te dominant naar andere honden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel shirinshirin

honden foto van shirin

beste mensen,

ik heb een vraag, ik vind aiko te dominant naar honden die hij niet kent. Ik zelf probeer geen situaties te creëren waardoor hij agressief gedrag kan tonen. Ik laat Aiko altijd naar een hond gaan als hij dat wil en laat hem altijd ruiken, maar vaak als ik hem roep komt hij wel maar dan trekt het baasje van die andere hond de hond natuurlijk mee en dan begint aiko uit te vallen. Ik zelf heb veel dingen geprobeerd zoals: naast de voet lopen ( gaat goed tot hij een hond ziet) afleiden met snoepjes, heel dominant naar hem zijn ( altijd ik eerst door de deur dan hij en nooit trekken aan de riem en anders niet lang lopen aan de riem (flexieriem). Maar al deze dingen helpen niet.. iedereen verteld me ook om hem te laten castreren alleen ik ben bang dat het geen zin heeft.. want hij heeft dit gedrag aangeleerd en is moeilijk af te leren.

zou iemand wat tips hebben?

 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Hoe oud is hij? Omdat je zegt dat hij het gedrag heeft aangeleerd

honden page profiel shirinshirin

honden foto van shirin

hij is in april 2, maar toen hij rond de 1/1,5 was deed hij dit helemaal niet 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Ik zou castreren overwegen ,eventueel eerst met een chip

 

Zit je met je hond bij een hondenschool? Kunnen zij advies geven?

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Ik denk eerder dat hij bang of onzeker is. Penny valt ook uit omdat ze bang en onzeker is. Dominant is hij niet want zo werken honden niet. Het heeft ook totaal geen zin om hem als een soort wolf te behandelen met bijvoorbeeld als eerste door de deur te gaan.

Ik zou jouw hond in ieder geval niet los laten lopen zolang hij dit doet en ook een beetje van onbekende honden weg houden. Ik zou echt niet blij zijn als een hond dit bij Penny deed. Penny loopt mede door dit gedrag ook niet los.

Misschien kan je een lange lijn van 5 of 10 meter gebruiken? Ik zou dan wel een longeerlijn voor paarden kopen want die zijn veel goedkoper dan hondenlijnen.

Ik kan verder niet heel veel tips geven want de batterij van mijn mobiel is bijna leeg en er zijn hier mensen die meer van dit gedrag weten.

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Wat een prachtige hond is aiko!
Welk ras is het?


Ik ken toevallig iemand die hetzelfde probleem had, die is naar een gt gegaan, en die heeft haar verteld dat de hond nog niet klaar was met snuffelen, de baasjes hadden teveel haast..

Is het niet mogelijk je hond de ene keer wel naar een hond te laten gaan en de andere keer niet?
Kijken of er dan verschil inzit qua gedrag?

En wat bedoel je precies met te dominant?

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

ik vind aiko te dominant naar honden die hij niet kent. Ik zelf probeer geen situaties te creëren waardoor hij agressief gedrag kan tonen. Ik laat Aiko altijd naar een hond gaan als hij dat wil en laat hem altijd ruiken, maar vaak als ik hem roep komt hij wel maar dan trekt het baasje van die andere hond de hond natuurlijk mee en dan begint aiko uit te vallen. 

 Je vindt het gedrag van je hond naar andere honden niet okee, maar je laat 'm wel elke keer naar andere honden toelopen? Waarom doe je dat, als je weet welke gevolgen het kan hebben?

 

Valt je hond alleen uit als de andere hond aan de lijn is (en wordt meegetrokken door z'n eigenaar)? Daar kan de lijn voor iets tussenzitten: honden aan de lijn vertonen ander gedrag dan dat ze zouden doen als ze zich vrij kunnen uiten. Het feit dat de andere hond wordt meegetrokken en dus zijn eigen taal niet meer kan spreken, kan voor jouw hond genoeg trigger zijn om dan uit te vallen.

Laat je hond niet naar andere (aangelijnde) honden toelopen en het probleem is opgelost.

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Je hond gewoon kort bij je houden en probleem opgelost en even niet al te vervelend bedoeld, maar wel eens bedacht dat je hond eens een kan tegenkomen die hem eens stevig aanpakt met alle gevolgen van dien, sta je nergens met een flexiriem.

Hechtingen zijn vrij prijzig, want je bent dan wel het haasje.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Ik ging er overigens vanuit dat de hond los was?

 

Aan de lijn ontmoetingen zou ik niet meer doen, blijkbaar gaat dat niet goed

Hoe gaat het als beide honden los zijn?

honden page profiel shirinshirin

honden foto van shirin

als aiko los is dan gaat alles super en speelt hij ook met andere honden, hij begint echt uit te vallen als de hond word mee getrokken word zelfs als die hond aan de overkant van de straat loopt en ze hebben oogcontact gehad.. 

honden page profiel MartineMartine 1 doggies

honden foto van Martine

Waarom moet hij kennismaken met andere honden aan de lijn?  Ik zou hem gewoon bij me houden als hij aan de lijn is.  

honden page profiel shirinshirin

honden foto van shirin

@martine als ik hem uitlaat kom ik vaak honden tegen in de buurt, en die moet ik vaak passeren en vaak is dat op een smalle stoep..

 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

" @martine als ik hem uitlaat kom ik vaak honden tegen in de buurt, en die moet ik vaak passeren en vaak is dat op een smalle stoep..
  "

 Dat is lastig.. kun je de straat oversteken?

Neem extra lekkere snoepjes mee, vraag de aandacht aan hem en belonen en kletsen tegen hem zodat hij de hond negeert

honden page profiel shirinshirin

honden foto van shirin

"  Dat is lastig.. kun je de straat oversteken?
Neem extra lekkere snoepjes mee, vraag de aandacht aan hem en belonen en kletsen tegen hem zodat hij de hond negeert "

 zat dit proberen met extra geurend snoep..  

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

" @martine als ik hem uitlaat kom ik vaak honden tegen in de buurt, en die moet ik vaak passeren en vaak is dat op een smalle stoep..
  "

 En gewoon doorstappen?  Niet wachten en de tegenligger kruisen met je hond aan de andere kant zodat hij niet onmiddellijk bij die ander kan.

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Ik weet niet of je dit al weet maar als een andere hond aan de lijn zit hoort jouw hond er niet naar toe te gaan, ook niet als die van jouw los loopt. Dit kan heel irritant zijn en ik vind het echt heel vervelend als mensen hun loslopende hond op Penny af laten gaan. Als niemand dat deed waren eigenlijk al haar gedragsproblemen opgelost.

En het komt op mij een beetje over alsof jij vind dat andere mensen zijn gedrag veroorzaken omdat zij even door willen lopen. Over het algemeen vind ik dat honden veel de tijd moeten krijgen met wandelen. Maar als ik merk dat Penny eigenlijk niet begroet wilt worden maar het uit angst toelaat, dan neem ik haar ook mee. Soms begint ze ook te grommen en dan luisteren honden daar niet naar, dan neem ik haar ook mee om uitballen te voorkomen. Misschien hebben die andere mensen wel een goede reden om hun hond mee te nemen

En als extra lekkere snoepjes kan je geitenkaas proberen. Penny vind dat heerlijk en het is ook niet zo heel slecht (had ik gelezen). Of gedroogde pensstaafjes in stukjes knippen met een snoeischaar?

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

Ik zou het niet heel leuk vinden om je tegen te komen eerlijk gezegd.

 

Ik ben met mijn hond erg hard aan het trainen dat hij andere honden leert negeren en alleen in rust en met toestemming naar een andere hond mag. Dat kost mij ontzettend veel tijd, geduld en doorzettingsvermogen, geen probleem..

 

Maar kom ik mensen zoals jij tegen die denken, 'mijn hond mag naar elke (aangelijnde) hond die hij wilt om even te snuffelen ben ik terug bij af.. Dan wil ik vervolgens mijn hond meenemen, valt jouw hond ook nog eens uit naar de mijne? 

 

Nee dat klopt niet, leer je hond andere honden negeren, zeker aan de lijn. 

Het gedrag van een hond aan de lijn is, meestal, erg anders dan wanneer diezelfde hond los zou lopen..

 

 

Je geeft aan dat je soms andere honden moet passeren over een smalle stoep, wat ligt er naast die stoep? Alleen straat of ook een groenstrook bijv? 

Ik zou hier zoveel mogelijk ruimte creëren, zowel voor je eigen hond als voor de tegenligger. Mocht die ruimte aan dezelfde kant niet te creëren zijn, steek dan over. 

 

Los kan hij natuurlijk wel heerlijk met andere honden spelen.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" @martine als ik hem uitlaat kom ik vaak honden tegen in de buurt, en die moet ik vaak passeren en vaak is dat op een smalle stoep..
  "

 Dan ga je een stukje op de weg, of een grasstrook lopen of in een inham staan, een steegje in en desnoods oversteken of wat dan ook. Ik ga echt niet rakelings met mijn reu langs een andere hond lopen, dat is vragen om problemen. Ga de confrontatie uit de weg.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

"  Dan ga je een stukje op de weg, of een grasstrook lopen of in een inham staan, een steegje in en desnoods oversteken of wat dan ook. Ik ga echt niet rakelings met mijn reu langs een andere hond lopen, dat is vragen om problemen. Ga de confrontatie uit de weg. "

 Idd, ik sta ook wel eens serieus in de bosjes om een 'flexilijn zonder rem hond' te ontwijken.

 

Verder goed vooruit kijken, dan kan je vaak al een makkelijkere keuze maken om niet in een vervelende situatie te komen. 

 

Snoepjes strooien in het gras om af te leiden als je toch in zo'n situatie komt, zodat hij lekker met zn neus in het gras zit ipv bij de andere hond. 

 

Verder sluit ik me ook aan bij de rest. Geen contact met onbekende honden aan de lijn.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Jonge honden vinden nog alles en iedereen leuk (tenzij ze een slechte ervaring hebben, aangevallen te zijn) maar na mate ze ouder worden, worden ze selectiever.

De eigen sociale groep is belangrijk, maar alles daar buiten niet.

De eigen sociale groep zijn alle bekende mensen, vooral familie, honden die ze goed kennen en een band mee hebben.

 

Vreemde honden zijn ook onvoorspelbaar, je hebt geen idee hoe die reageren. Dan zorgt voor een onzekere situatie.

Vaak zie je een hond gaan snuffelen bij het zien op afstand van een vreemde hond.

 

Je laat je hond snuffelen, dat brengt spanning mee en het kan dat als de baas de andere hond mee neemt, dat het uitvallen als reactie op de spanning is.

Ik zou dus aan de lijn niet laten snuffelen. Loop met aandacht voor jou langs de vreemde hond. Loop weg, draai om, steek over, maar zorg voor voldoende ruimte.

Als je dit altijd zo doet, wordt het naderen van vreemde honden voorspelbaar, want je hond zal leren, dat je gewoon geen contact maakt.

 

Het gedrag van je hond heeft niets met dominantie te maken, eerder met de onzekere situatie die het naderen van een onbekende hond nu eenmaal met zich mee brengt.

Ook is het de leeftijd, je hond is zogoed als volwassen en heeft zijn voorkeuren, niet alles is meer even leuk.

 

Als eerste de deur uit gaan, is niets meer dan een afspraak tussen jou en je hond, heeft niets met dominantie te maken.

 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" beste mensen,
ik heb een vraag, ik vind aiko te dominant naar honden die hij niet kent. Ik zelf probeer geen situaties te creëren waardoor hij agressief gedrag kan tonen. Ik laat Aiko altijd naar een hond gaan als hij dat wil en laat hem altijd ruiken, maar vaak als ik hem roep komt hij wel maar dan trekt het baasje van die andere hond de hond natuurlijk mee en dan begint aiko uit te vallen. Ik zelf heb veel dingen geprobeerd zoals: naast de voet lopen ( gaat goed tot hij een hond ziet) afleiden met snoepjes, heel dominant naar hem zijn ( altijd ik eerst door de deur dan hij en nooit trekken aan de riem en anders niet lang lopen aan de riem (flexieriem). Maar al deze dingen helpen niet.. iedereen verteld me ook om hem te laten castreren alleen ik ben bang dat het geen zin heeft.. want hij heeft dit gedrag aangeleerd en is moeilijk af te leren.
zou iemand wat tips hebben?
  "

 Je creëert eigenlijk wel zelf die situatie,door hem naar iets toe te laten gaan,in een situatie te laten komen die hij niet goed aan kan.

Het lijkt alsof hij naar andere honden toe wilt en dat wilt hij misschien zelfs ook echt,maar als hij dan voor een hond staat begint hij ineens om meer ruimte te vragen door uit te vallen en duidelijk stress signalen te vertonen.

 

Doet hij dit zowel als hij los loopt en aan de lijn loopt?

 

Aan de lijn kennis laten maken is vaak geen goed plan,niemand kan zijn goede hondentaal uitspreken,lijnen trekken op een gegeven moment toch strak en 1 van de honden uitvallen.

 

 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" @martine als ik hem uitlaat kom ik vaak honden tegen in de buurt, en die moet ik vaak passeren en vaak is dat op een smalle stoep..
  "

 Het is niet verboden om van de stoep af te lopen,over te steken,tussen auto's te gaan staan en je hond af te leiden.

 

Ik kies er voor om standaard van een smalle stoep af te lopen als er een andere hond aan komt of ineens achter ons gaat lopen.Honden hebben ruimte nodig,zeker aan de lijn.

Volgende forumvraag: agressie naar andere honden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^