Jaloerse,dominante Engelse cocker

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel cambrecambre

Hallo,wij hebben al 7 jaar een Engelse cocker max die buitenhuis heel goed luisterde maar binnen in huis dominant gedrag vertoond. Het is wsch onze eigen schuld , hij is hier verwend maar nu is er een kleinkindje en zijn we er bang voor. Max springt bijna in de maxi-cosi , blaft , springt op , plast en is heel onrustig! Mijn vraag:hoe lossen we dit op? Grtjs

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Wat ik lees aan gedrag van de hond heb je een hond die druk en nerveus wordt van al het 'nieuws' in huis.
Blijf zelf echt rustig en betrek de hond erbij.Niet boos worden,maar alternatieve bieden zodat je de hond kalmeert en ook al het nieuwe in huis weer tot iets positiefs brengt.

Laat de hond denkwerkjes doen,om voor nu kalmer te worden,als je ziet dat hij te druk en nerveus wordt.

 

En zo snel mogelijk een goede GT zoeken,want zo via het internet blijft het toch heel moeilijk om goed in te schatten wat jullie zelf doen om dit gedrag te verergeren en hoe de hond precies tot deze 'drukte' komt.

 

Goede GT's:

http://www.hondenlezingen.nl/341055437

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Wat doen jullie anders als het kleinkind er is?

 

Geef je je hond nog wel voldoende aandacht dan? Ga, wanneer je weet dat je kleinkind komt, van te voren flink wandelen en samen een hersenwerkje doen. Je hond is dan in ieder geval lekker buiten geweest en heeft de hersens flink laten werken. Doorgaans zorgt dat voor een rustige hond in huis. Je kan het altijd proberen.

 

Bang worden voor je eigen hond is nooit prettig. Je zou eventueel ook nog een goede honden gedragstherapeut of iets kunnen aanspreken. Misschien kan die eens mee kijken en heeft tips voor jullie.

honden page profiel ElianeEliane

Max springt bijna in de maxi-cosi , blaft , springt op , plast en is heel onrustig!

Kun je dit een beetje meer toelichten?

Aangezien jullie van een maxi-cosi spreken, gaat het nog om een baby veronderstel ik. En wat doen jullie vlak voor dat Max zo begint te springen e.d.? En wat doen jullie als hij dit doet?

 

Hoe hebben jullie Max en de baby laten kennis maken?

honden page profiel cambrecambre

Eliane,Ruby en Soraya: bedankt voor jullie antwoord. De kleine Felix is nu 3 weken oud en kwam vandaag voor de eerste keer met zijn mama en papa op bezoek. Er was met max eerst goed gewandeld en hij lag rustig te slapen toen ze toekwamen maar was direct klaarwakker eens ze binnen waren. We hebben geprobeerd om max eerst eens te laten snuffelen maar er was geen houden aan: springen , blaffen ,plassen,grommen en tanden laten zien . Toen hebben we hem dan maar zijn leiband aan gedaan en het zo nog eens geprobeerd maar nee hoor. Toen werd het nog erger, ik ben ten einde raad. Het is de bedoeling dat ik binnen een paar weken( als mama terug moet werken) 2 dagen in de week babysit op onze kleine Felix maar zo gaat dit toch echt niet????????????

honden page profiel aya-ayaaya-aya

honden foto van aya-aya

" Het is de bedoeling dat ik binnen een paar weken( als mama terug moet werken) 2 dagen in de week babysit op onze kleine Felix maar zo gaat dit toch echt niet???????????? "

 het gaat slecht over 2 dagen in de week - zolang je het gedrag (nog) niet kan veranderen kan je alvast het volgende doen - (dat is wat wij deden) 

bouw een stevige hek of deur (zoals een kinderpoortje) waardoor je de hond kan afzonderen van de living (voor kind) en hond heeft dan misschien keuken en eetkamer. Ik hoop dat je man misschien ook thuis is? wel mijn man (of ik) zouden dan overdag gewoon heel veel buiten werken/klussen en de hond mee pakken natuurlijk, als het regende in de serres of bijhuis of garage werken. 

 

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Hoe ik het doe of deed. Ik pas ook op. 3 kleinkinderen in 7 jaar tijd. Nu nog op 1 van 2 jaar. Bij ons kan dit, de kamer en keuken is 1. Er staat een kast als afscheiding met open stuk naar de keuken. Dat open stuk schuiven we er een schot voor.          

 

Als de kinderen over de vloer gingen lopen en ik.moet bv naar de wc honden in de keuken schot ervoor.           

 

De maxicosie hoeft niet op de grond op de keukentafel bv zetten met de baby erin. Dan heb je een box ofzo waar de hond niet heel dichtbij mag denk ik. Bij ons kon dat wel met de kleinkinderen ging het hier goed.Wij zetten ook de maxicosie op de keukentafel.                           

 

Of geef een speeltje wat de hond alleen mag hebben als de baby in de kamer is. En ja een cocker spaniel blijft nieuwsgierig wij hebben er ook 1. Het is voor de hond ook wennen . Hoop dat het gedoe minder wordt als het babytje meer bij je in huis komt. En snuffelen hoeft niet per se doe dat als je ziet dat de hond er aan toe is en zolang geen baby op de grond.

 

 

 

 

 

 

 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Eliane,Ruby en Soraya: bedankt voor jullie antwoord. De kleine Felix is nu 3 weken oud en kwam vandaag voor de eerste keer met zijn mama en papa op bezoek. Er was met max eerst goed gewandeld en hij lag rustig te slapen toen ze toekwamen maar was direct klaarwakker eens ze binnen waren. We hebben geprobeerd om max eerst eens te laten snuffelen maar er was geen houden aan: springen , blaffen ,plassen,grommen en tanden laten zien . Toen hebben we hem dan maar zijn leiband aan gedaan en het zo nog eens geprobeerd maar nee hoor. Toen werd het nog erger, ik ben ten einde raad. Het is de bedoeling dat ik binnen een paar weken( als mama terug moet werken) 2 dagen in de week babysit op onze kleine Felix maar zo gaat dit toch echt niet???????????? "

 Dat lijkt mij idd iets te heftig om hem er dan nog bij te laten.Grommen en tanden laten zien is vragen om meer rust en ruimte.
Hij vindt het blijkbaar erg/te spannend en eng,ziet er wellicht een indringer in.

 

Misschien een optie om te proberen is samen binnen komen.Zodra jij weet dat Felix er aan komt,naar buiten gaan met de hond en samen naar binnen lopen.

Dat is ook wat beter is als je bijv 2 nieuwe honden aan elkaar wilt laten 'wennen', eerst buiten op neutraal terrein en dan samen naar binnen.

 

Verder wat anderen zeggen de hond en het kindje dan goed gescheiden houden,kindje in de box,dan kan de hond door de kamer,moet de baby eten,dan de hond in een andere kamer of goed begrenzen met een babyhekje,maar hij moet er absoluut niet overheen kunnen springen.

 

Alsnog zou ik ook echt even een goede GT om raadt vragen.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Dit is voor jouw hond een hele heftige verandering waarbij je je hond mag leren begeleiden.

 

Op het moment dat jullie hem aan de lijn hebben gedaan en hij zo te keer ging, wat hebben jullie toen gedaan?

 

En je schrijft dat hij verwend is en binnenshuis dominant gedrag vertoond. Wat bedoel je met verwend? En wat bedoel je met dominant gedrag? Was dit eerder ook al zo? Of pas toen de baby er bij kwam?

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca


 
En je schrijft dat hij verwend is en binnenshuis dominant gedrag vertoond. Wat bedoel je met verwend? En wat bedoel je met dominant gedrag? Was dit eerder ook al zo? Of pas toen de baby er bij kwam? "

 Daar ben ik ook benieuwd naar, verwend, dominant?

Volgende forumvraag: bijtende hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^