Gepakt door een Yorkshire Terriër..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca


 
Laatst ook, een baasje zei dat zijn hond super lief was...nog nooit gebeten.....en toch opeens werd het een bijtend stuk venijn tegenover Lance.
 
Gelukkig had ik wél de tekens zien aankomen. Verstarren , rugharen omhoog....
Soms ontgaat het me ook echter. "

 En dat gelooft die eigenaar zelf wel? Pppffffff

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Jaaa zoiets pfff. Ik ontloop ze maar.

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Soms vind ik dat mensen die een hond gaan aanschaffen eerst een cursus hond & gedrag moeten krijgen. Juist om dit soort situaties te voorkomen. 

 

Bij Binky zijn de bloeduitstortingen behoorlijk gegroeid. Was gister nog bij de dierenarts geweest, maar die kon geen aanwijzingen vinden voor verdere verwondingen. Toch altijd fijn om dat te weten. Binky lijkt er geen last meer van te hebben. We wandelen nu op andere tijden. Dus vandaag was een rustig dagje. Merk aan mezelf dat ik ook rustiger liep dan eerst. Niet constant op m'n hoede...

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Elke keer als ik denk dat ik op de goede weg met Binky ben, wat betreft de omgang met andere honden, gebeurt er weer iets...
 
Onze ochtendwandeling begon prima. Andere honden werden zonder teveel moeite gepasseerd en er ontstonden geen problemen. Super trots op die kleine Bink!
 
Op terugweg had ik hem uiteraard weer aangelijnd, toen er een Yorkie aan kwam lopen. Loslopend dus. Iets wat ik niet tof vind en Binky al helemaal niet. De optie om hem los te laten, was er niet, want het was een drukke weg. Binky staat aan de lijn bekend als 'gele hond' www.gelehond.nl. De vrouw in kwestie gevraagd haar hondje bij haar te roepen en aan te lijnen, vanwege het feit dat het en geen losloopgebied is en Binky ruimte nodig heeft aan de lijn. Dat deed ze niet, want ze maakte zelf wel uit hoe ze haar hond uit liet..
 
Het werd Binky algauw teveel. Staart naar beneden, kop wegdraaien, tongelen.. Een grom.. En de vrouw zei: jouw hond is vals! Die moet een muilkorf dragen." Nog voor ik wat kon zeggen viel Binky uit, als in: gaf een snauw. Hondentaal dus en dat was de York niet duidelijk, die daarop Binky in z'n flank beet. Een grote gil van Binky en na bekeken te hebben hoe het eruit zag, staan er twee tandafdrukken als bloeduitstortingen in z'n flank.
 
inmiddels had de vrouw haar o zo lieve york opgepakt en begon tegen d'r te praten: " dat hondje is stout hoor dear, heel goed dat je zo van je afbeet, dat hondje is niet te vertrouwen "
 
Wat ik wil zeggen; ik ontwijk mensen met honden als ze aangelijnd zijn. Nu krijgt mijn hond de schuld dat hij hondentaal spreekt. Er staat op zijn sleeve aan de lijn: geef mij ruimte. Hoe kan ik dit volgende keer voorkomen? En hoe kan ik zulke mensen toch nog vriendelijk maar serieus wijzen op t feit dat ze m'n hond de ruimte geven? Nu was het een York en met die honden heb ik al niks, maar straks is het een herder oid... "

 Je hebt het geluk dat je hondje klein is,optillen en rustig door lopen en dit soort mensen(die schijt hebben aan alles,maar zelf het IQ van een schoenveter hebben) negeren.

 

Het heeft geen nut om met dit soort mensen te praten of ze iets te vragen....nou ja,je had al gevraagd of ze hem aan wilde lijnen,vanaf dat moment had je Binky op kunnen pakken.

 

 

Jammer dat jullie dit moesten mee maken,dat onbegrip en hap in Binky.

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Vuurwerkvrij adres?!?!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^