waar moet ik op letten qua ingredienten en samenstelling van brokken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ElsEls

honden foto van Els

hoi Allemaal, Ik heb een Amerikaanse Stafford reu van bijna 14 maanden en wij zijn op zoek naar een goede brok, hij heeft al op vele brokken gezeten. Waar moet je nou het meeste op letten met aanschaf van de brokken? hij is een actieve hond waar ook veel mee gedaan word zoals fietsen/flirten en veel spelen maar thuis is hij ontzettend lui.  we hebben al verschillende brokken geprobeerd en op de 1 deed hij het goed qua gewicht en "vol"gevoel maar niet met zn vacht (kale plekken) (back to nature koud geperste brok Beef) andere brokken deed hij het goed op behalve vaak dunne ontlasting tot aan diarree ( farmfood en proplan zalm) en nog andere brokken gaat alles perfect behalve zn gewicht.. hij krijgt daarvan al meer dan aanbevolen van maar blijft erg tenger en wij willen hem juist wat voller hebben (racer van Grwds)

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Om een dikkere hond te krijgen,moet je gewoon meer voeren.En dat kan erg variëren per brok of zelfs kvv.

 

Ik zou zelf gaan voor een brok met een heel hoog vlees percentage en 0% graan(allemaal extra ballast ,poepen ze allemaal weer uit en/of je krijgt allerlei last met huid,oren,darmen) en geen chemische toevoegingen(BHA ,BHT en Etoxyquine)

 

Orijen,of Taste of Wild en nog meer....je kan een testje doen op www.voerwijzer.com daar kun je invoeren 'zonder granen,welke diersoorten je er in wilt,geen chemische toevoegingen enz'.

honden page profiel ElsEls

honden foto van Els

dankjewel voor je reactie soraya ik zal even de voerwijzer site doorpluizen :)

 

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ik heb ik een aardige zoektocht gedaan naar een brok waar Moh het goed op doet. Nu geef ik dog lovers gold. Daar doet ze het erg goed op. Moh kreeg dunne ontlasting bij teveel vlees percentage in de brok. Dus nu iets minder hoog en nu gaat het goed. 

Het kan een enorme zoektocht zijn om bij de juiste brok te eindigen. Maar als je hond zo gevoelig is,is dan vers niet een oplossing voor hem? 

honden page profiel SaapSaap

honden foto van Saap

Goed vleespercentage (proplan zit maar 20% in en er staat niet eens op de verpakking dat het gedroogd vlees is, dus er kan uiteindelijk maar een paar procentjes aan vlees overblijven).

 

Goede kwaliteit dierlijke eiwitten. Dus nooit brokken kopen waar dierlijke bijproducten (uberhaubt alle soort bijproducten weren) in zitten. Dit kan van alles zijn, en aan sommige eiwitten heeft een hond niks (bv. kippenveren). In Farmfood zitten dus dierlijke bijproducten.

 

Geen gluten, een hond heeft heeeeeel veeeeel gluten nodig wil hij er iets van energie uit halen. Je moet dus veel meer voeren van een brok met gluten om aan de energiebehoefte van je hond te voldoen. Bij een overdaad aan een en hetzelfde kan een hond een intollerantie opbouwen, waardoor de hond uiteindelijk niet meer tegen gluten kan en er ziek van wordt.

 

Geen chemische kleurstoffen, smaakstoffen en conserveermiddelen. Dit kan allergie en kanker veroorzaken bij je hond.

 

Het liefst meerdere diersoorten in de brok, ivm het tegengaan van intolleranties voor een bepaald dier (bv. kip intollerantie komt veel voor en uit zich vaak in huidproblemen).

 

Zelf voer ik Taste of the Wild Wetlands Canine. Hier zitten redelijk wat dierlijke eiwitten in en geen gluten (helemaal graanvrij trouwens). Mijn hond heeft sterke spieren, een mooie glimmende vacht en hij is heel gezond. Mijn hond is daarentegen niet zo actief (maar dat komt door mij). Heb je een hond waar je echt veel mee sport, dan zou je kunnen overwegen om een voeding met nog meer dierlijke eiwitten te voeren (bv. Orijen). Zelf zou ik dit niet aan mijn hond voeren, want die eiwitten kan hij allemaal niet kwijt in zijn lichaam.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^