouw monsterke OOk een muilbandje mee bestellen he Ellen ? 

Anoniem (Gast)

Aan de andere kant hoor ik het ook vaak hoor. Hoe vaak ik al gehoord heb dat ik mijn enthousiaste jonge lompe lab niet bij me hoefde te roepen...Goed voor socialisatie... laat maar los lopen die van mij doet niets.... maar lichaamstaal van die hond straal alles uit dat hij het niet fijn vind.  

honden page profiel ellenellen

honden foto van ellen

" Gijs rustig blijven.....we zullen voor jouw monsterke OOk een muilbandje mee bestellen he Ellen ?  "

 ja hoor Gijs, welkom bij de groep gemuilkorfde hondjes, haha is dat wel een woord?? anders ook maar in het hp woordenboek

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Mijn monster

honden page profiel ellenellen

honden foto van ellen

" Mijn monster "

 

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Mijn kleintje is inderdaad behoorlijk kwaadaardig

 

 

Zijn grote voorbeeld

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Oh al die lieve kleintjes hierboven 

Dan kan mijn lieve Freggle niet achterblijven.

Die beschrijving over kleine hondjes past totaal niet bij hem gelukkig!

 

 

 

honden page profiel ellenellen

honden foto van ellen

" Oh al die lieve kleintjes hierboven 
Dan kan mijn lieve Freggle niet achterblijven.
Die beschrijving over kleine hondjes past totaal niet bij hem gelukkig!
 

 
  "

  knappe Freggle, dat zie je zo wel aan zijn lieve uitstraling

honden page profiel **

honden foto van *

He he he dat is zoals ik zei echte ONZIN ..

Kijk bijv. alleen maar wij echte dierenliefhebbers ( en geen een/ of ander daar kantoor potloodhoudermens ! ) dat wij verschillende door leven honden hadden kunnen echte verhaaltjes vertellen wat agressie bij een hond is en welke hond gevaarlijk je zou evt. kunnen noemen enz..

Ik had Dobermans en Herders honden ik had mijn hele leven grote jacht honden welke nooit en niemand aangevallen zijn of iemand gebeten hebben ze ..

MAAR ( in het kort ! ) bijna altijd en door hele leven had ik problemen met tegenstanders en andere stoere honden dat ze langs stoere baasjes loslopen vaak ook echt los, en die hebben ze mijn en andere honden van andere mensen aangevallen dood gebeten enz..

Met als vervolg/ en gevolg lastige recht-processen honden waren ze hun afgenomen en dergelijks ..

Nu door mijn leeftijd en gezondheid situatie grotere honden zijn voor mij n.v.t. en ben met alle genoemde bloeddorstige Chihuahua's/ Chichu's / Teckels en de rest klein hondjes MEER dan tevreden ...

 

P.S. Met deze gelegenheid garandeer ik 100% dat mijn Teckel zal nooit een Pitbull of Stefford of  Mastiff enz..aanvallen omdat die zelf van eigen schaduw bang is ..

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

Beetje vooringenomen artikel. Zeker de uitspraak over 'honden die wel lief zijn'. En dan komen met bv. een Golden Retriever, die toch ook vaak bij bijtincidenten betrokken is. Het is ook een wat ouder artikel, uit 2011.

Toch zijn hier wel goede opmerkingen naar voren gekomen. Even op een rijtje:

-kleine honden worden vaker op een bedreigende manier in hun persoonlijke ruimte geschonden. Zoals er overheen hangen, wat bij grote honden niet nodig is en zomaar ongevraagd gaan aaien omdat mensen het er zo schattig uit vinden zien.

- Signalen van kleine honden worden makkelijker genegeerd omdat mensen deze niet serieus nemen. Hierdoor zullen ze met duidelijker signalen moeten komen.

- kleine honden zijn niet goed opgewassen tegen grote, drukke lompe honden. Enerzijds voelen ze zich sneller bedreigd dan wanneer ze tegenover een hond van hun eigen formaat staan, anderzijds zijn grote honden ook minder onder de indruk van stress signalen van kleine honden, ze kunnen er zelfs door geprikkeld worden de kleine hond nog heviger lastig te vallen.

Uiteraard niet alle grotere honden hoor, maar er zijn helaas ook onopgevoede exemplaren die hier juist een spel van maken.
Zo liep ik eens in het park. Even voor me liep een Golden Retriever die werd bestormd door een jachthond, denk een Duitse Staande. Enfin, de Golden was daar niet van gediend en hij bleef stil staan, kop afgewend in een heel afwijzende houding. Dit maakte indruk en de staande droop af. Ik dacht nog, kijk, heerlijk een hond die gewoon luistert naar de signalen van een andere hond.
Toen kreeg hij Bobby in het oog en stormde daar ook op af. Bobby deed precies, maar dan ook precies hetzelfde als de Golden. Staan blijven, kop afgewend, exact dezelfde afwijzende houding.
Maar nu... maakte het totaal geen indruk. Staande bleef maar doorgaan en doorgaan, Bobby tot vervelens aan toe achterna zitten en opjagen, ik proberen ertussen te komen wat gewoon omzeild werd, baas stond enkele tientallen meters gewoon toe te kijken en uit beleefdheid zo nu en dan even wat te roepen naar zijn hond wat totaal geen effect had. Ja, dan gaat Bob ook venijnig uitvallen om zich die belager van het lijf te jagen, wat helaas ook al niet aankwam. Uiteindelijk ben ik maar een andere weg ingelopen.
Dit soort toestanden zie ik helaas heel vaak gebeuren tussen grote honden die maar doorgaan en kleine honden die al tig signalen hebben afgegeven het echt niet leuk meer te vinden, wat gewoon genegeerd wordt. Bij voorbaat uitvallen om dit te voorkomen, is dan al gauw de enige oplossing. Helemaal aan de riem, waar ze al geen kant uit kunnen en natuurlijk helemaal omdat veel baasjes het allemaal maar laten gebeuren en niets doen om hun hond te helpen zich veilig te voelen.

Eigenlijk nog een wonder dat er zoveel lieve, heerlijke, gezellige kleine honden zijn. ;-)

honden page profiel **

honden foto van *

" Gijs rustig blijven.....we zullen voor jouw monsterke OOk een muilbandje mee bestellen he Ellen ?  "

 Hoi hoi lieve Anny ......  YEP ! .....  ben met je eens

denk ik dat wij muilbandjes moeten voor onze hondjes ( volgens deze artikel daar ! ) ...

Gauw ergens aanschaffen ...toch ?

honden page profiel ElianeEliane

Ik moet jullie toch echt dringend verzoeken om met de foto's die jullie plaatsen op te letten !!!
Er kunnen wel kinderen meekijken !
Dat die arme schaapjes dan zo'n bloeddorstige monsters moeten aanschouwen, schaam jullie ;-)

Euh voor alle duidelijkheid toch effe vermelden dat deze tekst hierboven niet gemeend is.

Er werd daarstraks geinformeerd naar wat ik er van vind.

Gevaar, dreiging en opvoeding zijn volgens mij de grote "boosdoeners"

Met gevaar bedoel ik dat ze hun formaat niet mee hebben. Hoe kleiner je bent hoe kwetsbaarder je eigenlijk bent.
Een voorbeeld, stel dat je als dames met dit prachtig weer een terrasje doet. En er komt een klein iel mannetje af dat hopeloos indruk wil maken. Als vrouw zal je dit een oncomfortabel en irritant gevoel geven. Maar als er in de plaats van dat klein schriel mannetje een boom van een vent op duikt die dan nog eens vervelend en opdringerig in dronken toestand over je heen hangt geeft dit een heel ander gevoel. Wij als mens kunnen dan nog redenen.

Dus hoe kleiner je bent hoe meer indruk alles maakt.

Dreigend. Ook hier hebben ze hun formaat niet mee.
Met een aaibaarheidsfactor 200, willen of niet maar dringen heel wat wezens zich aan hun op en zie die handjes maar gaan. Iedereen die recht op je af komt. En je kan niet weg!

Wetende dat eigenaars van volwassen pitbull, rottweilers en Stafford daar weinig of zelfs helemaal geen hinder van hebben van al dat opdringerig volk.


En dan als laatste, inderdaad de opvoeding.
Ach 't is toch zo schattig. Kom eens hier m'n kleintje, hier een koekje. Terwijl dat men het eigenlijk na laat van ze op te voeden.

-> Let wel ik spreek in het algemeen. Niet persoonlijk bedoeld. Er zijn ook prachtige eigenaars die het super doen.

Je moet trouwens maar eens opletten wanneer je kleine hondjes tegenkomt. Heel wat eigenaars houden helemaal geen rekening met hun formaat. Enkel in het voordeel van de mens, maar niet met dat van de hond.
Die kleine pootjes moeten altijd maar rennen om die lange benen te kunnen bij houden. In veel gevallen (en dan heb ik het over de wereld daar buiten en niet op HP) wordt daar geen rekening mee gehouden. Als ze ergens stil staan worden ze gewoon mee getrokken. Tot zelfs met de 4 poten van de grond als het moet.
En dan krijgt de cocktail angst en stress een venijnig gevolg.

En ja ik heb er zo al op cursus gehad. Als je dan aan de angst en de stress werkt krijg je hele andere hondjes ;-)

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Chester de molester
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^