Ernstige verlatings angst

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

M (Gast)

Hallo,  ik heb een 9 maand oude hond die ik al 9 maanden probeer beetje bij beetje alleen thuis te laten.. Maar ben ten einde raad.. Bench verwond hij zichzelf,los maakt alles kapot en woon zelf op een flat en constand klachten al ga ik 5 minuten weg zonder hond.. Vuilniszak weg gooien enz het ergste is dat ik gewoon niet meer kan werken zelf geen boodschappen niks meer kan doen, en ik heb echt alles wat op internet staat al geprobeert maar het lukt gewoon niet! Iedereen zecht dat ik hem weg moet doen maar dit wil ik absoluut niet ik wil gewoon dat hij max 3 uur alleen kan zijn zodat ik in de middag kan werken en als mijn vrouw thuis komt zij oppast, makkelijk gezecht maar bij elk piepje staan ze weer voor de deur en dat snap ik ook wel maar het is lastig.. Hij maakt ook alle deuren los en trekt alle kasten open ineens niet meer zinderlijk en dit terwijl ik maar aan de andere kant van de deur sta.. Enige wanneer de hond niet achter me aan loopt is als ik onder de douch sta..  Ik heb geprobeert ruimte te creeren maar bij elke beweging die ik maak let hij weer op zo van eh je gaat toch niet weg.. Wat moet ik toch doen.. Ik zit al 9 maanden aan huis gekluisterd de geld problemen komen er zonder mijn inkomen en de hond is een heerlijk beest maar ik zou graag weer wat vrij heid willen..

honden page profiel Wilco Wilco

honden foto van Wilco

Ik denk dat het tijd is geworden om een professional te raadplegen. Hopelijk kan een gedragstherapeut iets voor jullie betekenen, want ik denk dat je niet geholpen bent met adviezen van mensen die jullie situatie niet kennen. Heel veel wijsheid en succes gewenst met deze vervelende situatie.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Oh dat is wel lastig. Wat voor ras is t?

 

Heb je gedacht aan opvang buitenshuis? Er zijn pensions die ook dagopvang bieden.

M (Gast)

het is een kruising uit het buitenland (wel in nl geboren) heb hem al sinds 8 weken en opvang kan ik nu op het moment niet betalen.. Wel heb ik vaak oppas maar ik heb weinig mensen die van honden houden en kan dan ook meestal alleen maar even een uurtje weg, mijn vrouw wilt heel graag dit jaar of volgend jaar een kindje maar zoals het er nu uit ziet kan dat ook niet het belangrijkste is dat ik mijn inkomen terug krijg dan kan ik evt wel een dag opvang betalen maar volgensmij is die prijs hoger dan lief, de hond slaapt ook nog bij ons in bed.. Dus eigenlijk gaat ons hele leven om de hond en dit hebben we met onze vorge hond nooit gehad.. En ik raak al mijn contacten kwijd doordat ik altijd of met de hond kom of ze bij mij moeten komen.. Ja dit is helemaal niet leuk natuurlijk en een gedrag terapeut kan ik ook niet betalen na maanden leven op 1 inkomen, maar wij kunnen echt geen afstand doen van de hond het is zo een lieverd 

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti

honden foto van Dutch Auti

Gewoon een vraag. Hoeveel let jij zelf op je hond?

Hoe meer je zelf let op wat de hond doet, hoe meer de hond op jou gaat letten. (dat hebben we hier zelf gehad, vandaar dat ik het vraag).

 

 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Hoe laat je hem nu achter?Staat de hond al achter je hielen bij de voordeur?

Leer de hond rust te vinden in huis.Leer hem dat het oke is om op zijn plekje te blijven liggen,als jij opstaat.

Je zal veel geduld moeten hebben.Het houdt in dat als jij 40 keer opstaat en hij dit ook doet,jij hem met kalmte en rust terug begeleid naar dat plekje waar hij al lag.

Doe dit zonder boosheid of frustratie,ook al ben je bij keer 35

Gebruik een neutrale en lieve stem.

Het kost een hoop energie,maar er komt een moment dat hij jouw aanwijzingen gaat snappen en dat het oke is.

Doe het terug wijzen met een afgewend lichaam en uitnodigende hand.(niet een rechte houding en streng wijzende vinger,want dat kan te hard over komen,denk aan hoe 'Leontien de letters liet zien' )

 

Hij mag met deze leeftijd al zeker 45 min. lopen,dat zou ik doen voor ik weg zou gaan.

Niet persé kilometers maken ,maar in de buurt álles laten afsnuffelen,zodat hij doodmoe naar huis gaat van alles prikkels en info die hij heeft opgedaan.

Honden raken moe en voldaan van geurtjes opnemen,hun neus mogen gebruiken.

 

Doen jullie weleens hersenwerk/denkwerk,ook erg fijn en vermoeiend voor een hond.

 

Hoe gaat het nu als jij weg gaat? Wat heb je allemaal gedaan voor je weg gaat?

 

EDIT:

Heb  je de hond weleens gefilmd tijdens het langer alleen thuis verblijven?

Zodat je kon zien hoe erg hij bang was en hoeveel 'lawaai' hij nu echt maakt..zodat je weet of de buren overdrijven of niet.

 

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

misschien eens op Google goed zoeken heb laatst iets gelezen over mensen met een laag inkomen en die dat wel nodig hebben voor hun hond. 

 

succes 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik had ook een hond die absoluut niet alleen kon. Ik kon niet eens naar de wc, en als ik ging douchen dan lag hij voor de douchecabine.

De mijne stond meteen op zijn voetjes als ik opstond van mijn stoel. Ik ben dus begonnen met 100 keer opstaan van mijn stoel en weer gaan zitten. Pas toen hij niet meer meteen opsprong, ben ik begonnen met opstaan en 1 stap te zetten. Net zo lang tot ik naar de deur kon lopen.

Daarna de deur open en even uit het zicht en meteen weer terug. Daarna 5 seconden uit het zicht, 10 seconden, 20 seconden en zo opgebouwd. Hij houdt nog steeds niet van alleen zijn, maar hij legt zich er nu letterlijk bij neer.

Als jouw hond ook meteen opspringt als je zelf opstaat, is het misschien een optie om het van nul op te bouwen zoals ik moest.

honden page profiel Wilco Wilco

honden foto van Wilco

Waarom dan begonnen aan een hond?

Het is een levend wezen, waar je je op moet voorbereiden door al het mogelijke te doen om een goede start te maken.

Een hond moet net als een kind de juiste zorg en opvoeding krijgen.

En dat kun je bijna allemaal ondervangen door je goed in te lezen, en een plan van aanpak te maken.

Gezien je verhaal, denk ik dat de aanschaf van je hond een beetje overhaast is geweest, zonder over de gevolgen en de tijd en energie die je nodig hebt om een hond op te voeden na te hebben gedacht.

honden page profiel ElianeEliane

Ik heb net op een ander topic gereageerd ivm verlatingsangst. Dus heb ik die tekst even gekopieerd

Onderstaande kan je al eens uitproberen. Er zijn nog zaken die je kan doen om te trainen.

Maar daar kom ik morgen op terug.

Verlatingsangst ontstaat vanwege de emotionele binding die de hond met zijn eigenaar heeft. Men schat dat ongeveer een 80% van de honden hieraan lijdt. De één al meer dan de andere.

Terwijl je aan de verlatingsangst traint, kan je de hond ook het nodige geven om zich op uit te leven.

De stress zit er in. En die moet ergens naartoe kunnen.

Verzamel kartonnen voorwerpen zoals eierdoosjes, lege rolletjes van toiletpapier en keukenpapier.
Een paar grote kartonnen dozen die je ongeveer tot elleboog hoogte van de hond maakt. Die kan je dan voor 2/3 vullen met rolletjes. Daar tussen strooi je lekkers (gedroogde stukjes vlees).

De grote rolletjes, daar steek je keukenpapier door waar een paar stukjes gedroogd vlees tussen zit.

Eierdoosjes vul je ook met een paar stukjes gedroogd vlees en doe je dicht.

Je kan ook nog een lege kartonnen doos van bvb een pizza nemen, waar je ook wat lekkers insteekt.

Neem een kong (leer wel eerst de hond yoghurt eten, beetje bij beetje) (gewoon natuur yoghurt).
Vul de kong met yoghurt en invriezen.

Als je weg gaat kan je al die spullen op strategische plaatsen neerzetten. Beetje verspreidt. Vlak voor je vertrekt.
Geef de hond ook een groot stuk gedroogde kophuid.

Zo heeft je hond bezigheid en spullen die stuk mogen.

Geef hem deze zaken steeds elke keer opnieuw als je weg gaat. Vraag aan familie en vrienden of ze ook karton voor jullie bij houden. Zodat hij steeds karton heeft om zich mee bezig te houden.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Waarom dan begonnen aan een hond?
Het is een levend wezen, waar je je op moet voorbereiden door al het mogelijke te doen om een goede start te maken.
Een hond moet net als een kind de juiste zorg en opvoeding krijgen.
En dat kun je bijna allemaal ondervangen door je goed in te lezen, en een plan van aanpak te maken.
Gezien je verhaal, denk ik dat de aanschaf van je hond een beetje overhaast is geweest, zonder over de gevolgen en de tijd en energie die je nodig hebt om een hond op te voeden na te hebben gedacht. "

 Als je het goed aanpakt en weet hoe je te werk moet gaan,dan is maximaal 3 uurtjes alleen thuis kunnen blijven echt niet te veel gevraagd.

 

Harde conclusies,zonder precies te weten welke manier hij heeft gebruikt om het goed aan te leren.

M (Gast)

mijn hond is een paar uur per dag met mij buiten en gaat overal mee naar toe heeft 3 kong speeltjes altijd botten en speelgoed 

en als we thuis komen gaat hij altijd slapen en ik kan wel opstaan en naar de keuken lopen maar de deur moet open zijn maar maak ik stappen richting de voordeur die altijd in zicht is is het direct jammeren en piepen ik negeer de hond helemaal.. Ook als ik soms even de deur zomaar uitga zonder dat hij oplet en aan heg slapen is of druk met een gevulde kong is het direct paniek.. Ik laat niet zien dat ik weg ga dus doe geen schoenen aan jas.. Heb de sleutel standaart in mijn zak (mocht ik eruit gaan en hem vergegen) ik ben zelf trouwens een relaxed persoon de hond is ook overal altijd heel stoer en zelfverzekerd maar als ze bv in een bench zit is paniek.. Dit heb ik opgebouwt (deurtje kan gewoon niet dicht) In de auto zonder opschoot te zitten paniek, ja genoeg uitdaging en ik heb genoeg gedult maar dat ons geluk er onder lijd is gewoon zo moelijk mijn vrouw ziet heg trouwens niet meer zitten en heeft liever dat ik vertrek met de hond (als er niet iets verandert) je weet wel vrouwen ik of de hond, ja tuurlijk kies ik mijn vrouw maar je kan dat beestje zo ook nieg mee geven aan iemand anders niemand wilt zo leven lijkt mij dus we gaan het gewoon oplossen.. Ik denk dat het verstandig is een eigen slaapkamer te maken voor de hond.. Dit gaat ten koste van mevrouw haar was kamer maar dat we op die deur een slotje zetten zodat hij niet open kan breken.. Een mand erin en speelgoed verder niks.. En dan leren dat hij alleen daar speelgoed en gevulde kongs enz krijgt evt een radiotje op de grond en dan eerst de deur open houden en toch proberen dat dat haar veilige plek word? Als die deur dicht zit kan ze niet in huis kijken elke andere deur heeft glas maar dit lijkt me minder gevaarlijk dan de bench..

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

De situatie bij jou thuis lijkt mij heel erg gespannen geworden, beste gast.

Dit is nogal ontspoord: jij kunt niet meer naar je werk, buren die klagen( al of niet terecht), het geld raakt op.....

Die stress wordt erger en erger de hond pikt dat zeker ook op en het zal zijn problemen groter maken.

Er moet wat gebeuren, dit is geen leven zo! Voor jullie niet en die hond is ws inmiddels ook één brok stress.

Wil ma en eliane gaven al goede tips, maar jullie hebben écht begeleiding nodig om dit te doorbreken!

Kijk eens op internet voor een goede hondenschool bij jullie in de buurt. Die positief trainen en niet te grote groepen.

Bel ze eens op en ga er langs; vraag of je bv 1X een privé les kunt krijgen. Dat is niet zo duur.

En trek dan een paar tientjes uit om te gaan trainen daar. Is stukken goedkoper als een gt en je kunt er heel veel van leren: omgang met je hond, basis problemen aanpakken enz. Dus ook leren je hond wat minder onzeker te maken.

En je ontmoet andere hondenbezitters, daarmee kun je ook tips uitwisselen.

Maar je moet wel wat gaan doen. Nu. Met alleen een tip voor iets thuis oefenen zijn jullie er niet vrees ik.....

Zoek alsjeblieft hulp .......

M (Gast)

wilco, em.. Nee wij wisten heel goed waar we aan begonnen hadden dit alleen nog niet mee gemaakt met honden die we kennen of de hond die we hebben gehad, ik weet nu dat het vaker voorkomt doordat ik overal en aan iedereen advies vraag op yt ook een documontaire gekeken over honden alleen thuis met verlatings angst en hoe ze dit oploseen en alles wat daar heeft gewerkt.. Probeer ik met veel gedult en veel respect voor de hond vind het alleen wel erg lastig bij onze rakker.. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Kan hij alleen in de auto blijven?

Mijn hond kan alleen blijven. Ze gaat alleen graag met me mee. Ik neem haar mee boodschappen doen en dan slaapt ze in de auto.

Alleen niet als het warm is, dat gaat niet in de auto

honden page profiel Wilco Wilco

honden foto van Wilco

Ik hoop dat je snel een oplossing kunt vinden voor jezelf en Rakker, maar misschien toch kijken of je gratis advies kunt krijgen via een hondenschool of iemand die een keer bij je thuis komt kijken.

Succes. 

M (Gast)

koby en wanda,

dank je wel voor je advies alleen wat zou ik in een prive les kunnen leren? De hond luisterd goed.. En buiten nooit geen problemen kan los,vast netjes naast lopen met andere honden enz hij blaft niet thuis en is altijd relaxed tot.. Ik wil vertekken of zijn er ook lessen dat ze uitleggen hoe ik het moet aanpakken ? Dan moeten ze wel weten hoe het gaat bij mij thuis natuurlijk, of doet alleen een gedrag terapeut dat

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Je hebt honden die zich zeer angstig en onveilig voelen in een gesloten bench.Je hebt ook honden die zich onveilig voelen in een te (voor hen) grote ruimte.

 

Ik zou zelf niet gaan voor een aparte kamer,omdat de hond er dan steeds in 'gestopt' moet worden als je weg gaat...maar wie weet werkt het wel hoor (ik spreek nu een voor mijn eigen gevoel).

Ik zou wel gaan voor de ruimte kleiner te maken,bepaalde deuren sluiten,gordijnen dicht,en idd die radio aan(klassieke muziek zouden dieren ook kalmer van worden)

Ik vind het belangrijker dat de hond weet wat er van hem verwacht wordt.

Dus als jij opstaat en hij ook op staat,jij hem terug begeleid naar zijn plekje.
Leer hem wat er wél van hem verwacht wordt.

 

Je zegt ook dat de hond uren met jou buiten is...dat is denk ik net even..veel te veel en ook nog mee naar ieder bezoek.

Ik begrijp heel goed waarom je dit doet natuurlijk.

Je moet alleen weten dat een hond gemiddeld 16-18 uren echte rust en slaap nodig heeft.

Dus als je alles bij elkaar optelt,dan heeft jouw hond nooit (echt) rust. (moet de hele dag op jou letten,is de 'hele' dag op sleeptouw met jou,vangt zeer veel prikkels op,maar kan ze niet goed verwerken door slaapgebrek)

 

Ja lastig allemaal,maar je zult ergens een keuze moeten maken.Of toch meer thuis blijven,tijdelijk,zodat je de hond meer vertrouwen kan geven in het alleen thuis blijven en het goed aan kan leren.

 

Nu spreek je over weinig geld,maar ik denk dat een goede gedragstherapeut hier wel op zijn plek is,omdat je zelf zo verschrikkelijk vastloopt met álles en je door de buren en je vrouw alleen nog maar meer druk gaat voelen....wat ook niet meehelpt in het kalm begeleiden van de hond.

 

Mocht je voor een GT willen gaan,in welke stad woon je?

M (Gast)

wilco, bedankt

en ja als die niet op ons voeten eind mag slapen maar wel in de mand in de slaap kaner is het de hele nacht piepen en buren voor de deur, hij heeft de eerste 2 maanden wel in de mand geslapen maar daarna stiekem elke nacht bij ons liggen en dat krijgen we er nu niet zomaar meer uit

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

"  ik negeer de hond helemaal..  "

 Negeer hem niet,leer hem wat je wél van hem wilt zien,begeleid hem(al moet je het 100 keer laten zien(op een kalme manier)

M- voor Soraya (Gast)

ik bedoelde met negeren dat als ik weg wil gaan de hond geen aandacht geef of afschijd neem of is dit niet aan te raden uit eigen ervaring

honden page profiel Wilco Wilco

honden foto van Wilco

Misschien helemaal opnieuw beginnen, net zoals je het zou aanpakken met een puppy.

En ondanks dat het dan lang zal duren, heb ik wel gelezen dat er een dikke kans van slagen is.

M-soraya (Gast)

met uren bedoel ik niet echt uren.. Maar ongeveer sochtend half uurtje middag uurtje en avond een uurtje tussendoor thuis spelen en de rest slapen, over vermoeit lijkt hij ook helemaal niet..gaat gewoon lekker na wandeling slapen wat spelen en eten en weer slapen tot de volgende wandeling En als we ergens heen gaan waar die mee mag dan gaat die mee anders moet ik of mij. Vrouw thuis blijven, 

Maar weer zodra ik het huis wil verlaten heb het langst 2 uur op de trap onder aan de woning gezeten blijft hij maar door gaan tegen de deur springen piepen janken blaffen en slopen.. Die gaat dus evht niet slapen en wordheel gestressed

Voor wilco (Gast)

wij hopen natuurlijk ook dat het goed komt en ik ga er voor! 

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Ik denk dat je zeker wat aan een goede hondenschool zou hebben. ( als je geen goede gt kunt betalen)

Jullie hebben écht even begeleiding nodig omdat de situatie bij jullie thuis nu veel te gespannen is ( geworden).

Jullie moeten écht gaan leren wat meer ontspannen met de hond om te gaan thuis en tegelijk de hond onafhankelijker en rustiger te maken thuis.

Dat lukt je niet vanachter een computer. Je moet aan het trainen gaan onder deskundige begeleiding want er spelen een aantal problemen in de aanpak als ik het zo Lees.

Het is niet alleen een hond met verlatingsangst het is ook hoe zijn baasjes er op reageren( ik bedoel dit niet als kritiek hoor! Je di et echt enorm je best)

Daar heb je zeker begeleiding in nodig. Dat lukt niet vanachter een beeldscherm ......

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Uit ervaring weet ik dat opeens weg gaan,of niks zeggen bij mijn hond in ieder geval niet hielp.

 

Wat wel hielp,is langer wandelen,veel snuffelen,bij thuiskomst nog een kwartiertje laten denkwerken,wachten tot ze gaat liggen(mijn eigen ding doen),jas weer aan en aan haar zeggen 'ga je even mooi wachten, ik kom zo weer'.

Het wachten heb ik buiten ook veel geoefend,laten zitten(soms liggen) zeggen 'even wachten' weg lopen en dan roepen.

En de afstand verlengen.

 

Bij mijn hond weet ik dat ze het woord 'wachten' gewoon goed begrijpt.(het stil blijven op een plek)

 

Dus ik kondig aan..wat ik van haar verwacht.

Moet wel zeggen dat ze in haar eerste 2/3 jaar wel moeite heeft gehad met het alleen thuis blijven.

 

Maar ik heb het dan ook in het begin verkeerd gedaan.
Ik deed vroeger eerst wandelen,daarna eten geven en snel de deur uit,omdat ik al aan de late kant raakte.

Ja dan moest ze huilen,want (dat leert de tijd) zij werd druk van eten,dan wilt ze even spelen/gek doen,die opgebouwde spanning kwijt.Ik liet haar juist in onrust achter en daar werd ze niet vrolijk van.

Pas toen ik het anders ging doen(eerst eten zodra we op staan,mezelf klaar maken(alles tranquil,ben minimaal 1,5 uur verder hoor) ,wandelen,denkwerk,hond liggen en dan pas weg gaan) ging het goed.

 

Het  is wel veel tijd inplannen,maar het werkte wel.

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ik heb ook een hond gehad met verlatingsangst, maar gelukkig had ik niet zulke irritante buren.

Bambi was bang voor heel erg veel geluiden en raakte van deze geluiden in pure paniek. Of ik er nou wel bij was of niet ze moest en zou het huis uit. Maar als ik thuis was kon ik haar daarin natuurlijk een beetje sturen. 

Als ze alleen thuis was dan was dat natuurlijk een ander verhaal... als ze dan iets engs had gehoord dan wilde ze dus ontsnappen, door de vensterbank, over kasten de voordeur kapot krabben en haar poten. Tegen de voordeur op springen...

 

Ik heb bij haar de stress er nooit helemaal uit gekregen en haar verlatingsangst is dus ook nooit weg geweest. Soms ging het weer beetje beter en dan hoorde ze weer een eng geluid en dan was ze in pure paniek de woning aan het verbouwen. 

 

Maar ook bij mij was Bambi een zwaar kleef aan. Sliep in de slaapkamer en ging ook overal mee naar toe,verjaardagen, werk, boodschappen. In de auto verblijven vond ze minder eng dus ik deed dat vaker dan thuis, maar ook in de auto hoorde ze ineens een bladblazer en toen had ze geprobeerd door het kiertje van het raam te komen. Al het rubber daar weg, poten verwond en dus bloed overal, hele dakbekleding van de auto eraf getrokken met de bedrading. Ooh wat was ik boos... maar ja zij kon er ook niets aan doen. 

 

Ik heb geen tip voor je, bij Bambi is het nooit over gegaan. Het enige wat ik je kan aanraden is en opvang/oppas te zoeken. Ik was dat zo ontzettend blij mee! Had ik weer een beetje ruimte...

M/ soraya (Gast)

dankzij je bericht besef ik me nu dat ik mijn hond eigenlijk nooit he. Geleerd dat hij moet wachten.. Als ik de deur open doe vliegt hij er door omdag die mee wilt.. Maar mischien moeg ik wel leren afstand ge nemen, dus zit wacht als ik de deur open doe en dan dicht doen en dan weer terug komen en belonen ! En dit langzaam uitbouwen van he ik ga even de deur door wacht je op me dan krijg je zo wat lekkers ipv ga maar in de woonkamer op je plaats

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Het spijt me wel, maar zo kan dit niet, je kan niet van je buren verwachten dat ze dit leuk gaan vinden. Jij koos voor de hond niet je buren, dan lees ik hier irritante buren en blabla, ik kan het mij heel goed voorstellen dat je er spuugzat van wordt als de hond van de buren de hele tijd als een soort luchtalarm afgaat.
Die hebben ook een baan en hun rust nodig lijkt mij

Ik zou eerst naar de buren gaan en wat afspreken, is ook prettig voor hun een eind doel in zicht, als het in twee maand niet verbeterd de hond weg, je krijgt anders dikke bonje vanwege die hond en je relatie en alles gaat er onder lijden.
Zo'n afspraak geeft jezelf ook rust, je hebt dan de tijd om zonder geklaag en gezeur met je hond te werken.

Hier zullen wel weer heel wat mensen zeuren, van beeehhh en baaahhhh maar die zitten er niet naast en die hebben er geen last van, vanaf een zijkant tips geven en zelf lekker slapen zo kan ik ook wel tips geven. Ja ik weet zelf ook hoe het is om een jankerd te hebben, sterker nog heb er 7 maand naar geluiserd en zelfs de achterburen achter mijn achterburen hoorden mijn hond bleren. Zoiets kan niet, mensen moeten werken en mensen moeten rusten en ze krijgen geen rust als er een hysterisch doet en dat de meesten hier denken dat alles om dierenliefde draaid, dierenliefde houd heel snel op zodra het vervelend aan het worden is. Kijk alleen al naar mensen die naast een duivenmelker wonen, die zijn gek op dieren maar die duiven kunnen ze wel schieten, kijk alleen al naar mensen die in de tuin werken en al die poepie's van al die katten van de buren tegenkomen, zegt ook niemand ach beestje moet ook poepen, nee dan worden mensen ook kwaad, nu er een hond jankt moet men ineens begip opbrengen, dit kan echt niet en echt spreek een tijdvlak met je buren af want eens ben je weg en jankt de hond zo dan bellen ze de politie en dan kan je hond nog opgehaald worden ook vanwege alle overlast die het dier geeft.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" dankzij je bericht besef ik me nu dat ik mijn hond eigenlijk nooit he. Geleerd dat hij moet wachten.. Als ik de deur open doe vliegt hij er door omdag die mee wilt.. Maar mischien moeg ik wel leren afstand ge nemen, dus zit wacht als ik de deur open doe en dan dicht doen en dan weer terug komen en belonen ! En dit langzaam uitbouwen van he ik ga even de deur door wacht je op me dan krijg je zo wat lekkers ipv ga maar in de woonkamer op je plaats "

 Je kan een kleedje nemen en een kong. Die vullen met iets lekkers. Geef de kong, ga op de bank zitten. Is de kong op, kleedje weg. Dit herhaal je een paar dagen. Dan geef je het kleedje en de kong en sta je op, loop heen en weer, ga weer zitten. Proberen je hond op het kleedje te laten eten. Dit herhaal je een paar dagen, tot je hond gewoon blijft eten op het kleedje.

Steeds kleedje weg halen.

Dan kleedje, kong geven, loop je naar de deur en terug. Gaat dat goed. Door de deur en gelijk terug.

Zo kan je steeds een stukje verder, terwijl je hond blijft eten op zijn speciale kleedje. 

Dan leert hij, dat je echt terug komt.

Als je even uit zich kan, terwijl hij blijft eten, kan je dat steeds langer doen. 

Neem hier wel de tijd voor.

Als je boodschappen moet doen, misschien mee nemen en in de auto laten. Vaak vinden honden dat ok.

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Vluchten en trekken aan de riem.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^