overlast!!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

marina (Gast)

Hallo Baasje en dus honden in nood!! Ik marina heb twee bassets van bijna acht en een kruising chiwawa pinser van twee Ik heb ze na scheiding meegenomen omdat mijn ex man veel uren maakt. werk zelf in ploegendiensten en de honden veroorzaken erg veel overlast iemand idee of suggesties?  Baasje in nood en de honden xx

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Als ze overlast geven omdat ze te veel/lang alleen zijn dan kan je tijdens de momenten dat ze de meeste overlast veroorzaken een oppas nemen, bv met een hus (honden uitlaat service) mee. Of iemand die ze extra uitlaat, met ze gaat wandelen of even bij ze zit.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Overlast in welke vorm?

Iets meer informatie? 

honden page profiel Ursula <3 VascoUrsula <3 Vasco

honden foto van Ursula <3 Vasco

Ik neem aan dat je met overlast veroorzaken blaffen bedoelt als je er niet bij bent? Of slopen ze ook dingen?

 

Wat hierboven al gezegd is een oppas of uitlaatservice zoeken. Misschien kun je ze iets te doen geven zoals een Kong op het moment dat je weg bent, hebben ze even iets te doen.

 

En zijn ze gewend om alleen te zijn of is dit pas sinds de scheiding. Dan zou het alleen zijn misschien opgebouwd moeten worden.

marina (Gast)

De overlast is loeien en vinden de buren niet fijn.

wat  begrijpelijk is en heb al homeopatise druppels geprobeerd maar helpt niet nu blaf banden maar kan dat niet goed controleren.

Omdat ze loeien als ik er niet ben.

oppas voor me nachtdiensten heb ik al maar niet voor me andere diensten ????

honden page profiel ElianeEliane

In Noorwegen hebben ze projecten opgestart met de plaatselijke woonzorgcentrum voor oudere mensen. 

Daar een oproep gedaan voor wie nog goed te been was om thuis op de hond te komen passen.

Misschien een idee? Voor als je niet verder geraakt bij familie of vrienden.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Een blafband is zeker weten geen oplossing..tenzij je honden ten onder wilt zien gaan..?
http://hondenlot.nl/artikelen/schokkendewaarheid.html

 

Je zegt ik heb ze mee genomen,nieuwe woning?

Dan is de kans héél groot dat ze erg moeten wennen aan al het nieuwe.En dat zou ik aan mijn buren zeggen,dat ze geduld mogen hebben en dat je er mee aan de slag gaat,en of ze je een half jaar de tijd willen geven,dat je al een oppas hebt voor de nachten en dat je zoveel mogelijk bezig bent met oplossingen zoeken.

 

Ik weet niet of je een beetje ruim zit met geld,dan zou je ook een dagopvang kunnen regelen,om de tijd te overbruggen van het alleen thuis leren zijn weer aan te wennen.

 

Zoek ook een goede professionele gedragstherapeut/gedragsdeskundige.

 

Nog een artikel over verlatingsangst:
http://hondenlot.nl/gedragstherapie/verlatingsangst.html

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Zaten ze eerder niet alleen dan?

 

Verder in ieder geval begrip kweken bij de buren. 

Opbouwen met alleen zijn.

Honden oppas zoeken? 

 

 

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Blafband werkt niet met meerdere honden (sowieso geen blafband, ook niet bij 1 hond !!!!, is niet de oplossing)

Misschien zijn ze van slag door de verhuizing (geen idee wanneer je alleen met ze bent gaan wonen). Zaten ze hiervoor nooit alleen? Snachts slapen de honden toch, zou dan denken dat ze dan wel alleen zouden kunnen zijn.

Je zou het alleen zijn weer op moeten bouwen, maar daar heb je als je werkt hulp bij nodig. Kan je niet met de buren wat afspreken, misschien zit er wel een hondenliefhebber bij die ze overdag wil uitlaten. of een buurmeisje of buurjongen (die gek is op honden) die wel een zakcentje wil bij verdienen.

 

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Deden ze dit ook al toen je nog samen met jen partner was en jullie lieten ze alleen thuis?

 

Honden voelen alles aan, zo ook veranderingen en emoties die wij mensen maar ook hun doormaken.. Het is een erg stressvolle periode geweest en dus zal het vertrouwen bij je honden weer opgebouwd moeten worden, in dit geval is dat ook het alleen thuis laten opnieuw opbouwen. Als je de mogelijkheid hebt is het dus zeker goed om ook voor overdag een oppas te hebben. Je zou een advertentie kunnen plaatsen op diverse plekken waar je vraagt naar een vaste oppas, eentje die bij je thuis kan komen of iemand waar je de honden kunt brengen. En daarnaast is het dus goed om als je thuis bent je honden rustig opbouwend te leren even alleen te zijn. Hoe je dit het beste kunt doen daarover is zeker veel te vinden en lezen online en hier op Hondenpage.

 

Een blafband zou ik snel deponeren in de prullenmand, dit maakt onzekerheden bij je honden en eventuele ergere problemen alleen maar groter.

Volgende forumvraag: Verf
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^