Gejoel en gedoe met duitse herder pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Pas ook echt op met het gebruik van de bench. Je pup is nu nog klein en niet zo sterk. Maar als de bench geen fijne plek voor je hond dan zal hij zich altijd verzetten in de bench en bij alleen zijn kan hij dan heel naar vast komen te zitten! Met de kop tussen de bench en het deurtje gebeurd heel vaak en dan krijgen ze zelf de kop er niet meer tussen weg. Of met de poten klem. Wat hele nare gevolgen kan hebben. Houdt hier aub ook rekening mee! Als je de eerste nachten erbij blijft slapen dan merk je dit snel genoeg.  Als je pup echt niet kan wennen in een bench zorg dan voor een puppieproof  deel van het huis, een gang, een keuken of een aparte slaapkamer. Of gebruik een puppie-ren.

 

 

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti

honden foto van Dutch Auti

Het is in elk geval positief dat ze nog niet in de bench heeft geplast en gepoept. Er zijn er genoeg die dat wel doen.

Mijn reactie kwam niet omdat je hard overkwam maar wel omdat ik de indruk kreeg dat jullie geen idee hadden waaraan jullie waren begonnen.

 

Een pup is heel veel investeren, hard werken en soms best frustrerend ook. Maar ook heel leuk. En alle energie die er nu ingestoken word om alles goed te begeleiden krijg je straks dubbel en dwars terug. 

honden page profiel SamanthaSamantha

honden foto van Samantha

" Jeetje... ik wil ECHT niet de indruk wekken dat we wonderen van haar verwachten en geen tijd en liefde erin willen steken, want dat willen we zeker!
Ik vraag me alleen af hoe lang het nodig is om op de bank te blijven slapen voor haar. We zijn er bang voor dat als we dat blijven doen, ze ook dat van ons gaat blijven verwachten, en zo er nooit aan went. 
 
  "

 Wij hebben 7/12 onze sheltiepup opgehaald en waar onze vorige shelties de bench geen probleem vonden heeft Benji er een hekel aan. De eerste nacht 'heerlijk' op de bank geslapen met pup. Vanaf de 2e nacht in een mand naast mijn bed en tot mijn grote verbazing was hij met een goede week 's nachts zindelijk. Tegen een uur of 6 in de ochtend gluurt er nu een koppie over de bedrand en dan weet ik dat het tijd is voor een plasje en/of een poepje. Daarna duiken we nog een uurtje onder de wol.

Wat ik er eigenlijk mee wil zeggen is laat het los en maak er geen strijd van. Ik denk dat jullie anders alleen maar geërgerd raken en dat onbewust en onbedoeld overbrengen op de kleine. Neem die pup lekker mee naar boven of volg de tip van Doortje&Tibbe als jullie de bench prefereren. Misschien is het ook een idee om een shirt van je vriend wat hij gedragen heeft in de bench te leggen zodat er een vertrouwd geurtje aan zit.

 

honden page profiel Muna's MamaMuna's Mama

honden foto van Muna's Mama

we zijn inderdaad bezig geweest met aan de bench wennen overdag. het ding staat open, speeltjes liggen erin, en een trui van mijn vriend, wat ze ook al prettig vind! Overdag gaat ze van zichzelf erin, en heb je geen kind aan dr. Vanavond kroop ze ook zelf erin, maar om te voorkomen dat ze snachts de boel gaat kapot bijten (de keuken is ook open..) doen we het deurtje achter haar dicht. Eerste minuut geen probleem. Daarna: een uur lang non stop piepen. 

Als je erbij bent stopt ze, tenzij je even medelijdig haar kant op kijkt, dan begint ze weer. Inderdaad bang om alleen gelaten te worden denk ik... 

Weglopen is geen aanpak, maar erbij blijven vinden we ook twijfelachtig omdat ze dan verwacht dat je er altijd bij bent, en dan nog blijft piepen. 

Nogmaals: WE VERWACHTTEN NIET ANDERS!!!  Helaas waren onze verwachtingen ietwat bevooroordeeld door een eerdere hond (die van mn schoonouders) die wel na 1 nacht al wende. Met die hebben we dan ongelofelijk geluk gehad.

We zoeken gewoon naar tips om het voor alle drie: vriend, Muna en ik, makkelijker te maken :) 

 

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti

honden foto van Dutch Auti

Voor nu kun je gerust er bij blijven ze moet nog zo aan alles wennen. 

Als ze wat meer gewend is vertrouwder raakt met jullie en de omgeving kun je stap voor stap wat afstand gaan nemen. 

Als je dan apart slaapt en ze vind het toch moeilijk kun je een omgekeerde babyfoonfunctie gebruiken zodat ze jullie/ je vriend zijn ademhaling hoort. Weten/hiren dat jullie er zijn kan al verschil maken.

Voor nu heeft ze steun en vertrouwen en veiligheid nodig.

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

De keuken is open schrijf je, en de gang?

Echt makkelijker kan je t niet maken als je de hond niet in je slaapkamer wilt omdat je bang bent dat ze hieraan went.


Zodra ze aan jullie gewend is zal zij prima accepteren dat haar slaapplek beneden is, echt!


Wat een leuke pup trouwens!

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik ben blij dat je je iets milder uitdrukt dan in t begin.

Ik kan je alleen maar aanraden hier veel te lezen en vragen.

 

Zet het leven voorlopig in t teken van je pup en dat is echt investeren. Maar dat zal op lange termijn zn vruchten afwerpen. 

 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

En ja, het is een schatje om te zien! 

honden page profiel Muna's MamaMuna's Mama

honden foto van Muna's Mama

Nou, vannacht nog op de bank slapen dan! :)

We zitten al plannen te maken om de keuken van de woonkamer af te schermen, of desnoods hebben we nog een bijkeuken, mits ze zich niet rot schrikt telkens van het tikken en piepen van de CV ketel aldaar.... 

Punt blijft toch of ze dan nog joelt snachts, al kan ze vrij in (bij) keuken rondzwerven...? tijd zal het leren denk ik..... 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ligt eraan waarom ze joelt?

Als ze bv moet plassen of poepen of ze mist de nabijheid van jullie. 

Ik ben benieuwd wat er gebeurt als je erbij gaat liggen. 

 

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti

honden foto van Dutch Auti

" Nou, vannacht nog op de bank slapen dan! :-)
We zitten al plannen te maken om de keuken van de woonkamer af te schermen, of desnoods hebben we nog een bijkeuken, mits ze zich niet rot schrikt telkens van het tikken en piepen van de CV ketel aldaar.... 
Punt blijft toch of ze dan nog joelt snachts, al kan ze vrij in (bij) keuken rondzwerven...? tijd zal het leren denk ik.....  "

 Meer vrijheid kan wel degelijk verschil maken. En de cv ketel geluiden kan ze wel aan wennen. Kunt ook zachtjes een radio aan zetten. 

 

Test overdag eens of er muziek is waar ze duidelijk op reageert.

Sadi vlucht bij hardere rocknummers e.d. Bij harmonica, pamfluit, en acoustische gitaar bijvoorbeeld komt ze kijken. Blijft er bij en gaat weer weg als t nr is afgelopen. Er zijn ook honden die pisitief reageren op clasieke muziek dat zachtjes aan staat.

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Heb ook even meegelezen.....

Het zou goed kunnen zijn dat jullie nog teveel verwachten van dit jonge pupje......

Ze vind het blijkbaar nog te moeilijk, alleen zijn. S nachts zeker nog....is ook niet zo gek.

Ik denk dat je niet te bang moet zijn om haar teveel te wennen aan het naast haar slapen. Ze heeft nu nog gezelschap nodig, is nét bij moeders en nestgenootjes weg.

Het is eerder uitzondering dan regel dat dit in 1 nacht voor elkaar is. Mijn hond heeft als pup ruim 2 weken in n doos naast bed gestaan; geen probleem gehad. Ze plaste er ook niet in.

Daarna rustig in de gang gezet s nachts, deur naar slaapkamer nog open. Ook zeker 2 weken.

Enzovoort.

En sommige honden hebben nog meer tijd nodig.

En overdag: Tsja, een pup van 11 weken of zo dan al 4- 5 uur alleen laten overdag......het lijkt me toch te lang nog. Want dan moet ze al die tijd in de bench?

Dat houd ze niet droog......En ze verveelt zich een deuk.

Met alle gevolgen van dien, ze zal op onderzoek proberen uit te gaan en de problemen kunnen komen( pootje knel tussen tralies oid)

Is er geen oppas te regelen voor een tijdje?

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

Fijn dat je je wat zachter uitdrukt nu :)

Het is echt een schatje om te zien en jullie komen er wel!

 

Aan geluiden wennen ze goed. Hier een tikkende klok die slaat om het half uur. Eerst keek hij daar wel flink van op (zeker om 12 uur :p)

Maar nu reageert hij daar helemaal niet meer op. 

 

En dat joelen gaat echt minder worden :) 

honden page profiel Muna's MamaMuna's Mama

honden foto van Muna's Mama

Oh met muziek zijn we al bezig :) zachtjes de radio aan ook! Ze blijkt een voorliefde te hebben voor klassiek met piano.  Vooral Chopin :p .

Aan plassen of poepen ligt het niet. We laten haar voor we haar in de bench zetten uit, stoeien en knuffelen met haar zodat ze goed moe is. Het is echt het feit dat ze in die bench zit en wij erbij weg lopen.... alleen maar naar de keuken.  (dus wel uit haar zicht) maar ze hoort ons nog wel,  en toen we zachtjes aan weg liepen leek ze al te slapen. 

honden page profiel Muna's MamaMuna's Mama

honden foto van Muna's Mama

Maar echt al enorm bedankt voor alle tips! Sorry voor de misschien wat botte indruk eerst. . Was echt niet de bedoeling!  Maar na 0 slaap de nacht ervoor word men nou eenmaal.... kribbig. Maar laat de tips maar komen!  Elk idee is er een. :) 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Luca sliep als pup in een doos naast en later in ons bed.Nu kiest ze zelf. Meestal op bed, of in de mand. Soms beneden voor de voordeur. Het maakt haar niet uit.

Als ze eenmaal vertouwd zijn maakt het ze meestal niet uit waar ze slapen.

Ze voelen zich vertrouwd in huis en weten dat de baas er is, en altijd terug komt.

Daarom zo belangrijk alles goed op te bouwen.

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti

honden foto van Dutch Auti

" Oh met muziek zijn we al bezig :-) zachtjes de radio aan ook! Ze blijkt een voorliefde te hebben voor klassiek met piano.  Vooral Chopin :p .
Aan plassen of poepen ligt het niet. We laten haar voor we haar in de bench zetten uit, stoeien en knuffelen met haar zodat ze goed moe is. Het is echt het feit dat ze in die bench zit en wij erbij weg lopen.... alleen maar naar de keuken.  (dus wel uit haar zicht) maar ze hoort ons nog wel,  en toen we zachtjes aan weg liepen leek ze al te slapen.  "

 leuk te horen dat jullie qua muziek al een voorkeur bij haar hebben gevonden. Maak daar gebruik van. Zeker als ze er rustiger/kalmer van word.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" we zijn inderdaad bezig geweest met aan de bench wennen overdag. het ding staat open, speeltjes liggen erin, en een trui van mijn vriend, wat ze ook al prettig vind! Overdag gaat ze van zichzelf erin, en heb je geen kind aan dr. Vanavond kroop ze ook zelf erin, maar om te voorkomen dat ze snachts de boel gaat kapot bijten (de keuken is ook open..) doen we het deurtje achter haar dicht. Eerste minuut geen probleem. Daarna: een uur lang non stop piepen. 
Als je erbij bent stopt ze, tenzij je even medelijdig haar kant op kijkt, dan begint ze weer. Inderdaad bang om alleen gelaten te worden denk ik... 
Weglopen is geen aanpak, maar erbij blijven vinden we ook twijfelachtig omdat ze dan verwacht dat je er altijd bij bent, en dan nog blijft piepen. 
Nogmaals: WE VERWACHTTEN NIET ANDERS!!!  Helaas waren onze verwachtingen ietwat bevooroordeeld door een eerdere hond (die van mn schoonouders) die wel na 1 nacht al wende. Met die hebben we dan ongelofelijk geluk gehad.
We zoeken gewoon naar tips om het voor alle drie: vriend, Muna en ik, makkelijker te maken :-) 
  "

 Ga auj niet voorbij aan het feit dat ze nét uit een warm nest komt,ze leeft pas 8 weken en ze ként niet anders dan dat ze een veilig en warm nest is gewend.Ze is echt een baby,laat haar niet aan haar lot over om een uur lang te laten piepen/huilen.

Ze voelt zich idd alleen,snapt er niks van,dit voelt voor haar niet goed,ze heeft nog echt de warmte nodig van iemand.

 

Ik begrijp ook echt niet goed dat je het kan...een pup alleen laten in een hokje,alleen,en nu lekker zelfstandig slapen.

 

Gelukkig kom je hier hulp vragen Ik hoop echt dat jullie er iets mee doen en willen begrijpen dat dit niet snel kan,of dat je er op deze manier makkelijk mee weg gaat komen...hoe meer zij paniekt in de bench ,hoe moeilijker zij het gaat krijgen om straks ook maar 1 minuutje alleen thuis te blijven.Je moet voor deze dingen de tijd nemen,haar vertrouwen laten krijgen in haar nieuwe omgeving,zich thuis voelen.

Zodra zij zich veilig en gewenst voelt komt het echt wel goed.

Maar houdt ook in je achterhoofd dat een pup en jonge hond 'naar je hand zetten' met beleid en geduld moet en dat daar de eerste 2 jaar met vallen en opstaan zoet mee bent.

Ik zeg dit alvast,zodat je je niet elke keer opnieuw druk hoeft te maken over of het nog wel goed komt.Het komt goed,mits je er tijd,liefde en geduld in steekt...oh ja en dingen goed inplant ...zoals minimaal 3 weken vrij nemen als je een pup neemt i.p.v 1 week.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik gebruikte een mand, met daar omheen van die goedkope konijnen rennetjes van de Welkoop, ongeveer 60cm hoog.
Ik had een tikkende klok in de woonkamer. De geur van het nest werkt ook kalmerend en DAP voor in het stopcontact kan ook helpen.

Het heeft bij ons vrij lang geduurd voordat ze echt gewend was en ze een grotere stuk van de woonkamer aan kon. Ik denk dat wij alleen al 2 maanden lang 's nachts op onze wekker eruit gingen voor een blokje om..

Ik zou toch echt langer vrij regelen en/of een oppas die bij jouw vriend thuis is als jullie weg zijn.

De eerste week was bij ons alleen indoor wennen, geen visite.
De week erop gingen we naar buiten en kon ze wennen aan alles wat daar te zien was. Dit duurde vrij lang. Echt weken.
Ondertussen bleven we de nachten oefenen en was ze overdag nooit alleen thuis. Toen ze 100% gewend was, zijn we 1 seconde buiten gaan staan en zo hebben wij het alleen zijn heel bewust opgebouwd.

Ik moet eerlijk zeggen dat het alleen zijn overdag heel lang een drama is geweest door een fout van een da, waardoor ze verlatingsangst opgelopen heeft.

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Het komt goed, bij de ene duurt het wat langer dan bij de ander.

En de ene persoon kan wat makkelijker zonder nachtrust dan de ander.

Ik kan er ook heel slecht tegen als ik er 's nachts uit moet is het nu voor een hond/pup of is het voor m'n kinderen.

 

Mijn aussie was ook een jankerd en na 2 nachten op de bank slapen had ik dat wel gezien, ik heb alle tips die ik kon vinden toegepast.

-iets wat mijn geur had in de bench

-een knuffelbeer, let wel op alle harde dingen zoals ogen/neus enz verwijderen

-een warme kruik daar draaide ik mijn t shirt extra omheen

-een tikkende wekker

-en een kleed over de bench zodat het een lekker warm holletje werd.

-naar bed gaan was wat brokjes in de bench en een kong en heb hem niet meer gehoord!

 

Daarnaast ga zeker overdag goed trainen met bench training maak dat ding echt speciaal.

Geef al het eten enkel in de bench en slaaptijd even met een lekker kluifje in de bench leggen.

 

Daarnaast zou ik kijken of het lukt om iets te regelen met langer vrij of dat er iemand in huis is.

Ook hier weer voor de ene pup is een week genoeg en kan hij even alleen zijn terwijl de andere pup daar langer over doet.

Herders zijn nu eenmaal honden die aan de baas geplakt zitten.

Succes het komt goed!

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

" en daarbij, als ze de boel onder zijkt in haar bench snachts dan stinkt de slaapkamer er ook naar. op het moment joelt, bromt en huilt ze zelfs als we erbij zijn omdat ze de bench uit wilt, laat staan dat we dan pal naast ons hebben snachts "

 

Is toch logisch.

De pup kan zijn plas nog niet zo lang ophouden.

Je verwacht toch ook niet van een baby dat hij een ganse nacht droog blijft.

En wanneer ze de bench snachts " onder zijkt " betekent dit dat jullie te laat, of niet, opstaan snachts om haar uit te laten.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Wat leuk een duitse herderpup, mijn eerste eigen hond was ook een duitse herderpup, ik herinner me nog goed de verliefdheid die je dan voelt.

Al veel tips gehad, ik weet niet of deze er al bij staat:

Je zou de bench gewoon op de slaapkamer kunnen zetten s nachts, of gewoon een kartonnen doos (die van mij sprong daar gewoon uit haha en in een hogere werd ze heel onrustig en pieperig, dus zij lag gewoon op een honden kussen). Je kan dan na een tijdje de bench een aantal centimeter richting deur verschuiven totdat ze na een x aantal weken buiten de slaapkamer slaapt (in haar eigen tempo). Het voordeel is dat iedereen dan rustig kan slapen, en mocht de pup nodig een plasje moeten doen kan je meteen opstaan en haar even een plasje laten doen.

 

Voor overdag regel je dan tijdelijk een oppas (ik weet het niet makkelijk, maar misschien is er een ouder echtpaar of familielid in de buurt die graag honden zien maar ze zelf niet kunnen hebben. Er bestaat ook een stichting oopoeh waar je je toe kunt wenden) totdat de pup gewend is om een paar uurtjes alleen te blijven.

 

Verder als tip, vind ik het een goed idee, een must eigenlijk, om het artikeltje "de puppy en de jonge hond" van Turid Rugaas te lezen. En het boekje "Kalmerende Signalen" van dezelfde schrijfster. Als je nog geen hondentaal kent is dit een goede kennismaking om te leren wat je hond je probeert te vertellen. Communiceren met een hond vind ik zelf een van de fijnste dingen aan het hebben van een hond.

 

Succes, jullie hebben een heerlijk ras uitgekozen wat helaas vaak in de verkeerde handen valt (ik denk aan de herderdrillers zonder enig respect voor de hond zelf). Een intelligente gevoelige hond die heel graag in de buurt van zijn mensen is. En gelukkig ook een eigen kop heeft die ook zelfstandig na kan denken als je hem of haar goed begeleid.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

" Maar echt al enorm bedankt voor alle tips! Sorry voor de misschien wat botte indruk eerst. . Was echt niet de bedoeling!  Maar na 0 slaap de nacht ervoor word men nou eenmaal.... kribbig. Maar laat de tips maar komen!  Elk idee is er een. :-)  "

 Goed dat je het zo oppakt

honden page profiel Muna's MamaMuna's Mama

honden foto van Muna's Mama

" Wat leuk een duitse herderpup, mijn eerste eigen hond was ook een duitse herderpup, ik herinner me nog goed de verliefdheid die je dan voelt.
Al veel tips gehad, ik weet niet of deze er al bij staat:
Je zou de bench gewoon op de slaapkamer kunnen zetten s nachts, of gewoon een kartonnen doos (die van mij sprong daar gewoon uit haha en in een hogere werd ze heel onrustig en pieperig, dus zij lag gewoon op een honden kussen). Je kan dan na een tijdje de bench een aantal centimeter richting deur verschuiven totdat ze na een x aantal weken buiten de slaapkamer slaapt (in haar eigen tempo). Het voordeel is dat iedereen dan rustig kan slapen, en mocht de pup nodig een plasje moeten doen kan je meteen opstaan en haar even een plasje laten doen.
 
Voor overdag regel je dan tijdelijk een oppas (ik weet het niet makkelijk, maar misschien is er een ouder echtpaar of familielid in de buurt die graag honden zien maar ze zelf niet kunnen hebben. Er bestaat ook een stichting oopoeh waar je je toe kunt wenden) totdat de pup gewend is om een paar uurtjes alleen te blijven.
 
Verder als tip, vind ik het een goed idee, een must eigenlijk, om het artikeltje "de puppy en de jonge hond" van Turid Rugaas te lezen. En het boekje "Kalmerende Signalen" van dezelfde schrijfster. Als je nog geen hondentaal kent is dit een goede kennismaking om te leren wat je hond je probeert te vertellen. Communiceren met een hond vind ik zelf een van de fijnste dingen aan het hebben van een hond.
 
Succes, jullie hebben een heerlijk ras uitgekozen wat helaas vaak in de verkeerde handen valt (ik denk aan de herderdrillers zonder enig respect voor de hond zelf). Een intelligente gevoelige hond die heel graag in de buurt van zijn mensen is. En gelukkig ook een eigen kop heeft die ook zelfstandig na kan denken als je hem of haar goed begeleid. "

 dat artikel ga ik opzoeken! bedankt!

 

Nou, de bench is naar de keuken verhuisd. Zoals je ziet is de oplossing nu een plank voor de open entree naar de keuken. Ze kan daar nu vrij rondscharrelen, en tot nu toe gaat dat best! Heeft net een mooi rustig dutje gedaan in de open bench zonet. 

Eens kijken of het vannacht lukt om op de bank te slapen, zo af en toe ons gezicht laten zien, radiootje zacht aan, en met Muna in de keuken.

 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Zo zag mijn gang er de eerste nacht ook uit 

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti

honden foto van Dutch Auti

Ik hoop dat het goed uitpakt.

Ik duim mee. De extra ruimte en niet dat deurtje van die bench dicht kan zoveel verschil maken.

honden page profiel Muna's MamaMuna's Mama

honden foto van Muna's Mama

Muna heeft vannacht in de keuken geslapen! Eerst wel wat protest van de plank die opeens in de weg stond. Veel pogingen om eroverheen te klimmen, gepiep en gedoe maar acceptatie volgde snel! Vannacht nog op de bank geslapen, maar vriendlief hoefde er maar 1 keer uit want madam sliep mooi door :) Eureka, baasjes eerste lachje! XD

 We hebben ook het advies opgevolgd om nog een deken over haar bench te draperen zodat ze ect een knus holletje daar heeft, en dat helpt zeker! ze gaat steeds vaker in haar bench liggen, waarvan nu gewoon aldoor het deurtje open staat. 

Vannacht gaan we proberen boven te slapen. Wel elke 2, 3 uur even kijken natuurlijk. Maar vanochtend is ze al een half uurtje alleen geweest, terwijl wij in de achtertuin waren, en dat vond ze ook prima. 

Ze kauwt nog wel graag op schoenen.... we proberen haar af te leiden telkens als ze dat doet met haar speeltjes waar ze wel op mag kauwen maar zijn hier nog tips voor? :) 

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin.

honden foto van Indy haar bazin.

Ooh .... een Duitsertje. Heerlijk.

 

Kwa kauwen zou ik als ik jou was veel natuurlijk kauwmateriaal aanbieden. Zoiets als bullepees.

 

Een dikke knuffel van mijn puber duitser! Het komt allemaal goed!

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Hè, goed bezig met jullie pup! 

Ja, creatief zijn en vragen durven blijven stellen, dan komen jullie er wel; met je knaagdier......

Ja, je moet echt je huis puppy proof maken: geen schoenen, sloffen enz op de grond want dan gaan ze eraan.  

En niet vergeten te genieten van die leukerd

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry


Ze kauwt nog wel graag op schoenen.... we proberen haar af te leiden telkens als ze dat doet met haar speeltjes waar ze wel op mag kauwen maar zijn hier nog tips voor? :-)  "

 mijn dh had ook iets met schoenen

 

Als je hond aan iets wil gaan kauwen wat jij niet wil, is het het best om dit te voorkomen, bij schoenen is het makkelijk die kan je gewoon opruimen, bij iets anders roep je haar voordat ze bij het verboden voorwerp is, rustig vriendelijk bij je en beloon haar dan met een vriendelijk woord, of een klein spelletje.

 

Natuurlijk ben je soms te laat, leidt haar dan rustig vriendelijk af met iets, bijv. een zoekspelletje doen of een klein oefeningetje, of een kluifje, of als het nodig is een time out.

Belangrijk is dat je rustig en vriendelijk blijft, een pup maakt immers geen fouten. Het voordeel van voorkomen is dat je pup geen foute dingen aanleert, en van het rustig blijven dat ze jou en je vriend gaat zien als de mensen die ze kan vertrouwen en waarbij ze zich veilig voelt.

 

Even kijken of ik de link kan plaatsen van de puppy en de jonge hond

http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien

 

en een artikeltje over kalmerende signalen

http://kynoblog.com/artikelen/kalmerende-signalen-de-kunst-van-het-overleven

 

 

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Hond niet graag alleen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^