Smuldier Lamshart

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Deborah (Gast)

Hallo! Ik geef mijn puppy altijd de complete versies van Smuldier, maar zag vandaag ook opeens een zakje met dobbeltjes Lamshart Van Smuldier. Mijn vraag is: hoe geef ik dat? Hij krijgt op dit moment 3x 100 gr per dag. Geef ik hem dan af en toe 100 gr Lamshart of moet ik het aanvullen met iets anders, hor werkt dit?   

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Teveel hart is geloof ik niet goed (of ben ik nu in de war met een ander orgaan?)

Als ik zo'n zak had pakte ik af en toe een beetje uit de vriezer. Ze kreeg 500 gram vlees, ik deed er dan iets van 20 of 30 gram bij, beetje op de gok.

 

Maar meestal droogde ik die blokjes, had ze lekkere snoepjes 

honden page profiel DeborahDeborah

honden foto van Deborah

Oké, dan doe ik eerst gewoon een paar stukjes bij zijn vlees om te kijken hoe hij hier op reageert. Er snoepjes van maken is inderdaad ook een leuk idee, bedankt! 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Het kan verder geen kwaad om 1 maaltijd alleen orgaan te geven.(een paar keer in de week of zo)Het is alleen wel zo dat orgaan laxerend werkt,dus dat wordt lastig poep opruimen buiten ,plus dat harde poep beter is voor je hond,met goede harde drollen kunnen de anaalklieren goed worden leeg gedrukt.

 

Als je hond kip goed verdraagt,dan zou je de kip kunnen pakken,die bestaat uit spiervlees en bot en mist de organen(tenzij ze dat veranderd hebben,maar een jaar of 4 geleden was dit wel de samenstelling) meng je dit ,dan heb je weer een compleet prakje.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Orgaan laxeert heel erg als je er teveel van geeft. Maar een pup altijd smuldier geven is ook niet geweldig goed... Je pup heeft geen premix bot nodig om te groeien maar echt bot. Je kunt beter even verder zoeken naar 100% natuurlijk kvv. Veel beter voor de groei van je pup. www.voerwijzer.com kan je hier goed bij helpen.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Je kunt trouwens het lamshart wel drogen! Als je een eigen voedseldroger hebt dan kun je je eigen snoepjes drogen voor de hond.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Hé, ik had toch echt maar 1x op verzenden gedrukt...

honden page profiel DeborahDeborah

honden foto van Deborah

Ja dat smuldier niet de beste optie is weet ik. Maar heb hem overgezet van RC brokken naar smuldier, zodat hij in ieder geval van de brokken af is. Probleem is alleen dat ik hier zoveel lees, dat ik niet meer weet wat nou het beste is voor mijn hond en betaalbaar voor mij. 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Obi raakt aan de schijterij van teveel hart, laatst nog meegemaakt met de rodi variant, helaas. Dat was dikke pret met zo'n grote hond die telkens moet, was zielig. Het was 2 dagen per ongeluk achter elkaar gegeven. Hij krijgt ook smuldier en pens meestal 1x per week niet vaker. Dat werkt ook laxerend namelijk.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

de voerwijzer.com is hier al genoemd. Aangezien je nog in de startfase zit met je pup; wijs ik even op de volgende pagina's in de voerwijzer.

In het begin zie je door de bomen het bos niet met al die soorten voer.

http://www.voerwijzer.com/beginnersinformatie-kvv

 

http://www.voerwijzer.com/wat-een-goede-kvv

 

http://www.voerwijzer.com/kvv-vergelijken-home

 

welk ras is je hond en hoe heet hij?

honden page profiel DeborahDeborah

honden foto van Deborah

Bedankt ik zal even goed op onderzoek gaan, kijken of ik er dit keer uit kom. 

Het is een mopshondje en hij heet Baco :D

Volgende forumvraag: Vers vlees voor kat
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^